Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Noszę się z zamiarem kupna Audi A5 F5 z 2018 roku z silnikiem 2.0 bądź 1.4 w benzynie. Nie mam żadnego doświadczenia z Audi ani nie znam zaufanego mechanika, którego mógłbym się spytać o opinię, więc to forum wydaje się być idealnym miejscem do tego, żeby zadać kilka pytań. Rozmawiałem z chatem GBT o niezawodności tego auta i powiem wam szczerze, że trochę się obawiam tej skrzyni S tronic. Podobno jest dość awaryjna, a naprawa kosztowna, i o ile serwisowana pociągnie znacznie dłużej, o tyle kupowanie auta używanego wiąże się zawsze z ryzykiem. Więc jak ktoś ma jakieś doświadczenia, to proszę mi napisać, jak to naprawdę wygląda z tymi skrzyniami. Kolejną rzeczą na liście jest pompa wody, podobno częsta usterka w obu silnikach, jak i nagromadzenie nagaru na zaworach, problemy z cewkami zapłonowymi/świecami, pasek rozrządu (silnik 1.4), zawór PCV (silnik 2.0).

Powiem wam, że po tej liście mocno się zastanawiam nad tym autem. Nie wiem, czy chatbot mnie nastraszył, czy rzeczywiście te usterki są dość częste, tak że jak ktoś ma jakieś doświadczenia i chwilkę wolnego czasu, to byłbym bardzo wdzięczny o jakieś opinie na temat niezawodności tego auta.

Dzięki, pozdrawiam.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie