Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8V (2012-2020)

Forum Audi A3 8V. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Jak włączyć Doświetlanie zakrętów w a3 8v 2016r

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Hadzin,

Witam. Gdzie znajduje się czujnik temperatury płynu chłodzącego w silniku 2.0 tdi 150km?? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  3. Audi a3 8v 2.0 tfsi 2019 Witam, od kilku tygodni wyskakuje mi kontrolka check engine błąd p0089 regulator ciśnienia paliwa. Kontrolka co jakiś czas po odpaleniu nie zaświeca sie i jakimś czasie podczas normalnej jazdy się zapala i po nownie po jedny/dwóch dniach się zapala. Nie czuć żadnych spadków mocy ani nie równej pracy silnik ktoś może spotkał się z czymś podobnym? Dołączam zdjęcia zamrożonych ramek z OBDII jeśli ktos byłby w stanie z nich coś wywnioskować byłbym bardzo wdzięczny.

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez desom,

Cześć Zaraz po zakupie gościu wjechał we mnie i w serwisie powymieniali mi drzwi. Niestety zapomnieli nakleić naklejkę z ciśnieniem opon i teraz nikt nie potrafi dobrać odpowiedniego. Jeździ ktoś może S3 8V 2.0 310KM (późny 2017) i mógłby zrobić zdjęcie takiej naklejki?

• 0 odpowiedzi
    • 911 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez kicu1988,

Witam serdecznie wszystkich audi maniaków kopiłem na święta sobie audi a3 wszystko było dobrze aż tu nagle pyk asist side przestał działać. Auto jest na gwarancji ale niestety gwarancja tego nie obejmuje i chciał bym spróbować sam to zrobić w ostateczności już pójdzie do serwisu choć nie powiem ze chciał bym tego uniknąć. Została przeskanowan i wyszło parę błędów ale od ostatniego czasu technologia za bardzo poszła do przodu i potrzebuje pomocy przy określeniu błędów. Z góry dziękuję za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez ryku,

witam poszukuje listwy ozdobnej progu tej przyklejanej na próg widocznej po otwarciu drzwi (lewy przód) do wersji e-tron

• 0 odpowiedzi
    • 912 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Bobomarek,

Audi A3 8V 2.0 tdi 150KM 10.2016r Wiadomo, że kiedy przerywamy proces wypalania filtra DPF wyłączając silnik, to po chwili wiatrak w komorze silnika zaczyna pracować aby schłodzić komorę silnika aby rozgrzany DPF nie narobił szkody. Mam taką sytuację, że wiatrak chodzi a temp. 90 st, obroty jałowe to 820 obr/min , nawet po wyłączeniu silnika. Kiedyś wiatrak chodził ponad dwie godziny rozładowując do zera akumulator. Czasem obroty są 1200 po jednogodzinnym postoju, mimo że temp. jest ok 70 st. i trwają ok 10 minut w czasie jazdy. Czy ktoś mając podobne objawy czy to podczas jazdy, czy to podczas postoju doszedł do powodu takiego zachowania ? Czy t…

• 0 odpowiedzi
    • 526 wyświetleń
  8. Cześć, tydzień temu przypłynęło z USA moje A3, w aukcji nie odpalało, także kupowałem w pełni świadom. Ku mojemu zaskoczeniu pod osłoną silnika wyjęte były świece. Przed odpaleniem sprawdzone wnętrze silnika kamerą, sporo starej czarnej wody i rozwodnione paliwo. Po tym co dało się oczyścić i włożeniu świec silnik zagadał pochodziło pół godziny i zgasło. Chodził podobno nierówno, klekotał. Zawiozłem dziś rano do warsztatu dyche świeżego paliwa i mają dalej próbować, w wężykach pewnie naciągnięte jeszcze stare paliwo z wodą. W komputerze wyrzuca błąd, brak połączenia wałka z wałkiem rozrządu. Straszą mnie, żeby szykować się na nowy silnik, choć wciąż jestem dobrej myśli i …

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez kristofero21,

Witam czy zna ktos magika od mmi probowalem aktualizowac i cos poszlo nie tak wlacza sie tylko logo mmi i calyczas restartuje. Moje mmi to:8V0 035 874 B 0420 040 Panasonic Dieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  10. Witam , co może wydawać taki dźwięk przy odpalaniu 2.0 tfsi tylko na zimnym silniku. IMG_6176.mov

• 0 odpowiedzi
    • 810 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Kamil97,

Witam, mam pytanie gdyż zastanawiam się nad wymiana auta na markę konkurencyjną bo nie jestem przekonany co do silnika, mam pytanie czy może ktoś z was ma taki silnik i może się pochwalić czy coś się z nim dzieje byłbym bardzo wdzięczny. Póki co jest okej z moim audi ale bierze coraz bardziej olej a auto ma przejechane ponad 30 tys ...

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kkozak80,

Witam, prosze o pomoć winterpretacji kodów blędów DSG Objawy sa takie że nie wchodzą żadne biegi ale wystarczy wył/wł zapłon i wraca do normy. Thursday,29,August,2019,22:49:56:39744 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 17.1.3.0 (x64) Data version: 20170203 DS267.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8V4FA118974 License Plate: -------------------------------------------------------------------------------- -------------------------------------------------------------------------------- Address 02: Auto Trans Labels: 0CW-927-769.clb Control Module Part Number: 0CW 300 047 …

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Andrzej i Ewa,

Rano wstałam i zauważyłam ,ze w audi pala sie swiatla mijania i oświetlenie kabiny.Pokrętła świateł na pozycji zero,żadnej reakcji.Uruchomilam silnik a po wyciągnięciu kluczyka on nadal działał.Nie wiem jak mi sie udało po chwili wszystko wyłączyć .Wiecie co mogło sie wydarzyć?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez moroszef,

Cześć, Zastanawiam się jaki jest koszt wymiany uszczelki pod głowicą w tym aucie, może to tylko egr mi pada, ale z ciekawości szykując się na gorsze... Jaki jest koszt takiej wymiany? Czy trzeba do tego wyjmować silnik? Czy ktoś z Was przez to przechodził?

• 0 odpowiedzi
    • 836 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Ozi94,

Cześć, mam problem z Audi A3 8v 2014, 1.6 tdi. Podczas odpalania, auto zapaliło a po chwili zgasło. Wyświetliła sie kontrolka spirali i pokazał sie bład awaria systemu start-stop. Od tego czasu nie działa również keyless. Aby odpalić auto musze przylożyć kluczyk w wyznaczone miejsce przy kolumnie kierowniczej. Bateria w kluczyku wymieniona (posiadam jeden kluczyk) akumulator naładowany. Jest możliwe, że kluczyk się rozkodował? Czy ktoś miał podobny problem? Dziękuję z góry za pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez oselka426,

Witam myślę nad downpipem 1.4tfsi 150km czea i zmiana tlumika koncowego na przelot ma ktos jakies doswiadczenia albo linki do wydechu bo ciezko znalezc i czy poprostu zespawac u kogos kwasowke?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez robakxxx,

Co może być przyczyną że podświetlenie przycisków w kierownicy multifunkcyjnej nie gaśnie. Świeć się nie zależnie od pory dnia czy to jest dzień, czy noc. Po prostu świeci się 24 na dobę.Może miał ktoś taki przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 901 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez kecusik,

Witam, kilka dni temu padł mi silnik 2.0 150 koni, naprawa zbyt kosztowna więc chce kupić nowy/inny silnik, moje pytanie czy jest możliwość sprawdzenia czy mój silnik DCYA da się wymienić na silnik z innym symbolem?? Z tego co wiem do mojego modelu wkładano silnik o innych kodach, mam dostęp do nowego silnika o symbolu DEJA, podejdzie ?? dziękuje za pomoc, jak już było to proszę moderatora o przeniesienie postu do prawidłowego wątku

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez smok,

Witam czy wie ktoś jak zaprogramować orginalny klucz audi a3 15r pilot przestał działać auto odpala tylko przy dottknięciu z kolumną kierownicy auto posiada keyless go po naciśnieciu przycisku start lub dotknięciu klamki kluczyk miga kontrolką ciągle jest napis kluczyk poza samochodem .Proszę o pomoc byłem w serwisie i nic nie dali rady .

• 0 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Adam ochojski,

Witam kolegów .Założyłem czujniki do przodu w audi a3 8v z 2015r z tyłu są oryginalne i niewiem gdzie podłączyć buzer

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  21. Cześć, zakupiłem niedawno Audi S3 8V 2017r. Sedan sprowadzane z USA. Oddałem już na konwersję świateł z czerwonych na pomarańczowe (europejskie), natomiast teraz trzeba zakodować lampę tak, żeby światło stopu i kierunkowskazy były oddzielne. Dodatkowo potrzebuję zakodować lampy przednie z racji na to, że dołożyłem nowe moduły do nich, bo początkowo nie działały. Posiadam pełną wersję VCDS- czy jest tutaj jakiś magik, który mógłby mnie wspomóc w tym kodowaniu? Dzięki.

22. Rozpoczęte przez bastek,

mam pytanie dokładał ktoś tempomat do auta? czy udostępni ktoś jak to zrobić kodowanie itd.?? mam vaga swojego , mam audi a3 8v

• 0 odpowiedzi
    • 512 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Dolot,

Witam, Mam takie pytanie odnośnie quattro w audi A3. Wiem, że jest to układ dołączany, a nie stały ale coś chyba jest nie tak. Ostatnio miałem taką sytuację, że wjechałem w drogę boczną gdzie było więcej piachu niż się wydawało i samochód się zakopał. Zastanawia mnie jedno, dlaczego podczas próby ruszania kręciło się tylko przednie prawe koło. Po wyłączeniu ESP działał już cały przód, ale tylny napęd czy z włączonym czy wyłączonym systemem kontroli trakcji nawet się nie ruszyło. To chyba właśnie po to jest ten napęd quattro żeby w takich sytuacjach mieliło wszystkie koła. Robiłem także próbę na mokrej trawie i tak samo kręciły się tylko przednie koła. …

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Feroo,

Cześć, Przymierzam się do odświerzenia przodu w A3 8V chciałbym grill wymienić na plaster miodu. Czy jest tutaj ktoś kto wymieniał taki grill? Pierwsze pytanie jakie mi się nasuwa to czy pasują te zamienniki? Następne oczywiście zależy od modelu ale czy da się tablicę rejestracji dać na sam dół, czy jest opcja jej przesuwania. Noi na koniec znaczki. Ten duży Audi widziałem że pasują na filmikach ale jak pozostałe s-line czy quattro? Patrząc na mój obecny grill i zapięcie od quatrro wątpię że to spasuje do plastra miodu. Będę wdzięczny jeśli ktoś coś podpowie. Zdjęcia dla podglądu. Pozdrawiam,

25. Rozpoczęte przez skuterro,

Witam nabyłem Audi A3 8v 1.8 tfsi 2016 z usa prze liftem z rozbitym przodem przedni pas i tu mam problem z doborem części dlatego zwracam się do grona by pomogli poskładać w całość A mianowicie czy z s3 będą pasować chłodnice bo na zdjęciach wyglądają identycznie A3 (https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-audi-a3-8v-1-8tfsi-2013-11357172687) A3 S3 (https://allegro.pl/oferta/komplet-chlodnic-audi-a3-s3-8v-2012-1-8-2-0-tfsi-9371741919) czy ma znaczenie że to wersja usa ,czy wzmocnienie pasa jest takie same jak przed liftem

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.