shade Opublikowano 24 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Witam. dziś rano wsiadam do auta i po pierwszym strzale zapalił, z tym ze zgasł po 5-7 sekundach. próbowałem tak kilka razy i to samo po dłuższej przerwie około 10 minut musiałem go trochę pokręcić żeby odpalił ale tusz po tym zgasł! zdjąłem dodatnią klemę z akumulatora z nadzieja ze komputer się zresetuje i może to coś da! Po założeniu klemy.. i probie odpalenia dalej to samo, dodam ze po restarcie kompa teraz się świeci non stop kontrolka ESP.to jest A4 B6 1.9 TDI 130km 2001. może wie ktoś o co chodzi?? dziś Wigilia i nie wypada dzwonić po mechanikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastick Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Witam. dziś rano wsiadam do auta i po pierwszym strzale zapalił, z tym ze zgasł po 5-7 sekundach. próbowałem tak kilka razy i to samo po dłuższej przerwie około 10 minut musiałem go trochę pokręcić żeby odpalił ale tusz po tym zgasł! zdjąłem dodatnią klemę z akumulatora z nadzieja ze komputer się zresetuje i może to coś da! Po założeniu klemy.. i probie odpalenia dalej to samo, dodam ze po restarcie kompa teraz się świeci non stop kontrolka ESP.to jest A4 B6 1.9 TDI 130km 2001. może wie ktoś o co chodzi?? dziś Wigilia i nie wypada dzwonić po mechanikach. A masz jakieś odcięcie paliwa np.pilot który wysyła sygnał do auta ?Jak tak to spróbuj zmienić baterię w tym pilocie . A masz jakieś odcięcie paliwa np.pilot który wysyła sygnał do auta ?Jak tak to spróbuj zmienić baterię w tym pilocie .Mogą być też baterie w kluczyku.po wymianie na nowe musisz auto otworzyć i zamknąć z kluczyka,wtedy pilot się dostroi.i dopiero do stacyjki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shade Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 (edytowane) witam chyba nie mam takowego odcięcia paliwa, ale auto odpaliło- odczekałem 2 godziny i po pierwszym strzale załapało ale silnik nie równo pracował tak jak by paliwo przymarzło i się zapowietrzył.. prze gazowałem go parę razy i teraz już jest ok, ale i tak muszę zbadać u mechanika co było przyczyna kłopotów z odpaleniem! dzięki za odp. i pozdrawiam Edytowane 26 Grudnia 2010 przez shade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi