kaffej Opublikowano 13 godzin temu Zgłoś Opublikowano 13 godzin temu Witam, w poniedziałek nagle przestał wysuwać mi się ekran w samochodzie Audi A3 Limousine 8V 1.4 TFSi CoD Ambition, 140KM, 2014 r. Uruchomiłem ponownie samochód ale nic to nie dało. Ekran się nie wysuwa, brak muzyki i czegokolwiek. Był tylko napis na tym ekraniku gdzie jest pokazana prędkość "Trwa inicjowanie...". Potem pojawił się napis "Niedostępne". Zauważyłem też, że po uruchomieniu samochodu nie świecą się przyciski od MMI (pokrętło głośności, menu, wstecz, pokrętło sterowania itd.), natomiast po jakimś czasie się zaświecają, ale ekran dalej się nie wysuwa, a radio nie gra. Teraz po uruchomieniu auta od razu jest znaczek muzyki i napis "Niedostępne". I nie ma jakiejkolwiek próby wysunięcia się ekranu, przyciski od MMI się nie świecą. Po jakimś czasie jest chyba jakaś próba uruchomienia MMI, ponieważ przyciski się podświetlają i pojawia się napis "Trwa inicjowanie...", ale za chwilę znowu jest napis "Niedostępne". Wczoraj nawet w pewnym momencie pojawił się napis "Nieznane", po czym zniknął, przez chwile było pusto i za chwilę znowu "Trwa inicjowanie" i "Niedostępne". Czy padła mi cała elektronika MMI? Miał ktoś podobną sytuację albo ktoś wie jak można i czy w ogóle da się to naprawić? I jakie są koszty... Jakieś 1.5 roku temu miałem problem z samym radiem - najpierw były objawy trzeszczenia w głośnikach, po uruchomieniu samochodu czasami radio nie grało (ale ekran się wysuwał i cały system ładował normalnie). Wtedy padła chyba jakaś końcówka mocy tam na tej płycie głównej. Elektromechanik zdemontował jednostke z mojego schowka i mi to naprawił bez większego problemu. Raczej nie ma to żadnego związku z tym teraz ale daję też informację.
Rekomendowane odpowiedzi