Audi Q3 8U (2011-2018)
Forum Audi Q3 8U. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem.
63 tematów w tym forum
-
Sprzedam oryginalne felgi 17 wraz lub osobno z oponami całorocznymi michellen crosclimat+ 235/55R17 na gwarancji do 03.2022. Szczegóły pod numerem 608836007.
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam; Chciałbym mimo wszystko zakonserwować podwozie w swojej Q3, progi, profile itp Proszę o wskazówki jak zdemontować plastiki podprogowe i inne plastiki przy błotnikach żeby nie pourywać zaczepów. Mile widziane będą doświadczenia i sugestie tych którzy zdecydowali się na konserwację podwozia !
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, czy ktoś z osób tu dostępnych posiada wiedze jak zmienić wersję USA na EU ?? Chodzi mi o radio, fis oraz światła przednie
-
- 1 odpowiedź
- 2,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam q3 z napędem 4x4 typu haldex. Czy ktoś mógłby mi określić której generacji to haldex? Czy można to poznać po nr Vin czy opisano to gdzieś w książce serwisowej, a może ktoś może mi to sprawdzić. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Podejrzewam ,ze juz gdzies to pytanie padlo . Przy jakim przebiegu nalezy wymienic lancuch rozrzadu ? Z tego co wiem Audi nie podaje takich informacji , a przynajmniej ja nie moglem znalezc . Silnik 2.0 tfsi . Pozdrawiam Pawel
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, serdeczna prośba o pomoc co mam zrobić z lewym siłownikiem. Dziwnie chodzi tak jakby skrzypiał i jakby z opóźnieniem reagował. Czy da się to jakoś naprawić / potraktować jakimś WD? Czy wymiana? Chciałbym ominąć wymianę, bo za jeden oryginał to cholernie drogie. Prośba o poradę Auto: Audi Q3 Diesel 2014 140KM
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Może ma ktoś mapy 6.36.0 do nawigacji mmi 3G+? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Czy ktoś z forum wymieniał lub posiada akcesoryjną stację multimedialną na androidzie? Polecacie jakiś konkretny model? Aliexpress / Allegro?
-
- 0 odpowiedzi
- 884 wyświetleń
-
-
Witam ! Mam problem z systemem MMI polega na tym,że po ok.30 minutach radio się resetuje i tak te resety się powtarzają kilkanaście razy i znowu jakiś czas jest wszystko ok.i tak to się powtarza .Wysłałem radio do firmy która zajmuje się takimi naprawami diagnoza to Procesor /software -Fehler ,mam pytanie czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem i jak go rozwiązał. Serwis w DE. zażyczył sobie strasznej kwoty za programowanie .Radio to Delphi 8U0.035.193.B
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ma ktoś może instrukcje obsługi nawigacji do Q3 po polsku? Byłabym wdzięczna za udostępnienie. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Nowy tutaj jestem . Mam problem z kluczykiem lub tak może być- nie wiem. Żaby uruchomić silnik po wciśnięciu przycisku - start/stop muszę przyłożyć kluczyk do kolumny kierownicy we właściwe miejsce . Czy ten typ tak ma czy coś z kluczykiem ? Dzięki za pomoc z góry.
-
- 1 odpowiedź
- 236 wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam ponownie mam audi Q3 2.0 TDI SE wydaje mi się że mam za duże obroty biegu jałowego. Ja mam 1000 obr/h i to się nie zmienia czy jest zimny czy ciepły silnik, włączona klima czy nie. Czy ktoś powie mi jakie powinny być prawidłowe obroty? Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam taki problem Audi Q3 2.0tfsi 211KM. Po zapaleniu silnika obroty zaraz schodzą na 800 silnik nie pracuje jakby na ssaniu, silnik nie pracuje równo a nawet gaśnie i trzeba go kilka razy zapalać.Po osiągnięciu temp. 60 stopni nie ma problemu. Występuje błąd mieszanka zbyt wzbogacona na luzie ,Bank1. Po skasowaniu błędu wszystko wraca do normy do momentu aż znowu się pojawi błąd a błąd pojawia się po przejechaniu dłuższej trasy na wolnych obrotach może chodzić cały dzień i go nie złapie. Została wymieniona przepływka i akumulator.Jeżeli ktoś ma pomysł co to może być to proszę o pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, czy ktoś może mi doradzić jak mam uruchomić opcję otwierania i zamykania szyb pilotem. Czy wogóle istnieje taka opcja?
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, szukam lamp do Audi Q3 i mam pytanie odnośnie kolorów led, mianowicie który numer na naklejce lampy mówi o kolorze led? Czy to np 23S?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Nie działa mi tył parktrononika. Gdzie znajduje się głośnik/buzer. Być może tu jest problem bo błąd mam "głośniki wspomagania parkowania- przerwa w obwodzie lub zwarcie do masy"
-
-
- 6 odpowiedzi
- 6,3 tys. wyświetleń
-
-
Hej, mam takie pytanie. Radyjko w Q3 gubi mi fale. Vcds pokazuje coś takiego jak na obrazku. Czy transformator impedancji 2 to ten tzw. aerial booster 2 z drugiego obrazka czy może to być każdy z nich? Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,4 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam, mam problem żeby kupić odpowiednią listwę, zamówiłem już 3 listy i są zupełnie inne niż moje, potrzebuję listwy takie jak są na zdjęciu, zamówiłem zwykłe, zamówiłem z sline i też są złe, te co mam u siebie bardziej wystają na boki i są w kolorze jak dół zderzaka przedniego i tylnego. Audi jest w wersji exclusive i quattro 2013r. identycznie moje audi wygląda jak ta ze zdjęcia.
-
- 1 odpowiedź
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
WItam Mam duzy problem z moja audi q3 jest to automat. Jadac na luku w lewo auto w aucie sa mocne stuki i trzesie calym autem nie mam pojecia co to moze byc prosze o podpowiedz
-
- 0 odpowiedzi
- 670 wyświetleń
-
-
Dzień dobry, szukam w internecie i znaleźć nie mogę informacji, czy radio concert z obsługą połączeń telefonicznych przez sparowany telefon bluetooth potrafi obsługiwać dual-sim? Wybierając połączenie z radia samochodu chciałbym wybrać, przez którą kartę SIM telefonu połączenie zostanie zrealizowane. W instrukcji niestety nie ma wzmianki na ten temat.
-
- 0 odpowiedzi
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam . Z powodu awarii wymieniłem w swoim q3 radio . Niestety nie wszystkie opcje są dostępne i wyświetla się komunikat o ochronie komponentów. Może mi ktoś podpowiedzieć co można z tym zrobić żeby działało poprawnie ? Radio kupione nie na ulicy tylko z firmy handlującej używanymi częściami w uk Z góry dziękuję za pomoc
-
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
-
-
Witam podpowie mi kros mądry jaki jest rozrząd w audi q3 2.0 tfsi quatroo 2016r Łancuch czy pasek? . Nigdzie w necie nie moge znaleźć
-
-
- 9 odpowiedzi
- 10,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Szukam przednich słupków dachu do Audi Q3 od 2011 do 2018.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam do zrobienia przegląd gwarancyjny audi Q3 1,4 benzyna automat rok produkcji 2016 numer silnika CZDA. Chciałem zakupić świece zapłonowe i dać je do wymiany na przeglądzie tylko nie wiem jakie to mają być - producent, parametry techniczne tych świec? W serwisie nie chcieli powiedzieć bo chcą abym je zakupił u nich ( przebitka cenowa jak na wszystkim przynajmniej 100 %).
-
- 0 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
-