Audi Q7 4L (2007-2015)
Forum Audi Q7 4L. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
126 tematów w tym forum
-
Interesuje mnie jak często i na co zwrócić szczególną uwagę , jakie oleje i w ogóle. Nikt tu nie pisze jak miał jakiś problem to jak go rozwiązał.A było by to na pewno bardzo pomocne, nie tylko dla mnie. Tylko musi się mam chcieć opisać jakiś problem i rozwiązanie a nie tylko szukać porady. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Czy ktoś z Was wie może gdzie mogę znaleźć jakąś serwisówkę od Audi Q7? Potrzebuję dane naprawcze (momenty dokręcania śrób, elementy wymienne podczas naprawy itp.) Niegdzie nie mogę tego znaleźć. Może jakiś pdf w stylu "Sam naprawiam"? Jestem z wykształcenia mechanikiem samochodowym i w zasadzie sam sobie naprawiam wszystkie moje pojazdy. Potrzebna jest jednak do tego odpowiednia wiedza dodtycząca danego modelu. Podpowiedzcie proszę gdzie szukać takich informacji. Z góry dzięki wielkie
-
- 0 odpowiedzi
- 223 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam, tak jak w temacie co to tak skrzypi przy nacisku/wsiadaniu i wolnym parkowaniu przy nierównościach ? Byłem u mechanika i powiedział że tył jest w porządku ale z przodu będę wymieniać w jednym kole dwa wahacze. Czy to możliwe że jakaś tuleja wymaga posmarowania albo wymiany ? VID20240513202735.mp4
-
- 7 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z Audi Q7 3.0 tdi 2008r. Mianowicie slabo kręci przy rozgrzanym silniku, wymieniony akumulator, rozrusznik po regeneracji. Jakieś sugestie?
-
- 1 odpowiedź
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam Mam problem z zamkiem klapy bagażnika. Przy otwieraniu strzela jak karabin. Wymieniłem na nowy. Po zamontowaniu nowego brak poprawy. Przepraszam pierwsze otwarcie było ok. Kolejne brak poprawy dalej strzela jak karabin
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam następujący problem. Fotel środkowej kanapy (podwójna część za kierowcą) ma luz na szynie i stuka. Śruby dokręcone, sprawdzone co się da i dalej stuka. Jak to zlikwidować.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Sprowadzilem auto ze stanow i okazalo sie ze zalozone sa inne swiatla przednie.Mam q7 3.0 disel z 2010 roku.Orginalnie powinny byc ksenono ledowe nieskretne.Chcialem sie dowiedziec czy moge zalozyc lampy skretne? Bo tych nie skretnych nigdzie nie moge znalesc( oprocz aso oczywiscie ale tam kosztuja 4700 za szt)Z gory serdeczne dzieki.Pozdrawiam Wader
-
- 1 odpowiedź
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, światła awaryjne mrugają i nie można ich wyłączyć, pomóżcie co to może być ?? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich ,szukam instrukcji obsługi MMI po polsku do Q7 ,może znacie źródełko....Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś ma doświadczenie w sprawie zmiany tarczy szybkościomierza z USA na europejską? Czy da się zmienić samą tarczę w liczniku? Jeśli tak, to gdzie to zrobić w Warszawie?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam' Nabyłem w ostatnim czasie Q7 i mimo tego, że sprawdzali ją w serwisie po za kupie zobaczyłem, że raz działają raz nie elektryczne szyby. Dodatkowo zauważyłem , że nie grzeją przednie fotele. Auto jest świeżo po wymianie akumulatora i moje pytanie brzmi czy trzeba coś zaprogramować ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Ktoś wie do czego służy kabelek dwuzylowy wychodzący ze środkowej części szyby, obok silniczka do wycieraczek. U mnie jest on wypięty. Za bardzo nie ma gdzie go wpiąć. Gdzieś wyczytałem że to antena, ale jeśli jest płetwa na dachu? Może dlatego nie łapie mi TV na MMI?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
W Q7 4L tylny daszek panoramy nie zamyka się. Od dawna był z nim problem. Raz działał. Raz nie. Ostatnio prawa strona nie domykała się, odstawała ok. 2mm. Teraz w ogóle prawa strona nie zamyka się. Lewa strona dociska do końca. Prawe wcale. Nawet pokrętłem ręcznym po lampką.
-
- 1 odpowiedź
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Webasto brzęczy nawet gdy samochód jest zgaszony i zamknięty, z rury wydechowej tylko dmucha, wymieniłem na nowe "używane" i efekt ten sam pompka wody byla spalona.orginalnie Webasto działało przy uruchamianym silniku. Teraz gdy jest zimno odpala normalnie i jak się już zagrzeje w aucie przestaje i zaczyna brzęczeć jeszcze dodam że jeśli nie wyciągnę bezpiecznika to wyczerpie akumulator. Czekam na pomysły co dalej robić bo wydałem kupę kasy na używane a tu dalej ten sam problem. Dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Audi Q7 4L 2010 240km 3.0 TDI Od tygodnia MMI wiesza się kilka razy dziennie wtedy nic nie można zrobić ale auto odpala tylko funkcje MMI nie działają - także zwieszenie pneumatyczne, radio, navi itd. Dodatkowo po wyciągnięciu kluczyka nawet po zamknięciu auta cały czas słychać szum z okolic kratki wentylacyjnej i czytnika DVD z konsoli centralnej. Po kilku godzinach wyłącza się. Co może być przyczyną, jakiś dysk twardy? Dodam że poprzednik wyciągnął zmieniarkę spod schowka w podłokietniku.
-
- 2 odpowiedzi
- 4,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi Q7 3.0 TDI 2007 r anglik Wczoraj zaowazylem wyciek oleju pod pokrywa silnika w zalaczniku dodaje zdjecie z wycieku, nie jestem pewien ale po przeszukaniu internetu wydaje mi sie ze jest to wyciek przy kolektorze ssacym, jak ododaje gazu i wytwarz sie cisnienie to pojawiaja sie babelki ale z kad w kolktorze olej. Czy moze sie myle wiec prosze was o pomoc z gory dziekuje bo nie znam sie na tych silnikach. dodalem dwa zdjecia ze stralkami gdzie pojawil sie wyciek
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich, zmienione nowe klocki hamulcowe przód tył z czujnikami, błędy skasowane i dalej świeci, że klocki do wymiany, regulacja lusterek nie chodzi, a składają się i mruga kamera cofania podczas jazdy do przodu. Proszę pomóżcie, bo brak już sił. Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, wymieniał już ktoś urwaną linkę hamulca ręcznego, linka urwana jest przy piaście koła, linka wchodzi w tunel i nie mogę znaleźć informacji gdzie idzie dalej, czy trzeba rozbierać podłokietnik i wszystko co jest na tunelu?? będę wdzięczny za podpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
nie wiem co o tym myśleć, odwiedziłem service audi żeby się dowiedzieć na temat wymiany oleju w automacie ,ale tam po sprawdzeniu auta odrazu zaznaczyli że nie mogę wymienić oleju ponieważ się tego nie robi w q7 .Tylko wymienia się w tedy gdy są jakieś niedzczelnosci albo problem i wymaga to zlania oleju i dodał że wymienia się olej w automatach ale q7 nie. Liczę że wypowie się jakiś fachowiec albo ktoś kto to zrobił. Dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Jestem "nowym" użytkownikiem Audi Q7 4L. Przeglądam wszystkie tematy ale nigdzie nie potrafię znaleźć zdjęć wyposażenia bagażnika Audi Q7 (wszystko to co powinno znajdować się pod podłogą). U mnie jest tam tylko pianka z lewarkiem, kompresor i zmieniarka do Navi. Czy ktoś mógłby się podzielić zdjęciami spod podłogi?
-
- 3 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam w audi zagłówek został włożony odwrotnie i nie mogę go wyjac. Z góry dziękuję za pomoc audi q7 2006
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam od pewnego czasu śmierdzi mi spalinami w kabinie i pod maską zlokalizowalem mniej więcej że po prawej stronie przed turbiną jest całe okopcone . Ale nic więcej nie widać i na odpalonym silniku też nie widać gdzie się dokładnie wydostają spaliny .
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś ma taki problem zbyt duzy pobór oleju zrobiłem 2000 km i dolalem 1litr do stanu co może być przyczyną , ktoś może pomóc
-
- 8 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-