Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam W moim Q5 mam nie zamocowany akumulator ,jest tylko włożony w odpowiednie miejsce i podskakuje sobie w rytm dziur na ulicy ,chciałbym go jakoś unieruchomić i nie wiem czego mi tam brakuje ,wpisuje w google uchwyt akumulatora ,mocowanie ,podstawa ale nic nie ma są fotki z A4 ale do Q5 ma ktoś może fotkę czego tam brakuje?
-
-
- 4 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Jakie macie doświadczenie z finansowanie Audi Q5 przez leasing? Czy są jakieś lesze oferty niż Audi Perfect Leasing? Ja ma kalkulację na 3 lata, wpłata 5%, wykup 60%, a raty praktycznie bez odsetek. Suma końcowa 101%. Jedyny haczyk to brak rabatu, czyli de facto 15% w plecy, bo tyle można wytargać od dealera (może da się więcej?). W pakiecie dają przeglądy na 3 lata i ubezpieczenie na pierwszy rok. Ktoś może próbował coś innego? Lepszego? Pozdrawiam Marek
-
- 1 odpowiedź
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów. Jestem nowy i na tym forum i w połączeniu z tą marką. Szybko nadrabiam , ale mam pewien problem. Szukałem ale odpowiedzi nie znalazłem. Otóż... Zakupiłem Audi Q5 3.0 TFSI 2015 rok w USA. Pakiet premium plus. Wiadomo , człowiek chce jak najwięcej dowiedzieć się o aucie. Po rejestracji w MyAudi i wklepaniu vinu pokazały się wszystkie szczegóły wyposażenia etc. I tu pojawia się mój może nie tyle problem co nieścisłość. Pokazuje że to konkretne Audi ma 228 KW. Przeszperałem chyba wszystko i w Q5 taka moc w benzynie nie występowała. I tu pytanie do znających temat. Myli się strona MyAudi czy jednak jest możliwość auta z tą mocą. Dziękuję z g…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam koleżanki i kolegów - poszukuję instrukcji obsługi radia Audi concert z Q5, może kolega Jagoda mógłby tu pomóc.
-
- 5 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
-
Witam Od pewnego czasu mam następujący problem z radiem w moim Audi Q5 z 2013 roku. Radio samoczynnie przestaje grać po ruszeniu (osiągnięciu prędkości około 30 km/h). Gdy radio przestanie grać działają wszystkie funkcje oprócz dźwięku. Nie działa bluetooth, płyta, SD. Problem występuje za każdym razem. Aby ponownie włączyć radio należy wcisnąć przycisk na kierownicy (sterowanie głosem), po komunikacie głosowym w radiu pojawi się dźwięk. Niestety po około 30 minutach znowu dźwięk ginie i już nic nie pomaga, należy wyłączyć i włączyć ponownie zapłon, wówczas pojawia się dźwięk. Dodam, że ten sam problem pojawił się około roku temu. Wówczas rozwiązaniem problemu była w…
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi q5 8r 2009r . MMI 3g high . Ostatnio włączyłem sobie doświetlanie zakrętów, wizualizacje czujników parkowania itd mam bluetooth ale tylko do rozmow tel. Znalazłem gdzieś że potrzebuję kabl AMI z bluetooth i będę mógł słuchać muzyki, ale pytanie moje gdzie takie gniazdo znajdę? W schowku mam zmieniarkę ale takiego wejścia nie widzę a w podłokietniku jest miejsce na tel i kabel aux . Możliwe żeby akurat w moim przypadki nie było tego wejścia???
-
- 2 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
witam pojawił mi sie komunikat ze zostało do przejechania 1050km Ad blue po sprawdzeniu wychodzi na uszkodzenie elektryczne czujnika NOX czy ma ktoś może o takich nr.8R0907807 A z tego co wiem to teraz jest zastąpiony z literka Q lub R albo jak wyłączyć ten komunikat?
-
- 1 odpowiedź
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć jak prawidłowo zresetować komunikat ciśnienia w oponach, pozdrawiam.
-
-
- 1 odpowiedź
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Proszę o pomoc, mam problem z moją Audi Q5 2008r. 2.0 TFSI CDNC 211km Automat. Po umyciu na włączonym silniku (ponieważ czujki zbliżeniowe klamki wariują) zapaliła mi się choinka TPMS ESP CHECK oraz aktywny tempomat przestał działać, jak trzeba będzie go zaprogramować to znowu ok. 1500zł w serwisie nie moje. Od razu można powiedzieć, że czujnik ABS lecz po podłączeniu VCDS nic nie pokazuje a nie chce oddawać to magików żeby wymieniali części których nie trzeba. Po usunięciu błędy zgasły, silnik po odpaleniu zaczął nierówno pracować aż zgasł po przejechaniu kilu metrów pojawiły się te same kontrolki, błędy a silnik zaczął równo pracować. …
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Dzień dobry, taka jest dziwna sytuacja, że nie blokują się drzwi po przekroczeniu 15km/h i nie ma tej opcji w menu... Czy ktoś ma pomysł, co zrobić? Serwis pomysłu nie ma "no nie blokują się i nie ma tej opcji w menu".
-
- 0 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam,mam audi Q5 2.0 tfsi jak wiadomo borykałem się z olejem,borykałem ponieważ zrobiłem remont w autoryzowanym serwisie,gwarancja 2 lata tłoki 3 generacji itd,przejechałem od remontu 5000 km i zaświeciła się kontrolka i komunikat żeby dolać oleju,dolalem pół litra i jest ok na razie i teraz moje pytanie czy po jakimś czasie znowu zacznie mi brac 0,5 litra na 500 km tak jak przed remontem ?drugie pytanie czy wszystkie silniki benzynowe nawet takie po remoncie zawsze biorą olej?teraz czyli po remoncie bierze mi 0,1l na 1000 km ale boje się że będzie żarł coraz więcej.Pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów Może ktoś ostatnio instalował hak holowniczy do Q5 z 2015 roku . Jakiej firmy instalował hak i czy jest zadowolony może go polecić ? Czy te tgz ,, dedykowane ,,wiązki elektryczne dokupowane oddzielnie wymagają jeszcze programowania komputerem ? Przeglądając zasoby internetu na jednym z filmów zauważyłem , że demontowana jest w trakcie instalacji tylna belka zderzeniowa czy to jest zawsze konieczne ? Szukam jakiegoś sprawdzonego warsztatu na tą instalację Warszawa i okolice . Pozdrawiam Marek
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, piszę bo mam pewną obawę i mam nadzieję, że może ktoś coś mi doradzi. Zaznaczę, że jestem za granicą do końca roku dlatego nie mogę udać się do mechanika. Od 3 tygodni słyszę stukanie/pukanie gdy robię pełne/prawie pełne skręty przy wolnych prędkościach np podczas parkowania. Zarówno w lewą jak i w prawą stronę. Objawy ukazują się również podczas chamowania gdy jadę prosto [przy bardzo małych predkosciach]. Ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Pozdrawiam. Audi q5 2.0 tfsi 2012
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
Audi Q5 3.0TDI z AdBlue. Po skasowaniu błędu po jakimś czasie pojawia się ponownie. Prawdopodobnie któryś z czujników NOX do wymiany. Czy już ktoś przerabiał ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ze światłami z tyłu. Nie działają żadne światła znajdujące się na klapie prócz 3 światła stop pod spojlerem, dodatkowo nie działa klamka w klapie otworzyć klapę można tylko z pilota bądź guzika w drzwiach. Wszystkie światła które znajdują się w zderzaku poniżej działają bez problemu. Oświetlenie rejestracji również działa Lampy sprawne podłączone na krótko, kable przejrzałem dodatkowo na wyświetlaczu pojawia się komunikat Vehicle lights: malfunction.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ponieważ skrzynia s tronic dzisiaj zauwazyłem - zimny samochód wrzucam R i tak jak by chciała ruszyc, a nie może bo jest zaciągnięty hamulec i tak szarpie nawet jak puszcze hamulec...po 3 km jazdy po wrzuceniu R jest już wszystko jak trzeba...działa płynnie... o co chodzić może ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie, Potrzebuje się doradzić w rozwiązaniu problemu. Zmieniłem MMI z 3G High na MMi 3g+. Wszystko działa jest jedynie problem z Parktronikiem, po wrzuceniu wstecznego brak jest kamery jak i wizualizacji. Brak jest reakcji na włączenie R. Dodatkowo jak zostawię na bieg na R i zrobię twardy reset MMI to po uruchomieniu jednostki pojawia się Kamera i wizualizacja. Problem polega na tym , że jednostka nie dostaje polecenia by włączyła Wizualizację. Sprawdzone kodowania bez rezultatu. Jedynie co znalazłem w sieci , że będę musiał chyba zmienić sterownik zarządzania energią gdyż on wysyła polecenie do MMI. Czy ktoś może mi pomóc? Po wyłączeniu w Zielonym…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, mam problem z rozszyfrowaniem znaku z czerwonym kółkiem, w którym jest napis km/godz. i przy kółku cyfra 2 Jak mam to rozumieć, bo nigdzie nie mogę znaleźć, czy ktoś może mi pomóc? Z góry serdecznie dziękuję. Ryszard.
-
-
- 2 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam pytanie odnośnie kodowania, czy jest możliwość zakodowania 1 kluczyk z keyless oraz 1 bez niego bo kupując miałem tylko 1 z keyless. Drugi posiadam bez keyless i stąd moje pytanie. Jeszcze sprawa podczas juz kodowania w vcds na koncu trzeba nacisnąć przycisk otwierania i tu czy trzeba to na oby robić czy wystarczy na tym który dodajemy(jeżeli na dwóch to czy komp. sam rozpozna ktory ma keyless a który nie). pozdrawiam miłego weeekend-u
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam kolegów Planuję kolejne przeglądy Audi Q5 TDI 140 KW ( 190 KM ) z 2015 roku wykonywać już poza ASO . Poszukuję jakiegoś dokumentu opisującego wykaz czynności serwisowych dla tego modelu przy przebiegu 80 tys km . Jakie filtry , co sprawdzić w zawieszeniu może coś już profilaktycznie przy tym przebiegu należy wymienić ? Wiem tylko , że poza standardową wymianą oleju w silniku przy 60 tys.wymieniany był tez olej w automatycznej skrzyni biegów . Jeśli istnieje gdzieś takie zestawienie będę wdzięczny za informację .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam chęć podnieść moc w swoim q5 2.0 tdi 170km. Pytanie czy trzeba też bawić się ustawieniem skrzyni automatycznej czy wystarczy tylko komputer?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktos podpowie co moze byc przyczyną nie działającego aktywnego tempomat w audi q5 8r? Radar był spuchniety od wody więc wymieniłem na inny( jeszcze nie ściągnięte CP bo jest brak łączności z modułem 13 ). Na linach masa jest i prąd 12.5V A na Can jest po ok 2.5V. Ma ktoś jakieś pomysły? Ja już się poddaje powoli.
-
- 1 odpowiedź
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Od niedawna jestem posiadaczem Audi Q5, które jest wyposażone w radio Audi Concert. Radio gra na postoju, natomiast po przekroczeniu 10 km/h słychać dźwięk zamykania centralnego zamka i radio się wycisza. Aby włączyć radio należy ponownie uruchomić silnik. Gdzie szukać przyczyny takiego stanu rzeczy. Z góry dziękuję za pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-