Audi Q3 8U (2011-2018)
Forum Audi Q3 8U. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
63 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi Q3, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF: Instrukcja_obsługi_Audi_Q3.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 14 odpowiedzi
- 43,2 tys. wyświetleń
-
-
Poniżej zamieszczam rozmieszczenie bezpieczników Audi Q3:
-
- 0 odpowiedzi
- 19,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam Jestem użytkownikiem od dwóch miesięcy Q3 z 2016 roku i bardzo przeszkadza mi mała jasność ekranu wyświetlacza przy włączonej tylnej kamerze, regulacja jasności ekranu działa poprawnie. Czy można ten problem rozwiązać poprzez wymianę kamery na inną lub zmianę oprogramowania. Pozdrawiam Marian
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Hej, mam takie pytanie. Radyjko w Q3 gubi mi fale. Vcds pokazuje coś takiego jak na obrazku. Czy transformator impedancji 2 to ten tzw. aerial booster 2 z drugiego obrazka czy może to być każdy z nich? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam wszystkich,ktoś podpowie jak często i czy jest potrzebna jest wymiana oleju w skrzyni automatycznej q3. Marek 405
-
- 1 odpowiedź
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Hej Mam taki problem. Audi Q3 rok produkcji 2018. Gdy chcę głosowo wybrać kontakt w celu zatelefonowania to otrzymuję komunikat: " System obsługi głosowej niedostępny w języku polskim". Jak przełączę język np. na angielski to da się obsłużyć telefon głosowo. Niestety to jest samochód starszej osoby i zależy jej na menu w języku polskim. Czy da się to jakoś rozwiązać?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, szukam w internecie i znaleźć nie mogę informacji, czy radio concert z obsługą połączeń telefonicznych przez sparowany telefon bluetooth potrafi obsługiwać dual-sim? Wybierając połączenie z radia samochodu chciałbym wybrać, przez którą kartę SIM telefonu połączenie zostanie zrealizowane. W instrukcji niestety nie ma wzmianki na ten temat.
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Szukam przednich słupków dachu do Audi Q3 od 2011 do 2018.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
-
-
Jesli ktos chce mapy z Marca tego roku, to pisac do mnie. Aktualizacja trwa nieco ponad godzine i mozna samemu bez problemu wgrac. Pozdrawiam.
-
- 1 odpowiedź
- 5,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam podpowie mi kros mądry jaki jest rozrząd w audi q3 2.0 tfsi quatroo 2016r Łancuch czy pasek? . Nigdzie w necie nie moge znaleźć
-
-
- 9 odpowiedzi
- 10,5 tys. wyświetleń
-
-
Dobry wieczor. witam wszystkich i prosilbym bardziej rozeznanych o rade. Zakupilem niedawno audi q3 2014r ,bylo uderzone przodem. Auto juz wyjechalo jakies tydzien temu i pojawil sie problem. Przy kreceniu na postoju slychac maglownice,wspomaganie elektryczne. Nie pokazuje zadnych bledow,kierownica kreci sie lekko,nie idzie wyczuc nic krecac kierownica. Nie ukrywam ze troche sie podlamalem bo jakto dzis z fachowcami troche sie przeciagnelo i fajnie by bylo pojezdzic ale strach. Jeden mechanik mowi ze uzywka 1500zl bo tego sie regeneruje bo tam sa jakies kulki i nikt tego nie rozbiera, znow w internecie pisza ze regeneruja. Posiadalem audi a4 b6,b7,b8 ale nigdy …
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Przy najmniejszych mrozach wyskakuje błąd systemu ham. ręcznego. Jeśli hamulec jest włączony to nie można go odblokować. Błąd wyskakuje również przy wyłączonym hamulcu. Gdzie znajduje się moduł hr. Może gdzieś jakieś styki marzną? Może ktoś miał podobny problem. Help!
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Mam problem ze sterowaniem z kierownicy . Żaden z przycisków nie działa . Wymieniona jest taśma na fabrycznie nowa , przyciski są podświetlone , klakson działa . Ale niestety nic poza tym . Podobno nie ma komunikacji z modułem odpowiedzialnym za sterowanie . Gdzie znajduje się ten modol i jak się fachowo nazywa ? Może ktoś miał taki problem ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Z powodu awarii wymieniłem w swoim q3 radio . Niestety nie wszystkie opcje są dostępne i wyświetla się komunikat o ochronie komponentów. Może mi ktoś podpowiedzieć co można z tym zrobić żeby działało poprawnie ? Radio kupione nie na ulicy tylko z firmy handlującej używanymi częściami w uk Z góry dziękuję za pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 993 wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem Audi Q3 2.0tfsi 211KM. Po zapaleniu silnika obroty zaraz schodzą na 800 silnik nie pracuje jakby na ssaniu, silnik nie pracuje równo a nawet gaśnie i trzeba go kilka razy zapalać.Po osiągnięciu temp. 60 stopni nie ma problemu. Występuje błąd mieszanka zbyt wzbogacona na luzie ,Bank1. Po skasowaniu błędu wszystko wraca do normy do momentu aż znowu się pojawi błąd a błąd pojawia się po przejechaniu dłuższej trasy na wolnych obrotach może chodzić cały dzień i go nie złapie. Została wymieniona przepływka i akumulator.Jeżeli ktoś ma pomysł co to może być to proszę o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ma ktoś może instrukcje obsługi nawigacji do Q3 po polsku? Byłabym wdzięczna za udostępnienie. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
-
WItam Mam duzy problem z moja audi q3 jest to automat. Jadac na luku w lewo auto w aucie sa mocne stuki i trzesie calym autem nie mam pojecia co to moze byc prosze o podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 653 wyświetleń
-
-
Witam czy posiada może ktoś instrukcję w języku polskim radia w Audi Q3
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Nie działa mi tył parktrononika. Gdzie znajduje się głośnik/buzer. Być może tu jest problem bo błąd mam "głośniki wspomagania parkowania- przerwa w obwodzie lub zwarcie do masy"
-
-
- 6 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, kupiłem Audi q3 sportback 2021. Chce w nim zainstalować/odblokowac funkcje applecar Wersja oprogramowania: MHI3_ER_AU_P3620 Ktoś z was robił cos podobnego lub wie cos na ten temat ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam ponownie mam audi Q3 2.0 TDI SE wydaje mi się że mam za duże obroty biegu jałowego. Ja mam 1000 obr/h i to się nie zmienia czy jest zimny czy ciepły silnik, włączona klima czy nie. Czy ktoś powie mi jakie powinny być prawidłowe obroty? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Planuję zakupić wszystkie elementy do przeprowadzenia "operacji" wymiany oleju i filtrów, jednak mam w związku z tym pytanie, mianowicie możecie mi sprawdzić czy części, które chcę zamówić na pewno będą pasować : Filtr oleju 03L115562 BOSCH F 026 407 023 Filtr paliwa 7N0127177B BOSCH F 026 402 809 Korek spustowy oleju N90813202 SWAG M14 x 1,5mm Filtr nawiewu z węglem aktywnym 1K1819653B BOSCH 1 987 432 397 Filtr powietrza 1K0129620D BOSCH Za odpowiedź z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 6,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem żeby kupić odpowiednią listwę, zamówiłem już 3 listy i są zupełnie inne niż moje, potrzebuję listwy takie jak są na zdjęciu, zamówiłem zwykłe, zamówiłem z sline i też są złe, te co mam u siebie bardziej wystają na boki i są w kolorze jak dół zderzaka przedniego i tylnego. Audi jest w wersji exclusive i quattro 2013r. identycznie moje audi wygląda jak ta ze zdjęcia.
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-