Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4L (2007-2015)

Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez pawel4496,

Witam może tutaj ktoś pomoże,, z dwa tyg, temu przestał działać mi przycisk w klamce do zamykania drzwi tylnych prawych po tygodniu padł drugi w drzwiach prawych przednich , z lewej strony przyciski działają, podejrzewam że przyciski się popsuły. Czy jest możliwość naprawy tego , lub dokupienia jakiejś części czy tylko wymiana całej klamki ? Audi q7 2013 Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez krzysiek241,

witam jestem od jakiegoś czasu posiadaczem q7 i na początku wszstko było ok muzyka grała na wsystkich głośnikach auto posiada system bosse ,jakiś czas póżniej zaczeło grać tylko lewa strona przód bez basu a głośnik basowy tylko z tyłu lewy .Miał ktoś taki problem pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez wader,

Witam.Jestem nowy na tej stronie i nie wiem czy mozna kupowac od innych uzytkownikow czesci.Poszukuje kierunkowskazu (swiatla do jazdy dziennej) do audi q7 2010 rok. nr czesci to 4L0941062C I 4L0941061C.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez matPROx,

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Artur Q7,

Witam. Pacjent Audi Q7 2014 3.0 TDI 245km problem polega na tym że kiedy włączymy panel klimatronika to dodatkowa pompa ogrzewania zaczyna wyć w podszybiu słychać przelewanie cieczy a ogrzewania działa słabo, po przejechaniu trasy i odkręceniu korka zbiornika wyrównawczego słychać bomble i wywala płyn. Nie ma masła na korku wlewu oleju ani na korku zbiornika wyrównawczego, brak obecności spalin w układzie, silnik pracuje równo i cicho nie ma spadku mocy, nie kopci z wydechu, węże z chłodnicy miękkie nie puchną, brak oleju w filtrze powietrza. Czy poza uszczelką lub pękniętą głowicą może być coś jeszcze ? Wymieniona pompa wody, chłodnica EGR zawór EGR, korek zbiornika wyró…

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  6. Q7 4L 2006r. 3.0tdi przeskakuje łańcuch w rozdzielaczu przy skreconych kołach, czuć też efekt przepychania kół,czy wystarczy wymiana rozdzielacza czy problem jest gdzieś indziej, coś się blokuje i wymusza te przeskakiwanie łańcucha

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez pawel4496,

Witam , z dwa tyg, temu przestał działać mi przycisk w klamce do zamykania drzwi tylnych prawych po tygodniu padł drugi w drzwiach prawych przednich , z lewej strony przyciski działają, podejrzewam że przyciski się popsuły. Czy jest możliwość naprawy tego , lub dokupienia jakiejś części czy tylko wymiana całej klamki ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Webasto brzęczy nawet gdy samochód jest zgaszony i zamknięty, z rury wydechowej tylko dmucha, wymieniłem na nowe "używane" i efekt ten sam pompka wody byla spalona.orginalnie Webasto działało przy uruchamianym silniku. Teraz gdy jest zimno odpala normalnie i jak się już zagrzeje w aucie przestaje i zaczyna brzęczeć jeszcze dodam że jeśli nie wyciągnę bezpiecznika to wyczerpie akumulator. Czekam na pomysły co dalej robić bo wydałem kupę kasy na używane a tu dalej ten sam problem. Dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez tuchas,

witam mam problem z drganiem nadwozia i kierownicy mam wymienione wszystkie polosie z przegubami wal napdowy nowy . cale przednie zawieszenie a co drzy to drzy dalej . juz mi brakuje pomyslow . kola wywazane u dwoch roznych wulkanizatorow . jest lekkie luz na maglownicy ale to raczej nie od niej . mam tez lekki luz na przegubach wewnetrznych gora dol w skzyni ale kazdy twierdzi ze lekki musi byc .czy ktos pomoze ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez matPROx,

W Q7 4L tylny daszek panoramy nie zamyka się. Od dawna był z nim problem. Raz działał. Raz nie. Ostatnio prawa strona nie domykała się, odstawała ok. 2mm. Teraz w ogóle prawa strona nie zamyka się. Lewa strona dociska do końca. Prawe wcale. Nawet pokrętłem ręcznym po lampką.

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Dziadamek,

Czy ktoś ma doświadczenie w sprawie zmiany tarczy szybkościomierza z USA na europejską? Czy da się zmienić samą tarczę w liczniku? Jeśli tak, to gdzie to zrobić w Warszawie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  12. Witam, Niedawno zakupiłem audi Q7 z pewnymi wadami, mianowicie hak elektryczny nie chce się schować cały czas jest rozłożony świeci błąd na liczniku "nie zablokowany hak" w bagażniku mrugają jednostajnie przyciski od haku, instrukcja podaje żeby w tym przypadku przeprowadzić adaptacje haka wciskając przyciski niestety hak nie reaguje, vcds także nie pomaga nie ma funkcji adaptacji. Drugim problemem jest brak funkcji timera Webasto na filmikach z Youtuba jest możliwość nastawienia godziny włączenia Webasto w mmi u mnie tego nie ma mogę tylko włączyć lub wyłączyć.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Emil 1981,

Jak w temacie,gdzie jest moduł skrzyni biegów w Q7 3l 2011roku? Dzięki za podpowiedź.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Emil 1981,

nie wiem co o tym myśleć, odwiedziłem service audi żeby się dowiedzieć na temat wymiany oleju w automacie ,ale tam po sprawdzeniu auta odrazu zaznaczyli że nie mogę wymienić oleju ponieważ się tego nie robi w q7 .Tylko wymienia się w tedy gdy są jakieś niedzczelnosci albo problem i wymaga to zlania oleju i dodał że wymienia się olej w automatach ale q7 nie. Liczę że wypowie się jakiś fachowiec albo ktoś kto to zrobił. Dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Kebab,

Witam kolegów z forum mam pytanie o wyciszenie Q7 4l silnik 3.0 tdi 240 km lift. test otomoto na YT tego modelu . prowadzacy przeprowadził test głośności przy prędkości 90 i 140 km/h wynik 55db/90km/h i 65db/140km/h Jak to wygląda u was u mnie pomiar telefonem o ile to miarodajne jest dużo wyzsza. Silnik przy jeździe 50km/h 65db powyżej 100km/h 75db. Silnik na postoju 55db. Czy u was sa niższe wartości. Dodam ze sprzęgło najprawdopodobniej mam juz do wymiany. Bo obroty na stałej prędkości falują.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Arcz,

Witajcie. Ktoś wie do czego służy kabelek dwuzylowy wychodzący ze środkowej części szyby, obok silniczka do wycieraczek. U mnie jest on wypięty. Za bardzo nie ma gdzie go wpiąć. Gdzieś wyczytałem że to antena, ale jeśli jest płetwa na dachu? Może dlatego nie łapie mi TV na MMI?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Kuboleu AUDI,

Witam, posiadam oponki o profilu 275/45 R20 i dręczy mnie na ile powinienem je pompować, czy wszystkie osie tak samo czy z tyłu trochę więcej ? Macie jakieś pomysły ? To dawajcie znać, głównie jeżdżą 2-3 osoby plus czasami jakieś zakupy w bagażniku i od czasu do czasu jakiś dłuższy wypad zaliczam. Jak dałem troche wiecej z tyłu powietrza to jakoś lepiej sie zbierał Ale sam nie wiem. Aktualnie mam przód 2.7 a tył 2.9 po rozgrzaniu opon. Na tabliczce: AUDI Q7 3.0 TDI 4x4 MIN - 2.4 - 2.4 MAX - 3.0 PRZÓD - 3.4 TYŁ

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez xstawikson11,

Witam, założyłem nową baterię co prawda troszkę mniejszą ponieważ do tego modelu powinna być 110ah dałem 100ah,robi mało kilometrów rzędu 10-15 codziennie/co dwa dni,słyszałem że one mają odwieczny problem z prądem czy jest to normalne że raz w tygodniu musze ją doładować z prostownika? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez tomaszek-k,

poszukuje polozenia bezpiecznika dmuchawy ogrzewania, ktos moze wie gdzie znajduje sie ten bezpiecznik?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  20. Cześć wszystkim Spalił mi się napęd od Navi MMI 2G HIGH (na płytce widać uszkodzone elementy) i chcę ją wymienić. Zastanawiam się tylko czy używka ruszy, czy jest zabezpieczona przez ochronę komponentu? Ma ktoś wiedzę w tym temacie? Druga sprawa to klimatyzacja dla drugiego rzędu siedzeń. Obydwie strony dmuchają ciepłym niezależnie od ustawionej temperatury. Na komputerze wychodzą błędy od klap regulacji temperatury tylny prawy i tylny lewy. Wie ktoś gdzie te klapy i silniczki są? Chętnie tam do nich zajrzę ale nie wiem w którym miejscu ich szukać. Dzięki za odpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez wenchol,

Witam mam prośbę gdzie znajduje się wąż do odrproeadzenia wody z klimatyzacji? Jak włączyłem klimatyzację gdzieś po godzinie jazdy jak skręciłem ostro poleciała mi woda na nogi proszę o pomoc

• 2 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez ws3031,

Witam. Jestem nowym użytkownikiem forum oraz nowym użytkownikiem Audi Q7 z 2007 roku chciałbym zapytać czy jest możliwośc a jeśli tak to jak to zrobić żeby zakodować światła "dzienne" na światłach drogowych z mocą np 30%. Mam dostęp dzięki koledze do VCDS i OBD11. Czy jest tu ktoś kto jest mi w stanie napisać jak to zrobić. Z góry dziękuje. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Smolek,

Witam czy ktoś spotkał się z usterką czujnika lub czegoś innego przy pasach bezpieczeństwa pasażera, cały czas sygnalizuje mi nie zapięcie pasów bezpieczeństwa. Audi Q7 2007 3.6 benzyna jeśli ma ktoś radę jak to zrobić proszę o wskazówki

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Marek88,

POWITAĆ. Obecnie poruszam się A6 C6 3.0 TDI 233KM ASB. Powiększyła mi się rodzina i poszukuję większego auta 7 osobowego. Mam na uwadze Q7 3.0 TDI 240 KM. Roczniki 2007-2009. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Jakieś wady miały te motory? Z silnika 3.0 ASB 233 w mojej c6 jestem bardzo zadowolony. Czy w Q7 4L 3.0 TDI 240KM to jest ten sam motor co w C6 po lifcie?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  25. Witam . Jestem od niedawna szczęśliwym posiadaczem Q7 i mam problem. Tylko po dłuższej jeździe , przejechaniu 20-30 km ( auto rozgrzane ) po zatrzymaniu i przyspieszaniu ale nie dynamicznym tylko spokojnym , w trakcie jazdy obojętnie na jakim biegu występuje głuche puknięcie dobiegające z tylnej części ( nie występuje to podczas zmiany biegu lecz w trakcie jazdy bez względu na którym biegu ). Macie jakieś sugestie co może być przyczyną .

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.