Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi Q7 oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:

• 0 odpowiedzi
    • 34,4 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez michał YaGODA,

Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q7:

• 0 odpowiedzi
    • 64,3 tys. wyświetleń
  3. Dla wszystkich posiadaczy Audi Q7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.

• 33 odpowiedzi
    • 115,1 tys. wyświetleń
  4. Dzień dobry. Gdzie się znajduje kontroler przednich wycieraczek w Q7 4.2 diesel z 2009 roku? Wycieraczki zatrzymują się czasem w randomowej pozycji, czasem same się raz włączą i zatrzymają w połowie nie robiąc nic przez kierowcę. Jednakże wciąż działają. Myślę że awarią jest kontroller. Czy się mylę? Nie mogę go znaleźć gdzie go wsadzili. Czy muszę go programować, czy wystarczy wymiana po odłączeniu klemy i wcześniejszym demontażu siedzenia kierowcy Dzięki Marcin

5. Rozpoczęte przez MarioQ7,

Cześć Czy ktoś z Was wie może gdzie mogę znaleźć jakąś serwisówkę od Audi Q7? Potrzebuję dane naprawcze (momenty dokręcania śrób, elementy wymienne podczas naprawy itp.) Niegdzie nie mogę tego znaleźć. Może jakiś pdf w stylu "Sam naprawiam"? Jestem z wykształcenia mechanikiem samochodowym i w zasadzie sam sobie naprawiam wszystkie moje pojazdy. Potrzebna jest jednak do tego odpowiednia wiedza dodtycząca danego modelu. Podpowiedzcie proszę gdzie szukać takich informacji. Z góry dzięki wielkie

6. Rozpoczęte przez emillio1983,

Witam serdecznie Mam taki blad i nie wiem gdzie jest przyczyna. Wyskakuje blad w czasie gdy bcm wygasza zegary wirtual Cockpit Auto to audi q7 4m 2018r. Z USA Czy ktoś pomoże mi to zdiagnozować. Dziekuje bardzo

• 0 odpowiedzi
    • 657 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez 3.0 tfsi,

Cześć. Mam problem z ogrzewaniem kabiny w swojej q7 . Mianowicie wymieniany był termostat i pompa wody . I niestety brakło ogrzewania z przodu auta calkowicie ( nie jestem w stanie powiedziec czy przed wymianą dzialało bo nie korzystało sie z ogrzewania ) . Dmucha zimnym powietrzem ,a z tyłu działa prawidłowo . Dzis sciagnelismy przewody z nagrzewnicy przy scianie grodziowej bo myslelismy ze zapowietrzona , płyn przez nagrzewnice przeleciał normalnie ale w dalszym ciagu ogrzewania nie ma . Już mechanik rozłożył ręce , a nie ukrywam ze jazda bez ogrzewania nie nalezy do przyjemnych . Pomóżcie prosze co jeszcze mozna sprawdzic . Na vcds zadnych błedow nie ma .

8. WItam Was wszystkich prosze o pomoc w rozwiązaniu poniższego problemu: Mam kilka błędów zarejestrowanych przez VCDS i glównie w każdym wypluwa bląd Sterownika Zarządznaia enrgią J 644. Kupiłem go i wymieniłem (on jest za akumulatorem pod siedzeniem (zalaczam foto również). Błąd silnika - Sonda lambda - już wyeliminowałem bo obie sondy lambda za katalizatorem wymieniłem i jest OK. Czy ktoś moze z Was wie czy ten błąd to moze cos innego wywołuje ten błąd - 02072. Nie wiem juz za bardzo gdzie moge szukać rozwiązania. bede wdzieczny za Wasze komentarze. Nawet jak by ktoś był tak miły porozmawiać to poniżej mój numer te…

• 0 odpowiedzi
    • 838 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez LeszekQ7,

Witam, posiadam Audi Q7 2013 3.0 TFSI z USA, auto posiada bolączki elektroniczne z którymi nie mogę sobie poradzić , dlatego potrzebuje waszej pomocy Generalnie mam problem z MMI oraz Licznikiem, w MMI nie mogę ustawić ani Daty ani Godziny, nie wiem czy chodzi o wersje oprogramowania czy coś innego jest powodem, oraz jest problem z licznikiem który się wyzerował jak go wymieniali z USA na Europe, obecnie mam przebieg okolo 8000 tysięcy KM i nie wiem czy jest możliwość przywrócenia przebiegu oryginalnego ?? Oraz tak jak w MMI nie mogę zmienić daty ani godziny, z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

10. Rozpoczęte przez Bobson10,

Witam mam problem z błędem skrzyni biegów dodatkowo swieci sie ABS Kontrola trakcji kontrolka od pneumatyki i bład start stopu czujnik abs wymienie i raczej powinno byc dobrze ale co moze byc z skrzynia?

11. Rozpoczęte przez mezoand1,

Hej, szukałem ale nie znalazłem. Chce sobie założyć radio z Androidem. Zastanawia mnie tylko czy stracę jakąś funkcjonalność. I może polecacie coś fajnego z dodatkowym wyposażeniem w postaci kamer 360?

12. Rozpoczęte przez cinek1719,

witam, możliwe że temat przewijał się po forum ale nie mogłem znaleźć, skoro tak to przepraszam, mam problem z audi Q7 2007r gdy rano wejdę do samochodu to działa dźwięk w radiu ale po nagrzaniu przestaje grać, co może być przyczyną?

13. Rozpoczęte przez marioaudiq7,

Witam mam problem z głośnikami w drzwiach przednich pierwsze przestał grac lewy teraz prawy . Na krótko sprawdzone i działają brak sygnalu w kostce w słupku więc może ktoś podpowie od czego zacząć szukanie ? Audi q7 4l 2007r

• 0 odpowiedzi
    • 573 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Marek1970,

Cześć. Czy ktoś z kolegów wymieniał w Q7 MIB2 standard - DELPHI na MIB2 high. Czy zagra taka wymiana w aucie? MIB3 nie zagrało - dedykowanne do ekranu dotykowego. MIB2 Delphi standard to najbardziej uboga wersja a chciałbym ruszyć CarPlay-a. Jkieś spostrzeżenia, rady ?

• 0 odpowiedzi
    • 778 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Prezes13,

Witam! Posiadam audi q7 z 2010 roku. Mam problem z xenonami. Co 30 sekund gaśnie lewa lampa xenon, a za chwilę prawa i w takiej samej kolejność w ciągu sekundy zapalają się. Ledy cały czas świecą.

• 1 odpowiedź
    • 1,3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez gogo11,

Witam mam problem z moją q7 mianowicie jak jade ekonomicznie to jest ok i jak nagle dodam gazu to zapalają się kontrolki esp tpms awaria systemu jakieś pomysły

• 3 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez kaja.71,

Witam Czy posiada ktoś instrukcję obsługi Audi q7 2011 pdf Będę wdzięczna

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Kuboleu AUDI,

Witam, posiadam oponki o profilu 275/45 R20 i dręczy mnie na ile powinienem je pompować, czy wszystkie osie tak samo czy z tyłu trochę więcej ? Macie jakieś pomysły ? To dawajcie znać, głównie jeżdżą 2-3 osoby plus czasami jakieś zakupy w bagażniku i od czasu do czasu jakiś dłuższy wypad zaliczam. Jak dałem troche wiecej z tyłu powietrza to jakoś lepiej sie zbierał Ale sam nie wiem. Aktualnie mam przód 2.7 a tył 2.9 po rozgrzaniu opon. Na tabliczce: AUDI Q7 3.0 TDI 4x4 MIN - 2.4 - 2.4 MAX - 3.0 PRZÓD - 3.4 TYŁ

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez sochoclates,

mam rozwalona audi q7 2013 r prestige z radarem i czujnikami parkowania z przodu, sam chcę ją złożyc i potrzebuję porad od podstaw, co zamówić jaki zderzak zamiennik tu pasuje (s-line) itd. woda sie leje, dziurawa chlodnica chyba

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  20. Witam, Zwracam się do was z wielką prośbą o pomoc w podjęciu właściwej decyzji lub kontakcie do serwisu, który nie spartoli roboty. Auto z polskiego salonu, przebieg 235 000, dzień po serwisie (cieknąca śruba od miski), mechanik wymieniał (przelewał) 4x olej gdyż 3 miedziane ciekły i dopiero aluminiowa była sucha. Odebrałem samochód i po 60km przy prędkości 90km/h (tryb S - czyściłem filtr) zaczęło stukać i pojawił się komunikat o za niskim ciśnieniu oleju. Po zatrzymaniu sprawdziłem olej (w normie a nawet ponad stan - mechanik zawsze tak wlewał). Oddałem auto na serwis i po wyjęciu filtra dostałem takie zdjęcia jak poniżej. Czy w takiej sytuacji lepiej j…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Kuboleu AUDI,

Witam, tak jak w temacie co to tak skrzypi przy nacisku/wsiadaniu i wolnym parkowaniu przy nierównościach ? Byłem u mechanika i powiedział że tył jest w porządku ale z przodu będę wymieniać w jednym kole dwa wahacze. Czy to możliwe że jakaś tuleja wymaga posmarowania albo wymiany ? VID20240513202735.mp4

• 7 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez herkules.rs,

Witam wszystkich. Mam problem z moim Audi q7 z 2006r. Nie działaja mi swiatła przeciwmgielne tylne. Mierzyłem miernikiem to w oprawkach jest 12v, wyciagne zarówke to na fis pokazuje uszkodzona zarówke. Bo jesli sie nie myle to swiatła przeciw mgielne sa w zderzaku? Prosze o pomoc, z góry dziękuje.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez wenchol,

Witam mam prośbę gdzie znajduje się wąż do odrproeadzenia wody z klimatyzacji? Jak włączyłem klimatyzację gdzieś po godzinie jazdy jak skręciłem ostro poleciała mi woda na nogi proszę o pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez wenchol,

Witam miałem uszkodzony joystik wymieniłem go i jak chcę włączyć nawigacje to ustalenie miejsca ucieka mi w lewy dół i nie chce się zatrzymać tak samo jest w ustawieniu srodka w naglosnieniu. Wgralem polskie Menu i mapy bo auto bylo wprowadzone z USA i nie wiem czy to jest problem z GPS czy po prostu trzeba skalibrowac nawigacje nie znajduje mojego miejsca gdzie jestem jak to uruchomić pozdrawiam.

25. Rozpoczęte przez win.avg,

Cześć, Czy spotkał się ktos z problemem, że auto nie ma mocy? W ASO stwierdzili, że przepływomierz bo nie wstaje turbo na wpiętym (za niskie wartosci) a gdy wypięli wtyczke od przepływki to moc wróciła i auto działało normalnie. Wymieniłem przepływomierz 2x (nie były to oryginały - oba pokazują za duże wartości) i problem jest non stop ten sam. Czy ktos spotkał się z czymś takim, że przepływka musi być w oryginale z Niemiec a wszystko inne nie działa? Z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.