Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam wszystkich miłośników Audi Q5. W swojej "audioli" mam silnik przystosowany do zasilania paliwem E85 tzw. bioetanolem - niestety nic poza tym nie wiem na ten temat. Może ktoś ma doświadczenie z tym paliwem i mógłby podzielić się swoją wiedzą

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez mlody160,

Witam, piszę bo mam pewną obawę i mam nadzieję, że może ktoś coś mi doradzi. Zaznaczę, że jestem za granicą do końca roku dlatego nie mogę udać się do mechanika. Od 3 tygodni słyszę stukanie/pukanie gdy robię pełne/prawie pełne skręty przy wolnych prędkościach np podczas parkowania. Zarówno w lewą jak i w prawą stronę. Objawy ukazują się również podczas chamowania gdy jadę prosto [przy bardzo małych predkosciach]. Ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Pozdrawiam. Audi q5 2.0 tfsi 2012

• Thanks
      • Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Waga,

Hej. Mam Q z 2010 roku. Problem tkwi w odblokowaniu drzwi kierowcy. Coś sie poknociło w centralnym zamku i z kluczyka nie moge otworzyc lewej strony samochodu. Otwoera sie tylko prawa. Spojrzalam w instrukcje, teoretycznie wszystkie nastawienia w MMI są dobre ale auto sie otwoera tylko prawostronnie. Czy znacie jakąs mozliwość resetu tego lub co moze byc przyczyną?

• 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez DarekSzelesr,

Witam wszystkich .Mam pytanie dotyczące mocowania subwoofera w kole zapasowym. W moim zakupionym Audi mam subwoofer w bagażniku ,który nie jest przymocowany ,brak koła ,chcę to doprowadzić do ładu ale nie wiem co trzeba kupić żeby to zamocować ,chcę kupić koło i do tego są dostepne śruby mocujące ,ale co z subwooferem? jak on powinien być przykręcony ?może ktoś ma taki i podesłał by fotkę lub jakiś numer śruby która zaamocuje koło i subwoofer jednocześnie.

• Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez jsz77,

Problem mam taki, że aku wyładowany do zera - po odpaleniu po kablach wszystko działa ok. Po zgaszeniu, kontrolki na desce się świecą i wyładowują aku do zera. zdaję sobie sprawę że jest jakieś zwarcie, ale od czego najlepiej zacząć Q5, 2016

• 1 odpowiedź
    • 2,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez bubes,

Siemano. Poszukuje listy śrub i innych elementów do mocowania przedniego zderzaka i lewego błotnika do audi q5 rok 2011 3.2 fsi bede bardzo wdzieczny za spis tych elementów ;-). Dzięki bardzo.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Domi334,

Witam Mam pytanie jaki olej można dolać na dolewkę do oleju longlife III 5w30 VW? Audi Q5 2.0TDI 170km CAHA

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  8. Dzięki koledze z innego forum, który znalazł ten film, wreszcie można cieszyć się ciszą po otwarciu drzwi przy włączonym zapłonie/uruchomionym silniku: https://www.youtube.com/watch?v=plsROyW4ZHA

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  9. Dzień Dobry. Czy w skrzyni automatycznej (8 bieg) Audi Q5 2.0 TFSI quattro 2013r w trakcie jazdy w trybie Drive powinien się wyświetlać aktualny bieg na wyświetlaczu między zegarami? Moje pytanie wzięło się stąd,iż u mojego sąsiada w takim samym modelu tylko rocznik 2010 i skrzynia (7 bieg) w trakcie jazdy pokazuje aktualny bieg. Z góry dziękuję za wszelkie informację. Pozdrawiam

• Like
    • 5 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez steve69,

Wczoraj miejscowy magik zaktualizował mi soft w MMI (z wersji P0814 na K0942_3) oraz mapy (z wersji 6.20.4 na 6.32.1). Wszystko działa jak trzeba, ale w module 5F pojawił się błąd 03623 - Release code faulty. Kasowanie nic nie daje, bo wraca przy każdym następnym skanowaniu. Pytanie: czy kasował już ktoś ten błąd za pomocą dostępnego w Internecie skryptu (w MMI z softem K0942_3)? Czy to działa? Jakby kogoś interesowało, to: działa. Poprawnie napisany skrypt załatwia sprawę. Błąd 03623 już się nie pojawia.

• Like
    • 3 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Mały15,

Cześć mam pytanie czy montował ktoś aktywny wydech z SQ5 do Q5?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  12. Witam Mam pytanie odnośnie kodowania, czy jest możliwość zakodowania 1 kluczyk z keyless oraz 1 bez niego bo kupując miałem tylko 1 z keyless. Drugi posiadam bez keyless i stąd moje pytanie. Jeszcze sprawa podczas juz kodowania w vcds na koncu trzeba nacisnąć przycisk otwierania i tu czy trzeba to na oby robić czy wystarczy na tym który dodajemy(jeżeli na dwóch to czy komp. sam rozpozna ktory ma keyless a który nie). pozdrawiam miłego weeekend-u

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  13. Witam koleżanki i kolegów - poszukuję instrukcji obsługi radia Audi concert z Q5, może kolega Jagoda mógłby tu pomóc.

14. Rozpoczęte przez Azkres,

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie multimediów. Jestem posiadaczem audi SQ5 z 2014 roku. Auto użytkuje w Niemczech gdzie więcej jest stacji dab+ niż FM i tu pojawia się moje pytanie. Czy jest możliwość modyfikacji radia w audi by znajdowało i odbierało radio dab+? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Dziękuję z góry za informację.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Dano,

Witam, Czy jest tu ktoś kto może zmieniał zderzaki ze zwykłych na SQ5. Czy trzeba oprócz samych zderzaków wymieniać jakieś ślizgi w błotnikach albo czy pasują dolne osłony silnika ???

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez mgozdzik,

Witam! Poszukuje klucza do belek dachowych bagażnika, który mi się zagubił, jeśli ktoś ma zbyteczny proszę o informację, lub może wiecie gdzie można dorobić lub kupić.

• 1 odpowiedź
    • 2,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez korona20,

Hej, Właśnie zostałem właścicielem Q5 170km ze skrzynią S-tronic. Mam kilka pytań do bardziej doświadczonych ode mnie. 1. Chciałbym dolać Adblue - na allegro pełno tego (widzę też, że niedrogie). Można kupić cokolwiek czy jest coś co polecacie? 2. Filtr DPF - jak jeździć, żeby go nie zapychać? Czy raz w tygodniu przejechać 30 km wystarczy? Kiedy on się wypala? Jakieś rady? 3. Olej i filtr w skrzyni biegów S-tronic - co jaki czas wymieniać? Albo co ile km? 4. Chciałbym podłączyć się laptopem do auta. Jakie oprogramowanie, jaki kabel? Polecicie jakieś rozwiązanie? Dzięki, Krzysiek

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  18. Witam kolegów Może ktoś ostatnio instalował hak holowniczy do Q5 z 2015 roku . Jakiej firmy instalował hak i czy jest zadowolony może go polecić ? Czy te tgz ,, dedykowane ,,wiązki elektryczne dokupowane oddzielnie wymagają jeszcze programowania komputerem ? Przeglądając zasoby internetu na jednym z filmów zauważyłem , że demontowana jest w trakcie instalacji tylna belka zderzeniowa czy to jest zawsze konieczne ? Szukam jakiegoś sprawdzonego warsztatu na tą instalację Warszawa i okolice . Pozdrawiam Marek

• Thanks
    • 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Sloujol,

Witam, mam problem ze światłami z tyłu. Nie działają żadne światła znajdujące się na klapie prócz 3 światła stop pod spojlerem, dodatkowo nie działa klamka w klapie otworzyć klapę można tylko z pilota bądź guzika w drzwiach. Wszystkie światła które znajdują się w zderzaku poniżej działają bez problemu. Oświetlenie rejestracji również działa Lampy sprawne podłączone na krótko, kable przejrzałem dodatkowo na wyświetlaczu pojawia się komunikat Vehicle lights: malfunction.

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Sloujol,

Witam, jestem w trakcie przesiadki z BMW e90 do Q5 3.0 Tdi 240 km, pojawił się natomiast problem migających świec i pojawiania się błędu silnika, błędy które udało mi się ściągnąć wklejone poniżej. Pytanie uwalony czujnik ciśnienia spalin czy cos innego ? auto ma ograniczoną moc. Za co się zabrać ? z góry dzięki za pomoc ! ============1============== P2463 Raw code: 2463 ECU: Jednostka sterująca silnika Status: Potwierdzona OBDII: Diesel particulate filter (DPF) - DPF restricted ============2============== 5188 Raw code: 001444 ECU: 01. Jednostka sterująca silnika Status: Test się nie powiódł, Test nie pow…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Kamela,

W czasie jazdy wyleciało mi z coś takiego tak jakby spod pedałów, kierownicy. Przejechalam jeszcze ok 15 km i nie zauważyłam żeby coś się działo, auto prowadziło się normalnie. Hamowało, przyspieszało po prostu normalnie. Proszę pomóżcie od czego to jest.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Kosmos881104,

Witam Sprawa wygląda tak: mam bardzo mały wyciek płynu chłodniczego 0,5 - 0,7 Litra na 16000 Km w 1.8 T po wymianie uszczelki pod głowicą (było planowanie itp.) Zauważyłem że częściowo zapowiertrza się nagrzewnica i poziom płynu się podnosi gdy wentylatory pracują. Na postoju auto grzeje bardzo lekko, podczas jazdy jest dość dobrze. Ojej czysty, płyn również Silniczki klap 100% sprawne Przy zakręconym zbiorniczku robi się podciśnienie ale nie duże bo wąż jest w miarę miękki. A teraz zadam pytanie które może wydawać się absurdalne z punktu widzenia mechanika. A gdyby tak zmniejszyć ciśnienie w układzie odłączając na chwilę pojedynczo każ…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  23. Witam, mam w tym modelu problem z ogrzewaniem kiedy silnik jest na niskich obrotach.

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Mały15,

Witam mam pewien problem od jakiegoś czasu pojawił mi się taki dźwięk może ktoś się spotkał i może coś powiedzieć na ten temat co to może być. 20210124_210748.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez wlodekmaj,

Mechanicznie wszyscy ładnie opisują temat elektrycznie nie do końca . Moduł dokładany bez kodowania . Sterowanie poprzez dodanie modułu uniwersalnego podłączenie Q5 rocznik 2011rok. Wtyczka jasno brązowa prawy kierunek -czarno-zielony Stop - szaro/czarny Postojowe prawe -szaro/niebieski Postojowelewe -szaro/biały wtyczka czarna lewy kierunek-czarno/niebieski Przeciwgielne -szaro/biały w kostce trzeciej która wychodzi po prawej stronie i idzie do lamp w zderzaku. Światła postojowe i stop są modulowane pwm to prościej gdy świecą postojowe jest napięcie około 3 volt gdy swieci stop jest około 12volt Kabel szaro/biały…

• 0 odpowiedzi
    • 9,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.