Audi A7 C7 (2010-2018)
Forum Audi A7 C7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
39 tematów w tym forum
-
Nie działają światła dzienne i kierunkowskazy z przodu w A7 - po prawej stronie. Co to może być, oprócz bezpiecznika?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
- a7
- a6
- a8
- noktowizor
-
Oznaczone tagami:
Witam, szanownych forumowiczy. Posiadam problem z kamerką ,,Night-Vision'' mianowicie kamera działa i jest wyświetlana na ekranie jednak jest on cały czarny, gdy jade za jakims autem pokazuje lekko biały wydech ze względu na jego ciepłotę. Tak jakby nie było kontrastu. Czy kamera wymaga kalibracji??? Prosze o jakieś propozycje co może być przyczyną.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,9 tys. wyświetleń
-
Witam,planuje zakupić AUDI A7 3.0 TDI 245 KM ,proszę o porady na temat skrzyni i wogóle obiektywnie:)Mianowicie autko z Francji,przebieg sprawdzony w serwisie.Jak sprawuje się ta skrzynia,bo pierwszy raz się z takową spotykam.Może jakieś konkrety co do osprzętu,wyglądu.Bardzo proszę o szczere wypowiedzi i będę z góry wdzięczny:)DODAJĘ WIĘCEJ ZDJĘĆ WNĘTRZA.Link równiez do aukcji. https://allegro.pl/ogloszenie/audi-a7-pelna-opcja-full-10626005486
-
- 0 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam Was mam problemik bo kupiłem A7 i podłokietnik tylnej kanapy ma rygle w pozycji otwarte nie idą w górą a co za tym idzie po uniesieniu go do góry i mocnym hamowaniu rozkłada sie :) Walczył ktoś z tematem da się to rozebrać bo z zakupem widzę będzie problem.
-
- 0 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Cześć wszystkim Od tygodnia posiadam audi a7 c7 z 2013 roku. W aucie wyświetla mi się błąd ACC i breaking guard. Zrobiłem pełny skan VCDS, czy mógłby ktoś nakierować mnie na podstawie danych ze skanu od czego zacząć poszukania problemu ? Dzięki z góry za pomoc Log-WAUZZZ4G7EN075200-261231km all v2 wszy.txt
-
- 0 odpowiedzi
- 629 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam! Mam taki problem że coś świruje mi elektryka do czego zmierzam. Próbowałem wymienić żarówkę w schowku pasażera i tak jak by padł bezpiecznik i przestały działać światła w podłodze z przodu i tak samo w schowku. Sprawdzałem każdy bezpiecznik pokolei z lewej prawej strony i w bagażniku i wszystkie są całe. Od tego momentu zaczęło mi się wszystko tak jak by zpowalniać. Gdy chce odpalić auto wcześniej klikałem przycisk start stop tylko raz teraz muszę klikać dwa razy. Zanim ekran się wysunie to zdążę ruszyć autem tak samo gdy gasze auto otwieram drzwi to powinien się schować a teraz dopiero jak go zamknę kluczykiem. Mam nadzieję że jakoś to w miarę wytłumaczyłem i może…
-
- 0 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam użytkowników klubu. Mam problem z tylną lampą w A7, w ogóle nic nie świeci.
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam , mam pytanie czy ktoś ma coś takiego u siebie w aucie ( znajduje się to w bagażniku po lewej stronie tam gdzie są chyba mapy od navi) , co to jest i do czego . Jak włączę na ON , żadnej reakcji , Led nie pali się.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam raz jeszcze wszystkich posiadaczy Audiczek. mam wielką prośbę czy ktoś może rozkodowac mi wyposazenie auta po numerze vin. Próbowałem zrobić to przez aplikację myaudi ale aplikacja nie działa.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, wraz z rozpoczętym zimowym sezonem zimowym wielu z nas zaopatruje się w nowe bądź też używane opony jak i również w tym roku i ja. Nabyłem niedawno kocura A7 3.0TDI BiTurbo 320KM i muszę kupić opony zimowe wiadomo na felgi R20 i szerokości 9" (mam teraz 265/35/R20 - letnie). Pytanie jaki wymiar opon 20" byście polecili żeby autko zachowało charakter, ale też i by się dobrze trzymało drogi? Oto moje sugestie: - 255/35 - 255/40 - 265/35 - 265/40 - 275/35 - 275/40 Pozdrawiam !
-
- 0 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
-
-
Witam poszukje schematów skrzynek bezpieczników dla a7 3.0 bitdi 313km 2012r w szczególności tych w komorze silnika pod ecu.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie, moje auto to A7 BiTdi 2015r. CVUA 320KM 650NM seria, której niestety nie trzyma. Szukam możliwych przyczyn dlaczego brakuje paru koni i NM. Przeczyściłem przepływomierz (mimo, że wyglądał jak nowy) oraz jego wtyczkę. Wszystkie filtry wymienione miesiąc temu, olej silnika i skrzyni tiptronic również. Auto było na hamowni i mechanik mi powiedział ,że mam niskie wartości AFR. Silnik pracuje prawidłowo, błędów nie ma... elastyczność w czasie podróży ma wiele do życzenia - czasami po kickdownie zbiera się z irytująco dużym opóźnieniem. Planowałem zrobić chiptuning jeśli będzie wszystko w porządku na hamowni. Z góry dziękuje za poświęcony czas!
-
- 1 odpowiedź
- 2,6 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, w piątek odebrałam auto od mechanika (audi s7), przyczyną była wymiana dwóch turbin - na ogół jest to długa historia ale w skrócie - czy to normalne, że w tym momencie słychać podczas jazdy świszczenie/gwizdanie? Znam te auto bardzo dobrze i wiem, że przed wymiana wszystko pracowało cichutko, by było jak dawniej zdecydowałam sie na nowe turbiny z serwisu a nie regenerację. Mechanik twierdzi, że jest wszystko spoko, natomiast ja mam nieco inne odczucia Czy jestem przewrażliwona czy faktycznie cos nie gra? z góry dziękuję za wszelkie informacje! Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 4,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam maly problem z wymiana tarcz . Normalna wersja posiadala zwykle hamulce i nie pasuja teraz otwory mocowania tarcz . Przod ladnie wszedł i pasuje natomiast z tylu nie da zamocowac . Czy ktos sie borykal z tym ? mam rozbieżne informacje na ten temat . Slyszalem tez ze opcja jest wymiana calej tej tylnej części az do zwieszenia na wersje z modelu rs6, ale to tylko spekulacja. W serwisie tez nie sa pewni (sprawdzalem w dwoch).
-
- 0 odpowiedzi
- 4,3 tys. wyświetleń
-