grzegorz0 Opublikowano 29 Września Zgłoś Opublikowano 29 Września Witam. Zakupiłem Audi Q2 i mam problem z załączeniem tempomatu. Włącza się tylko limit prędkości. Próbowałem na wszystkie sposoby i nic. Proszę o pomoc. A to fotka manetki. Pozdrawiam
steve69 Opublikowano 29 Września Zgłoś Opublikowano 29 Września Co znaczy "Włącza się tylko limit prędkości."? Możesz trochę dokładniej opisać problem?
grzegorz0 Opublikowano Poniedziałek o 20:32 Autor Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:32 mogę tylko włączyć limit prędkości, nie można wejść w tempomat. A może ja go w ogóle nie mam ?
steve69 Opublikowano Wtorek o 17:28 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 17:28 Manetka widoczna na zdjęciu jest od tempomatu, który można włączyć (manetka "do siebie" - OFF/ON) i jedynie ustawić (przycisk SET z boku manetki) prędkość, z jaką auto ma się poruszać bez naciskania nogą na pedał "gazu". Naciskając manetkę do góry lub do dołu można tą prędkość dynamicznie zwiększać lub zmniejszać. Tempomat ten nie ma możliwości ustawiania limitu (ograniczenia) prędkości czy też ustawienia pilnowania dystansu od poprzedzającego pojazdu. Tak wygląda manetka z możliwością ustawienia limitu prędkości: A tak z możliwością ustawienia dystansu od poprzedzającego pojazdu:
grzegorz0 Opublikowano Środa o 06:36 Autor Zgłoś Opublikowano Środa o 06:36 Dziękuję za odpowiedź. Czyli wniosek że moja manetka nie ma tempomatu ?
grzegorz0 Opublikowano Środa o 06:50 Autor Zgłoś Opublikowano Środa o 06:50 Kolega pisze." Manetka widoczna na zdjęciu" chodzi o moje zdjęcie ?
steve69 Opublikowano Środa o 07:32 Zgłoś Opublikowano Środa o 07:32 (edytowane) Tak, chodzi o twoje zdjęcie. Jeśli jest manetka, to znaczy że jest też tempomat. Myślę, że powinieneś dokładnie zapoznać się z instrukcję obsługi tempomatu. Poniższe strony pochodzą z instrukcji do Audi Q5, ale u ciebie w Q2 będzie to działać tak samo: Edytowane Środa o 07:54 przez steve69
Rekomendowane odpowiedzi