Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Witam serdecznie, W moim q5 zacina się dmuchawa nawiewu. Po rozkręceniu schowka mogę delikatnie poruszyć ją ręką i zaskoczy. Wydaje mi się że jest delikatny opór który ją blokuje. Czy można zlecić elektrykowi naprawę (co może być przyczyną), czy w grę wchodzi tylko wymiana, ew. na jaką zamiennik/oryginał/używka? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 3,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez mieciula,

Witam koledzy, zastanawiam się nad zakupem Audi Q5 i potrzebuje zwrócić się do Was o pomoc. Wydaje mi się że auto jest jakby "klapnięte", względem innych Q5 widzianych w internetach czy na ulicy. Czego to może być powodem i co o tym sądzicie ? dla porównania przykładowe z internetu :

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez siriush,

Witajcie. Kupiłem niedawno Audi Q5 z 2015 roku, niestety nie ma polskiego menu, nie ma aktywnego zielonego menu. Chciałbym spróbować się do niego dobrać, jednak nie bardzo wiem jaki kabel VAG nabyć. Na allegro jest mnóstwo różnią się nie tylko ceną ale również oznaczeniami. Podpowiedzcie mi proszę za jakim konkretnie mam się rozglądać? Z góry dziękuję za odpowiedź. PS Posiadam coś takiego: VGATE iCAR PRO BT 3.0 Rozumiem, że czymś takim tego nie da się zrobić...

• Thanks
      • Like
    • 4 odpowiedzi
    • 7,8 tys. wyświetleń
  4. Witam Kupiłem hak 8R0800495E i moduł 8K0907383E oraz wiązkę haka 8R0971541C do mojego audi Q5. Do modułu pasuje tylko czerwona wtyczka 12pinowa z wiązki samochodu (tył auta prawa strona), a wiązka haka zakończona jest kablem z wtyczką która nie pasuje do modułu . I tu pytanie co jeszcze muszę dokupić, czy dorobić aby połączyć hak z modułem? Czy czegoś brakuje czy złe rzeczy zakupiłem ?? Bardzo dziękuję za pomoc...

• 3 odpowiedzi
    • 20,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez wfedi,

Witam. Mam Q5 z 2009 roku, 2.0 tdi. Dzisiaj jak zjeżdżałem z krawężnika zapaliła mi się żółta kontrolka przekładni i wyskoczył komunikat, że muszę nacisnąć hamulec i przełączyć bieg. Po zgaszeniu silnika i ponownej jeździe nic takiego więcej nie wyskoczyło. Biegi chodzą bardzo dobrze. Co to mogło oznaczać?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Kulon,

Witam, Posiada ktoś instrukcję dla VCDS lub VCP ? Kodowanie z US na EU (kierunkowskaz miga razem ze światłem stopu) Link który pojawił się na forum z kodowaniem A5 jest bezwartościowy przy tym aucie.

• 4 odpowiedzi
    • 5,4 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Bobi81,

Witam,czy ktoś podnosił moc silnika 2.0 tdi 170 km quattro stronic.Jak to chodzi ,ile więcej mocy i czy skrzynia to wytrzyma.

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Czapla,

Zakupilem niedawno Q5 z panoramicznym dachem. Na nierownej drodze dokucza halas pochodzacy wlasnie od panoramy ,trzeszczenie,wystarczy uchylic i juz nastepuje cisza.Czy spotkaliscie sie z tym problemem u siebie?Moze wystarczy wyregulowac albo nasmarowac? Posiadalem juz auta z panorama i taki problem nie wystepowal. Pzdr.

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 11,9 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez weni,

od pewnego czasu ciężko zaczęła kręcić się kierownica, czasami nawet po dużym skręcie potrafi nie odbijać, po pewnym czasie jazdy potrafi znowu leciutko się kręcić po czym znowu kręci się ciężko. Pompa przy maksymalnym skręcie chodzi cichutko, nic nie warczy ani nie rzęcholi. Postanowiłem wymienić olej/płyn - był żółty wiec chyba syntetyk ale zmieniłem na zielony Febi G002000 czyli mineralny Bo tak radzi producent. Bez zmian. Zastanawiam się co padło: pompa czy przekładnia, mechanicy mówią abym zaczął od pompy bo taniej i łatwiej. Wolałbym wymienić jedno na pewniaka a nie metodą prób i błędów. Skoro chodzi raz lekko po chwili ciężko i to w czasie tej samej jazdy to pomyś…

• 0 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez emivo,

Witam W moim audi 2013 przednie paski led maja delikatnie rozne odcienie, prawa wpadajaca w delikatny odcień niebieskiego,a lewa jest sniezno biała.Raczej dwie lamy sa w oryginale,lecz pewnosci nie mam.Trzeba sie dobrze wpatrzec,lecz zaczyna mnie to irytować.Jakies sugestie?

• 2 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Piotr P.,

Witam, Audi Q5 rocznik 2015, 2.0, 170 KM. Coś mi się przestawiło, ze nie mogę otworzyć ani zamknąć drzwi auta poprzez dotkniecie klamki w drzwiach. W bagażniku działa, a na drzwiach nie. Co mogę zrobić aby to odblokować? Ponadto grzanie fotela kierowcy wylacza się po kilku sekundach. Natomiast u pasażera działa dobrze.

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  12. Fotel nie działa przesuwanie przód , tył, plecy się nie kładą i lędźwia też nie działają . Grzanie sprawne .Bezpieczniki sprawne co robić dalej.Czy bezpiecznik sterowania fotela jest gdzieś schowany? Lewa i prawa strona pulpity sprawdzona,pod nogami i w bagażniku też.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 7,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez GazioR,

Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem i usiłuje się dowiedzieć jaki dysk twardy zakupić do mojego auta ale nigdzie nie znalazłem informacji. Jest w stanie ktoś mi pomóc bądź poratować linkiem?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez witekbeata,

wiecie może coś na temat wyświetlania na ekranie w audi Q5 ( 2014 r ) ekranu telefonu za pomocą mirrorlink ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez moniu_ziom,

Witam mam tabliczke znamionowa opon mojego auta i musze zrobic tuv(przegląd) w niemczech ale mam letnie opony i chce dokupic zimowe z felgami tylko nie wiem czy z tej tabliczki jest roznica ktore to opony na zime czy to obojetne ktore wybiorę??

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  16. Czy jest ktoś na forum kto na podstawie VIN może sprawdzić co auto ma w standardzie i jakie funkcje można dodatkowo dostosować?

• 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Leszek_1981,

Witam, Zakupiłem Audi Q5 gdzie środkowy pas był ukryty w oparciu (samochód był zarejestrowany jako ciężarowy). Teraz chcę go przywrócić jako 5 osobowy i muszę zamocować środkowy pas. Czy ktoś wie jak zdemontować tylną kanapę ( ponoć pod spodem jest śruba do montażu tego pasa)?

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Leszek_1981,

Witam, Od wczoraj jestem posiadaczem Q5 z 2009 roku i na obecną chwilę rzuciły mi się w oko uszkodzone nawiewy środkowe. Czy ktoś to wymieniał sam? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez K_AUDIQ5,

Dzień dobry.... Dzisiaj rano idąc do auta (audi q5 2009 rok) nie chciała mi się otworzyć elektryczna klapa od przycisku.....za to bez problemu otwiera mi się od kluczyka i przyciskiem w drzwiach kierowcy! Zamykając klapę zauważyłem że jej nie dociąga .....tylko upada do zamku ! Ktoś wie jak rozwiązać?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez daniel061081,

Witam Wszystkich! Jak w temacie chciałbym się zapytać, czy ktoś z Was może się orientuje, co może być przyczyną następującego problemu. Lewa strona ogrzewania, czyli na kierowcę słabo reaguje na zmiany nastawienia temperatury, czyli np. ustawione jest na jedną i drugą strefę po 21 stopni i prawa strona ładnie grzeje, a z lewej leci zimne powietrze. Dopiero jak podkręci się temperaturę na 26 lub na maksa to zaczyna lecieć gorące powietrze. Dodam, że czasami jakby coś się odblokuje i na niższych ustawieniach jak te 21 też poleci ciepło, ale to sporadycznie, nie wiem czy to wina jakiegoś czujnika, czy może klapki przy nagrzewnicy?

• 1 odpowiedź
    • 6,9 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez dom-dudek,

Witam Od niedawna jestem posiadaczem Audi Q5, które jest wyposażone w radio Audi Concert. Radio gra na postoju, natomiast po przekroczeniu 10 km/h słychać dźwięk zamykania centralnego zamka i radio się wycisza. Aby włączyć radio należy ponownie uruchomić silnik. Gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy. Z góry dziękuję za pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez STASZEK74,

Witajcie, polećcie mi jakąś instalację gazową do auta jak w temacie, ceny paliw szaleją i już czas coś z tym zrobić... co możecie mi polecić? Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 9,1 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez K_AUDIQ5,

Dzień dobry! Dzisiaj wracając z trasy (400 km) gdzieś tak 30 km przed domem zaczynam dostrzegać dziwny chropot z prawego koła mojej Audi Q5 z 2009 roku....staje na parkingu i zauważam dziwny rowek na tarczy! Chropot nasila się podczas skrętem kierownicą, jak hamuje z prosto ustawioną kierownicą jest to w miarę znośne......poniżej zostawiam zdjęcie tarczy Tarcza po lewej stronie jest normalnie zużyta! Na desce rozdzielczej nie świeci się kontrolka zużycia okładzin hamulcowych! Czy będę musiał wymienić klocki przednie? Dziękuję za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez wietrzykrobert@wp.pl,

Jak zakodować lampy led??

• 3 odpowiedzi
    • 8,3 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez krzynow,

Witam Dziś stwierdziłem że we wszystkich gniazdach zapalniczek nie ma prądu. No cóż pewnie bezpiecznik. prawda? Otóż po sprawdzeniu okazuje się że każde gniazdo ma własny bezpiecznik i wszystkie bezp. są dobre. Czy ktoś ma pomysł co z tym zrobić i gdzie szukać przyczyny. Może jest jakichś centralny bezpiecznik. Pomóżcie

• Like
      • Thanks
    • 5 odpowiedzi
    • 12,1 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.