Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 8R (2008-2016)

Forum Audi Q5 8R. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Krzych59,

Mam radio audi concert bez nawigacji i nie mogę wybrać stacji w parzystych końcówkach np. 98,8 tylko 98,7 lub 98,9. Różne konfiguracje próbowałem ale nic z tego. Proszè o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez emil0510,

Witam serdecznie. Obecnie mam radio Chorus. Czy mogę to wymienić bez większego problemu na audi concert?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez dom-dudek,

Witam Od pewnego czasu mam następujący problem z radiem w moim Audi Q5 z 2013 roku. Radio samoczynnie przestaje grać po ruszeniu (osiągnięciu prędkości około 30 km/h). Gdy radio przestanie grać działają wszystkie funkcje oprócz dźwięku. Nie działa bluetooth, płyta, SD. Problem występuje za każdym razem. Aby ponownie włączyć radio należy wcisnąć przycisk na kierownicy (sterowanie głosem), po komunikacie głosowym w radiu pojawi się dźwięk. Niestety po około 30 minutach znowu dźwięk ginie i już nic nie pomaga, należy wyłączyć i włączyć ponownie zapłon, wówczas pojawia się dźwięk. Dodam, że ten sam problem pojawił się około roku temu. Wówczas rozwiązaniem problemu była w…

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  4. Witam Szukam używanego Q5. Część modeli ma regulowanie zawieszenie przyciskami pod radiem. Czy te zawieszenie stwarza jakieś problemy? Specjalnie mi na tym nie zależy ale chcę wiedzieć czy mam unikać tych modeli czy można brać? PZDR

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Ryszard C,

Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć jak prawidłowo zresetować komunikat ciśnienia w oponach, pozdrawiam.

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Nutka,

Witam wszystkich użytkowników Q5, w moim samochodziku zepsuła się roleta przeciwsłoneczna tzn. sam napęd działa ale materiał wyszedł z prowadnic i nie zwija się - czy ktoś może ma namiary na jakiegoś fachowca co umiałby to naprawić ? Z góry dziękuję za pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Carliro,

Witam Koledzy, Próbowałem po necie znaleźć coś co mi rozkoduje wyposażenie samochodu, ale przez telefon jakoś to nie idzie. Vin WA1LFAFP0DA076592. potrzebuje też dobrać jakich lamp szukać przednich bo samochód ma jedna uszkodzona a na allegro różne bixenony skrętne nie skrętne więc nie wiem. Mam nadzieję że rozkodowanie mi w tym pomoże. z góry dziekuje

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez wodzu59,

Witam . Pytanko jest o rozrząd! Co ile wymienia się rozrząd w Q5 , 2.0 Tdi ,170 Km ,Stronic? Dzięki pozdrawiam

• 9 odpowiedzi
    • 44,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez stramaw,

Jak wygląda sprawa z wymianą rozrządu w 2.0 TFSI z 2016 roku? Co ile km?

• Like
    • 1 odpowiedź
    • 3,4 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Qbazag,

2.0 TFSI 230 KM czy w tym silniku robi się rozrząd? Jeśli tak to co ile?

• 1 odpowiedź
    • 5,7 tys. wyświetleń
  11. Czy jest ktoś na forum kto na podstawie VIN może sprawdzić co auto ma w standardzie i jakie funkcje można dodatkowo dostosować?

• 5 odpowiedzi
    • 6,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez dadada06,

Witam. Poszukuję książki Sam naprawiam Audi Q5. Jestem ciekawy czy taka w ogóle została wydana. W internecie natknąłem się na coś takiego : http://filedeposit.eu/pl/Sam_naprawiam_audi_q5 i takiego : http://lymlb88.bloog.pl/id,347746218,title,sam-naprawiam-audi-q5,index.html?smoybbtticaid=618824 Niestety obie strony wymagają podania numeru telefonu gdzie po podaniu - (jest się informowany o zamówieniu płatnych SMS-ów dwa razy w tygodniu płatnych 24 zł każdy) , a dalej nie ma możliwości sciągnięcia tego pliku. Zastanawiam się czy taka książka istnieje czy to tylko naciąganie. Nie znalazłem nigdzie książki w wydaniu papierowym. Książki z seri Sam Naprawiam …

• 2 odpowiedzi
    • 7 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez wlodekmaj,

Witam.Poszukuje schematu elktrycznego do audi Q5 silnik CGLB 170 km . Pozdrawiam.

• 1 odpowiedź
    • 5,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez celuch,

Witam , mam problem ze zdobyciem instrukcji po polsku - obsługa MMI . Oraz co zrobić żeby lusterka same się składały . Proszę o podpowiedź . Audi Q5 2010

• 1 odpowiedź
    • 11,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Jaccek89,

Hej powie mi ktoś co to za automat KHR PRW ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez Aro 7812,

Witam . Myślę o wymianie oleju ale nie wiem i litrów się mieści do skrzyni . Jak zaczynam guglac to są różne dane . Silnik 2.0 TDI 170 koni . Wymieniał ktoś i ma faktyczne dane ? Czy po wymianie trzeba zrobić jakis reset skrzyni ? pozdrawiam

17. Witam serdecznie, czy mógłbym prosić o specyfikację i rodzaj oleju w skrzyni biegów automatycznej w audi q5 3.2 fsi rocznik 2012 przed life i jaki mniej więcej jest koszt wymiany z robocizną? Dziękuję za odpowiedzi. Ryszard.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Azkres,

Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie multimediów. Jestem posiadaczem audi SQ5 z 2014 roku. Auto użytkuje w Niemczech gdzie więcej jest stacji dab+ niż FM i tu pojawia się moje pytanie. Czy jest możliwość modyfikacji radia w audi by znajdowało i odbierało radio dab+? Ma ktoś jakieś doświadczenie w tym temacie? Dziękuję z góry za informację.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez bubes,

Siemano. Poszukuje listy śrub i innych elementów do mocowania przedniego zderzaka i lewego błotnika do audi q5 rok 2011 3.2 fsi bede bardzo wdzieczny za spis tych elementów ;-). Dzięki bardzo.

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Bobi81,

Witam ,co oznacza tryb podróży aktywny w sterowniku elektrycznym samochodu audi Q5 (złącze i program którym sprawdzałem vas5054 i odis)

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez maateusz,

Witam, mam problem ponieważ skrzynia s tronic dzisiaj zauwazyłem - zimny samochód wrzucam R i tak jak by chciała ruszyc, a nie może bo jest zaciągnięty hamulec i tak szarpie nawet jak puszcze hamulec...po 3 km jazdy po wrzuceniu R jest już wszystko jak trzeba...działa płynnie... o co chodzić może ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez mlody160,

Witam, piszę bo mam pewną obawę i mam nadzieję, że może ktoś coś mi doradzi. Zaznaczę, że jestem za granicą do końca roku dlatego nie mogę udać się do mechanika. Od 3 tygodni słyszę stukanie/pukanie gdy robię pełne/prawie pełne skręty przy wolnych prędkościach np podczas parkowania. Zarówno w lewą jak i w prawą stronę. Objawy ukazują się również podczas chamowania gdy jadę prosto [przy bardzo małych predkosciach]. Ktoś z Was spotkał się z czymś podobnym? Pozdrawiam. Audi q5 2.0 tfsi 2012

• Thanks
      • Like
    • 2 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez PiterQ5,

Witam wszystkich, mam problem z Q5, kiedy autko się rozgrzeje po pokonaniu dosyć ostrego zakrętu przy jeździe na wprost występuje rytmiczne stukanie w przednim zawieszeniu jakby w bieżniku był kamyczek po jakimś czasie ustępują stuki, potem sytuacja się powtarza po zaliczeniu zakrętu dodatkowo sporadycznie coś przeskakuje w kierownicy przy szybkim kręceniu kierownica np. jak parkuję , dziwne chrobotanie tak nazwę, kierownica chodzi ciężej.. zawieszenie całe sprawdzone wszystko gra i buczy. Panowie co to może być jakieś pomysły??? Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez DarekSzelesr,

Witam wszystkich .Mam pytanie dotyczące mocowania subwoofera w kole zapasowym. W moim zakupionym Audi mam subwoofer w bagażniku ,który nie jest przymocowany ,brak koła ,chcę to doprowadzić do ładu ale nie wiem co trzeba kupić żeby to zamocować ,chcę kupić koło i do tego są dostepne śruby mocujące ,ale co z subwooferem? jak on powinien być przykręcony ?może ktoś ma taki i podesłał by fotkę lub jakiś numer śruby która zaamocuje koło i subwoofer jednocześnie.

• Thanks
    • 4 odpowiedzi
    • 6,4 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez cz3ski,

Witam, Mam problem w mojej Q5 ze światłami długimi. Po przełączeniu na światła długie same automatycznie wyłączają się po około 10sekundach i wyskakuje komunikat: "right main beam headlight" dla lewej lamy wyskakuje taki sam komunikat. Miał ktoś kiedyś podobny problem?

• 2 odpowiedzi
    • 487 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.