Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  2. Cześć , właśnie wróciłem od mechanika i padło na sprężyny chciałem się was poradzić czy ktoś kupił inną niż oryginał i jest z niej zadowolony . Sam mechanik stwierdził żebym przywiózł części, bo on się w to nie bawi rzucił mi że ostatnio kayaba czy sachs jak zakładał wytrzymały pół roku i równie dobrze mogę kupić najtańsze. Jednak potrzebuję auto sprawne dlatego przyszedłem po radę . Z góry dzięki za każdą odpowiedź

3. Rozpoczęte przez Dominik Kozakiewicz,

Dzień dobry czy znajdę kogoś kto sie zajmuje dokładaniem oświetlenia ambiente do Q5

• 0 odpowiedzi
    • 212 wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez wfedi,

Witam. Mam Q5 z 2009 roku, 2.0 tdi. Dzisiaj jak zjeżdżałem z krawężnika zapaliła mi się żółta kontrolka przekładni i wyskoczył komunikat, że muszę nacisnąć hamulec i przełączyć bieg. Po zgaszeniu silnika i ponownej jeździe nic takiego więcej nie wyskoczyło. Biegi chodzą bardzo dobrze. Co to mogło oznaczać?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez PrzemekLodz,

Witam serdecznie, Sprowadziłem dla siebie Audi Q5 2014 rok z USA, niestety system jest po angielsku i chcialem zrobic konwersje na PL. Ma ktoś może pliki z update na wersje z PL i chcialby się podzielić? Znalazlem coś w internecie ale nie wiem czy dobre W zalączniku moja wersja

• 0 odpowiedzi
    • 687 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez paSTorEK,

Witam. Wymieniłem fotele z manual na elektryki ale jeden fotel ten w którym był moduł pamięci którego nie mam nie działa, tylko nie działa przesuwanie przód / tył. Zapewne trzeba zmotykować przewody w złączkach gdzie był moduł. Ktoś pomoze które kable połączyć ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez siriush,

Cześć wszystkim. Od jakiegoś czasu pojawia mi się błąd związany z silnikiem, a dokładniej z sondą lambda. Błędy pojawiają się mniej więcej od miesiąca, po skasowaniu pojawiają się na nowo. Początkowo myślałem, że może mieć to związek z niewypalonym DPFem, ale w niedzielę przegnałem go 200 km po autostradzie i niestety błąd nadal się pojawia. Czy ktoś wie coś na ten temat? Pytam ponieważ zdążyłem się dowiedzieć, że jest wielce prawdopodobne, że sama sonda jest OK, tylko może sygnalizować coś innego. Ponieważ nie chcę szukania po omacku dlatego pytam, może ktoś spotkał się z czymś takim lub zna się na tyle, żeby jakoś pomóc? Będę bardzo wdzięczny za pomoc. Poni…

• 0 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez korona20,

Hej, Właśnie zostałem właścicielem Q5 170km ze skrzynią S-tronic. Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych ode mnie. 1. Chciałbym dolać Adblue - na allegro pełno tego (widzę też, że niedrogie). Można kupić cokolwiek czy jest coś co polecacie? 2. Filtr DPF - jak jeździć, żeby go nie zapychać? Czy raz w tygodniu przejechać 30 km wystarczy? Kiedy on się wypala? Jakieś rady? 3. Olej i filtr w skrzyni biegów S-tronic - co jaki czas wymieniać? Albo co ile km? 4. Chciałbym podłączyć się laptopem do auta. Jakie oprogramowanie, jaki kabel? Polecicie jakieś rozwiązanie? Dzięki, Krzysiek

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Moniu87,

Witam. Zastanawiam się nad wymianą oleju w skrzyni biegów TipTronic. Są dwie szkoły. Co sądzicie wymienić czy jeździć dalej i nic nie ruszać? Przebieg 115tkm Q5 2.0T quattro 2013. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez zibi_sk,

Witam Wszystkich. Mam duży kłopot i szukam pomocy. Sprawa wygląda następująco. Po przejechaniu około 12-15 km zaczyna mocno rzucać kierownicą i efekt jest taki jakby auto kulało dokładnie obrazując. Przejrzałem zawieszenie i podejrzenie padło na dolny wahacz. Wymieniłem dwie tuleje i nadal to samo. Po opisaniu mechanikowi zasugerował łożysko koła. Zostało wymienione i nadal nic. Czy Ktoś miał taki problem? Kolejny mechanik sugerował łożysko skrzyni tylko że też brak luzów a co najważniejsze żadnych szumów i dziwnych dźwięków

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Andi75,

Witam posiadam audi q5 2016 2.0 tdi 160 quattro. Potrzebuje pomoc dotyczącej wskaznik I czujnik a paliwa. Po zatankowania na Fullll brak reakcju wskazan wskazowki oraz czujnik a na ile jest paliwa w zbiorniku. Co moze byc przyczyna wczesniej dzialal normalnie. Prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez IwonaS,

Witam, czy ktoś z forumowiczów mógłby udostępnić instrukcję obsługi w pl Audi Q5 2019 hybryda. Z góry serdecznie dziękuję.

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez lukpan52,

Witam wszystkich serdecznie, Potrzebuje się doradzić w rozwiązaniu problemu. Zmieniłem MMI z 3G High na MMi 3g+. Wszystko działa jest jedynie problem z Parktronikiem, po wrzuceniu wstecznego brak jest kamery jak i wizualizacji. Brak jest reakcji na włączenie R. Dodatkowo jak zostawię na bieg na R i zrobię twardy reset MMI to po uruchomieniu jednostki pojawia się Kamera i wizualizacja. Problem polega na tym , że jednostka nie dostaje polecenia by włączyła Wizualizację. Sprawdzone kodowania bez rezultatu. Jedynie co znalazłem w sieci , że będę musiał chyba zmienić sterownik zarządzania energią gdyż on wysyła polecenie do MMI. Czy ktoś może mi pomóc? Po wyłączeniu w Zielonym…

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez K_AUDIQ5,

Dzień dobry! Dzisiaj wracając z trasy (400 km) gdzieś tak 30 km przed domem zaczynam dostrzegać dziwny chropot z prawego koła mojej Audi Q5 z 2009 roku....staje na parkingu i zauważam dziwny rowek na tarczy! Chropot nasila się podczas skrętem kierownicą, jak hamuje z prosto ustawioną kierownicą jest to w miarę znośne......poniżej zostawiam zdjęcie tarczy Tarcza po lewej stronie jest normalnie zużyta! Na desce rozdzielczej nie świeci się kontrolka zużycia okładzin hamulcowych! Czy będę musiał wymienić klocki przednie? Dziękuję za pomoc!

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez akra0,

Mam w miarę nowe Q5 z marca 2015. Chciałem zaktualizować nawigacje, powiedziano mi w salonie ze to koszt 1000 pln. Co???? czy nie ma jakiejś hmmm czegoś w stylu gwarancji ze przez dwa może trzy lata aktualizują bezpłatnie??? Czy mogę sam sobie po kosztach wgrac? jak tak to jak? pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Azkres,

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie multimediów. Jestem posiadaczem audi SQ5 z 2014 roku. Auto użytkuje w Niemczech gdzie więcej jest stacji dab+ niż FM i tu pojawia się moje pytanie. Czy jest możliwość modyfikacji radia w audi by znajdowało i odbierało radio dab+? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Dziękuję z góry za informację.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez mieciula,

Witam koledzy, zastanawiam się nad zakupem Audi Q5 i potrzebuje zwrócić się do Was o pomoc. Wydaje mi się że auto jest jakby "klapnięte", względem innych Q5 widzianych w internetach czy na ulicy. Czego to może być powodem i co o tym sądzicie ? dla porównania przykładowe z internetu :

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez kpikula,

Od jakiegoś czasu mam problem z otwieraniem drzwi przez kciuk . Pierwsze otwarcie musi być przez pilota , a już póżniej mogę zamykać i otwierać kciukiem [ przez jakiś czas ]czyli powiedzmy 2godz . Praktycznie to wygląda tak że rano do pracy pilot powrót z pracy też pilot . Co może być przyczyną takiego zachowania samochodu? Jak sprawdzić gdzie jest problem?

19. Rozpoczęte przez Sławek 69,

Witam, czy można wymienić sam przegub na wale przy moście? Silnik 2.0 benzyna, 2016 rok. Stoi dęba, są niesamowite wibracje.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Dammon,

Witam piszę z prośba o pomoc z audi ponieważ kupiłem ostatnio i chciałbym ją zrobić pod siebie , mam problem z drganiem na zimnym silniku tzn zatrzymam się się na chwilę i zaczyna go trochę telepać nie mocno ale odczuwalnie poza tym podczas jazdy rusza się lewarek zmiany biegów myślę że może poduszka skrzyni jest to manual 280 tys 2.0 CAHA chciałbym żeby ktoś pomógł , zobaczył na odczyty z kompa co by było nie tak itp dodam że chciałbym zrobić program i wywalić DPF wstawię fotki są zrobione na wolnych obrotach w miarę zagrzany. Z góry dziekuję

• 0 odpowiedzi
    • 95 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Dammon,

Witam piszę z prośba o pomoc z audi ponieważ kupiłem ostatnio i chciałbym ją zrobić pod siebie , mam problem z drganiem na zimnym silniku tzn zatrzymam się się na chwilę i zaczyna go trochę telepać nie mocno ale odczuwalnie poza tym podczas jazdy rusza się lewarek zmiany biegów myślę że może poduszka skrzyni jest to manual 280 tys 2.0 CAHA chciałbym żeby ktoś pomógł , zobaczył na odczyty z kompa co by było nie tak itp dodam że chciałbym zrobić program i wywalić DPF wstawię fotki są zrobione na wolnych obrotach w miarę zagrzany. Z góry dziekuję

• 0 odpowiedzi
    • 100 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Sew,

Cześć, Jakieś dwa tygonie temu otwieranie drzwi keyless przesało działać. Działa otwieranie bagażniak, odpalanie silnika tylko żadne drzwi nie chcą się zamknać lub otworzyć. Otwieranie z kluczka działa. Wymieniłem baterię w pilocie, akumulatoer jest w pełni naładowany. Komputer żadnych błędów nie widzi. Podejrzewam bezpieczniki lub czujniki w klamkach. Szukałem na liście bezpieczników takiej pozycji lecz niesety nie znalałem, podejrzewam, że jest to podpięte pod coś większego. Z drugiej strony, otwieranie bagażniak i odpalanie silnika działa. Czujniki w klamkach. Też trochę dziwne, że padły wszystkie 4 w tym samym czasie. Czy jest ktoś w …

• 0 odpowiedzi
    • 101 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez piotret,

Cześć Kupiłem Q5 z 2016. Zauważyłem że na kierownicy jest lekki luz (2-4cm). Nie jest to raczej problem maglownicy bo przy obracaniu nie słychać jakiś podejrzanych hałasów. Mimo to jest to trochę dziwne. Auto ma przejechane 200 tyś więc nie jest to jakaś porażająca liczba. Czy ktoś spotkał się z podobnymi objawami ?

24. Rozpoczęte przez AniaRz,

Interesuje mnie uczciwa opinia osoby która jeździ takim autem- co do realnego spalania, dynamiki jazdy i użyteczności napędu elektrycznego. Rozważam zakup takiego auta a że zakupione auto posłuży mi na kolejne 8-10 lat to chcę mieć coś naprawdę dobrego. Będę wdzięczna za opinię

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  25. Witam Mam pytanie odnośnie kodowania, czy jest możliwość zakodowania 1 kluczyk z keyless oraz 1 bez niego bo kupując miałem tylko 1 z keyless. Drugi posiadam bez keyless i stąd moje pytanie. Jeszcze sprawa podczas juz kodowania w vcds na koncu trzeba nacisnąć przycisk otwierania i tu czy trzeba to na oby robić czy wystarczy na tym który dodajemy(jeżeli na dwóch to czy komp. sam rozpozna ktory ma keyless a który nie). pozdrawiam miłego weeekend-u

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.