Audi Q5 8R (2008-2016)
Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
277 tematów w tym forum
-
Dzień dobry, proszę o opinie na temat sinika oraz AUDI Q5 rok produkcji 2013 kod silnika CJCB pojemność 2.0 TDI 100KW/136KM numer VIN WAUZZZ8R4EA005107 Z góry dziękuje za pomoc. milego dnia
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Od wczoraj jestem posiadaczem Q5 z 2009 roku i na obecną chwilę rzuciły mi się w oko uszkodzone nawiewy środkowe. Czy ktoś to wymieniał sam? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Może mi ktoś podpowiedzieć jak wygląda przelicznik opon i felg w Q5 z 2010 roku? Mam felgi 7Jx 17 z ET 37, a chciałbym wstawić 20 calowe. Jaki mam wybierać rozmiar felg i opon? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie multimediów. Jestem posiadaczem audi SQ5 z 2014 roku. Auto użytkuje w Niemczech gdzie więcej jest stacji dab+ niż FM i tu pojawia się moje pytanie. Czy jest możliwość modyfikacji radia w audi by znajdowało i odbierało radio dab+? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Dziękuję z góry za informację.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam Włączając bieg pierwszy i drugi,zapalają się światła biegu wstecznego Może ktoś miał taki przypadek i mi pomoże Chciałbym również zapytać w którym miejscu znajduje się czujnik światła wstecznego
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam proszę o pomoc bo jest zielony w temacie jakiś czas temu zauważyłem że mam ponad max oleju zlalem 350/400ml i ostatnio po jakiś 1000km mam dalej maxa i zastanawiam się czy to może być przez DPF. Z góry dzięki wielkie.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
witam posiadam audi Q5 2013 i moje pytanie czy w MMI 3g plus powinno wyświetlać w funkcji CAR ustawienia living/coming home dodam że ustawienie czujnika deszczu mi się pojawiło
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Hej powie mi ktoś co to za automat KHR PRW ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem rano przy sprawdzaniu płynu chłodniczego jest ubytek płynu po odkręceniu korka wytwarza się ciśnienie tak jak by na gorącym silniku i płyn powraca do stanu normalnego. od czego takie zjawisko?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Od pewnego czasu nam irytujący problem. Podczas energicznego dodawania gazu słychać jakby szum, huczenie i trudno zlokalizować jego źródło. Coś jakby przytkana rura od odkurzacza... Silnik działa jak działał zero błędów, dźwięk zmienia się w zależności od stopnia wciśnięcia gazu. Zmienia się jego modulacja. I jeszcze jedna sprawa. Dzieje się to tylko jak silnik się rozgrzeje, na zimnym tego nie słychać. Ktoś może miał podobny problem??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wymieniłem fotele z manual na elektryki ale jeden fotel ten w którym był moduł pamięci którego nie mam nie działa, tylko nie działa przesuwanie przód / tył. Zapewne trzeba zmotykować przewody w złączkach gdzie był moduł. Ktoś pomoze które kable połączyć ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadaczy q5 mam problem z biegami 1-y bieg co jakiś czas wyskakuje 2-y bieg po włączeniu i dodaniu gazu lewarek przesuwa się do przodu ,po ujęciu gazu wraca w tylne położenie może miał ktoś taki problem Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć mam pytanie czy montował ktoś aktywny wydech z SQ5 do Q5?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
-
Mam problem ze znalezieniem przedniego zderzaka do audi q5 2012 sline ABT...Może ktoś kiedyś także szukał i ma jakieś namiary nawet poza granicą kraju. Proszę o pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam .Jestem nowym posiadaczem q5 i wczoraj wyskoczył mi błąd na trasie p0236 .Nadmienie że błąd wyskoczył po uruchomieniu silnika po postoju nie w czasie jazdy.Póżniej zgasiłem jeszcze raz odpaliłem i było ok-mrugała ikonka świec żarowych.Po przejechaniu ok 200 km ta sama sytuacja ale do ikonki świec żarowych dołączył ikonka silnika i auto straciło moc.Po podł kompa skasowałem check i auto wróciło do normy.Od czego zacząć Waszym zdaniem szukanie?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje zrobić nastawy początkowe automatycznej skrzyni biegów. Posiadam VAS 5054a.. w sterowniku skrzyni nie mam błędów a jak wejdę w nastawy początkowe to nie mogę zrobić nastawów początkowych gdyż na czerwono mi wyskakuje jakby były błędy... czy ktoś może robił VASEM nastawy początkowe i może mnie poprowadzić krok po kroku? może ja coś źle robię.... Dodam, że skrzynia rozgrzana, auto odpalone....
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Obecnie mam radio Chorus. Czy mogę to wymienić bez większego problemu na audi concert?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, właśnie wymieniam dwa amortyzatory na tylnej osi z ADS(Audi Drive Select) padły przy 180tyś. niestety nie występują w zamiennikach a koszt 1szt. w ASO to ok 3000zł. Czy ktoś ma namiary na firmę regenerującą takie amortyzatory? Zamówiłem te z ASO bo innej opcji na tą chwilę nie mam. Może ktoś z Was wymieniał już amorki na regenerowane? Ciekawy jestem ile kosztują na przednią oś skoro tylna to 3 koła za sztukę. Przy okazji jeżeli ktoś planuje zakup auta z Audi Drive Select radzę dobrze sprawdzić, ja sprawdzałem auto na szarpakach nic nie wyszło... dopiero po wyjęciu amorka.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich . Proszę o pomoc w sprawie bagażnika do przewozu rowerów 2 szt. Jaki model wybrać , który wy używacie na rynku występuje tyle modeli że już zgłupiałem .Mocowanie nożycowe czy się sprawdza ? A może tradycyjne na główkę typu włoskiego , lub holenderskie z dodatkowymi prowadnicami czy się schowa hak bez demontażu prowadnic . No i jeszcze opcja odchylania platformy czy aż tak jest przydatna . Wcześniej do przewozu ośki służył bagażnik montowany na relingach Passata było ok lecz teraz trochę za wysoko
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Próbuję ustalić kolor auta, niestety nigdzie nie ma tabliczek z kodem koloru. Czy jest na forum ktoś kto jest w stanie po nr vin ustalić kolor: Vin WAUZZZ8R3AA045849 Ewentualnie po tabliczce jedyną jaką znalazłem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Chciałbym dołożyć automatyczne światła do mojej Q5. Mam auto z 2011 roku, światła ksenony. Co będę potrzebował ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Jestem nowym posiadaczem Q5 2015r 2.0 tfsi ze stanów mam problem ze światłami tylnymi a mianowicie takie że przestały świecić po przerobieniu i kodowaniu wszystko było ok po jakimś czasie wszystko znikło może ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny
-
-
- 1 odpowiedź
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Poszukuję osoby , która ma dojścia do historii serwisowej Audi i pomoże mi w rozwikłaniu niejasności z nią związanej. Konkretnie chodzi o mój samochód Audi Q5 sprowadzony z USA. Jestem właścicielem Q5 od kwietnia 2018 . W kwietniu 2018 roku byłem na serwisie w Aso Audi , gdzie poinformowano mnie o czterech akcjach serwisowych mojego auta. Z uwagi na brak czasu nie zdecydowałem się wtedy na naprawę. W tym miesiącu zdecydowałem się na naprawę tych usterek już w innym serwisie, i tu moje zaskoczenie. Jedna z akcji serwisowych rozmyła się ç systemie. Mianowicie serwis twierdzi ,że została już wykonana w moim aucie. Nie r…
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, czy mógłbym prosić o specyfikację i rodzaj oleju w skrzyni biegów automatycznej w audi q5 3.2 fsi rocznik 2012 przed life i jaki mniej więcej jest koszt wymiany z robocizną? Dziękuję za odpowiedzi. Ryszard.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-