Forum Audi A5 F5 (2016-2024)
Forum Audi A5 F5. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
35 tematów w tym forum
-
Zakupiłem niedawno Audi A5 F5 2.0 TDI 190KM S-tronic. Aktualny przebieg 161 tys. km. Z historii serwisowania wynika ze przy 61 tys km. w 2020 roku wymieniany był "OLEJ PRZEKŁADNIOWY VAS zczytanie temperatury oleju - procedura, czyszczenie filtra". Chciałbym w najbliższym czasie zająć się serwisem automatycznej skrzyni biegów. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć w następujących kwestiach: - robić wymianę statyczną czy dynamiczną? - olej wymieniać tylko w części sprzęgłowej czy również mechanicznej - czy w takiej skrzyni muszę wymieniać te 3 filtry znajdujące się pod modułem mechatroniki oraz miskę? kod skrzyni: SVG
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich, czy może ktoś z klubowiczów zmieniał swiatła z bi xenon na full LED matrix polift w Audi A5 F5 2018r.? Potrzebuje numer modułu BCM1 który obsłuży matrixy poliftowe. Oraz jeżeli to robił to z czym miał największy problem. Z góry dziekuje
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich użytkowników samochodów Audi . Może ktoś z forumowiczów podpowie mi gdzie jest brzęczek od czujek z tyłu szukam i nie mogę go odszukać. Wyświetla mi błąd na wag-u 01134 H12 z góry dziękuje i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
witam, w moim nowym nabytku okazal sie uszkodzony komputer (sterownik) jak najlepiej sobie z tym poradzic?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
hej miał ktoś taki problem woda w prawym progu - mam szyberdach
-
- 0 odpowiedzi
- 834 wyświetleń
-
-
Witam,zakupiłem 2 tygodnie temu audi A5 2017 r. w z programu AUDI SELECT PLUS,auto ma na 4 kołach zabezpieczenie antykradzieżowe /brak klucza waucie/. Przesyłam w załączniku wzór - foto ZABEZPIECZENIA. Drodzy Państwo może ma ktoś do sprzedania lub pożyczania w/w zabezpieczenie - tak abym mógł wykręcić to cuś..... :-)
-
- 0 odpowiedzi
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, Podczas dzisiejszej jazdy auto nagrzało się i nagle szyby zaczęły parować, a z kratek nawiewu nie wydobywało się powietrze. W trybie AUTO i Manual dmucha, jakby pod kokpitem/pod szybą. Natomiast, gdy włączę obieg wewnętrzny wyraźnie słychać otwarcie klapki pod schowkiem ze strony pasażera i wtedy ze wszystkich kratek normalnie dmucha. Po wyłączeniu obiegu wewnętrznego klapka zamyka się i słychać świst powietrza. Niezależnie od wybranych nawiewów i temperatury powietrza jest tak samo. Czy ktoś orientuje się co mogło się uszkodzić? IMG_4405.mov
-
- 0 odpowiedzi
- 689 wyświetleń
-
-
Czy warto kupić Audi S5 sprowadzone z USA zarejestrowane w Polsce po naprawie/naprawach mechanicznych z silnikiem 3.0 TFSI. Jest sporo ogłoszeń na portalu otomoto. Ceny wydają się być atrakcyjne w granicach 200-240 tys. zł za auto 3-4 letnie. Gdzieś słyszałem że mogą być problemy z częściami bo maja inne oznaczenia niż europejskie .Jakie jest wasze zdanie. Ktoś może jeździ lub jeździł takim autem. Polecacie czy odradzacie?. Jeśli kupić to na co zwrócić uwagę. Ile średnio takie Audi pali na 100 km 12-13 l? Ja użytkowuej obecnie A5 45 TFSI 245 KM to średnio pali mi około 10 l/100 km przy szybkiej jeździe autostradowej 11,5/100 km.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam w A5 fabrycznie zamontowanie radio z 3g high I panelem audi multimedia bez aux. W tej wersji nie mogę włączyć muzyki przez Bluetooth i chciałbym to ogarnąć. Chcę wstawić radio z androidem, ale słyszałem, że jeśli nie mam w panelu wejścia aux to Bluetooth nie obsłuży MP3. Zastanawiam się czy to prawda i czy jest opcja, żeby to zrobić i puszczać w tej wersji muzykę bezpośrednio z telefonu. Jeśli ma ktoś z tym doświadczenie to proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 463 wyświetleń
-
-
Drodzy forumowicze, Czy ktoś się orientuje czy da się w Audi A5 2 generacji wymienić kierownicę okrągłą z łopatkami na spłaszczoną z łopatkami? Jeśli tak, to co poza samą wymianą kierownicy jest do zrobienia? Czy poduszka będzie pasować czy lepiej kupić spłaszczoną kierownicę z poduszką? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-