Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Witam. Pacjent Audi Q7 2014 3.0 TDI 245km problem polega na tym że kiedy włączymy panel klimatronika to dodatkowa pompa ogrzewania zaczyna wyć w podszybiu słychać przelewanie cieczy a ogrzewania działa słabo, po przejechaniu trasy i odkręceniu korka zbiornika wyrównawczego słychać bomble i wywala płyn. Nie ma masła na korku wlewu oleju ani na korku zbiornika wyrównawczego, brak obecności spalin w układzie, silnik pracuje równo i cicho nie ma spadku mocy, nie kopci z wydechu, węże z chłodnicy miękkie nie puchną, brak oleju w filtrze powietrza. Czy poza uszczelką lub pękniętą głowicą może być coś jeszcze ? Wymieniona pompa wody, chłodnica EGR zawór EGR, korek zbiornika wyró…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
WItam Was wszystkich prosze o pomoc w rozwiązaniu poniższego problemu: Mam kilka błędów zarejestrowanych przez VCDS i glównie w każdym wypluwa bląd Sterownika Zarządznaia enrgią J 644. Kupiłem go i wymieniłem (on jest za akumulatorem pod siedzeniem (zalaczam foto również). Błąd silnika - Sonda lambda - już wyeliminowałem bo obie sondy lambda za katalizatorem wymieniłem i jest OK. Czy ktoś moze z Was wie czy ten błąd to moze cos innego wywołuje ten błąd - 02072. Nie wiem juz za bardzo gdzie moge szukać rozwiązania. bede wdzieczny za Wasze komentarze. Nawet jak by ktoś był tak miły porozmawiać to poniżej mój numer te…
-
- 0 odpowiedzi
- 838 wyświetleń
-
-
Witam w audi zagłówek został włożony odwrotnie i nie mogę go wyjac. Z góry dziękuję za pomoc audi q7 2006
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam problem z niedogrzewaniem silnika w q7. Wzasadzie oprócz lata nie można osiągnąć temperatury 90 stopni, w tym okresie temperatura nie wchodzi powyżej 60 stopni. Nadmienię termostat wymieniony na nowy i żadnej różnicy nie widzę.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam od pewnego czasu śmierdzi mi spalinami w kabinie i pod maską zlokalizowalem mniej więcej że po prawej stronie przed turbiną jest całe okopcone . Ale nic więcej nie widać i na odpalonym silniku też nie widać gdzie się dokładnie wydostają spaliny .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Jestem nowy na tej stronie i nie wiem czy mozna kupowac od innych uzytkownikow czesci.Poszukuje kierunkowskazu (swiatla do jazdy dziennej) do audi q7 2010 rok. nr czesci to 4L0941062C I 4L0941061C.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Mam problem z ogrzewaniem kabiny w swojej q7 . Mianowicie wymieniany był termostat i pompa wody . I niestety brakło ogrzewania z przodu auta calkowicie ( nie jestem w stanie powiedziec czy przed wymianą dzialało bo nie korzystało sie z ogrzewania ) . Dmucha zimnym powietrzem ,a z tyłu działa prawidłowo . Dzis sciagnelismy przewody z nagrzewnicy przy scianie grodziowej bo myslelismy ze zapowietrzona , płyn przez nagrzewnice przeleciał normalnie ale w dalszym ciagu ogrzewania nie ma . Już mechanik rozłożył ręce , a nie ukrywam ze jazda bez ogrzewania nie nalezy do przyjemnych . Pomóżcie prosze co jeszcze mozna sprawdzic . Na vcds zadnych błedow nie ma .
-
- 0 odpowiedzi
- 371 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam kolegów z forum mam pytanie o wyciszenie Q7 4l silnik 3.0 tdi 240 km lift. test otomoto na YT tego modelu . prowadzacy przeprowadził test głośności przy prędkości 90 i 140 km/h wynik 55db/90km/h i 65db/140km/h Jak to wygląda u was u mnie pomiar telefonem o ile to miarodajne jest dużo wyzsza. Silnik przy jeździe 50km/h 65db powyżej 100km/h 75db. Silnik na postoju 55db. Czy u was sa niższe wartości. Dodam ze sprzęgło najprawdopodobniej mam juz do wymiany. Bo obroty na stałej prędkości falują.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, założyłem nową baterię co prawda troszkę mniejszą ponieważ do tego modelu powinna być 110ah dałem 100ah,robi mało kilometrów rzędu 10-15 codziennie/co dwa dni,słyszałem że one mają odwieczny problem z prądem czy jest to normalne że raz w tygodniu musze ją doładować z prostownika? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
witam mam problem z drganiem nadwozia i kierownicy mam wymienione wszystkie polosie z przegubami wal napdowy nowy . cale przednie zawieszenie a co drzy to drzy dalej . juz mi brakuje pomyslow . kola wywazane u dwoch roznych wulkanizatorow . jest lekkie luz na maglownicy ale to raczej nie od niej . mam tez lekki luz na przegubach wewnetrznych gora dol w skzyni ale kazdy twierdzi ze lekki musi byc .czy ktos pomoze ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Czy spotkał się ktos z problemem, że auto nie ma mocy? W ASO stwierdzili, że przepływomierz bo nie wstaje turbo na wpiętym (za niskie wartosci) a gdy wypięli wtyczke od przepływki to moc wróciła i auto działało normalnie. Wymieniłem przepływomierz 2x (nie były to oryginały - oba pokazują za duże wartości) i problem jest non stop ten sam. Czy ktos spotkał się z czymś takim, że przepływka musi być w oryginale z Niemiec a wszystko inne nie działa? Z góry dzieki
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie Mam taki blad i nie wiem gdzie jest przyczyna. Wyskakuje blad w czasie gdy bcm wygasza zegary wirtual Cockpit Auto to audi q7 4m 2018r. Z USA Czy ktoś pomoże mi to zdiagnozować. Dziekuje bardzo
-
- 0 odpowiedzi
- 657 wyświetleń
-
-
Witam miałem uszkodzony joystik wymieniłem go i jak chcę włączyć nawigacje to ustalenie miejsca ucieka mi w lewy dół i nie chce się zatrzymać tak samo jest w ustawieniu srodka w naglosnieniu. Wgralem polskie Menu i mapy bo auto bylo wprowadzone z USA i nie wiem czy to jest problem z GPS czy po prostu trzeba skalibrowac nawigacje nie znajduje mojego miejsca gdzie jestem jak to uruchomić pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, światła awaryjne mrugają i nie można ich wyłączyć, pomóżcie co to może być ?? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam chce zostać posiadaczem Audi Audi q7 4l 3.0 tdi 211km 155kw Niestety nic nie mogę znaleźć na temat tego silnika Jest to z czego zauważyłem strasznie unikatowa jednostka w tym modelu Chciał bym zasięgnąć opini o jej wadach i zaletach Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam problem z moim Audi q7 z 2006r. Nie działaja mi swiatła przeciwmgielne tylne. Mierzyłem miernikiem to w oprawkach jest 12v, wyciagne zarówke to na fis pokazuje uszkodzona zarówke. Bo jesli sie nie myle to swiatła przeciw mgielne sa w zderzaku? Prosze o pomoc, z góry dziękuje.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie Poszukuję Audi Q7 4,2 TDI po 2010 r Czy jest ktoś na forum kto może Vin sprawdzić ? Byłem dziś obejrzeć samochód , wszystko niby w porządku , błędy jakieś były ale wykasowałem i wróciły po przejechaniu się 4 błędy : 01772 01583 00234 00908 Po za tym chciałem się zapytać gdzie dokładnie jest zamontowany radar distronic w Q7 bo za chiny go znaleźć nie mogę
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam , jestem od niedawna posiadaczem Audi Q7 4L 3.0 tdi 240KM , mam pytanie jaki olej do skrzyni biegów i ile litrów potrzebuję na wymianę ? Dzięki z góry za odpowiedzi , pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Zwracam się do was z wielką prośbą o pomoc w podjęciu właściwej decyzji lub kontakcie do serwisu, który nie spartoli roboty. Auto z polskiego salonu, przebieg 235 000, dzień po serwisie (cieknąca śruba od miski), mechanik wymieniał (przelewał) 4x olej gdyż 3 miedziane ciekły i dopiero aluminiowa była sucha. Odebrałem samochód i po 60km przy prędkości 90km/h (tryb S - czyściłem filtr) zaczęło stukać i pojawił się komunikat o za niskim ciśnieniu oleju. Po zatrzymaniu sprawdziłem olej (w normie a nawet ponad stan - mechanik zawsze tak wlewał). Oddałem auto na serwis i po wyjęciu filtra dostałem takie zdjęcia jak poniżej. Czy w takiej sytuacji lepiej j…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
mam rozwalona audi q7 2013 r prestige z radarem i czujnikami parkowania z przodu, sam chcę ją złożyc i potrzebuję porad od podstaw, co zamówić jaki zderzak zamiennik tu pasuje (s-line) itd. woda sie leje, dziurawa chlodnica chyba
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie, OBD wyświetla następujący błąd: P2198 - Sonda Lambda, stały sygnał mieszanki bogatej - Bank 2, sonda 1. Wiem, która jest to sonda ale czy ktoś ma może numer tej części? I czy ryzykować używkę czy tylko nową brać?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam' Nabyłem w ostatnim czasie Q7 i mimo tego, że sprawdzali ją w serwisie po za kupie zobaczyłem, że raz działają raz nie elektryczne szyby. Dodatkowo zauważyłem , że nie grzeją przednie fotele. Auto jest świeżo po wymianie akumulatora i moje pytanie brzmi czy trzeba coś zaprogramować ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem ze swoim audi 3.0 tdi 233km miedzy 1500 a 2200 obrotów głośno klekocze chodzi jak stare 2.5 v6,ale nie zawsze, Czesiem jest tak ze chodzi cicho tak jak ma być, jeden z mechaników stwierdził ze to wtryski kupiłem nowe i dalej to samo może ktoś miał już podobny problem bo mi już sie kończy cierpliwość do tego auta. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
witam programować ktoś hak holowniczy do przyczepy ze światłami ledowymi. mam problem gdyż podłącza przyczepe w której mam zalozone swiatla ledowe wyskakuje mi komunikat o spalonych żarówkach w przyczepie
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich może mi ktoś pomoże a mianowicie chodzi mi o otwieranie zamykanie samochodu keyless oraz z pilota. Po krotce baterie wymienione piloty sprawdzone. Blad jaki wyskakuje to blad jednostki zczytywania anten 02639 podmieniłem ten modul dalej to samo. Objawy są takie ze z prawej strony z pilota otwiera zamyka samochod ale z bliska z lewej wogole. Keyless dziala tylko z prawej ale czasami. Raz odpala samochod z przycisku raz nie. Ale co zauważyłem jak odpale auto i jade opuszczę lewa szybę wyskakuje ze nie wykryto kluczyka boczki ściągnięte z każdych drzwi sprawdzone wszystko ok. Gdzie może lezyc problem? Może ktoś z Was przerabiał ten temat. Przeszukałem intern…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-