Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi Q5 FY (2017-2024)

Forum Audi Q5 FY. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.

1. Rozpoczęte przez Marek3003,

Panowie czy właściciele starszych aut wymieniali już baterie? Jest ona podobno w module pod tylnym siedziskiem. Wymiana po 7 latach więc u mnie w tym roku. Cena na allegro trochę zwala z nóg. Pytanie czy kanapę przesuwną równie łatwo tj. ciągnąc do góry wychacza się? https://allegro.pl/oferta/bateria-modul-sos-audi-a4-a5-a6-a7-q5-q7-q8-4m0-15382953170

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez HerMiona,

Witajcie. Czy może ktoś podpowiedzieć, jak sprawdzić jaki rodzaj karty sim mam w swoim aucie? Pytanie dotyczy Q5 S-line 2021 sprowadzonego z US.

• Thanks
      • Like
    • 1 odpowiedź
    • 1,6 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez iwanow67,

Cześć, Kupiłem Q5 z 2019 roku 2.0 TDI. Podczas wizyty w ASO dostałem wydruk z ostatniej wizyty w serwisie. Jest tam pozycja Filtr cząstek stałych. Jak myślicie było to czyszczenie czy wymiana filtra?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  4. Dzień dobry. Czekam na Audi z USA i muszę kupić kurtyny. Widzę, że Allegro sprzedaje poduszki z numerem OEM 80F880742F. Ale według amerykańskiej strony internetowej numer artykułu to 80A-880-742-L. Nie mogę znaleźć żadnych ofert dla artykułu amerykańskiego. Czy możecie mi powiedzieć, czy poduszki ze sportbacka pasują do zwykłego Q5? Linki referencyjne: Allergo https://allegro.pl/oferta/kurtyna-airbag-lewa-prawa-q5-80a-sportback-orygina-13800580098 USA Q5 kurtyna https://audi.oempartsonline.com/oem-parts/audi-head-air-bag-80a880742l?c=Zz1lbGVjdHJpY2FsJnM9YWlyLWJhZy1jb21wb25lbnRzJmw9NyZuPUFzc2VtYmxpZXMgUGFnZSZhPWF1ZGkmbz1xNSZ5PTIwMjMmdD1wcmVzdGlnZ…

5. Rozpoczęte przez SKALD79,

W internetach rożne informacje odnośnie wymiany ODMY w TFSI ( profilaktyka) ze niby co dwa lata, lub co 50 tkm ,prawda to czy kolejny MIT?

6. Witam. Jak w temacie. Od okolo miesiaca jezdze Q5 2.0 TFSI e 299 KM. Zauwazam ze Auto najpierw do zera zuzywa baterie, Gdy juz to zrobi zmienia na silnik spalinowy, i sporadycznie przy nizszych predkosciach wylacza go. Jaki tryb ustawic zeby auto ciagle jechalo z moca tych 299KM? Raz mialem przypadek ze chcialem szybko wyprzedzic pojazd pedal gazu jak gdyby zatrzymal sie w polowie odpalil silnik spalinowy i dopiero odblokowal pedal gazu i przyspieszyl Na szczescie nic sie nie stalo ale przy jakims dynamicznym wyprzedzaniu uwazam to za niebezpieczny zabieg. Chce rowniez jezdzic tak aby bateria wytrzymala jak najdluzej. Z tego co wyczytalem to nie powinno sie…

• 2 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez Buczkov,

Potrzebuje wymiary emblematów (4 pierścienie przód/tył) w audi Q5 FY sportback. Czekam na odbiór samochodu, a chciałbym zamówić emblematy przed odbiorem.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Ryszard_J,

ma ktoś jakieś doświadczenie co zrobić! z tym fantem zapala się a po jednym dniu gaśnie! w kompie pisze że to problem z dpf-em.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez SKALD79,

Teddy Swims - Lose Control.mp3 Witam...co moze byc powodem nie działania ? ktoś miał taki przypadek. czy ten system współdziała z nawigacja?

10. Rozpoczęte przez Karol8618,

Witam Jestem na etapie zakupu q5. I wpadła mi w oko fajna sztuka, tylko ma skrzynie manualną. I stąd moje pytanie. czy warto kupować manualną Czy szukać automatu?

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam ,Ktoś montował Swiatło cofania LED jakie polecicie ktore nie walą błędów?

12. Rozpoczęte przez Michu76,

Witam ma ktoś rozpiskę jak zakodować domykanie szyb i szyberdachu podczas deszczu bo są filmiki ale dla innych modeli

• 2 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez tomuss17,

Witam forum mam problem z moim sq5 z 2019 roku v6 3.0tfsi kod cwgd. Problemem jest za wysokie ciśnienie w odmie co skutkuje wystrzeleniem korka wlewu oleju silnikowego. Dodam że odma wymieniona na nową. Na biegu jalowym normalnie ssie korek. Spotkał się ktoś z czymś takim? Pozdro

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez zdebik1,

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia a może nawet wiedzę w obszarze wymiany listew które są wokół okien?

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez przemek3067,

Witam Wszystkich ! Przymierzam się do pierwszego odświeżenia auta po tym jak zawitało do Mnie z USA : Audi Q5 z 2018 2.0 tfsi 252km , 75kkm , wymiana oleju w silniku+ filtry oraz olej w skrzyni biegów. Według ASO powinienem zastosować olej o normie : - Longlife 0W30 504.00/507.00 o numerze katalogowym GS 555 45M 4 EUR Czy ktoś z obecnych na forum wymieniał na ten olej o tej klasie lepkości czy zastosował innego producenta np Ravenol , Motul Millers , bo zapewne ASO zalewa Castrola - nie znam opinii na temat obecnego Castrola Potrzebuje informacji od ludzi którzy jeżdzą na danym oleju na co dzień , a nie autami głownie przygotowanymi d…

16. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam, zrobiłęm przymiarke koł z zimowych na letnie i oto efekt......czy nie za wysoko ?zawiesznie posiadam standardowe 1BA koło zima 255/45/20 Lato 255/40/21

17. Rozpoczęte przez SKALD79,

Czy w Audi z USA jest konieczna jakas przeróbka a zeby aktywowac sterownik bramy,chodzi o czestotliwość fal.....

18. Czy możliwe jest jednoczesne połączenie dwóch telefonów, z których jeden działałby w trybie Android Auto (przez bezprzewodowy adapter samochodowy MOTOROLA MA1), a drugi tylko w trybie Bluetooth?

19. Rozpoczęte przez pan42,

Ɓłąd po skasowaniu nadal się pojawia. Gdzie jest ten czujnik i czy go wymienić. Silnik DTNA

• 3 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Ojciec,

Witam Wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem forum więc na wstępie przepraszam jeśli moje pytania będą mało merytoryczne. Mianowicie zamierzam w tym roku zakupić nowe auto. Pod uwagę biorę marki Audi, Mercedes, Volvo, Lexus z silnikiem benzynowym. Ostatnio zainteresowały mnie informacje na temat nowego modelu Audi Q5. Czy moglibyście mi szanowni koledzy lub koleżanki udzielić informacji na temat użytkowania tego auta? Na stronach internetowych jest napisane że Audi Q5 największe problemy miały z silnikami 2 litrowymi TFSI. Podobno po roku 20212 problem został częściowo wyeliminowany ale nie do końca. Również zwracano uwagę na problemy z automatyczną sk…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez Oświęcimka Paweł,

Witam, czy jest ktoś kto potrafi przeprowadzić konwersję q5 rocznik 2024 z USA na Europę

• 1 odpowiedź
    • 1,3 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Bednar1991,

Cześć, Czy jest mi ktoś w stanie jednoznacznie odpowiedzieć czy w Q5 FY 2021 jest w standardzie bezprzewodowe Andorid Auto czy tylko po kablu?

• 1 odpowiedź
    • 1,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Bart3k_c,

Witam czy da rade sprawdzic w Audi wszystkie wizyty w serwisie? Jakie wymiany byly przeprowadzane? Jesli tak to jak to zrobic? poniewaz w MMI jest tyllko pokazany ile zostalo do nastepnych odwiedzin w serwisie. Pozdrawiam

• 6 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez SKALD79,

Witam Panowie....co ile kilometrów nalezy wymienic olej w dyferencjale tylnim oraz rozdzielni skrzyni 0CL,chodzi mi o napędy ,nie o skrzynie biegów mechatroniki i przekładnie...pozdro

25. Rozpoczęte przez Orcychidiusz,

Witam Właśnie jestem świeżo po montażu home car 1 usa firmy proxima. Pilot zakodowany i skopiowany do przecisku w podsufitce. No wlasnie i tu mam pytanie gdzie jest antena w aucie bo niestety zasięg wbudowanego pilota w Audi q5 jest bardzo mały i wynosi ok 3m. Pilot proxima kupiony że sterownikiem łapie z 30 m. Czy ktoś miał podobny problem?? A może wzmacnial ktos sygnał w aucie.??

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.