Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi Q5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
-
- 70 odpowiedzi
- 172,4 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q5:
-
- 0 odpowiedzi
- 59,4 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuję instrukcji do Systemu MMI Audi Q5 z 2009
-
-
- 14 odpowiedzi
- 28,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mam taką dziwną wersję Audi Q5 z 2014r. która nie ma tempomatu. Chciałbym go dodatkowo zamontować. Czy możecie polecić elektryka z Poznania lub okolic, który zrobiłby to dobrze? Pozdrawiam, Bulsara
-
-
- 11 odpowiedzi
- 21 tys. wyświetleń
-
-
W moim audi Q5 2.0, 177km z 2013r zaczęły pojawiać się wibracje głównie na zimnym silniku. Po podłączeniu pod kompa wyskoczył błąd sterownika skrzyni biegów P0613. Czy ktoś miał podobny problem i może coś podpowiedzieć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam problem z adblue. Nalałem adblue ile wlazło i pokazuje że mogę zrobić 2100 km. Zrobiłem trochę, pokazało 1400, więc znowu dolałem ile weszło i bez zmian, za jakiś czas 1300 km. Jestem zaniepokojony. Proszę o pomoc. Pozdrawiam serdecznie Waldek
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Obecnie mam radio Chorus. Czy mogę to wymienić bez większego problemu na audi concert?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, W moim q5 zacina się dmuchawa nawiewu. Po rozkręceniu schowka mogę delikatnie poruszyć ją ręką i zaskoczy. Wydaje mi się że jest delikatny opór który ją blokuje. Czy można zlecić elektrykowi naprawę (co może być przyczyną), czy w grę wchodzi tylko wymiana, ew. na jaką zamiennik/oryginał/używka? Pozdrawiam.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Pytanie jak w temacie: Jak odszyfrować/gdzie znaleźć datę produkcji akumulatora Continental? Interesuje mnie konkretnie model AGM 12V 92Ah 850A:
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry.... Dzisiaj rano idąc do auta (audi q5 2009 rok) nie chciała mi się otworzyć elektryczna klapa od przycisku.....za to bez problemu otwiera mi się od kluczyka i przyciskiem w drzwiach kierowcy! Zamykając klapę zauważyłem że jej nie dociąga .....tylko upada do zamku ! Ktoś wie jak rozwiązać?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich użytkowników Q5, w moim samochodziku zepsuła się roleta przeciwsłoneczna tzn. sam napęd działa ale materiał wyszedł z prowadnic i nie zwija się - czy ktoś może ma namiary na jakiegoś fachowca co umiałby to naprawić ? Z góry dziękuję za pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam , potrzebuję pomocy w zainstalowaniu interfejsu vas505 i program odis .Najlepiej z Trójmiasta.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam pytanie czy montował ktoś aktywny wydech z SQ5 do Q5?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Poszukuję książki Sam naprawiam Audi Q5. Jestem ciekawy czy taka w ogóle została wydana. W internecie natknąłem się na coś takiego : http://filedeposit.eu/pl/Sam_naprawiam_audi_q5 i takiego : http://lymlb88.bloog.pl/id,347746218,title,sam-naprawiam-audi-q5,index.html?smoybbtticaid=618824 Niestety obie strony wymagają podania numeru telefonu gdzie po podaniu - (jest się informowany o zamówieniu płatnych SMS-ów dwa razy w tygodniu płatnych 24 zł każdy) , a dalej nie ma możliwości sciągnięcia tego pliku. Zastanawiam się czy taka książka istnieje czy to tylko naciąganie. Nie znalazłem nigdzie książki w wydaniu papierowym. Książki z seri Sam Naprawiam …
-
- 2 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam poszukuję prawej wiązki reflektora, tej co idzie pod nadkolem. Ewentualnie proszę o schemat lub numer części. Pacjent Q5 8R 2012-2016 Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Mam mały problem. Nie mogę włączyć ukrytego menu w aucie. Cały czas pojawia się komunikat że niektóre funkcje są niedostępne. Chciałbym uaktywnić kilka rzeczy. Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem nowym użytkownikiem i mam kilka pytań odnośnie wymiany lamp w Audi Q5 2011 r. przedlift na poliftowe. Kupiłem samochód z uszkodzonym przodem, do wymiany był błotnik, zderzak oraz obie lampy. Stwierdziłem, że założę lampy poliftowe (są ładniejsze, bardziej mi się podobają). Elektryk podłączył lampy, zakodował i działają, ale wyświetla się cały czas błąd na komputerze, który nie wiadomo jak skasować. Jakie lampy były: -ksenon, skrętny Jakie lampy są: -ksenon, nieskrętny Fachowiec stwierdził, że trzeba wymienić moduł BCM (komfortu) na taki, który będzie obsługiwał nowe lampy (czyli wymienić na moduł z polifta), ale nie wiem czy to wystarczy, cz…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Czy ktoś się orientuje co ile się wymienia olej w skrzyni w Audi Q5 automat w stronic 170 koni? Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Potrzebuję jakiś danych do zakodowania tylnych lamp led USA na EU 2014r. wszystkie dane z innymi modelami nie podchodzą. Dodam że lampy mam przerobione na EU więc samo kodowanie. Może ktoś by chciał i był tak uprzejmy że podzielił by się tą wiedzą był bym niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Wczoraj miejscowy magik zaktualizował mi soft w MMI (z wersji P0814 na K0942_3) oraz mapy (z wersji 6.20.4 na 6.32.1). Wszystko działa jak trzeba, ale w module 5F pojawił się błąd 03623 - Release code faulty. Kasowanie nic nie daje, bo wraca przy każdym następnym skanowaniu. Pytanie: czy kasował już ktoś ten błąd za pomocą dostępnego w Internecie skryptu (w MMI z softem K0942_3)? Czy to działa? Jakby kogoś interesowało, to: działa. Poprawnie napisany skrypt załatwia sprawę. Błąd 03623 już się nie pojawia.
-
-
- 3 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Audi Q5 MMI 3G Basic W czasie Akktywacji map (z przekletego chomika) Radio zawiesilo się, a nastepnie juz nie odpala ... Restart, rozłączenie klemry z aku, nie pomaga Po restarcie slychac ze DVD sie kreci ..ale LCD oraz panel nie odpowiada Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień Dobry. Czy w skrzyni automatycznej (8 bieg) Audi Q5 2.0 TFSI quattro 2013r w trakcie jazdy w trybie Drive powinien się wyświetlać aktualny bieg na wyświetlaczu między zegarami? Moje pytanie wzięło się stąd,iż u mojego sąsiada w takim samym modelu tylko rocznik 2010 i skrzynia (7 bieg) w trakcie jazdy pokazuje aktualny bieg. Z góry dziękuję za wszelkie informację. Pozdrawiam
-
-
- 5 odpowiedzi
- 7 tys. wyświetleń
-
-
Dzięki koledze z innego forum, który znalazł ten film, wreszcie można cieszyć się ciszą po otwarciu drzwi przy włączonym zapłonie/uruchomionym silniku: https://www.youtube.com/watch?v=plsROyW4ZHA
-
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie jaki olej można dolać na dolewkę do oleju longlife III 5w30 VW? Audi Q5 2.0TDI 170km CAHA
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,4 tys. wyświetleń
-