Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi Q7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 33 odpowiedzi
- 115,1 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q7:
-
- 0 odpowiedzi
- 64,3 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi Q7 oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:
-
- 0 odpowiedzi
- 34,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam oponki o profilu 275/45 R20 i dręczy mnie na ile powinienem je pompować, czy wszystkie osie tak samo czy z tyłu trochę więcej ? Macie jakieś pomysły ? To dawajcie znać, głównie jeżdżą 2-3 osoby plus czasami jakieś zakupy w bagażniku i od czasu do czasu jakiś dłuższy wypad zaliczam. Jak dałem troche wiecej z tyłu powietrza to jakoś lepiej sie zbierał Ale sam nie wiem. Aktualnie mam przód 2.7 a tył 2.9 po rozgrzaniu opon. Na tabliczce: AUDI Q7 3.0 TDI 4x4 MIN - 2.4 - 2.4 MAX - 3.0 PRZÓD - 3.4 TYŁ
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanie czy komus zdazylo sie by linie od kamery wstecznej zniknely? Kamerka do wczoraj je posiadala jest fabryczna w wersji high. Dodatkowo w momencie gdy wciskam tryb kamery to nie ma reakcji natomiast przrstawienie jej na graficzny z kamery i ustawienia mozna zalaczyc.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
nie wiem co o tym myśleć, odwiedziłem service audi żeby się dowiedzieć na temat wymiany oleju w automacie ,ale tam po sprawdzeniu auta odrazu zaznaczyli że nie mogę wymienić oleju ponieważ się tego nie robi w q7 .Tylko wymienia się w tedy gdy są jakieś niedzczelnosci albo problem i wymaga to zlania oleju i dodał że wymienia się olej w automatach ale q7 nie. Liczę że wypowie się jakiś fachowiec albo ktoś kto to zrobił. Dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich Chciałbym prosić o pomoc w diagnozie. Od pewnego czasu mam problem z mocą w Audi Q7 3.0 tdi 2008 r. Wymieniłem już przepustnicę, sondę lambda, odstawiłem do mechsnika który na krótko przywrocil autku moc ale check świeci nadal Dzis znów "opadł " z sił Rozkręca się max do 2 tys obrotów Nie reaguje na ręczna zmianę biegów..... Jedyny blad to pomimo wymiany przepustnicy na nową dobrej firmy to P2101 Sterowanie przepustnicy nie prawidłowe działanie.... Bardzo proszę o pomoc Temat pilny ponieważ samochod mocno potrzebny w terenie górskim.... Pozdrawiam Adam
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy posiada ktoś instrukcję obsługi Audi q7 2011 pdf Będę wdzięczna
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
koledzy i koleżanki mam problem tak jak w temacie z MMI otóż auto ostatni użytkowałem w czwartek nie duża trasa w deszczu i wszystko było ok dziś niedziela i pojawił się problem, odpalam auto wszystko jest ok pojawia się ekran powitalny przełącza się jak zawsze na zapisane stacje radiowe ale nie można ściszyć radia pokrętłem na panelu środkowym sterowanie w kierownicy działa normalnie żaden przycisk na panelu nie działa typu telefon CD/DVD navi. Po wyjeździe z garażu radio i wyświetlacz sam się wyłącza i po chwili sam się włącza ale tylko na około 10 sekund i zapalają się wszystkie przyciski na panelu środkowym i radio i MMI się wyłącza, auto postało około godziny na par…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Czy ktoś z kolegów wymieniał w Q7 MIB2 standard - DELPHI na MIB2 high. Czy zagra taka wymiana w aucie? MIB3 nie zagrało - dedykowanne do ekranu dotykowego. MIB2 Delphi standard to najbardziej uboga wersja a chciałbym ruszyć CarPlay-a. Jkieś spostrzeżenia, rady ?
-
- 0 odpowiedzi
- 778 wyświetleń
-
-
Witam, jestem tu nowy więc za bardzo jeszcze nie ogarniam wszystkiego, Mam problem, mianowicie chodzi mi o radio wczoraj przestało mi się włączać nie świeci cały panel. Radio się włączy ale zaraz gaśnie. Auto to Audi q7 z 2007r 3.0 tdi może mi pomożecie z góry dziękuję
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry. Gdzie się znajduje kontroler przednich wycieraczek w Q7 4.2 diesel z 2009 roku? Wycieraczki zatrzymują się czasem w randomowej pozycji, czasem same się raz włączą i zatrzymają w połowie nie robiąc nic przez kierowcę. Jednakże wciąż działają. Myślę że awarią jest kontroller. Czy się mylę? Nie mogę go znaleźć gdzie go wsadzili. Czy muszę go programować, czy wystarczy wymiana po odłączeniu klemy i wcześniejszym demontażu siedzenia kierowcy Dzięki Marcin
-
-
- 1 odpowiedź
- 112 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, czy ktos moglby mi pomoc . Potrzebuje menu obslugi w jezyku polskim do mojego Q7 ( 2011r.) Nie moge zmienic czasu . Dziekuje. iwona5210
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
-
Od niedawna jestem posiadaczem Q7 z silnikiem 3 litrowym. Nie mogę uzyskać odpowiedniej temperatury pracy, czyli ok. 80 stopni. Temperaturę uzyskuje dopiero po przejechaniu ok 100 km. Cz przyczyna tkwi w "webascie" czy termostacie jak to sprawdzić, bez podłączenia do komputera?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Audi Q7 4L 2010 240km 3.0 TDI Od tygodnia MMI wiesza się kilka razy dziennie wtedy nic nie można zrobić ale auto odpala tylko funkcje MMI nie działają - także zwieszenie pneumatyczne, radio, navi itd. Dodatkowo po wyciągnięciu kluczyka nawet po zamknięciu auta cały czas słychać szum z okolic kratki wentylacyjnej i czytnika DVD z konsoli centralnej. Po kilku godzinach wyłącza się. Co może być przyczyną, jakiś dysk twardy? Dodam że poprzednik wyciągnął zmieniarkę spod schowka w podłokietniku.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Q7 4L 2006r. 3.0tdi przeskakuje łańcuch w rozdzielaczu przy skreconych kołach, czuć też efekt przepychania kół,czy wystarczy wymiana rozdzielacza czy problem jest gdzieś indziej, coś się blokuje i wymusza te przeskakiwanie łańcucha
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Kupiłem niedawno q7 generalnie jest ok ale mam problem z MMI, mianowicie poprzedni właściciel wpychał do green menu łapki (miedzy innymi przestawił ekran startowy na q7 hybrid) i pozamykał mnóstwo ustawień. Zostało mi oświetlenie, klimatyzacja i przeglądy serwisowe i to też w okrojonym zakresie (część jest na szaro - nieaktywna). W moim poprzednim a4b8 miałem duuużo więcej funkcji . I tu jest moja wielka prośba. Czy ktoś może wejść w green menu u siebie i porobić mi zdjęcia wszystkich elementów z zakładki CAR? Wiem, że poszczególnie q7 różnią się wyposażeniem i pewnych rzeczy nie da się aktywować, ale przynajmniej miałbym podkładkę jak to powinno…
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z głośnikami w drzwiach przednich pierwsze przestał grac lewy teraz prawy . Na krótko sprawdzone i działają brak sygnalu w kostce w słupku więc może ktoś podpowie od czego zacząć szukanie ? Audi q7 4l 2007r
-
- 0 odpowiedzi
- 573 wyświetleń
-
-
Witam, Niedawno zakupiłem audi Q7 z pewnymi wadami, mianowicie hak elektryczny nie chce się schować cały czas jest rozłożony świeci błąd na liczniku "nie zablokowany hak" w bagażniku mrugają jednostajnie przyciski od haku, instrukcja podaje żeby w tym przypadku przeprowadzić adaptacje haka wciskając przyciski niestety hak nie reaguje, vcds także nie pomaga nie ma funkcji adaptacji. Drugim problemem jest brak funkcji timera Webasto na filmikach z Youtuba jest możliwość nastawienia godziny włączenia Webasto w mmi u mnie tego nie ma mogę tylko włączyć lub wyłączyć.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich ,szukam instrukcji obsługi MMI po polsku do Q7 ,może znacie źródełko....Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Wiatm. Ostatnio zakupiłem na ali kabel z oprogramowaniem vag do kasowania serwisu itd. Po podłączeniu udało mi się oczywiście wykasować powiadomienie o serwisie. Zmieniłem dodatkowo mile w kilometry itd. Nie stety podczas całego procesu włączyłem coś przez co na zegarach wyskoczyła mi kontrolka zawieszenia pneumatycznego. Zawieszenia pneumatycznego nie posiadam u siebie wiec nie ma mowy o takim błędzie. Czy ma ktoś wiedzę w jaki sposób wyłączyć tą kontrolkę?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Czy może ktoś wie, czy słupek o kodzie CAPA podejdzie pod BUG
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi Q7: Benzyna: silnik: 3.6 FSI 280 KM (206 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Diesel: silnik: 3.0 TDI 240 KM (176 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 TDI 326 KM (240 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: V12 6.0 TDI 500 KM (368 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro
-
- 2 odpowiedzi
- 18,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Moje Audi Q7 opadło na drodze . Zawieszenie samoczynnie obniżyło się do poziomu zero . Sterownik silnika zapamiętał następujące błędy :01769 - Przedni prawy czujnik regulacji wysokości - nieprawidłowość - stały ; 01583 - Wykryto wycieki w układzie - Brak objawu - Stały ; 02250 Zawór dezaktywacji funkcji , cykl roboczy . Po skasowaniu błędy pojawiają się na nowo oprócz "02250". Kompresor zawieszenia po włączeniu silnika przez chwilę pracuje i się wyłącza , co uniemożliwia znalezienie nieszczelności ( brak ciśnienia w układzie ) . Czy ktoś zna sposoby znalezienia nieszczelności w układzie zawieszenia ( bez ciśnienia ) ? z góry dziękuję za pomoc…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-