Audi Q5 FY (2017-2024)
Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
209 tematów w tym forum
-
witam po ok 1500km od odebrania auta Q5 2023 40 TFSI (konwersja z USA na PL) pojawiła mi sie taka wlasnie usterka "POLACZENIE ALARMOWE: USTERKA.OGRANICZONA DOSTEPNOSC FUNKCJI. ZGLOS SIE DO SERWISU" wraz z tym utraciłem mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android auto. Odstawilem auto na ok godzine i uruchomilem auto opnownie i komunikat zniknął i nie pojawil sie (ok 2 dni do dzis). Czy ktis z Was miał cos podobnego? Czy to jest kwestia ze SOS nie działa w Polsce w Aucie z USA nawet po konwersji zrobionej prawidłowo. Dlaczego jednak odcial mozliwosc wykonywania połączen telefonicznych przez Android Auto? dzieki z góry za sugestie i komentarze
-
- 5 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
witam, w moim Q5 2023 40 TFSI Premium Plus po spolszczeniu i zainstalowaniu Andriod Auto wszystko było ok przez pierwsze kilka dni, pozniej pojawil sie problem ktory trwa do dzis. Podczas jazdy i słuchaniu muzyki przez Android auto (słucham stacji cyfrowych DAB bardzo dobra jakosc) co jakis czas przerywa transmisje i jest pauza a czasami nawet odłącza android auto a po chwili znowu sie łączy i gra dalej. Jest to mega denerwujace. Czy ktos sie spotkał z czyms takim? co moze byc przyczyna i jak to ogarnac. Nadmieniam ze auto ogarniał fachowiec ktory zajmuje sie autami z USA od wielu lat i to nie pierwsze audi ktore robil wiec raczej by nie wskazywal na jego błąd. Czy to pro…
-
- 3 odpowiedzi
- 715 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam wszystkich... Jak w temacie ... Czy jest możliwość zamkniecia klapy bagażnika z pilota? (jakie muszą być spełnione warunki, auto zamkniete otwarte itd...) Ktoś coś?
-
- 1 odpowiedź
- 907 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Jakby ktoś nie miał co robić i chciał trochę pomajsterkować to polecam dodatkowe wyciszenie tylnej części. Ja mam pewnie jak wszyscy przednią szybę niby dźwiękoszczelną i dodatkowo przednie w drzwiach klejone podwójne. Z przodu jest rewelacyjnie cicho ale z tyłu już nie jest tak super. Wyciągnęłam styropian i całą blachę wykleiłem matą butylowa. Nadkola i błotniki tam gdzie się dostałem to mata plus pianka. Zajrzałem też pod maskę. Może nie jest ładnie ale pod oryginalnym wygłuszeniem nie widać ingerencji, wszystko się mieści, Jak już zupełnie nie będę miał co robić to może zajmę się drzwiami jak opisuję to ten gość z Youtuba P.S. polecam na jego kanale jak opisuje …
-
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie. Posiadam audi q5 2018r. Kupione bez zderzaka co za tym idzie musiałem dokupic nowy moduł otwierania klapy bagażnika noga. Niestety nie działa mi ta opcja. Komputer pokazuje blad, że zainstalowano nieprawidłowy komponent chociaż ten dobrany jest zgodnie z VIN. Czy mógłby ktoś z działającym otwieraniem klapy noga udostępnić mapy kodowania i adaptacji bloku 46? Pozdrawiam i dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 688 wyświetleń
-
-
witam... zastanawiam sie jakie ustawienia trzeba właczyć aby po wykorzystaniu bateri auto nie wpadało w tryb żeglowania( tj. przy hamowaniu silnik sie wyłącza i przy dodaniu gazu silnik sie włancza. ( gdzie chłodzenie turbiny itd... i tak samo bateria sie kończy silnik zimny i na drodze ekpresowej wpada na kilka tyś obrotów)
-
- 0 odpowiedzi
- 542 wyświetleń
-
-
Jak wpisuje literę np Z czy inną to na ekranie jest ona przedzielona przez środek w pionie Z podzielone na dwie części i system nie wie co to za litera i palcem nie można nic wpisać poprawnie.Czy trzeba wyczyścić touchpad od środka żeby działał poprawnie? Audi Q5 z 2019 roku Cytuj Reklama
-
- 0 odpowiedzi
- 367 wyświetleń
-
-
Witam ktoś ogarnia temat z taką informacja po podpięcie telefonu. Zaznaczam za do dziś wszystko działało.
-
- 0 odpowiedzi
- 480 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
witam, moze ktos podac jaki olej stosowac do rozdzieli quttro ultra oraz do dylnego mostu,w Q5 z 2021 2,0 TFSI....
-
- 0 odpowiedzi
- 645 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Właśnie jestem świeżo po montażu home car 1 usa firmy proxima. Pilot zakodowany i skopiowany do przecisku w podsufitce. No wlasnie i tu mam pytanie gdzie jest antena w aucie bo niestety zasięg wbudowanego pilota w Audi q5 jest bardzo mały i wynosi ok 3m. Pilot proxima kupiony że sterownikiem łapie z 30 m. Czy ktoś miał podobny problem?? A może wzmacnial ktos sygnał w aucie.??
-
-
- 4 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Pytanie do znawców bo za dużo niewiadomych. 1. Czy wyłączenie sos przy wykonaniu konwersji powoduje w jakiś stopniu brak możliwości do łączenia się przez zewnetrzna kartę sim, która można włączyć do slotu sim w schowku? 2.Jakiego operatora użyć najlepiej do zewnętrznej karty sim. Dzis na infolinii dowiedziałem się że niby vaidafone i cubic. 3. Czy zainstalowanie 2 karty sim w schowku uruchomi internet w Audi q5 2019 rok USA. 4. Udało się komuś uruchomić my audi w aucie z usa??
-
- 4 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
-
-
Poszukuję lewy tylny radar asystent pasa ruchu slave - 80A907590c z uchwytem 80a907907c Prawy posiadam pokazany na zdjęciu. Czy można zamontować o innym numerze np. 4m0907590c.
-
- 0 odpowiedzi
- 673 wyświetleń
-
-
Hej z mam q5 2021 premium plus z usa. Czasami pokazuje się kontrolka nie zapiętych pasów podczas jazdy. Tak jakby auto wykrywało że siedzie pasażer z boku. Pokazuje się też passenger air bag on w tym czasie. Może ktoś przerabiał ten temat?
-
- 0 odpowiedzi
- 513 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Zapala mi się taka kontrolka podczas odpalania auta i gaśnie po chwili wcześniej tego nie mialem zrobiło mi się to jak odpiąłem kostkę od świateł wiecie jak się tego pozbyć
-
- 0 odpowiedzi
- 631 wyświetleń
-
-
Cześć, czy ktoś z Was ma/miał problem, że po włączenia auta jest czarny ekran MMI i trzeba go zrestartować, żeby pojawił się właściwy i wie jak to ogarnąć?
-
-
- 1 odpowiedź
- 749 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam Mam do wymiany moduł bcm2 ten który się znajduje w bagażniku po lewej stronie pod bezpiecznikami, dostała się do niego woda i wyrzuca mi błędy, (65551 uszkodzony sterownik i 65758 sterownik otwierania pokrywy tylnej ,zasilanie) choć wszystko działa normalnie, ale nie jestem pewien czy da się zaprogramować tylne światła bo auto z USA. Moje pytanie to czy gdy kupię drugi to muszę go jakoś kodować jeśli tak to jak to zrobić i czy VCDS to ogarnie ? Proszę o jakieś sugestie Dziękuje i pozdr.
-
- 0 odpowiedzi
- 545 wyświetleń
-
-
Według Aso po 7 latach powinienem wymienić baterie systemu SOS. Niestety w Aso koszt 460,-. O takim numerze są na Ali za 120,- Znalazłem zamiennik w czeskim sklepie Techtek. Szybka dostawa z przesyłką 97,- Oczywiście Made in China ale oryginał to Taiwan. p.s. w Bmw x5 f15 bateria składa się z 4 ogniw i kosztuje w Aso 109,- Także te 460,- w Audi to na prawdę gruba przesada!
-
-
- 3 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Panowie,i mam pytanie jaki powinien być akumulator według producenta do Audi Q5 2,0 TFSI wersja PRESTIGE ....posiadam 12 v 70AH 760A poprzedni właściciel go wymieniał dwa lata temu i nie wiem czy nie jest za mały?!?! auto wywala nie kiedy blędy na desce po zgaszeniu auta i ponownym odpaleniu wszystko hula.....
-
- 0 odpowiedzi
- 652 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Cześć wszystkim! Przymierzam się do zmiany mojego Audi na nowsze. Interesuje mnie Audi Q5 roczniki 2021+ z silnikiem benzynowym 2.0 TFSI. Ofert na otomoto jest sporo ale zastanawia mnie relatywnie niska cena używanego auta do ceny auta nowego. Nowe Audi to koszt rzędu 300-350k. Używane natomiast to 150k+ i to mowa o rocznikach 2022 z niewielkim przebiegiem np. 40-50k. Salony Polska, pierwszy właściciel, dobre wyposażenie, bezwypadkowe. Na otomoto jest co najmniej kilkanaście tego typu ofert. Czy wiecie może co wpływa na tak szybką utratę wartości? Usterki elektryki, silnika z tak niskim przebiegiem? Czytałem, że w wersjach na rynek USA były wadliwe korbowody i s…
-
- 0 odpowiedzi
- 725 wyświetleń
-
-
Poszukuje tylnego zderzaka z wydechami,pytanie czy przekłądka jest jakoś skomplikowana i czy beda pasowac rury?ktos z was juz to przerabiał?pozdro
-
- 2 odpowiedzi
- 620 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Hey. Jak w tytule. Pilot i komfortowe zamykanie, zamyka - blokuje drzwi, jeżeli są otwarte lub nie dokładnie zamknięte. Nie dotyczy drzwi kierowcy. Brak błędów w sterownikach. Wykryte przypadkowo. Nie wiem czy tak było od nowości. Audi Q5 2021. Jakieś pomysły jak to naprawić. Kodowanie...?
-
- 0 odpowiedzi
- 412 wyświetleń
-
-
Witam mam problem z katem WSZ.Auto bylo po delikatnej kolizji z prawej strony zawieszenie bylo całe jedynie mogło zatrzymać się na krawężniku. Auto jedzie nic nie ściąga ale jest różnica około 1-1,5 cm pomiędzy rozstawem osi przod-tyl lewej i prawej strony sprawdziłem górne wahacze i nie widać zeby któryś był skrzywiony tak samo jak i Zwrotnice... ktoś ma jakiś pomysł gdzie uderzyć? z góry dzięki za pomoc
-
- 0 odpowiedzi
- 520 wyświetleń
-
-
Mam pytanie ile wchodzi tam oleju - rocznik 2018 ? Zlałem 810-830 ml ale wlałem ponad 900 może tak 940 i nie przelało się przez korek wlewowy. Trochę z litra mi się porozlewało, trochę zostało w strzykawce - nieszczelna choć nowa… chińszczyzna
-
- 10 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Wyskakuje mi błąd modułu komfortu. Czasami nie działa mi czujnik klamki prawej i lewej przednich drzwi kod błędu B1476 11 (zwarcie z masą) i B1476 13 (przerwa w obwodzie), nie rozkłada mi sie czasami lewe lusterko. Gdzie znajduje się ten moduł? Od czego najlepiej zacząć sprawdzanie ? Dziękuję za jakieś podpowiedzi
-
- 1 odpowiedź
- 842 wyświetleń
-
-
Ɓłąd po skasowaniu nadal się pojawia. Gdzie jest ten czujnik i czy go wymienić. Silnik DTNA
-
- 3 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
-