Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zakupiłem Audi Q2 i mam problem z załączeniem tempomatu. Włącza się tylko limit prędkości. Próbowałem na wszystkie sposoby i nic. Proszę o pomoc. A to fotka manetki. Pozdrawiam

tempomat.jpg

Opublikowano

Co znaczy "Włącza się tylko limit prędkości."? Możesz trochę dokładniej opisać problem?

Opublikowano

mogę tylko włączyć limit prędkości, nie można wejść w tempomat. A może ja go w ogóle nie mam ? 

Opublikowano

Manetka widoczna na zdjęciu jest od tempomatu, który można włączyć (manetka "do siebie" - OFF/ON) i jedynie ustawić (przycisk SET z boku manetki) prędkość, z jaką auto ma się poruszać bez naciskania nogą na pedał "gazu". Naciskając manetkę do góry lub do dołu można tą prędkość dynamicznie zwiększać lub zmniejszać.

Tempomat ten nie ma możliwości ustawiania limitu (ograniczenia) prędkości czy też ustawienia pilnowania dystansu od poprzedzającego pojazdu.

Tak wygląda manetka z możliwością ustawienia limitu prędkości:

q2-ga-cruise-control.jpg

A tak z możliwością ustawienia dystansu od poprzedzającego pojazdu:

d7dd25b0afb84a5dd1fbc36553ce9f26_2024120

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. Czyli wniosek że moja manetka nie ma  tempomatu ?

Opublikowano (edytowane)

Tak, chodzi o twoje zdjęcie. Jeśli jest manetka, to znaczy że jest też tempomat. 

Myślę, że powinieneś dokładnie zapoznać się z instrukcję obsługi tempomatu. Poniższe strony pochodzą z instrukcji do Audi Q5, ale u ciebie w Q2 będzie to działać tak samo:

CC_1.thumb.png.465b35fb27665e6f1d79663a46993481.png

CC_2.thumb.png.c1a1b9fbd7c04f38365649b2da2a438b.png

CC_3.thumb.png.f5a433654c1cbcce1f914ff4a69b8017.png

Edytowane przez steve69
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie