Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Doli666,

Witajcie. Mam problem w moim aucie bo zgasł wyświetlacz miedzy zegarami. Wcześniej też padła blokada kierownicy . Niesprawność polegała na tym że zepsuł się jeden z czterech mikrostyków na płytce drukowanej stacyjki. Blokada działa już ale fix nadal czarny. Może ktoś wie od czego zacząć szukać i czy od razu szukać nowego wyświetlacza fix ? Pozdrawiam Andrzej.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez sopelek83,

Witam posiadam Audi Q7 3.0 TDI 2007 r anglik Wczoraj zaowazylem wyciek oleju pod pokrywa silnika w zalaczniku dodaje zdjecie z wycieku, nie jestem pewien ale po przeszukaniu internetu wydaje mi sie ze jest to wyciek przy kolektorze ssacym, jak ododaje gazu i wytwarz sie cisnienie to pojawiaja sie babelki ale z kad w kolktorze olej. Czy moze sie myle wiec prosze was o pomoc z gory dziekuje bo nie znam sie na tych silnikach. dodalem dwa zdjecia ze stralkami gdzie pojawil sie wyciek

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Bajer1111,

Witam wszystkich może mi ktoś pomoże a mianowicie chodzi mi o otwieranie zamykanie samochodu keyless oraz z pilota. Po krotce baterie wymienione piloty sprawdzone. Blad jaki wyskakuje to blad jednostki zczytywania anten 02639 podmieniłem ten modul dalej to samo. Objawy są takie ze z prawej strony z pilota otwiera zamyka samochod ale z bliska z lewej wogole. Keyless dziala tylko z prawej ale czasami. Raz odpala samochod z przycisku raz nie. Ale co zauważyłem jak odpale auto i jade opuszczę lewa szybę wyskakuje ze nie wykryto kluczyka boczki ściągnięte z każdych drzwi sprawdzone wszystko ok. Gdzie może lezyc problem? Może ktoś z Was przerabiał ten temat. Przeszukałem intern…

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Kebab,

Witam kolegów z forum mam pytanie o wyciszenie Q7 4l silnik 3.0 tdi 240 km lift. test otomoto na YT tego modelu . prowadzacy przeprowadził test głośności przy prędkości 90 i 140 km/h wynik 55db/90km/h i 65db/140km/h Jak to wygląda u was u mnie pomiar telefonem o ile to miarodajne jest dużo wyzsza. Silnik przy jeździe 50km/h 65db powyżej 100km/h 75db. Silnik na postoju 55db. Czy u was sa niższe wartości. Dodam ze sprzęgło najprawdopodobniej mam juz do wymiany. Bo obroty na stałej prędkości falują.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Michalml,

Witajcie mam problem z MMI. Brak jakiejkolwiek reakcji ekranu. po wcisnięciu przyciskiem "on" słychać HDD jak się załącza po chwili milknie i nic. Panel centralny jest martwy. DVD ma brak podświetlenia ale płytę można włożyć lub wyjąć, zmieniarka podświetlona i można również płyty wkładać lub wyciągać. Płytke panela centralnego wyciągałem w celu sprawdzenia. Wygląda jak nowa żadnych śladów zalania czy uszkodzeń. Wzmacniacz Bose również wyciągałem i sprawdzałem nie ma mowy o jakimkolwiek zalaniu. Pętla światłowodu jest ok VCDS pokazuje, że nie ma przerwy w na magistrali optycznej. Dodatkowo zamykałem pętle przy każdym module niestety nic to nie dało. B…

• 2 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Artur Q7,

Witam. Pacjent Audi Q7 2014 3.0 TDI 245km problem polega na tym że kiedy włączymy panel klimatronika to dodatkowa pompa ogrzewania zaczyna wyć w podszybiu słychać przelewanie cieczy a ogrzewania działa słabo, po przejechaniu trasy i odkręceniu korka zbiornika wyrównawczego słychać bomble i wywala płyn. Nie ma masła na korku wlewu oleju ani na korku zbiornika wyrównawczego, brak obecności spalin w układzie, silnik pracuje równo i cicho nie ma spadku mocy, nie kopci z wydechu, węże z chłodnicy miękkie nie puchną, brak oleju w filtrze powietrza. Czy poza uszczelką lub pękniętą głowicą może być coś jeszcze ? Wymieniona pompa wody, chłodnica EGR zawór EGR, korek zbiornika wyró…

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Lukasina,

Hej - mam pytanie. Ostatnio znajomy podłączył się komputerem i pokazał mi wartości DPF mierzone ilości sadzy 0,051 lbs oleju ilość sadzy 0,2L km od czasu regeneracji 1242191 M Czy są one prawidłowe?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez kriswi,

Witam mam problem z podświetleniem tablicy rejestracyjnej, mianowicie jak otworze klapę podswietlenie dziala lecz brak oswietlenia wnęk bagażnika, a jak zapale swiatla wnęki bagażnika świecą cały czas .lecz jak zamknę klape bagażnika podswietlenie tablicy nie dziala. Jaka może być przyczyna?

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez DaveEvening,

Witam serdecznie, Od dwóch miesięcy jestem właścicielem Audi Q7 z 2006 z silnikiem 3.0 TDi - BUG. Niedawno zacząłem mieć problemy z radiem - czasami wszystko jest dobrze, ładnie ściąga, ale coraz częściej są takie dziury, że nic poza szumem i jednym lokalnym radiem nie słychać. VCDS pokazuje błąd 00856 - Antena - zwarcie do masy. Wymieniłem wzmacniacz na tylnym prawym słupku C, nic nie pomogło. Jak wypnę białą wtyczkę Fakra zza prawej klapki w bagażniku i wepnę z powrotem to przez pół sekundy radio gra jak ma, potem znów szum. Na co jeszcze spojrzeć? Antena na szybie i kabelki od niej do wzmacniacza wyglądają ok, kabel fakra - fakra za prawym boczkiem bagażnika…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Endriu67,

Witam, wymieniał już ktoś urwaną linkę hamulca ręcznego, linka urwana jest przy piaście koła, linka wchodzi w tunel i nie mogę znaleźć informacji gdzie idzie dalej, czy trzeba rozbierać podłokietnik i wszystko co jest na tunelu?? będę wdzięczny za podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez KUBI_Q7,

Witam wszystkich, proszę o podpowiedzi jeśli ktoś miał taki przypadek. Audi Q7 2007. Na początku nie mogłem regulować siły nawiewu. Później zablokowała mi się dmuchawa na max chodziła nawet jak wydałem kluczyk. Wymieniłem rezystor dmuchawy i wszystkie 4 czujniki w desce. Wymieniłem też czujnik temp. Zew. Za każdym razem jak uruchamiamy silnik pokazuje mi temp -45st. I w miarę jazdy rośnie do aktualnej na zewnątrz. Wyskakuje mi blad U0164 Modul sterowania klimatyzacji (J301) brak połączenia I panel klimatronik nie dziala. Nie działają żadne nawiewy. Może jakiś przekaźnik? Bezpieczniki sprawdziłem ale może jest gdzieś jeszcze jakiś bezpiecznik o którym n…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez matPROx,

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Lolek 69,

Witam wszystkich mam od jakiegoś czasu problem ze swoja niunią a mianowicie q7 z 2007 coś gdzieś rozładowuje aku moze zacznę od początku całej tej historii Zacznę od tego że zrobiłem serwis olejowy w pośpiechu założyłem niedokładnie uszczelkę filta oleju i po przejechaniu 50km zauważyłem wyciek poprawiłem oczywiście to ale wiadomo silnik zalany olejem dzien puzniej puścił mi czujnik temperatury paliwa i oczywiście na silnik poszła znaczna ilość diesla. Postanowiłem lekko przemyć silnik środkiem w8 i spłukać wodą ( oczywiście rozsądnie nie lejac po kompie skupiłem się bardziej na kolektorach) wystawiłem na słońce żeby obesło i po paru godz zaczął się problem bo …

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 5,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Lukas265,

Witam, jestem tu nowy więc za bardzo jeszcze nie ogarniam wszystkiego, Mam problem, mianowicie chodzi mi o radio wczoraj przestało mi się włączać nie świeci cały panel. Radio się włączy ale zaraz gaśnie. Auto to Audi q7 z 2007r 3.0 tdi może mi pomożecie z góry dziękuję

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Stefi2003,

Witam chce zostać posiadaczem Audi Audi q7 4l 3.0 tdi 211km 155kw Niestety nic nie mogę znaleźć na temat tego silnika Jest to z czego zauważyłem strasznie unikatowa jednostka w tym modelu Chciał bym zasięgnąć opini o jej wadach i zaletach Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Arcz,

Witajcie. Podpiąłem przyczepkę do auta i wszystko zadziałało ok w aucie i wprzyczepie. Ale w pewnym momencie wyłączyło wszystkie czujniki parkowania i po odpięciu przyczepy czujniki się już nie uruchomiły. Reset z komputera nic nie daje, błąd natychmiast wraca. Wyświetla błąd brak napięcia. Tylko kamerka działa normalnie. Nawet w tryb graficzny nie można przełączyć. Czy ktoś miał podobny problem? To moduł czy któryś z czujników poleciał? Światła w przyczepie działają normalnie.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Dziadamek,

Czy ktoś ma doświadczenie w sprawie zmiany tarczy szybkościomierza z USA na europejską? Czy da się zmienić samą tarczę w liczniku? Jeśli tak, to gdzie to zrobić w Warszawie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Arcz,

Witajcie. Ktoś wie do czego służy kabelek dwuzylowy wychodzący ze środkowej części szyby, obok silniczka do wycieraczek. U mnie jest on wypięty. Za bardzo nie ma gdzie go wpiąć. Gdzieś wyczytałem że to antena, ale jeśli jest płetwa na dachu? Może dlatego nie łapie mi TV na MMI?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Gearbox malfunction: you can continue drive (limited functionality) taki komunikat pojawił się ostatnio u mnie . Może się to komuś przyda ,zazwyczaj ten problem związany jest z kablami przy skrzyni biegów nr części 4L0971771 gdzie zazwyczaj dostaje się woda i korodują wtyczki. Radzę przy okazji sobie to sprawdzić i zabezpieczyć. Nastepna sprawa to zawór który znajduje się nad skrzynią widoczny z góry za silnikiem (to właśnie było u mnie)nr części 4H0121671D do jego wtyczki dostaje się płyn chłodzący i poprostu piny korodują i wtedy" dupa "trzeba nowy, na szczęście pasuje ten zawór prawie z każdego auta z grupy Wordzwagen

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 7,5 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez krzysiek241,

witam jestem od jakiegoś czasu posiadaczem q7 i na początku wszstko było ok muzyka grała na wsystkich głośnikach auto posiada system bosse ,jakiś czas póżniej zaczeło grać tylko lewa strona przód bez basu a głośnik basowy tylko z tyłu lewy .Miał ktoś taki problem pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Jak w temacie,gdzie jest moduł skrzyni biegów w Q7 3l 2011roku? Dzięki za podpowiedź.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez selega1,

Witam. Mam Q7 3,0tdi, 8 tiptronic, 245km od 3 tygodni i już mam problem. Na zimnym skrzynia biegów zmienia biegi szybko i bez szarpnięć w górę i dół. Jednak jak auto się rozgrzeje, przy zmianie biegu z 1 na 2 przed samą zmianą pojawia się wycie i myślę że trochę przeciąga. Oprócz tego przy zwolnieniu ale nie zatrzymaniu, po normalnym przyspieszeniu wchodzi dziwnie na wysokie obroty na 1 biegu i potrafi szarpnąć. Wymieniłem oleje w skrzyni, mostach itd. Oprócz tego wymieniłem akumulator na nowy bo raz nie mogłem odpalić na starym. Pomóżcie bo po zakupie wydałem już 7 tys(AC, skarbówka, koła zimowe...) a skrzynia mnie wkurza, bo miesiąc temu sprzedałem Q7 z 20…

• Sad
      • Like
    • 4 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  23. Witam Wszystkich i potrzebuje pomocy: Opis problemu: Chciałem zmienić na ledy podświetlenie w moim Q7. Jedna żarówka zwykła działała a drugiej nie miałem w ogóle. Kupiłem żarówkę led jak na zdjęciu niby z CAN BUS i założyłem do oprawek. Zamontowałem i nic - NIE ZAŚWIECIŁY. Testowałem na zapalonym aucie, przełącznik świateł był na światłach mijania - NIE na Auto. Jedną wyciągnąłem a drugą kilka razy wyciągałem żeby sprawdzić czy dobrze styki dotykają do miejsca styku i tylko raz udało się, że led mrugnął i koniec. Przestało świecić wogóle, błąd na wyświetlaczu żarówka tablicy rejestracyjnej zaświeciła. Pomyślałem, że zostawię zwykłe żarówki standard…

• 0 odpowiedzi
    • 6,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez pawel4496,

Witam może tutaj ktoś pomoże,, z dwa tyg, temu przestał działać mi przycisk w klamce do zamykania drzwi tylnych prawych po tygodniu padł drugi w drzwiach prawych przednich , z lewej strony przyciski działają, podejrzewam że przyciski się popsuły. Czy jest możliwość naprawy tego , lub dokupienia jakiejś części czy tylko wymiana całej klamki ? Audi q7 2013 Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez pawel4496,

Witam , z dwa tyg, temu przestał działać mi przycisk w klamce do zamykania drzwi tylnych prawych po tygodniu padł drugi w drzwiach prawych przednich , z lewej strony przyciski działają, podejrzewam że przyciski się popsuły. Czy jest możliwość naprawy tego , lub dokupienia jakiejś części czy tylko wymiana całej klamki ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.