Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez krzynow,

Awaria prawego przedniego led, czy ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie.

• Thanks
    • 8 odpowiedzi
    • 20,3 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Stojak100,

Witam wszystkich, szukam oryginalnego, używanego błotnika prawego do Q5 2008 r w kolorze LY1Q, czy jest ktoś w stanie pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  3. Witam koleżanki i kolegów - poszukuję instrukcji obsługi radia Audi concert z Q5, może kolega Jagoda mógłby tu pomóc.

4. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam wszystkich miłośników Audi Q5. W swojej "audioli" mam silnik przystosowany do zasilania paliwem E85 tzw. bioetanolem - niestety nic poza tym nie wiem na ten temat. Może ktoś ma doświadczenie z tym paliwem i mógłby podzielić się swoją wiedzą

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez krboszo,

Od pewnego czasu nam irytujący problem. Podczas energicznego dodawania gazu słychać jakby szum, huczenie i trudno zlokalizować jego źródło. Coś jakby przytkana rura od odkurzacza... Silnik działa jak działał zero błędów, dźwięk zmienia się w zależności od stopnia wciśnięcia gazu. Zmienia się jego modulacja. I jeszcze jedna sprawa. Dzieje się to tylko jak silnik się rozgrzeje, na zimnym tego nie słychać. Ktoś może miał podobny problem??

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez stanekmalbork,

Witam wszystkich i pozdrawiam mam problem i pewnie nie tylko ja z pływająca temperatura mój silnik to caha 2.0 mimo wymiany 2 termostatów możecie coś poradzić bo dziś słyszałem że są trzy ale nie wiem czy to prawda i gdzie jest czekam na jakieś info i dziękuje.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,6 tys. wyświetleń
  7. Dzień Dobry. Czy w skrzyni automatycznej (8 bieg) Audi Q5 2.0 TFSI quattro 2013r w trakcie jazdy w trybie Drive powinien się wyświetlać aktualny bieg na wyświetlaczu między zegarami? Moje pytanie wzięło się stąd,iż u mojego sąsiada w takim samym modelu tylko rocznik 2010 i skrzynia (7 bieg) w trakcie jazdy pokazuje aktualny bieg. Z góry dziękuję za wszelkie informację. Pozdrawiam

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam, czy ktoś się orientuje co może powodować trzęsienie/mryganie świateł mijania, a przy tym czasami samoistnie zapala się halogen ? Dodam że drogowe świecą normalnie. Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez oko1111111111,

Witam mam problem z Q5 2.0 tdi 2011rok trzesie samochodem przy obrotach 2000 przy 2400 przestaje przeważnie dzieje to się na 5 i 6 biegu przy przyspieszeniu przejechałem już tak około 100 tysięcy pomocy

10. Witam mam owszem taki problem że trzeszczą mi boczki w drzwiach z tyłu od podbicia basu auto q5 8r przedlift 2010 naglosnienie standard z subwooferem proszę o pomoc strasznie jest to irytujące

11. Rozpoczęte przez przemek_g24,

Witam mam owszem taki problem że trzeszczą mi boczki w drzwiach z tyłu od podbicia basu auto q5 8r przedlift 2010 naglosnienie standard z subwooferem proszę o pomoc z góry dzięki

12. Cześć , właśnie wróciłem od mechanika i padło na sprężyny chciałem się was poradzić czy ktoś kupił inną niż oryginał i jest z niej zadowolony . Sam mechanik stwierdził żebym przywiózł części, bo on się w to nie bawi rzucił mi że ostatnio kayaba czy sachs jak zakładał wytrzymały pół roku i równie dobrze mogę kupić najtańsze. Jednak potrzebuję auto sprawne dlatego przyszedłem po radę . Z góry dzięki za każdą odpowiedź

13. Rozpoczęte przez wodzu59,

Witam wszystkich !! Taki problem -systematycznie ubywa mi olej silnikowy.Wymiana była 3 miesiące temu a już były 4 dolewki.Dłuższa i dynamiczna jazda po około 800-900 km to kontrolka ostrzegawcza.Pod maską sucho !!!! Czy ktoś ewentualnie miał taki problem? Z góry dzięki za odpowiedzi.Pozdrawiam

• 4 odpowiedzi
    • 14,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez fransula,

Właśnie kupiłem q5 z 2011r i chce je przywrócić do porządku jak i udoskonalić kilka rzeczy. To co mnie denerwuje to przednie ledy w lampach, pomimo że są to lampy oryginalne to prawdopodobnie jedna z nich była wymieniona i z jednej strony led świeci słabiej. I teraz nie wiadomo jak się do tego zabrać, zastanawiam się też czy dało by się bez problemu uruchomić lamp takich Następnie jak trudno jest zamontować lusterka składane elektrycznie? Nastepnie Czy jest możliwość zamontowania krótszych siłowników bagażnika? Moja kobita nie dosiega żeby go zamknąć.

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez PASCAL5,

Witam serdecznie. Mam mały problem. Nie mogę włączyć ukrytego menu w aucie. Cały czas pojawia się komunikat że niektóre funkcje są niedostępne. Chciałbym uaktywnić kilka rzeczy. Pozdrawiam i dziękuję za każdą pomoc.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez witekbeata,

mam pytanie ....... w audi q5 z audi concert czy można i jak odblokować ukryte menu ( zdjęcie mojej konsoli poniżej ) ? .......... na tubie jest " 100 filmów jak to zrobić w innych konfiguracjach " ...... i śladu o tym jak to można zrobić w moim . Pozdrawiam

• 9 odpowiedzi
    • 19,2 tys. wyświetleń
  17. Witam serdecznie, mam wyciek oleju z uszczelniacza ośki napędowej przy skrzyni automatycznej tiptronic, czy mam kupić tylko oring, czy jeszcze coś potrzebnego przy wymianie? Z góry dziękuję za pomocną odpowiedz.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Sławek 69,

Witam, czy można wymienić sam przegub na wale przy moście? Silnik 2.0 benzyna, 2016 rok. Stoi dęba, są niesamowite wibracje.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Dammon,

Witam piszę z prośba o pomoc z audi ponieważ kupiłem ostatnio i chciałbym ją zrobić pod siebie , mam problem z drganiem na zimnym silniku tzn zatrzymam się się na chwilę i zaczyna go trochę telepać nie mocno ale odczuwalnie poza tym podczas jazdy rusza się lewarek zmiany biegów myślę że może poduszka skrzyni jest to manual 280 tys 2.0 CAHA chciałbym żeby ktoś pomógł , zobaczył na odczyty z kompa co by było nie tak itp dodam że chciałbym zrobić program i wywalić DPF wstawię fotki są zrobione na wolnych obrotach w miarę zagrzany. Z góry dziekuję

• 0 odpowiedzi
    • 100 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam. Mam pytanko . Nie otwiera mi drzwi z żadnego kluczyka . Czy ktoś ma wiedzę gdzie kupić zaznaczony element na zdjęciu czy trzeba wymienić całą wkładkę ?

21. Rozpoczęte przez DarekSzelesr,

Opisze pewne zdarzenie które może być przestrogą dla innych . Zaczęło się od kilku błędów czujników parkowania ,błędy sporadyczne i nie zwróciły mojej uwagi. Pewnego dnia zaświeciła się kontrolka ESP ,jednak po ponownym uruchomieniu silnika było już Ok. A dalej lawina błędów na zegarach wszystko się zapalało ABS ESP hamulec postojowy ,obrotomierz szalał ,dziwne komunikaty się wyświetlały ,szybkościomierz przestał wskazywać ,same gongi i błędy .Jak podłączyłem VCDS to aż czerwono było ,same błędy komunikacji sterowników. Myślałem,że to coś z zasilaniem i od tego zacząłem szukać .Okazało się ,że do modułu PDC nalała się woda która dostała się do bagażnika przez szyber…

• Thanks
    • 3 odpowiedzi
    • 5,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam wszystkich użytkujących Q5. Czy można podnieść wolne obroty w silniku 2L 211KM ? Jeżeli tak, to jak/czym to zrobić ?

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez weni,

od pewnego czasu ciężko zaczęła kręcić się kierownica, czasami nawet po dużym skręcie potrafi nie odbijać, po pewnym czasie jazdy potrafi znowu leciutko się kręcić po czym znowu kręci się ciężko. Pompa przy maksymalnym skręcie chodzi cichutko, nic nie warczy ani nie rzęcholi. Postanowiłem wymienić olej/płyn - był żółty wiec chyba syntetyk ale zmieniłem na zielony Febi G002000 czyli mineralny Bo tak radzi producent. Bez zmian. Zastanawiam się co padło: pompa czy przekładnia, mechanicy mówią abym zaczął od pompy bo taniej i łatwiej. Wolałbym wymienić jedno na pewniaka a nie metodą prób i błędów. Skoro chodzi raz lekko po chwili ciężko i to w czasie tej samej jazdy to pomyś…

• 0 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez marko73,

Witam kolegów Planuję kolejne przeglądy Audi Q5 TDI 140 KW ( 190 KM ) z 2015 roku wykonywać już poza ASO . Poszukuję jakiegoś dokumentu opisującego wykaz czynności serwisowych dla tego modelu przy przebiegu 80 tys km . Jakie filtry , co sprawdzić w zawieszeniu może coś już profilaktycznie przy tym przebiegu należy wymienić ? Wiem tylko , że poza standardową wymianą oleju w silniku przy 60 tys.wymieniany był tez olej w automatycznej skrzyni biegów . Jeśli istnieje gdzieś takie zestawienie będę wdzięczny za informację .

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Kamela,

W czasie jazdy wyleciało mi z coś takiego tak jakby spod pedałów, kierownicy. Przejechalam jeszcze ok 15 km i nie zauważyłam żeby coś się działo, auto prowadziło się normalnie. Hamowało, przyspieszało po prostu normalnie. Proszę pomóżcie od czego to jest.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.