Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Witam serdecznie użytkowników. W lutym 2021 roku , planuję kupić audi q5 2013r. 2.0 tdi o mocy jak się nie mylę 172KM . I tutaj jestem właśnie zielony , nie wiem co i jak , jakie wyposażenie quatro , S line . Mieszkam w Anglii z tego co widzę jest więcej skrzyń z automatami niż manual . Z skrzynią automatyczną nigdy nie miałem do czynienia bardzo mi się podoba kolor szary . Proszę was o jakieś porady jaką wersję wybrać , na co zwracać uwagę , ile to plus , minus pali. Wasze dośwaidczenia z tym autem . Życzę Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku 2021
-
-
- 1 odpowiedź
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadaczy q5 mam problem z biegami 1-y bieg co jakiś czas wyskakuje 2-y bieg po włączeniu i dodaniu gazu lewarek przesuwa się do przodu ,po ujęciu gazu wraca w tylne położenie może miał ktoś taki problem Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Poszukuję osoby , która ma dojścia do historii serwisowej Audi i pomoże mi w rozwikłaniu niejasności z nią związanej. Konkretnie chodzi o mój samochód Audi Q5 sprowadzony z USA. Jestem właścicielem Q5 od kwietnia 2018 . W kwietniu 2018 roku byłem na serwisie w Aso Audi , gdzie poinformowano mnie o czterech akcjach serwisowych mojego auta. Z uwagi na brak czasu nie zdecydowałem się wtedy na naprawę. W tym miesiącu zdecydowałem się na naprawę tych usterek już w innym serwisie, i tu moje zaskoczenie. Jedna z akcji serwisowych rozmyła się ç systemie. Mianowicie serwis twierdzi ,że została już wykonana w moim aucie. Nie r…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem ponieważ skrzynia s tronic dzisiaj zauwazyłem - zimny samochód wrzucam R i tak jak by chciała ruszyc, a nie może bo jest zaciągnięty hamulec i tak szarpie nawet jak puszcze hamulec...po 3 km jazdy po wrzuceniu R jest już wszystko jak trzeba...działa płynnie... o co chodzić może ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym wymienić termostat w mojej Q5 2,0 tfsi 2008r.Czy oriętujecie się czy muszę też wymienić pompę.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów. Jestem nowy i na tym forum i w połączeniu z tą marką. Szybko nadrabiam , ale mam pewien problem. Szukałem ale odpowiedzi nie znalazłem. Otóż... Zakupiłem Audi Q5 3.0 TFSI 2015 rok w USA. Pakiet premium plus. Wiadomo , człowiek chce jak najwięcej dowiedzieć się o aucie. Po rejestracji w MyAudi i wklepaniu vinu pokazały się wszystkie szczegóły wyposażenia etc. I tu pojawia się mój może nie tyle problem co nieścisłość. Pokazuje że to konkretne Audi ma 228 KW. Przeszperałem chyba wszystko i w Q5 taka moc w benzynie nie występowała. I tu pytanie do znających temat. Myli się strona MyAudi czy jednak jest możliwość auta z tą mocą. Dziękuję z g…
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Panowie czy ktoś z was może mi udzielić pomocy? A konkretnie, kupiłem niedawno audi Q5. W tej wersji która mam są fabrycznie zamontowane przyciski z tyłu do podgrzewania tylnej kanapy i dwa pod podłokietnikiem do chłodzenia i podgrzewania kubkow. Poprzedni właściciel mówił że to jest tylko zamontowane ale nie działa i faktycznie miał rację. Stąd moje pytanie, czy może być tak że wszystko w samochodzie jest i wystarczy zaprogramować lub odblokować VAG'iem czy to po prostu lipa ? Miał ktoś z was już do czynienia z podobną sytuacją?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam chęć podnieść moc w swoim q5 2.0 tdi 170km. Pytanie czy trzeba też bawić się ustawieniem skrzyni automatycznej czy wystarczy tylko komputer?
-
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam prośbę , czy ktoś zna dobrego elektronika z okolic Radomia który potrafi spolszczyć Q5 z 2011r z góry dziękuje za odpowiedzi
-
-
- 3 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, niedawno kupiłem Q5 i znalazłem w bagażniku dwa gniazda - jedno 12v, a drugie nie wiem do czego. Znalazłem jeszcze jedno. Na słupku środkowym za kierowcą - nie wiem do czego służą. W instrukcji nie znalazłem, może ktoś ma wiedzę do czego one służą. Dzięki i pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Jak aktywować kierownice multifunkcyjną bo nic nie działa ,kierunki itp. Pisze błąd sterownika kierownicy .
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Mam problem z szybą prawa strona otworzyło sie troszke i staneła ,nic dalej nie da sie zrobić lewa strona działa prawa wogóle nie reaguje na otwarcie przód i tył .Co to może być ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Audi Q5 MMI 3G Basic W czasie Akktywacji map (z przekletego chomika) Radio zawiesilo się, a nastepnie juz nie odpala ... Restart, rozłączenie klemry z aku, nie pomaga Po restarcie slychac ze DVD sie kreci ..ale LCD oraz panel nie odpowiada Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem nowym użytkownikiem i mam kilka pytań odnośnie wymiany lamp w Audi Q5 2011 r. przedlift na poliftowe. Kupiłem samochód z uszkodzonym przodem, do wymiany był błotnik, zderzak oraz obie lampy. Stwierdziłem, że założę lampy poliftowe (są ładniejsze, bardziej mi się podobają). Elektryk podłączył lampy, zakodował i działają, ale wyświetla się cały czas błąd na komputerze, który nie wiadomo jak skasować. Jakie lampy były: -ksenon, skrętny Jakie lampy są: -ksenon, nieskrętny Fachowiec stwierdził, że trzeba wymienić moduł BCM (komfortu) na taki, który będzie obsługiwał nowe lampy (czyli wymienić na moduł z polifta), ale nie wiem czy to wystarczy, cz…
-
-
- 2 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
-
-
Interesuje mnie uczciwa opinia osoby która jeździ takim autem- co do realnego spalania, dynamiki jazdy i użyteczności napędu elektrycznego. Rozważam zakup takiego auta a że zakupione auto posłuży mi na kolejne 8-10 lat to chcę mieć coś naprawdę dobrego. Będę wdzięczna za opinię
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich serdecznie, Potrzebuje się doradzić w rozwiązaniu problemu. Zmieniłem MMI z 3G High na MMi 3g+. Wszystko działa jest jedynie problem z Parktronikiem, po wrzuceniu wstecznego brak jest kamery jak i wizualizacji. Brak jest reakcji na włączenie R. Dodatkowo jak zostawię na bieg na R i zrobię twardy reset MMI to po uruchomieniu jednostki pojawia się Kamera i wizualizacja. Problem polega na tym , że jednostka nie dostaje polecenia by włączyła Wizualizację. Sprawdzone kodowania bez rezultatu. Jedynie co znalazłem w sieci , że będę musiał chyba zmienić sterownik zarządzania energią gdyż on wysyła polecenie do MMI. Czy ktoś może mi pomóc? Po wyłączeniu w Zielonym…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam audi q5 2016 2.0 tdi 160 quattro. Potrzebuje pomoc dotyczącej wskaznik I czujnik a paliwa. Po zatankowania na Fullll brak reakcju wskazan wskazowki oraz czujnik a na ile jest paliwa w zbiorniku. Co moze byc przyczyna wczesniej dzialal normalnie. Prosze o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
1 TEMAT - RADIO CONCERT Cześć. Rozpoczynam nowy temat gdyż ciężko na ten temat się czegokolwiek doszukać. A mianowicie coraz częściej spotkać na naszym rynku samochody AUDI bez pakietu nawigacji MMI. Chciałbym aby każdy kto miał jakieś przygody z tym tematem , jakieś fajne lifehacki i ciekawostki się w tym temacie podzielił i pomógł kolegom po fachu Tak jak w moim Q5 nie mam nawigacji bo zwyczajnie nie jest mi potrzebna i mam RADIO CONCERT . ( w załączeniu foto) Jako tako jest to zwykłe oprogramowanie bez jakiegokolwiek interfejsu typu MMI 3G itp. ( jeśli się mylę to proszę o poprawienie mnie gdyż tego nie jestem pew…
-
- 1 odpowiedź
- 9,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam Przymierzam się do zakupu Q5 2.0 tdi 170 km i jest sporo wersji z s-tronic i zastanawiam się czy skusic sie na s tronic czy pozostac tradycyjnie przy manualu :). Za pozostaniem przy manualu przemawiaja krążące opinie o awaryjnosci s-tronic z z drugiej strony pisza inni ze spoko i ze jak olej wymieniany co 60 tys to nic sie nie dzieje. Czy np takie autko od pierwszego właściciela (salon polska) serwisowane tylko w aso z przebiegiem 150-180 tys to ryzykowny zakup czy nie ma sie raczej czego obawiac? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam
-
-
- 1 odpowiedź
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zastanawiam się nad wymianą oleju w skrzyni biegów TipTronic. Są dwie szkoły. Co sądzicie wymienić czy jeździć dalej i nic nie ruszać? Przebieg 115tkm Q5 2.0T quattro 2013. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Dzień dobry Mam pytanie w automatycznej skrzyni biegów Q5 przy oznaczeniu D jest jeszcze taki mały + i - co to jest za oznakowanie i do czego służy. Gdyby ktoś z Was zechciał odpowiedzieć- będę wdzięczna. Grejs
-
- 2 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich czy mozecie mi powiedziec jak wyglada wypalanie dpf w Audi q5 2,0 tdi 150 quattro podczas postoju I w czasie jazdy
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam zamiar kupić felgi do mojej Q5 i zastanawiam się nad rozmiarem 19" lub 20". Zeby tez nie miała za ciezko. Jaki wy macie rozmiar i co polecacie założyć. Z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie Co moze byc przyczyna nie wskazywania poziomu oleju na mmi tylko jest informacja zeby od czekac 2 min. Silnik jest rozgrzany do Temperatur 90 stop i auto stoi w miejscu.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-