Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q7:
-
- 0 odpowiedzi
- 64,3 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi Q7, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q7.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 33 odpowiedzi
- 115,1 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam szczegółowe informacje na temat żarówek w Audi Q7 oraz instrukcję dotyczącą ich wymiany:
-
- 0 odpowiedzi
- 34,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z błędem skrzyni biegów dodatkowo swieci sie ABS Kontrola trakcji kontrolka od pneumatyki i bład start stopu czujnik abs wymienie i raczej powinno byc dobrze ale co moze byc z skrzynia?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
WItam Was wszystkich prosze o pomoc w rozwiązaniu poniższego problemu: Mam kilka błędów zarejestrowanych przez VCDS i glównie w każdym wypluwa bląd Sterownika Zarządznaia enrgią J 644. Kupiłem go i wymieniłem (on jest za akumulatorem pod siedzeniem (zalaczam foto również). Błąd silnika - Sonda lambda - już wyeliminowałem bo obie sondy lambda za katalizatorem wymieniłem i jest OK. Czy ktoś moze z Was wie czy ten błąd to moze cos innego wywołuje ten błąd - 02072. Nie wiem juz za bardzo gdzie moge szukać rozwiązania. bede wdzieczny za Wasze komentarze. Nawet jak by ktoś był tak miły porozmawiać to poniżej mój numer te…
-
- 0 odpowiedzi
- 838 wyświetleń
-
-
-
Hej, szukałem ale nie znalazłem. Chce sobie założyć radio z Androidem. Zastanawia mnie tylko czy stracę jakąś funkcjonalność. I może polecacie coś fajnego z dodatkowym wyposażeniem w postaci kamer 360?
-
- 0 odpowiedzi
- 642 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam serdecznie, Od dwóch miesięcy jestem właścicielem Audi Q7 z 2006 z silnikiem 3.0 TDi - BUG. Niedawno zacząłem mieć problemy z radiem - czasami wszystko jest dobrze, ładnie ściąga, ale coraz częściej są takie dziury, że nic poza szumem i jednym lokalnym radiem nie słychać. VCDS pokazuje błąd 00856 - Antena - zwarcie do masy. Wymieniłem wzmacniacz na tylnym prawym słupku C, nic nie pomogło. Jak wypnę białą wtyczkę Fakra zza prawej klapki w bagażniku i wepnę z powrotem to przez pół sekundy radio gra jak ma, potem znów szum. Na co jeszcze spojrzeć? Antena na szybie i kabelki od niej do wzmacniacza wyglądają ok, kabel fakra - fakra za prawym boczkiem bagażnika…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
witam jestem od jakiegoś czasu posiadaczem q7 i na początku wszstko było ok muzyka grała na wsystkich głośnikach auto posiada system bosse ,jakiś czas póżniej zaczeło grać tylko lewa strona przód bez basu a głośnik basowy tylko z tyłu lewy .Miał ktoś taki problem pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam Audi Q7 2013 3.0 TFSI z USA, auto posiada bolączki elektroniczne z którymi nie mogę sobie poradzić , dlatego potrzebuje waszej pomocy Generalnie mam problem z MMI oraz Licznikiem, w MMI nie mogę ustawić ani Daty ani Godziny, nie wiem czy chodzi o wersje oprogramowania czy coś innego jest powodem, oraz jest problem z licznikiem który się wyzerował jak go wymieniali z USA na Europe, obecnie mam przebieg okolo 8000 tysięcy KM i nie wiem czy jest możliwość przywrócenia przebiegu oryginalnego ?? Oraz tak jak w MMI nie mogę zmienić daty ani godziny, z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 484 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Czy może ktoś wie, czy słupek o kodzie CAPA podejdzie pod BUG
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam maly problem moje audi odpala po minucie gasnie puzniej nie ma reakcji znowu zapali zgasnie postoi znowu zapali o tak w kolo pomóżcie pozdrawiam
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy komuś wyświetla się błędny komunikat o niskim stanie oleju lub płynu chłodzącego? Czy miał może takie problemy? Zarówno olej jak i płyn chłodzenia są na prawidłowym poziomie a komunikat powraca. Dzięki za pomoc.
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam chce zostać posiadaczem Audi Audi q7 4l 3.0 tdi 211km 155kw Niestety nic nie mogę znaleźć na temat tego silnika Jest to z czego zauważyłem strasznie unikatowa jednostka w tym modelu Chciał bym zasięgnąć opini o jej wadach i zaletach Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
POWITAĆ. Obecnie poruszam się A6 C6 3.0 TDI 233KM ASB. Powiększyła mi się rodzina i poszukuję większego auta 7 osobowego. Mam na uwadze Q7 3.0 TDI 240 KM. Roczniki 2007-2009. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jakieś wady miały te motory? Z silnika 3.0 ASB 233 w mojej c6 jestem bardzo zadowolony. Czy w Q7 4L 3.0 TDI 240KM to jest ten sam motor co w C6 po lifcie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Wczoraj nie uruchomiłam samochodu rano samochód działał bez problemu po kilku godzinach niestety nie . Po włożeniu kluczyka do stacyjki AUDI Q7 3.0 S linę quatro 2006 ,uruchomił się MMI , natomiast nie włączyły się zegary i wyświetlacz komputera między zegarami , a kierownica pozostała zablokowana . Po przekręceniu kluczyka bez zmian i brak zapłonu . Zamek centralny działa z pilota , szyby i dach z pilota się otwierają , a Nie można również zmienić położenia dźwigni zmiany biegów ,na codzień mieszkam w Anglii i niestety trudno o dobrego mechanika kilku było i niestety nie potrafią podać przyczyny ,odsyłając do serwisu Audi ,czego nie chce ze względu na koszty ,bardzo pros…
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze swoim audi 3.0 tdi 233km miedzy 1500 a 2200 obrotów głośno klekocze chodzi jak stare 2.5 v6,ale nie zawsze, Czesiem jest tak ze chodzi cicho tak jak ma być, jeden z mechaników stwierdził ze to wtryski kupiłem nowe i dalej to samo może ktoś miał już podobny problem bo mi już sie kończy cierpliwość do tego auta. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Posiadam Audi Q7. Skrzynia Automat Wczoraj poszłam odpalić samochód stal nie odpalany przez 2-3 dni i nie chciał odpalić. Światła się świeciły lecz nie odpalił. Nie podłączyłam kabli. Dziś chcieliśmy zmienić baterie. Gdy włożyliśmy kluczyk do stacyjki nic się nie pokazało. Brak elektryki. kluczyk nie chce wyjść ze stacyjki. Gdy pierwszy raz podłączyliśmy kable nic się nie pokazało klucz nadal w stacyjce nie chce wyjść, a gdy drugi raz podłączył mechanik kable spaliło kable na drugim aucie. Auto stoi na pojeździe i na P. Auto nadal nie odpala ani nie można go ruszyć. Jaka moze być przyczyna tego? mechanik nie jest pewien a auta nie możemy ruszyć. Chcieliśmy wymienić …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie Poszukuję Audi Q7 4,2 TDI po 2010 r Czy jest ktoś na forum kto może Vin sprawdzić ? Byłem dziś obejrzeć samochód , wszystko niby w porządku , błędy jakieś były ale wykasowałem i wróciły po przejechaniu się 4 błędy : 01772 01583 00234 00908 Po za tym chciałem się zapytać gdzie dokładnie jest zamontowany radar distronic w Q7 bo za chiny go znaleźć nie mogę
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Niedawno zakupiłem audi Q7 z pewnymi wadami, mianowicie hak elektryczny nie chce się schować cały czas jest rozłożony świeci błąd na liczniku "nie zablokowany hak" w bagażniku mrugają jednostajnie przyciski od haku, instrukcja podaje żeby w tym przypadku przeprowadzić adaptacje haka wciskając przyciski niestety hak nie reaguje, vcds także nie pomaga nie ma funkcji adaptacji. Drugim problemem jest brak funkcji timera Webasto na filmikach z Youtuba jest możliwość nastawienia godziny włączenia Webasto w mmi u mnie tego nie ma mogę tylko włączyć lub wyłączyć.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
mam rozwalona audi q7 2013 r prestige z radarem i czujnikami parkowania z przodu, sam chcę ją złożyc i potrzebuję porad od podstaw, co zamówić jaki zderzak zamiennik tu pasuje (s-line) itd. woda sie leje, dziurawa chlodnica chyba
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Zapraszam do obejrzenia filmu Audi Q7 V12 TDI vs BMW M5. Audi Q7: 500 KM V12 TDI BMW M5: 507 KM V10 benzyna Warto dodać, że Audi Q7 jest trochę cięższa
-
- 1 odpowiedź
- 11,8 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Podpiąłem przyczepkę do auta i wszystko zadziałało ok w aucie i wprzyczepie. Ale w pewnym momencie wyłączyło wszystkie czujniki parkowania i po odpięciu przyczepy czujniki się już nie uruchomiły. Reset z komputera nic nie daje, błąd natychmiast wraca. Wyświetla błąd brak napięcia. Tylko kamerka działa normalnie. Nawet w tryb graficzny nie można przełączyć. Czy ktoś miał podobny problem? To moduł czy któryś z czujników poleciał? Światła w przyczepie działają normalnie.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam problem z bluetooth w Audi Q7 2008. Wcześniej było ok w tej chwili nie mam opcji wyszukaj telefon. Próbowałem na wszelkie sposoby i tylko mam podaj pin ,ale wygląda że nie wysyła sygnału.Jest na to jakieś rozwiązanie? Dzięki
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Panie i Panewki,problem jest taki: Q Q7 4.2 2009 rok zalałem sterowniki (nie pytajcie jak). Po wrzuceniu nowych (tzn używanych) ale z ponownie wgranym programie takim samym jak był na starych zalanych samochód ruszył i wszystko byłoby ok gdyby nie to że po chwili pracy wyrzuca błąd nastawników turbin i przepala olej.... prawdopodobnie z turbin bo nie wstają zarazy jedne... Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Elektryka i wiązki przejrzane - wszystko jest OK. Turbiny były w pełni regenerowane 3 miesiące temu i są na gwarancji ale nie uśmiecha mi się ponownie zrzucać cały motor ze skrzynią żeby wyrwać turbiny... Poratujecie jakimś dobrym pomysłem? pozdraw…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-