Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q7 4M (2015-Teraz)

Forum Audi Q7 4M. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez palusik,

Sprawa jest taka że auto w czasie jazdy zmienia samo pas na prawy. Sprawdzone przy 80-140 km/h na proste i równej drodze - na ile to możliwe. Auto z jednego pasa na drugi przejeżdża na dystansie około 200m. ASO zrobiło geometrie, przełożyli opony i wyważyli, dalej bez zmian. Nie mam pomysłów co i gdzie sprawdzić dalej. Czy ktoś się z tym spotkał lub ktoś poleca dobry warsztat na południu Polski gdzie na to rzetelnie spojrzą?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Dariusz90,

Cześć, Ostatnio zostałem szczęśliwym posiadaczem Audi Q7 z 2018 r z silnikiem 3.0 tfsi o mocy 333km. Samochód ma przebieg 120 tys km pochodzi z rynku Amerykańskiego. Silnik jest czysty, suchy pracuje równo. Interwały olejowe wykonywane w USA co 10 tys mil. Niestety samochód bierze ok 0,5-0,6 l oleju na 1000km. Pytanie co może być przyczyną?, czy jest jakaś alternatywa na naprawę tej usterki poza remontem silnika? Słyszałem że te motory niby tak mają i producent dopuszcza spalanie oleju do 0,5 litra na 1000km ale dla mnie to jakieś absurdalne wartości. Proszę o informację od czego mogę zacząć próby wyeliminowania tej usterki.

• 3 odpowiedzi
    • 5,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez adam.c,

Witam, To jest mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Pacjent: Audi Q7 2016r. Diesel 3.0 TDI - od kilku miesięcy słyszę basowe/niskotonowe dudnienie w aucie (być może z tyłu). Słychać to nawet przy wolnej jeździe ok.40 km/h, nie znaczenia czy jadę na równej jak stół drodze czy na nierównościach. dodam, że jestem właścicielem auta od nowego. Testowałem to w trakcie jazdy po "wrzuceniu na luz" i wyłączeniu silnika. Amortyzatory sprawdzone w stacji diagnostycznej, wg diagnosty są ok, przód - 75 %, tył-45% bez obciążenia. Byłem w dwóch serwisach audi - toruń i gdańsk - nie znajdują przyczyny. Twierdzą, że być może jest to z powodu filtra …

• 1 odpowiedź
    • 996 wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Tomekoo6,

Witam parę dni temu przyjechała do mnie Q7 2018 z USA która kupiłem, przy zjeżdżaniu z lawety do tyłu obraz z tylnej kamery przy ruszaniu do przodu taki sam obraz z liniami pomocniczymi z przedniej kamery, coś poklikalem w międzyczasie rozładował się akumulator - wymieniłem i teraz obraz cały czas z tylnej kamery czy ruszam do przodu czy do tyłu, nie ma błędów, gdzieś to się zmienia te kamery czy coś się zawiesiło bo nie mogę znaleźć

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez emillio1983,

Hej wszystkim Jak to jest z tą wymiana oleju w skrzyni biegów? Wymieniać czy lepiej zostawić oryginalnie? W serwisie audi mówią że producent nie przewiduje wymiany i nie wymienia się bo to rodzaj suchej skrzyni biegów. Myślałem aby wymienić dynamicznie olej w skrzyni i sam teraz nie wiem co robić auto ma przebieg 90tys km serwisowany regularnie problemów nie ma, czy ktoś ma doświadczenia z tym związane. Dziękuje wszystkim za pomoc

6. Rozpoczęte przez martagoralczyk,

Cześć Moje Audi z 2023 r kupiłam w salonie. Od początku użytkowania mam taki kłopot, że wyskakują mi ostrzeżenia na żółto: - ograniczenie asysty kierowcy - awaria świateł adaptacyjnych - niedawno awaria funkcji połączenia alarmowego sos (zgłoś się do salonu) - po zniknęło i nie wróciło. Byłam już dwa razy w salonie z tym problemem. Usłyszałam, że to normalne bo jakiś czujnik jest np zabrudzony. Za drugim razem zdecydowano się na wymianę kamery bo podobno jednak miała błąd, miało pomóc ale niestety dalej jest to samo. W salonie słyszę tylko że to jest normalne, że mam się zatrzymać zgasić i zapalić silnik to wtedy zaniknie (jak zapytałam czy …

• 3 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez pnovack,

Dzień dobry, Mam auto na "gwaracji" do listopada. Potem chciałem dorobić: 1) hak. W ASO powiedzieli ok 17k. Czy wiecie gdzie mógłbym to zrobić dobrze i taniej? 2) ACC. Nie posiadam radaru. W ASO mi powiedzieli że nie przewidują możliwości montażu i że jest tyle roboty z tym że nawet jak ktoś się podejmnie to potem będę tylko regularnie odwiedzał serwisy (kalibrowanie etc). Czy realnie da się do zrobić (i gdzie)? Czy odpuścić?

8. Rozpoczęte przez kanas,

Witam dzis podlaczalem kamere do bezpiecznikow w podstopnicy a gdy pojawila sie awaria odlaczylem ,pojawil sie problem wyskoczyl komunikat o awarii automatycznych swiatel ,nie dzialaja po zamknieciu auta i jak przy otwarciu rowniez ,zauwazylem hed swieci bardzo jasno ,obd nie dziala ,bezpieczniki sprawdzone w podstopnicy oraz te z boku kokpitu. kontrolka opisuje czujnik zmieszchu oraz deszczu ,kabelek zasilajacy kamere wciskalem delikatnie pod oslonki plastikowe oraz tapicerke .nie sadze bym cokolwiek uszkodzil co moge poczynic dalej ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  9. Dzień dobry czy te silniki czymś się różnią oprócz mocy? Ktoś ma wiedzę jak bezpiecznie "podkręcić" silnik 45 TDI?

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 16,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez kojot1982,

Cześć, planuje kupić AUDI Q7 TDI 231 km. Czy ktoś się może orientuje jakie są koszty przeglądów? Potencjalnych napraw? Jak jest z rozrządem oraz wtryskami?. Co może być największym kosztem. Do tej pory jeździłem Q5 w benzynie i nie miałem z nią żadnych problemów.

• 1 odpowiedź
    • 1,3 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez jamu75,

jakie poduszki mogą wystrzelić podczas uderzenia bocznego w prawe przednie drzwi.?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  12. cześć, czy ktoś z forumowiczów miał okazję porównać jak wygląda różnica w jeździe silnikami jak w temacie? Słyszałem głosy że różnice w silnikach są bardzo niewielkie, a dopłata w katalogu to blisko 40k pln :/.

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Platek,

Witam . Czy ktoś przerabiał w Q7 4M przednie lampy Bi Xsenon na lampy LED ? Czy da sie to zrobić omijajac ASO?

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Grzes20,

Mam zaślepkę a pod nią jest wtyka żeby można było zamontować gniazdo. I moje pytanie czy jak dokupię tą przejściówkę to czy jeszcze coś muszę dokupić do auta żeby mi to działało? Dodam , że mam jeszcze taki adapter . Tylko zastanawia mnie czy to wystarczy . Może ktoś z Was przerabiał taki temat i coś mi podpowie?

• 0 odpowiedzi
    • 753 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez macudsr,

Witam klubowicze mam poważny problem ze swoim Audi mianowicie bez żadnych oznak i innych sygnałów nie mogłem zgasić samochodu po różnych kombinacjach zdławiliśmy go na filtrze powietrza po czym auto totalnie nie reaguje na właczenie zapłonu przycisk start/stop nie jest podświetlony ,zapłon nie trybi kluczyk działa otwiera i zamyka skrzynia jest w trybie P

• 2 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  16. Witam, Mam na imię Michał , od miesiąca jeżdżę Q7 z 3litrowym silnikiem o mocy 272KM rok prod. 2016 i niestety nie mogę poznać jej wszystkich możliwości ze względu na brak polskiej instrukcji obsługi. Zwracam się więc z prośbą o pomoc, czy może ktoś wie jak taką instrukcję można uzyskać. Z góry dziękuję, Michał

• 6 odpowiedzi
    • 10,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez rafylk,

Drodzy, pomagam mojemu Tacie w konfiguracji nowej Q7 50 TDI, która będzie zamawiana prawdopodobnie w najbliższych tygodniach. Głównym zagadnieniem jest obecnie wybór foteli i chętnie skorzystamy z Waszych wskazówek Tata waha się między: fotelami sportowymi z pakietu S-line (mikrofibra Dinamica Frequenz/skóra z logo S z odrębnym zagłówkiem) fotelami S-sport (skóra Valcona ze zintegrowanym zagłówkiem, dopłata około 14 tys. zł za fotel z masażem i wentylacją) fotelami konturowymi (skóra Valcona/skóra Cricket z odrębnym zagłówkiem, dopłata około 17 tys. zł za fotel z masażem i wentylacją). Które z tych foteli polecacie / odradzacie? Czy warto …

• 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  18. chodzi o ograniczenia prędkości podczas jazdy na tempomacie auto widzi znak np 70 i ze 120 samo hamuje do 70 ki jak to usunąć zatrzymac

• 1 odpowiedź
    • 1,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Krystian sq7,

Witam serdecznie, lada dzień będę szczęśliwym posiadaczem audi sq7 4.0 tdi 2018 rok 125 tyś przebiegu ( nasze rodzinne auto) i teraz pytanie do wszstkich użytkowników odnośnie serwisowania autka co ile wymiany oleju ( w silniku wiadomo co około 10 tyś) a raszta ? Proszę o poradę .

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Krystian sq7,

Proszę o jakieś sugestię odnośnie eksploatcji czyli co trzeba wymieniać i w jakim czasie czy też po jakim przebiegu . Pozdrawiam serdecznie Krystian Noga

21. Witam mam problem, z drzwiami od kierowcy. Zapalam samochód na postoju, nie gasząc otwieram drzwi kierowcy, i wtedy (choć nie za każdym razem, ale już coraz częściej) wyrzuca mi na desce awarię: Hamulec parkowania: awaria! Proszę udać się do serwisu. Drzwi kierowcy: awaria! Przed wyjściem wyłączyć. Irytuje mnie to, bo nie da się wyjść z samochodu podczas gdy działa, a potem jechać z tym błędem. Dodam, że jak zgaszę samochód, odpalę ponownie błędu niema. Miał ktoś podobnie? jaka może być przyczyna?

• 1 odpowiedź
    • 971 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez emillio1983,

Witam serdecznie Mam taki blad i nie wiem gdzie jest przyczyna. Auto to audi q7 4m 2018r. Z USA Czy ktoś pomoże mi to zdiagnozować. Dziekuje bardzo

• 0 odpowiedzi
    • 277 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez stakor,

Witam Czy ktoś się już spotkał w tym modelu jak z tym podziałał? link w skrzypienie Ja już zgłosiłem do gwaranta (tłumacza się fabryczna wada produktu). I co dalej ????

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez macudsr,

Witam szukam informacji na temat na jaki punkt mam ustawić serwisowy bagnet by muc fizycznie sprawdzać stan oleju w silniku jakoś nie ufam temu elektrycznemu czujnikowi poziomu 2018r. 3.0 na kompresorze z góry dzięki

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Mozart,

Witam, Chciałbym poruszyć wątek jak w temacie. Otóż okazuje się, że pomimo instalacji w telefonie Android Auto, który notabene nie jest dostępny w naszym kraju i trzeba go instalować ręcznie, nie można uzyskać połączenia dla Audi Smartphone Interface. Audi przyznało, że dla Q7 wypuszczonych przed 15.08.2015 nie zostało wgrane właściwe oprogramowanie, ergo CarPlay lub Android Auto po prostu nie będzie działać. Z informacji z ubiegłego roku wynikało, iż auto, które zjechało już z taśmy nie będzie mogło mieć dogranej tej części oprogramowania. Czy może ktoś się orientuje czy coś w tej sprawie się zmieniło? A może komuś udało się to obejść? Pozdrawiam!

• 1 odpowiedź
    • 8,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.