Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Tomek3004,

Witam, Po przejechaniu moim audi Q5 przez rozlewisko wody na ulicy( około 20 cm głębokości) pojawił się komunikat o "Niesprawny układ kierowniczy: zatrzymać samochód ". Komunikat pojawił się po tym jak się zatrzymałem i ponownie uruchomiłem silnik . Podejrzewam że zalało układ sterowania maglownicy. Czy ktoś miał coś takiego? Czy znacie jakąś solidna firmę która regeneruje maglownice elektryczne ?

• 0 odpowiedzi
    • 887 wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Sławek 48,

Cześć wszystkim,prośba o pomoc w identyfikacji problemu Od dłuższego czasu walczę z wyskakującym błędem check egine dotyczącego zbyt małego przepływu powietrza wtórnego w audi Q5 3.2 Fsi,dodam że sprawdziłem pompę ,pracuje po zapaleniu na zimnym silniku,następnie wymieniłem zawory ,obydwa przy układzie V, auto wcześniej źle przechodziło z tzw ssania na wolne obroty silnika,potrafiło nim zakołysac ,po wymianie zaworów przechodzi z ssania płynnie ,mimo to błąd wyskakuje nadal,nie bardzo wiem gdzie szukać dalej,co może odpowiadać za ten problem,prośba o sugestie, pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 407 wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Whitem,

Witam wszystkich forumowiczów. Może ktoś mi pomoże; szukam bezpiecznika do którego można podpiąć czerwony kabelek z kamerki cofania, powinien być podłączony do światła wstecznego które jest w klapie i ciężko przeprowadzić kabel. Może jest jakiś prostszy sposób?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Jeery,

zadaje pytanie ale mam duże wątpliwości co do odpowiedzi, ale próbuję. Czy w Q5 jest poprowadzone okablowanie fabryczne do zamontowania kamery cofania ? Czy jest konieczne zainstalowanie wszystkiego od początku ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez witekbeata,

wiecie może coś na temat wyświetlania na ekranie w audi Q5 ( 2014 r ) ekranu telefonu za pomocą mirrorlink ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Audi69,

Jak odblokować zielone MMI VCDS ze sterownika 07 i 5F nie ma odpowiedzi

• 1 odpowiedź
    • 2,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Nafi,

Witam czy widział ktoś z klubowiczów link do filmu odnośnie demontażu lampy. zaparowała mi lampa i chciał bym ją zdemontować aby sprawdzić powód parowania.

• 1 odpowiedź
    • 7,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Bobi81,

Witam ,co oznacza tryb podróży aktywny w sterowniku elektrycznym samochodu audi Q5 (złącze i program którym sprawdzałem vas5054 i odis)

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez pablow17,

Audi Q5 3.0TDI z AdBlue. Po skasowaniu błędu po jakimś czasie pojawia się ponownie. Prawdopodobnie któryś z czujników NOX do wymiany. Czy już ktoś przerabiał ten temat?

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez szulak,

Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu grzechotania z silnika / skrzyni. Auto ma 179k km, dwumasa / rozrząd nie wymieniany. Na załączonym filmiku słychać grzechot przy dodawaniu gazu (z zaciągnięty ręczny). Mechanik powiedział, że to prawdopobnie dwumasa (aczkolwiek nie ma innych objawów padniętej dwumasy - żadnego szarpania etc.) albo rozrząd. Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Pozdrawiam i bardzo dziękuję za pomoc, szulak https://youtu.be/zk0u1cCnDQI

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez TomcioQ5,

Witam serdecznie użytkowników. W lutym 2021 roku , planuję kupić audi q5 2013r. 2.0 tdi o mocy jak się nie mylę 172KM . I tutaj jestem właśnie zielony , nie wiem co i jak , jakie wyposażenie quatro , S line . Mieszkam w Anglii z tego co widzę jest więcej skrzyń z automatami niż manual . Z skrzynią automatyczną nigdy nie miałem do czynienia bardzo mi się podoba kolor szary . Proszę was o jakieś porady jaką wersję wybrać , na co zwracać uwagę , ile to plus , minus pali. Wasze dośwaidczenia z tym autem . Życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2021

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Usarkiewicz81,

Cześć Potrzebuję załadować polski język do menu. Płock/Warszawa prośba o namiary

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez milcus89,

Witam. Ktoś miał podobny problem z nie działającym górnym ledem w prawym przednim reflektorze. To może być jakiś bezpiecznik do wymiany czy przetwornik LED? Z góry dzięki za rady jak się do tego zabrać i sprawdzić. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  14. Potrzebuje pomocy AUDI Q5 2011 CGLB 2.0tdi quattro. Podczas jazdy nagle wyskoczył błąd ESP, hamulca ręcznego oraz zaczęła migać ikona od świec i obcięło moc. Jakoś się doczołgałem do domu. Poniżej wrzucam skan z VCDS (błędy od silniczków klimy były wcześniej). Jakiś problem z elektryką? Woda się gdzieś dostała? Tuesday,30,May,2023,17:05:25:61410 VCDS -- Windows Based VAG/VAS Emulator Running on Windows 10 x64 VCDS Version: 23.3.1.0 (x64) HEX-V2 CB: 0.4631.4 Data version: 20230421 DS346.2 www.Ross-Tech.com VIN: WAUZZZ8R8CA027771 License Plate: Mileage: 209080km-129916mi Repair Order: --------------------------------…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Altami,

Mam problem ze znalezieniem przedniego zderzaka do audi q5 2012 sline ABT...Może ktoś kiedyś także szukał i ma jakieś namiary nawet poza granicą kraju. Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam wszystkich użytkujących Q5. Czy można podnieść wolne obroty w silniku 2L 211KM ? Jeżeli tak, to jak/czym to zrobić ?

• Like
    • 4 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez GazioR,

Witam serdecznie. Jestem nowym użytkownikiem i usiłuje się dowiedzieć jaki dysk twardy zakupić do mojego auta ale nigdzie nie znalazłem informacji. Jest w stanie ktoś mi pomóc bądź poratować linkiem?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez daniel3,

Witam potrzebuje zrobić nastawy początkowe automatycznej skrzyni biegów. Posiadam VAS 5054a.. w sterowniku skrzyni nie mam błędów a jak wejdę w nastawy początkowe to nie mogę zrobić nastawów początkowych gdyż na czerwono mi wyskakuje jakby były błędy... czy ktoś może robił VASEM nastawy początkowe i może mnie poprowadzić krok po kroku? może ja coś źle robię.... Dodam, że skrzynia rozgrzana, auto odpalone....

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez peteryoka,

Jak w temacie. Audi Q5 2.0 TFSI 2016.

• Like
    • 2 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  20. Panowie, mam problem z nieskładającym się lusterkiem pasażera (lusterko kierowcy składa się i rozkłada prawidłowo) - Audi Q5 8R, 2011r. Nie tak dawno kupiłem autko z jeszcze działającym składaniem, natomiast następnego dnia lusterko pasażera już nie chciało się rozłożyć... VCDS wykazuje błąd: Adres 52: Elektr.drzwi pas. Plik etykiet: 8K0-959-792.clb Oznaczenie elementu: 8K0 959 792 M HW: 8K0 959 792 M Komponent i/lub wersja: TSG BF H12 0357 Znaleziono 1 błąd: 02117 - Silnik składania lusterka 011 - Przerwa w obwodzie Ramka zamrożona: Stan błędu: 01101011 …

21. Rozpoczęte przez Juhas123456,

Witam,mam audi Q5 2.0 tfsi jak wiadomo borykałem się z olejem,borykałem ponieważ zrobiłem remont w autoryzowanym serwisie,gwarancja 2 lata tłoki 3 generacji itd,przejechałem od remontu 5000 km i zaświeciła się kontrolka i komunikat żeby dolać oleju,dolalem pół litra i jest ok na razie i teraz moje pytanie czy po jakimś czasie znowu zacznie mi brac 0,5 litra na 500 km tak jak przed remontem ?drugie pytanie czy wszystkie silniki benzynowe nawet takie po remoncie zawsze biorą olej?teraz czyli po remoncie bierze mi 0,1l na 1000 km ale boje się że będzie żarł coraz więcej.Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez PiterQ5,

Witam wszystkich, mam problem z Q5, kiedy autko się rozgrzeje po pokonaniu dosyć ostrego zakrętu przy jeździe na wprost występuje rytmiczne stukanie w przednim zawieszeniu jakby w bieżniku był kamyczek po jakimś czasie ustępują stuki, potem sytuacja się powtarza po zaliczeniu zakrętu dodatkowo sporadycznie coś przeskakuje w kierownicy przy szybkim kręceniu kierownica np. jak parkuję , dziwne chrobotanie tak nazwę, kierownica chodzi ciężej.. zawieszenie całe sprawdzone wszystko gra i buczy. Panowie co to może być jakieś pomysły??? Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez oko1111111111,

Witam mam problem z Q5 2.0 tdi 2011rok trzesie samochodem przy obrotach 2000 przy 2400 przestaje przeważnie dzieje to się na 5 i 6 biegu przy przyspieszeniu przejechałem już tak około 100 tysięcy pomocy

24. Witam Jakie polecenie dodatkowe zabezpieczenie antykradzieżowe do Q5 . Posiada już fabryczny alarm . Czy w tym modelu 2.0 TDI 190KM ( 2015 rok ) skrzynia Automat Stronic można zamontować mechaniczną blokadę ( wkładany bolec ) na lewarek zmiany biegów jak dawniej w samochodach z ręczną skrzynią ? Jakie kupić śróby antykradzieżowe na koła ' 19 cali alufelgi . Chodzi mi , żeby były z dobrej jakości materiału twardego bo kilka lat temu w poprzednim moim aucie jedna się zerwała podczas wymiany opon na zimowe i miałem trochę kłopotów. W ASO mi powiedzieli 480 zł kpl. Wydaje mi się trochę drogo i szukam dobrego zamiennika .

• 1 odpowiedź
    • 4,7 tys. wyświetleń
  25. Fotel nie działa przesuwanie przód , tył, plecy się nie kładą i lędźwia też nie działają . Grzanie sprawne .Bezpieczniki sprawne co robić dalej.Czy bezpiecznik sterowania fotela jest gdzieś schowany? Lewa i prawa strona pulpity sprawdzona,pod nogami i w bagażniku też.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 7,6 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.