Audi A3 8Y (2020-do teraz)
Forum Audi A3 8Y. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
16 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi A3 8Y, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj. Instrukcja obsługi Audi A3 8Y.pdf
-
- 1 odpowiedź
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi A3 8Y:
-
- 0 odpowiedzi
- 6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam szybkie pytanie w jaki sposób odbywa się pomiar ciśnienia w oponach. Na zasadzie czujników w oponach czy na zasadzie ABS. Chcę zamówić drugi komplet kół i nie wiem czy potrzebne będą czujniki z wentylami.pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 6,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy po zakupie smartphone interface będzie możliwość połączenia tel (ios CarPlay) bezprzewodowo czy tylko za pomocą kabla?
-
- 2 odpowiedzi
- 5,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. To jest mój pierwszy temat. Na chwile obecna mam jedno pytanie gdzie w aucie 8Y wersja sedan znajdują się głośniki systemy Audi Sound System. Chodzi mi fizycznie gdzie dany głośnie się mieści. Może ktoś dysponuje jakaś grafika na ten temat. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
-
- 2 odpowiedzi
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich odebrałem samochód i zauważyłem w domu że brakuje osłony z tyłu po lewej stronie koło tłumika, napisałem do Salonu i stwierdzili że sprawdzali w trzech samochodach i osłony w tym miejscu nie ma. Zastanawiają mnie tylko metalowe spinki na zderzaku i otwory na kołki czy możecie mi potwierdzić ze u was takiej osłony nie ma poniżej zdjęcie o którą osłonę chodzi, samochód to Audi A3 1,5 TFSI 150KM sedan
-
- 1 odpowiedź
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Mam nowe A3 8Y i tempomat aktywny. Rozmawiałem w salonie i ekspertami Audi nt. zmiany zadanej prędkości w tempomacie. Powyżej 90 km/h mogę ustawić tylko co 10 km/h (100, 110, 120, etc.) - skokowo lub ciągle. Poniżej 90 km/h - co 5 km/h. Nie można i ustawić co 1 km/h skokowo i co 5 lub 10 km/h ciągle. Czy to błąd funkcjonalności oprogramowania? W innym samochodzie w salonie jest podobnie. Ale jeśli to błąd, to wszystkie nowe samochody mogą mieć ten błąd. Stare tempomaty można ustawiać co 1 km/h skokowo i co 5, 10 km/h ciągle
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Dotyczy AUDI A3 8Y Sportback 2021 Czy ktoś podłączył Moduł - Adapter Android Auto (połączenie z telefonem przez Bluetooth) inaczej niż przez USB-C ze schowka PHONE BOX? Chodzi o to, że chciałbym by ten moduł podłączyć w innym miejscu, tak by w konsoli środkowej nie mieć kabli na wierzchu.
-
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Miałem kolizje audi a3 8y 2023, sedan 2.0 Auto po wystrzeleniu kurtyny nie odpala - podobno tak się dzieje. Jak uruchomić ponownie auto? Słyszałem o jakiś "bezpiecznikach", które się wykrzaczają podczas kolizji
-
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Od stycznia 2024 jestem użytkownikiem nowego Audi A3 1.0 TSI z manualną skrzynią biegów. Niestety po odebraniu samochodu zauważyłem drobną ale dość irytującą usterkę: słyszalne terkotanie jakby jakiś kabelek lub wiatraczek o coś ocierał w chwili naciśnięcia sprzęgła i hamulca - pojawia się czesto lecz nie zawsze w ok. 70% przypadkach, czasami głośniej, czasami ciszej. Sprawdzałem to w ASO we Wrocławiu ale serwis stwierdził po 4h diagnozie ze nie ma żadnej usterki i po prostu ten typ tak ma. Jakoś nie mogę w to uwierzyć bo to już mój trzeci samochód trzycylindrowy i nigdy takiej przypadłości nie było tymbardziej że to nie jest dźwięk z silnika tylko wydobywa się z okolic p…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Czy po zdjęciu można określić czy to jest MATRIX?
-
- 1 odpowiedź
- 1,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Chciałam zapytać czy ktoś z Was miał standardowe nagłośnienie 8RL i udało się wymienić na Audi Sound system. Nie zwróciłam na to uwagi podczas kupna samochodu i powiem, że jestem rozczarowana jakością dźwięku.
-
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam problem z powyższym błędem , auto powypadkowe , nie mogę zlokalizować problemu , jest tu ktoś kto przerabiał ten temat ?
-
- 0 odpowiedzi
- 578 wyświetleń
-
-
Witam, ile kosztuje przedłużenie Audi connect navigation & infotainment plus i jakie są opcje do wyboru ?
-
- 0 odpowiedzi
- 386 wyświetleń
-
-
Witam Czy ktoś z Was orientuje się w temacie drzwi do A3 8Y? Interesuje mnie czy są jakieś różnice w budowie drzwi pomiędzy hatchbackiem, a sedanem?
-
- 0 odpowiedzi
- 351 wyświetleń
-
-
Witam, tak jak w temacie, mam obecnie Led Basic, a chcialbym zalozyc full Ledy (nie matrixy). Czy ktos przerabial? 1. Co nalezy przerobic w instalacji? (jesli w ogole trzeba) 2. Jakie kodowanie? Pozdr.
-
- 0 odpowiedzi
- 123 wyświetleń
-