Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Invaders,

Witam. Tak jak w temacie koduje lampy w Q5. Człowiek jak się rozpędzi to zrobi coś za szybko i później jest problem. Machnąłem się z kanałami w adaptacji i w kanale 212 niepotrzebnie zmieniłem wartość. Problem polega na tym, że teraz nie pamiętam tej wartości jaka była na początku. Czy jest ktoś w stanie sprawdzić jaka powinna być ? Dziekuje za pomoc z góry

• 3 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Leszek_1981,

Witam, Zakupiłem Audi Q5 gdzie środkowy pas był ukryty w oparciu (samochód był zarejestrowany jako ciężarowy). Teraz chcę go przywrócić jako 5 osobowy i muszę zamocować środkowy pas. Czy ktoś wie jak zdemontować tylną kanapę ( ponoć pod spodem jest śruba do montażu tego pasa)?

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 7,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Fazolec40,

Witam forumowiczów. Jestem nowy i na tym forum i w połączeniu z tą marką. Szybko nadrabiam , ale mam pewien problem. Szukałem ale odpowiedzi nie znalazłem. Otóż... Zakupiłem Audi Q5 3.0 TFSI 2015 rok w USA. Pakiet premium plus. Wiadomo , człowiek chce jak najwięcej dowiedzieć się o aucie. Po rejestracji w MyAudi i wklepaniu vinu pokazały się wszystkie szczegóły wyposażenia etc. I tu pojawia się mój może nie tyle problem co nieścisłość. Pokazuje że to konkretne Audi ma 228 KW. Przeszperałem chyba wszystko i w Q5 taka moc w benzynie nie występowała. I tu pytanie do znających temat. Myli się strona MyAudi czy jednak jest możliwość auta z tą mocą. Dziękuję z g…

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Waga,

Hej. Mam Q z 2010 roku. Problem tkwi w odblokowaniu drzwi kierowcy. Coś sie poknociło w centralnym zamku i z kluczyka nie moge otworzyc lewej strony samochodu. Otwoera sie tylko prawa. Spojrzalam w instrukcje, teoretycznie wszystkie nastawienia w MMI są dobre ale auto sie otwoera tylko prawostronnie. Czy znacie jakąs mozliwość resetu tego lub co moze byc przyczyną?

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  5. Czy jest ktoś na forum kto na podstawie VIN może sprawdzić co auto ma w standardzie i jakie funkcje można dodatkowo dostosować?

• 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez mlody160,

Witam, piszę bo mam pewną obawę i mam nadzieję, że może ktoś coś mi doradzi. Zaznaczę, że jestem za granicą do końca roku dlatego nie mogę udać się do mechanika. Od 3 tygodni słyszę stukanie/pukanie gdy robię pełne/prawie pełne skręty przy wolnych prędkościach np podczas parkowania. Zarówno w lewą jak i w prawą stronę. Objawy ukazują się również podczas chamowania gdy jadę prosto [przy bardzo małych predkosciach]. Ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Pozdrawiam. Audi q5 2.0 tfsi 2012

• Thanks
      • Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Nermer,

Witam. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w namierzeniu numeru części? Q5 8r 2011r 3.0tdi 240km Uszkodzony mam zawór regulacji ciśnienia oleju. Zakupiłem drugi w sklepie lecz On występuje też jako czujnik zmiennych faz rozrządu, jest to tez zamiennik tani. Auto pracuje sporo lepiej ale jeszcze czasami wpada w tryb awaryjny podczas mocniejszego przyspieszania. Chce kupić oryginalny ale Pan w aso telefonicznie twierdzi że jest tylko w misce a mi chodzi o ten z przodu auta z bloku silnika i potrzebuje oryginalny numer części żeby móc w sklepie lepiej kogoś naprowadzić. Podsyłam zdjęcie z lokalizacja czujnika, jest to ten po prawej stronie. Czy po vin jest ktoś w st…

8. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam wszystkich miłośników Audi Q5. W swojej "audioli" mam silnik przystosowany do zasilania paliwem E85 tzw. bioetanolem - niestety nic poza tym nie wiem na ten temat. Może ktoś ma doświadczenie z tym paliwem i mógłby podzielić się swoją wiedzą

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez moniu_ziom,

Witam mam tabliczke znamionowa opon mojego auta i musze zrobic tuv(przegląd) w niemczech ale mam letnie opony i chce dokupic zimowe z felgami tylko nie wiem czy z tej tabliczki jest roznica ktore to opony na zime czy to obojetne ktore wybiorę??

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  10. Witam. Mam problem ze swoimi lampami przednimi. Otóż, po przełączeniu na tryb auto, za dnia świecą ledy, jak się ściemni to zapalają się ksenony, lecz problem jest taki że świecą one bardzo mocno, dodatkowo kiedy próbuję włączyć światła długie to w żaden sposób nic się nie dzieje. Sprawdziłem również czy jak wyłączę ksenony i mrugne długimi to się zapalą i zapalają się tak samo mocno jak niby te które odpowiadają za światła mijania. O co tu może chodzić ? W nocy tak oślepiają że każdy mruga jakbym faktycznie cały czas na długich leciał. Coś w kodowaniu może być nie tak ?

• 0 odpowiedzi
    • 924 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Kwachu,

Witam. Potrzebuję informacji co to za czujnik kryje się za tą zielona kostką. Od jakiegoś czasu silnik mi czasami przerywa przy przyspieszaniu. Po oględzinach zauważyłem, że ta kostka była wypięta z czujnika. Czy to mogło być przyczyną???

12. Rozpoczęte przez vitsta4,

Siemka. Kupiłem nie dawno Q5 z2009 roku. Fajne autko , ale na dziurawej drodze zaczęło coś stukać. Sprawdzajac zawieszenie okazało się ze mam pękniętą zwrotnicę. Może ktoś ma do sprzedania, albo zna jakiś szrot z takimi rzeczami?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 2,1 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez mixerr,

Dzień dobry, czy ktoś wie który bezpiecznik odpowiada za światła w drzwiach? Żadne się nie święci - ani czerwone, ani białe.

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  14. Dzień dobry! Posiadam audi q5 2016 chciałbym wyświetlić ekran telefonu na wyświetlaczu samochodu jest taka możliwość? coś czytałem o android auto, ale się nie znam proszę o pomoc i z góry dziękuję za każdą odpowiedź

15. Rozpoczęte przez artugs,

Witam serdecznie Mam uszkodzony lewy reflektor o nr OEM 8R0 941 043 E (wersja USA), znalazłem ogłoszenie sprzedaży lampy o nr OEM 8R0 941 005 E (wersja USA). Pytanie czy można zastosować zamiennie tą lampę.

• 1 odpowiedź
    • 1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez DarekSzelesr,

Doprowadzam do ładu moje nabyte Q5 .Mam błąd w climatroniku dotyczący czujnika nasłonecznienia . Wyjąłem czujnik i stwierdziłem ,że nie jest on podłączony . Pewnie coś było robione i kabel z wtyczką wpadł pod deskę ,jak dostać się do niego ,wie ktoś? .Myślałem o wyjęciu schowka ,lub zdjęciu osłony głośnika centralnego ale boje się że uszkodzę tą osłonę a nie mam pewności ,że po zdjęciu będzie jakiś dostęp . Druga sprawa do brak sygnału ostrzegawczego przy np. zapaleniu kontrolki paliwa itp , Dźwięk niezapięcia pasów jest ,kierunkowskazów jest ,świateł jest ale ne ma otwarcia drzwi ,kontrolek i nie wiem czego jeszcze ale przy wyłączeniu silnika bez pozyc…

• Thanks
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez RuDyZIOMEX102,

Witam. Jak w temacie, kupiłem do swojej Q5 opony na 19, 255/55 i przy założeniu delikatnie obcierają. Proszę nie pytajcie dlaczego kupiłem takie opony, zdążyło się i teraz chcę rozwiązać problem. Sprzedać opony i kupić nowe ? Czy jednak założyć dystanse , ewentualnie jakie i czy już ktoś zakładał przy szerokości opony 255 by nie wystawały poza obrys. Proszę o pomoc , jestem mocno przy zostaniu tych kół które mam i jednak wolałbym założyć dystanse. O ile można.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  18. Witam. Proszę o pomoc, mam problem z moją Audi Q5 2008r. 2.0 TFSI CDNC 211km Automat. Po umyciu na włączonym silniku (ponieważ czujki zbliżeniowe klamki wariują) zapaliła mi się choinka TPMS ESP CHECK oraz aktywny tempomat przestał działać, jak trzeba będzie go zaprogramować to znowu ok. 1500zł w serwisie nie moje. Od razu można powiedzieć, że czujnik ABS lecz po podłączeniu VCDS nic nie pokazuje a nie chce oddawać to magików żeby wymieniali części których nie trzeba. Po usunięciu błędy zgasły, silnik po odpaleniu zaczął nierówno pracować aż zgasł po przejechaniu kilu metrów pojawiły się te same kontrolki, błędy a silnik zaczął równo pracować. …

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Leon45,

Witam. Mam pytanie do posiadaczy Q5 2.0 TDI z 2016r. Czy jest możliwość dołożenia koła dojazdowego pozostawiając sabbufer? Z góry dzięki za odpowiedź.

• Like
    • 6 odpowiedzi
    • 4,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Krzych59,

Mam radio audi concert bez nawigacji i nie mogę wybrać stacji w parzystych końcówkach np. 98,8 tylko 98,7 lub 98,9. Różne konfiguracje próbowałem ale nic z tego. Proszè o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Hektor07,

Witam. Mam prośbę. Czy Ktoś może udostępnić mi instrukcję obsługi do Audi q5 tfsi 2,0 z 2014 r. ? Z góry dziękuję.

• 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  22. Witam Czy na podstawie tego jest ktoś w stanie stwierdzić czy było coś grzebane w oprogramowaniu sterownika? A może jest jakiś inny sposób ? Poprzedni właściciel chwalił się ,że silnik był tuningowany ,ja oprócz powyższonego zużycia paliwa nie widzę lepszych osiągów Kodowanie: 01210023240F2120 Kod serwisu: WSC 01286 VCID: 7CF741F7F7EB6E6B9F-8028 Identyfikacja rozszerzona:/FAZIT Identyfikacja: RB8-658 Weryfikacja: 11H04--- Data: 09.05.10 Numer producenta: 1314 Nr stanowiska kontrolnego: 0012 Programowanie flash: Próby programowania(aplikacja): 4/4/9/9 Próby udane(a…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Premol,

Witam, właśnie wymieniam dwa amortyzatory na tylnej osi z ADS(Audi Drive Select) padły przy 180tyś. niestety nie występują w zamiennikach a koszt 1szt. w ASO to ok 3000zł. Czy ktoś ma namiary na firmę regenerującą takie amortyzatory? Zamówiłem te z ASO bo innej opcji na tą chwilę nie mam. Może ktoś z Was wymieniał już amorki na regenerowane? Ciekawy jestem ile kosztują na przednią oś skoro tylna to 3 koła za sztukę. Przy okazji jeżeli ktoś planuje zakup auta z Audi Drive Select radzę dobrze sprawdzić, ja sprawdzałem auto na szarpakach nic nie wyszło... dopiero po wyjęciu amorka.

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez bubes,

Cześć wam audi q5 z usa , przednie lampy wymienione na europejskie, mam błąd poziomowania swiatel "headlight range control defective!" . procedura wykonana zgodnie z tą tutaj: https://a4-klub.pl/topic/279665-poziomowanie-reflektor%C3%B3w-xenonowych-procedura/ xenony poziomują się , mimo wykonanej adaptacji ciągle wywala błąd , od razu po jego skasowaniu taki jak na zdjęciu. Gdzie dalej szukać przyczyny ?

• 1 odpowiedź
    • 7,1 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez xyda,

Dzień dobry, proszę o opinie na temat sinika oraz AUDI Q5 rok produkcji 2013 kod silnika CJCB pojemność 2.0 TDI 100KW/136KM numer VIN WAUZZZ8R4EA005107 Z góry dziękuje za pomoc. milego dnia

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.