Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi Q5, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q5.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
-
- 70 odpowiedzi
- 172,4 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q5:
-
- 0 odpowiedzi
- 59,4 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuję instrukcji do Systemu MMI Audi Q5 z 2009
-
-
- 14 odpowiedzi
- 28,1 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, Mam taką dziwną wersję Audi Q5 z 2014r. która nie ma tempomatu. Chciałbym go dodatkowo zamontować. Czy możecie polecić elektryka z Poznania lub okolic, który zrobiłby to dobrze? Pozdrawiam, Bulsara
-
-
- 11 odpowiedzi
- 21 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam Kupiłem hak 8R0800495E i moduł 8K0907383E oraz wiązkę haka 8R0971541C do mojego audi Q5. Do modułu pasuje tylko czerwona wtyczka 12pinowa z wiązki samochodu (tył auta prawa strona), a wiązka haka zakończona jest kablem z wtyczką która nie pasuje do modułu . I tu pytanie co jeszcze muszę dokupić, czy dorobić aby połączyć hak z modułem? Czy czegoś brakuje czy złe rzeczy zakupiłem ?? Bardzo dziękuję za pomoc...
-
- 3 odpowiedzi
- 20,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam pytanko odnośnie inspekcji serwisowej; jak ją zresetować? Nie chodzi mi o inspekcję olejowá tylko serwisową, co się stanie jak jej nie skasuję?
-
- 3 odpowiedzi
- 20,5 tys. wyświetleń
-
-
Awaria prawego przedniego led, czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie.
-
-
- 8 odpowiedzi
- 20,3 tys. wyświetleń
-
-
mam pytanie ....... w audi q5 z audi concert czy można i jak odblokować ukryte menu ( zdjęcie mojej konsoli poniżej ) ? .......... na tubie jest " 100 filmów jak to zrobić w innych konfiguracjach " ...... i śladu o tym jak to można zrobić w moim . Pozdrawiam
-
- 9 odpowiedzi
- 19,1 tys. wyświetleń
-
-
Czy można wyłączyć/dezaktywować funkcję automatycznego składania lusterek po zamknięciu samochodu? Nie muszę korzystać zawsze z tej funkcji, szczególnie w zimie, dlatego chciałbym ją dezaktywować. pozdrawiam!
-
-
- 1 odpowiedź
- 16,4 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi Q5: Benzyna: silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kw) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kw) skrzynia: S tronic napęd: quattro silnik: 3.2 FSI 270 KM (199 kw) skrzynia: S tronic napęd: quattro Diesel: silnik: 2.0 TDI 170 KM (125 kw) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TDI 170 KM (125 kw) skrzynia: S tronic napęd: quattro silnik: 3.0 TDI 240 KM (176 kw) skrzynia: S tronic napęd: quattro
-
- 0 odpowiedzi
- 15,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich !! Taki problem -systematycznie ubywa mi olej silnikowy.Wymiana była 3 miesiące temu a już były 4 dolewki.Dłuższa i dynamiczna jazda po około 800-900 km to kontrolka ostrzegawcza.Pod maską sucho !!!! Czy ktoś ewentualnie miał taki problem? Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam
-
- 4 odpowiedzi
- 14,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam...Panowie jak skasować błąd ciśnienia opon w audi Q5 rok 2010
-
-
- 1 odpowiedź
- 13,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, mam do was pytanie. Jak pobieram z youtube piosenkę i w pliku mp3/mp4, to czemu mi nie chce działać na karcie SD? PS.strona na której pobieram to X2Download
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,5 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, Mam problem z połączeniem telefonu przez bluetooth. Mam radio Symphony 3. Po wejściu w menu TEL widnieje informacja, że telefon nie jest podłączony. Telefon nie wykrywa sygnału bluetooth z radia, nie mam też żadnej instalacji w podłokietniku, ani AMI w schowku. Po podłączeniu VCDS nie łączy się z modułem bluetooth. I teraz pytanie. Gdzie w Q5 z 2010 roku powinien być moduł bluetooth? Chciałbym sprawdzić czy w ogóle tam jest, a jeśli jest, to dlaczego nie działa. Dodam, że sprawdzałem już pod fotelem kierowcy i pasażera - tam go nie ma. Czy ktoś miał może podobny przypadek? Bardzo proszę o pomoc i pozdrawiam.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 13,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Potrzebuję jakiś danych do zakodowania tylnych lamp led USA na EU 2014r. wszystkie dane z innymi modelami nie podchodzą. Dodam że lampy mam przerobione na EU więc samo kodowanie. Może ktoś by chciał i był tak uprzejmy że podzielił by się tą wiedzą był bym niezmiernie wdzięczny. Pozdrawiam.
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
mam takowe u siebie i po nastawieniu na - 3 - minimlanie wentyluja ale ... mocno grzeją ? czy to normalne u Audi ze wentylowane fotele grzeją - spodziewalem sie raczej chlodznia ale z pewnoscie nie grzania ? Bede wdzieczny za infomacje w tym temacie Mariusz
-
- 0 odpowiedzi
- 12,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Chciałbym dowiedzieć się jaką wersje radia posiadam. Od osoby która przerabiała mi radio z USA na EU dowiedziałem się że radio zostało podmienione na przedliftofe i nie ma kompatybilności z liftowym licznikiem. Radio zostało przetłumaczone na język PL ale w opcjach zmiana języka nie jest podświetlona .”Tłumacz” tak nazwę gościa który tłumaczył mi radio doradził mi zmianę licznika na przed lift, ale zastanawiam się nad zmianą radia na po litrowe. Pytanie do specjalistów; 1. Czy po zakupie radia z auta PL z oryginalnym językiem Polskim radio będzie kompatybilne, czy będę je musiał znowu jakoś przerabiać? 2. Podane na zdjęciu radio jaki posiada soft i…
-
- 0 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Dziś stwierdziłem że we wszystkich gniazdach zapalniczek nie ma prądu. No cóż pewnie bezpiecznik. prawda? Otóż po sprawdzeniu okazuje się że każde gniazdo ma własny bezpiecznik i wszystkie bezp. są dobre. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny. Może jest jakichś centralny bezpiecznik. Pomóżcie
-
-
- 5 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
-
-
Zakupilem niedawno Q5 z panoramicznym dachem. Na nierownej drodze dokucza halas pochodzacy wlasnie od panoramy ,trzeszczenie,wystarczy uchylic i juz nastepuje cisza.Czy spotkaliscie sie z tym problemem u siebie?Moze wystarczy wyregulowac albo nasmarowac? Posiadalem juz auta z panorama i taki problem nie wystepowal. Pzdr.
-
-
- 4 odpowiedzi
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam problem ze zdobyciem instrukcji po polsku - obsługa MMI . Oraz co zrobić żeby lusterka same się składały . Proszę o podpowiedź . Audi Q5 2010
-
- 1 odpowiedź
- 11,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Czy ktoś ma instrukcję obsługi do Q5 z 2011r
-
- 2 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Czy ktoś się orientuje co ile się wymienia olej w skrzyni w Audi Q5 automat w stronic 170 koni? Z góry dzięki za odpowiedź! Pozdrawiam
-
-
- 3 odpowiedzi
- 10,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Przymierzam się do zakupu Q5 2.0 tdi 170 km i jest sporo wersji z s-tronic i zastanawiam się czy skusic sie na s tronic czy pozostac tradycyjnie przy manualu :). Za pozostaniem przy manualu przemawiaja krążące opinie o awaryjnosci s-tronic z z drugiej strony pisza inni ze spoko i ze jak olej wymieniany co 60 tys to nic sie nie dzieje. Czy np takie autko od pierwszego właściciela (salon polska) serwisowane tylko w aso z przebiegiem 150-180 tys to ryzykowny zakup czy nie ma sie raczej czego obawiac? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Mechanicznie wszyscy ładnie opisują temat elektrycznie nie do końca . Moduł dokładany bez kodowania . Sterowanie poprzez dodanie modułu uniwersalnego podłączenie Q5 rocznik 2011rok. Wtyczka jasno brązowa prawy kierunek -czarno-zielony Stop - szaro/czarny Postojowe prawe -szaro/niebieski Postojowelewe -szaro/biały wtyczka czarna lewy kierunek-czarno/niebieski Przeciwgielne -szaro/biały w kostce trzeciej która wychodzi po prawej stronie i idzie do lamp w zderzaku. Światła postojowe i stop są modulowane pwm to prościej gdy świecą postojowe jest napięcie około 3 volt gdy swieci stop jest około 12volt Kabel szaro/biały…
-
- 0 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-