Skocz do zawartości

S5 z 2024 roku po liftingu 3.0 TFSI MH 367KM zapalone żółte kontrolki check engine i ustarka ukladu napędowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy na podstawie logu wykonanego  skanerem OBD II VCDS może mi ktoś podpowiedzieć jaka to jest usterka.

Czekam na wizyte w serwisie ASO ale może to troche potrwać.Podobne zdarzenie miałem 6 tyg temu w ASO doradca techniczny powiedział mi ze najprawdopodobniej jest to konektor w zespole elektrycznym napędu.

Log-AUDI -WAUZZZFU9SN012209-11555km.txt

Edytowane przez meggi
  • meggi zmienił(a) tytuł na S5 z 2024 roku po liftingu 3.0 TFSI MH 367KM zapalone żółte kontrolki check engine i ustarka ukladu napędowego
Opublikowano

u mnie tez juz dwa razy tak sie stało. Ponadto czesto jakies komunikaty o błedach syst bezpieczenstwa które same zaraz znikaja

Pozatym znikneło ogrzewanie postojowe z ekranu, jest tylko w aplikacji

oprogramowanie to porazka, czekamy na aktualizację.....

Opublikowano

Kriss555 jakie masz spalanie? U mnie zależy jak szybko jadę na S i autostradach przy 160-200 km/h komputer pokładowy pokazuje mi 11-12,5 l/100km w zaleznosci od wiatru temp powietrza.Po miescie jeżdze malo.Głownie do pracy S-ka 50 km w jedna i druga strone.W korkach tak do 30-40 km/h jezdzi mi na silniku elektrycznym.Obecnie mam 12 tys km przejechanych, po 5 tys zmieniłem olej na Millers EE PERFORMANCE C5 V 0w20 ze specyfikacja VW 508 00/ 509 00.Zastanawiam sie czy nie uzyc srodka zmniejszajacego tarcie na bazie dwysiarczku molibdenu dodac do oleju po wykonaniu płukanki przy zmianie oleju? Na jakim paliwie jeździsz E5 98 czy E10 95 i jakich stacji Ja różnie najczesciej Orlen, BP niekiedy Shell. Nie byłem jeszcze na hamowni ale czasami mam wrazenie ze auto jednak lepiej jezdzi na 95? Dam moze olej przepracowany do badania w laboratorium Polaris w Poznaniu lub do Krakowa do goscia który prowadzi badania i ma filmiki na Youtube R2D

Powiedz mi czy miałes moze kiedys taki komunikat "wysoka tempertura oleju skrzyni biegów zmien styl jazdy" taki komunikat pojawił mi sie jak zredukowalem z 7 na piatke przy mocnym wcisnieciu pedału gazu przy predkosci około 130 km/h do 200 km/h Dwukrotnie miałem taki komunikat.

Na jakim ogumieniu jezdzisz Ja zmieniłem z 19 przy zakupie auta na 20, zostały mi do sprzedania opony letnie 19 calowe Goodyera, wystawilem na aukcji OLX za pół ceny nowych ale narazie nie ma chetnych.

Jak byś chciał ze mną wymienić doswiadczenia to pisz meggi44@wp.pl

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie