Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A6 C7 (2011-2018)

Audi A6 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Maniek Man,

Witam , poszukuję schematu elektrycznego połączenia ledów w lampach fullled A6C7 oraz w matrixach od RS7. Pozdro

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Mariuszq190,

Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem audi a6 c7 avant. Zauważyłem problem z prawym lusterkiem które nie rozkłada się do końca,nie dzieje się to za każdym razem jednak powtarza się często. Czy ktoś może mi udzielić jakiś wskazówek. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  3. Cześć, postanowiłem opisać swój problem na forum, ponieważ problem jest dość nietypowy i póki co nie znalazłem rozwiązania. W zeszłym tygodniu (poniedziałek) o 8 rano (po około 16h postoju odpaliłem auto) z początku wszystko było okej, ale po przełączeniu na D bądź R z komory silnika zaczęły wydobywać się dźwięki tak jakby metalicznego tarcia (nagrałem film, jest w załączniku). Dodatkowo co jakieś 5-10s. silnik cały szarpie, tak że buja całym nadwoziem. Powtórzyłem procedure 2-3 razy i za każdym razem po przełączeniu na D i R sytuacja się powtarzała. Auto było w tym czasie u dwóch mechaników, ale niestety wtedy problem ustąpił. Testowali auto przez 4 dni, a obja…

• 1 odpowiedź
    • 3,2 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez lewsylwia,

Poszukuję instrukcji PL do MMI A6 C7 , ktoś

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez mobby1977,

Witam, Obecna zima spowodowala, ze przestal mi reagować wysuwany monitor od multimediów, zero obrazu. Nie chce krakac ale może to bezpiecznik? Mozecie cos podpowiedzieć co można z tym zrobić? Dzięki bardzo.

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Marcin8805,

Witam. Mam pytanie odnośnie nawigacji. Kilka dni temu nawigacja zgubiła lokalizację i teraz wyświetla mi położenie auta na drugim końcu polski i nie mam możliwości wyświetlenia dostapenych satelit. Posiadam auto od 2 miesięcy i w stacji nie było żadnej płyty oraz kart pamięci. Co może być przyczyną że nagle nawigacja się zgubiła?? Do tej pory działa bez zarzutu

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Waldi2106,

Mam problem z podłączeniem telefonu z wyswietlaczem w samochodzie,chcialem korzystac z nawigacji ,sciagnąem andrnoidauto ale telefon nie może polączyc z samochodem.I teraz pytanie czy jest cos z moim telefonem czy kablem czy jeszcze cos.Chce zaznaczyc ze w samochodzie nie mam gniazda USB tylko gniazdo 1cm na 4cm (miej więcej). Prosze o podpowiedz

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Elmer,

Witam jak w temacie nie działa pilot , umarła bateria, wymieniłem baterie kontrolka miga a auta nie można otworzyć ani zamknąć po prostu auto nie widzi pilota ( a6 c7) , trzeba kodować kluczyk w serwisie czy uda sie samemu jakoś to zrobić ????? Z góry Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam michal

• 2 odpowiedzi
    • 16,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Damixxx69,

Witam posiadam Audi A6c7 z 2016roku, jak wracałem z Niemiec opadł mi reflektor prawy świeci normalnie a lewy tylko przy odpalaniu się lekko podnosi i dalej opada jakie mogą być przyczyny?

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez piotrparz,

Witam. Mam pytanie czy orientuje się ktoś z Was jaki jest oryginalny numer oleju do skrzyni o kodzie rlb (skrzynia s-tronic 7 biegów z plastikowa miską olejową w silniku 2.0 tdi ultra 190 km). Według moich ustaleń numer tego oleju to G055529A2 (dostępny za 115 zł/l na allegro). Znalazłem jedyny zamiennik tego oleju Febi 49700 (mam dostęp w cenie 76 zł/l). Czy orientujecie się czy przypadkiem w bańce Febiego nie jest wlany oryginalny olej, bo mam takie podejrzenia, a zawsze to jakaś oszczędność przy 6 litrach. Ogólnie dostępny jest jeszcze olej o numerze G052529A2, ale chyba jest przeznaczony do starszych s-tronikow z metalowa miską. I jeszcze jedna sprawa, a mianowicie…

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Lisek1980,

Hej. Ktoś może jak sprawdzić jaki jest u mnie kod silnika? Udało mi się ustalić, że mój silnik 2.0 TDI 177 km ma dwie wersje kodowe tj. CGLC i CMGB. Jak to sprawdzić, gdzie szukać. Dziękuje z góry za wszelkie info, Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 4,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Sebastian77,

A6 C7 Ultra 2.0 TDI.2016. Podczas mocnego przyspieszania mryga kontrolka świec żarowych i przechodzi w tryb awaryjny. Resetuje się przy wyłączeniu i wyłączeniu zapłonu Czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem. P029900 Pompa płynu chłodzącego chłodnicy ciśnienia doładowania, OBWÓD OTWARTY. 0x00646E nieznany kod błędu

• 0 odpowiedzi
    • 531 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez jacek37,

Mam problem z blender p2002 ,co mam zrobic zeby znikl.....pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Filippo,

Witam. Posiadam Audi A6 C7 2.0 TDI 2014. Zauważyłem że pod plastikową pokrywą silnika prawdopodobnie mam mały wyciek. Chciałbym się bliżej przyjrzeć temu problemowi, lecz nie wiem jak zdjąć tą pokrywę. Wiem gdzie mniej więcej są mocowania, boję się że mogę coś połamać. Czy pokrywa jest mocowana na zaczepy czy przykręcana, lub jakiś inny sposób? Za pomoc bardzo dziękuję.

• 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Dragi,

Proszę o pomoc w wyborze wersji silnikowej. Zamierzam zmienić auto i ostatecznie wybór padł na A6 C7 tylko wielu rzeczy się naczytałem i mam mieszane uczucia. Ze silniki maja problemy z blokami, ze skrzynie automatyczne często padają, ze zawieszenie jest do niczego i wiele wiele innych. Takze proszę o pomoc w podjęciu decyzji co kupić. moj wstępny wybór padł na 3.0 tfsi 310KM w automacie z napędem quattro. Słyszałem ze najlepsza wersja jest 2.0 254KM mozecie coś doradzić podpowiedzieć ? Czy naprawdę jest aż tak zle z benzyniaki ? Dodam że w grę wchodzi tylko auto benzynowe i musi mieć więcej mocy, nie chce wersji podstawowych. D…

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Pachol1983,

Witam, komputer pokazuje zbyt duzy poziom oleju,ponad max. auto 2016 przebieg 23500 przeglad olejowy 5 dni temu i od razu po nim przelot autostradowy Warszawa-Lodz Jaka moze byc przyczyna. DPF? Czy moze serwis wlal za duzo oleju? Dzieki za info i pomoc. Grzesiek

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Szczepan421,

Witam mam Audi A6 C7 30 TFSI Mam problem z prądem pompy jonowej na dwóch sondach z prawej strony dodam że sądy wymieniane na nowe jak i oryginał używane nic to nie daje sprawdzone wszystkie bezpieczniki przekaźniki cały czas ten sam błąd zauważyłem że przy spokojnej jeździe Samochód jeździ dobrze A gdy tylko trochę go pomęczę to po około dziesięciu minutach zaczyna nierówno chodzić podnosić obroty Czy może ktoś pomóc

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez aligator1234,

Witam, zakupiłem kolejna a6c7 lekko uszkodzona i mam problem aby dojść do ładu z elektroniką. Pojazd po wciśnięciu start nie startuje. Zegary czarne jedynie radio działa. Z racji tego że posiadam takie 2 stopniowo starałem podmieniać moduły ale nic nie dało, prąd jest brak możliwości czytanie błedow z obd bo się nie łączy z pojazdem. Początkowo obstawiałem modół komfortu, następnie getweeya ale to już wykluczyłem. Dodam że auto długo stało bez Aku. Po podpięciu nowego Aku czarne zegary, po minucie zegary wstają aby wyświetlić bład i dalej są martwe. Próby nawiązania połączenia między modułami typu hamulec awaryjne start nie dają efekty. Proszę pomóżcie!!!!

19. Rozpoczęte przez Mintek,

Witam mam maly problem mianowicie nie dziala mi klapa bagaznika ani z pilota ani z przelacznika ani z microswicza w klapie.zostala sprawdzona cala wiazka od zamka po modul body computet.zostal sprawdzony body computer modle na stole u elektronika wszystko dziala jak powinno.stwierdzil ze to wina oprogramowania.dodam jeszicze ze kolega sprawdzal mi vcdesem i jest mozliwosc wysterowania klapy z kompa i sie otwiera bez problemu. A normalnie jak by byla martwa. Moze ktos mial taki problem i wie jak to rozwiazac.elektronik powiedzial ze blad tkwi w oprogramowaniu ale nie wiem czy to prawda.Moze macie kogos kto by to naprawil nie za miliony monet

• 0 odpowiedzi
    • 7,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez sebanb,

Witam serdecznie. Kupiłem piankę do czyszczenia klimatyzacji. Wykonałem wtrysk w każdy nawiew wykonałem procedurę i po odpaleniu auta przestało działać radio oraz wyświetlacz radia. Nie działają żadne systemy sterujące. Może pytanie gdzie szukać co wytrzeć gdzie zajęć. Trwa to już 3 dni i jedynie zaczęło wysuwać i chować ekran

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez ABKrzysztof,

Witam, jestem nowym użytkownikiem. Mam problem z moją audi A6 C7 2.0 TFSi 252 km, przebieg 136 tys. km, kod silnika CYPA Od wielu miesięcy borykam się z problemem przy odpalaniu auta na ciepłym silniku. Mianowicie, gdy odpalam auto nie może wejść na prawidłowe obroty na biegu jałowym. Przy uruchomieniu obrotomierz wskazuje 300 obr./min i powoli podbija do wyrównania mniej więcej do 800-900. Niekiedy jednak bez delikatnego dodania gazu auto samoistnie gaśnie. Czasami problem pojawia się również przy dojeżdżaniu do skrzyżowań do momentu zatrzymania się, wtedy obroty spadają praktycznie do 0. W trakcie jazdy żadnego szarpania/falowania. W ostatnim czasie wysokie spalani…

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez pavelow,

Witam, Wczoraj próbowałem odpalić auto ale niestety wyskoczył komunikat mi odnośnie skrzyni biegów oraz przekładni. Auta już nie idzie uruchomić. Podpiąłem pod komputer i pojawiły mi się takie błędy: 01315 - Elektroniczny moduł sterujący skrzynią biegów, kody kontroli usterek, nieciągły 03192 - Lampa kierunkowskazu 2, tylna lewa, obwód nieprawidłowy, nie ciągły Posiadam Audi A6 C7, 2014 r, 2.0 TDI 190km, skrzynia s-tronic. Czy ktoś już spotkał się z podobnym przypadkiem? Czy być może jest to usterka gniazda sterownika skrzynki biegów?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  23. Witam. Czy moglbym poprosic o ocenę logów dynamicznych i wskazanie czy warto zrobić jeszcze inne logi? Auto jak w temacie CVUB, A6 C7 3.0 TDI V6 2018 326 KM. Niedawno byly wymieniane 3 wtryski na gwarancji (objaw to drżenie i telepanie autem przy dodawaniu gazu, głównie na "obciążonym" silniku (np.na 7 biegu lekkie wciśnięcie gazu przy obr.ok.1400). Auto było też zamulone i pojawiała się "twarda", glosna praca silnika zwłaszcza na nierozgrzanym silniku na 1-ce przy przyspieszaniu. Ale także na rozgrzanym silniku przy jezdzie w korkach ta glosna praca występowała oraz gdy na chwilę zgasiłem i uruchomiłem auto ten objaw tez od razu sie pojawiał nawet na rozgrzanym silni…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  24. Witam serdecznie mam nadzieję że ktoś z kolegów doradzi i pomoże.Miałem wymienioną przednią lampę w audi a6 c7 bo oryginalna została uszkodzona I zauważyłem że w nowej a jest to HELLA świeci delikatnie mocniejszym światłem niż stara która ma lekki odcień cieplejszego natomiast ta nowa białe światło.Czy jest to spowodowane że stara lampa ma już swoje lata i diody zmieniają moc świecenia i delikatnie odcień?Do pytania wstawiam zdjęcie etykiet nowej i starej lampy.Dodam że jest ta różnica delikatnie zauważalna.Pozdrawiam

• 1 odpowiedź
    • 4,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez marek1224,

Witam,mam A6 c7 2.0 190km kod CNHA, borykam się z problemem długiego wypalania DPF do 2 godzin po czym wyskakuje kontrolka awaria filtra cząstek stałych zajrzyj do podręcznika. Chcąc wypalić DPF komputer diagnostycznym po chwili przerywa że względów bezpieczeństwa. Aktualna obliczona masa 17.12g. aktualna zmierzona 5.38g ostatnie wypalanie 622km temu. Ciśnienie różnicowe podczas wypalania 52hpa. Błędów żadnych nie ma czujnik temperatury na górze filtra 580stopni czujnik ma dole filtra 440stopni. Czy miał ktoś podobny przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.