Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez Gacekchg,

Witam od kilku dni borykam sie z takim problemem. Mianowicie kiedy postoi kilka godzin nie chce odpalic , akumulator wszystko kreci i nic. Kiedy wezme na pych i startuje z dwojki odpala odrazu. Ale nie zdarza sie to za.kazdym razem. Nie raz jest tak ze stoi cala noc i pali bez problemu a nie raz postoi 8h jak jestem w pracy i juz nie chce palic. Czy ktos zna moze przyczyne ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez slavo1970,

witam,posiadam a4 z multitroniciem,czy slyszal ktos o przerobce skrzyni multi na skrzynie manualna,moze ktos to robil w anglii i zna cene oraz odpowiedniego mechanika,prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez jacekcisek,

Witam Chciałbym wejść w posiadanie map Europy 2014 dla MMI 2G. Interesował się może ktoś tym tematem?? Jaki jest najlepszy sposób aby je zdobyć?? Pozdrawiam forumowiczów.

• 0 odpowiedzi
    • 6 tys. wyświetleń
  4. Witam Potrzebuje pomocy i porady zauważyłem wyciek oleju z pod korków kuł zębatych rozrządu tych na samej górze (chyba od wałków) czy są tam jakieś uszczelniacze i czy to można gdzieś dostać może jakiś schemat ktoś ma z kodami tych części?

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez seti,

Witam mam takie pytanie chodzi mi o dokładny numer koloru tych listew szarych przy zderzakach i na drzwiach. mam na nich lekkie zadrapania do bialego koloru a chciałbym kupić lakier i nie wiem jaki on dokładnie ma odcień.

• 0 odpowiedzi
    • 4,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez SiDo,

Witam, mam krókie pytanko bo nie znalazłem na necie nigdzie odpowiedzi. Czy aby usunąć katalizator z b6 1.9 TDI (wersja 130 konna) to trzeba zmieniać coś w sterowniku/komputerze auta tak jak w przypadku DPFa czy po prostu wystarczy go fizycznie wyciąć i to wszystko ? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez drdala,

Witam kupiłem 2 lampy z allegro w grudniu ale okazało się że jedna ma popękane te części... da radę to naprawić? wymienić? pomoże ktoś?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Bennos,

Witam mam audi a4b6 1.8t 2003 163 km s line i mam pewien problem otóż ostatnio nie mogłem odpalić samochodu zerknalem pod spód i na wysokości filtra paliwa pod pampersem było parę kropel benzyny.Zdjalem osłony i tam gdzie znajduje się 3 rurki 2 idą do filtra a 3 jest normalna bez zakończenia otwarta.Przechylilem do dołu i wylewa się benzyna.Wiecie może dlaczego?

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Coolturek,

Witam, Jak kupiłem swoją Audiczkę to płyn chłodniczy był na normalnym poziomie, powiedzmy w połowie między min i max. Auto kupiłem we wrześniu. Jakoś w połowie zimy komputer zaczął mi krzyczeć, że jest mały poziom płynu. Rzeczywiście później jak patrzyłem to był na min. więc w końcu musiał zejść niżej, stąd komunikat komputera. Dolałem litr płynu, jednak nie mogę powiedzieć ile tak na prawdę wskazywało na zbiorniku wyrównawczym. Teraz, znowu komunikat na komputerze o małej ilości płynu. Dolewałem grudzień/styczeń, nie jest to niepokojące ? Jeżdżę ok. 600-800 km miesięcznie po mieście, raz na jakiś czas w trasę. Przypominam, że auto mam na LPG. Czy może to być spowodowane …

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez rysiu,

witam wszystkich mam problem z otwarciem maski ostatnio ułamała mi się rączka próbowałem otworzyć szczypcami wymieniłem ją i nie mogę teraz otworzyć czy mogłem wyciągnąć linke szczypcami czy mozna to jakoś samemu zrobić proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez woltek,

Witam. Próbując się dostać do jednego z czujników uszkodziłem gumowy trójnik znajdujący się na górze skrzyni korbowej (łączący odmę i rurkę która odprowadza olej gdzieś w stronę filtra oleju), ten trójnik był cały zasyfiony a wiec postanowiłem grzebać dalej. Okazało się że przez zatkaną że rurkę odprowadzająca nadmiar oleju, wszystko leciało do zaworka odpowietrzającego a następnie do dolotu przed turbiną itd. Zaciekawił mnie ten zaworek bo gdy go wymontowałem i przeczyściłem benzyną ekstrakcyjną, nie spełniał on żadnej funkcji, mianowicie przelot powietrza w nim przebiega bez najmniejszego problemu. Z tego co zrozumiałem to on powinien się otworzyć dopiero przy jakimś ta…

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez longer20066,

Witam wszystkich pasjonatów marki. Piszę z takim delikatnym problemem może ktoś z was miał cosik takiego pacjent audi a4b6 avant 1.9 tdi avf. Tydzień temu została zregenerowana turbinka w 100% (przyczyny zagięty wąż od oleju wyjące łożyska w turbo, puszczające uszczelniacze) do tego czyszczenie intelcoolera, egr (wymiana jakieś dwa miech wstecz) i smoka w misce olejowej, wymiana podciśnień i silniczków n75 i n18 (oczywiście adaptacje porobione) na nóweczki ori nie zamiennik nowa oliwka i filtry, ponieważ to było wymagane do gwarancji. Problem polega na tym że przed regeneracją chociaż turbo już wyło to i tak bucior był wciągało się pięknie, nie słabło pod górk…

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez luzniak,

Witam mam problem z predkosciomierzem w moim audi 2002r 1,9 TDI mianowicie po przekroczeniu 70km/h przestaje działać predkosciomierz licznik km i tempomat gdy zwolnię poniżej 70tki wszystko wraca do normy.Może ktoś miał takie przypadki? Komputer nic nie wykazuje!

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez iareczek,

witam posiadam audi a4 b6 z 2004 roku i od pewnego czasu zauważyłem że mam gdzieś lewy pobór prądu. jeżeli jeżdżę codziennie to jest wszystko oki, a jak samochód postoi 2 dni nie odpalany to przy próbie odpalenia akumulator jest całkowicie rozładowany. dodam że był u diagnosty elektryka i po dokładnym sprawdzeniu nic nie wykazało. co może być przyczyną że gdzieś pobiera prąd a nie można tej usterki znaleźć? spotkał się już ktoś z takim problemem?

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez stanley6662,

witam mógłby ktoś podać schemat demontażu przedniego zderzaka?

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez gerard nowak,

Witam, mam pytanie - skąd wziąć hak do elementów przednich ? Próbowałem zdjąć osłonę tylnej klapy w avancie ale nie mogłem przejść momentu przy słupkach...widziałem, że trzeba mieć ten hak. Czy da się to zrobić czymś innym? Dzięki Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez marky2552,

witam posiadam audi a4 b6 z 2 kluczykami z pilotem i mam problem a mianowicie wysiadam z auta i nie mogę zamknąć drzwi z pilota tzn pilot działa ale z opóźnieniem po 30 sekundach da sie go zamknąć z pilota i jak chcę otworzyć zaraz po zamknięciu to też muszę poczekać 30 sekund i wtedy działa natomiast z kluczyka zamyka wszystkie drzwi ale otwiera tylko kierowcy baterie wymienione nawet zamek kupiłem ale bez rezultatów jakieś sugestie ?

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  18. Audi A4 B6 2.5tdi 2004 szukam pomocy gdyz mam problem z autkiem jakis czas temu po umyciu auta po paru godzinach przy ruszaniu wlaczyl sie tryb awaryjny powodem bylo ze pali sie kontrolka od ESP i mruga kontrolka od świec żarowych po jednym dniu przy dobrej pogodzie usterka sama sie naprawila.Teraz przy tej naszej pieknej majowej pogodzie popadal deszcz i znowu jest ta sama usterka poprzednim razem rozwazalem wymiane czujnika pod pedalem hamulca ale znalazlem taki artykul z takimi samymi objawami http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic690045.html problem jest identyczny!!!w podszybiu zbiera mi sie woda moze to jest przyczyna tej usterki? prosze o pomoc moze juz ktos przera…

• 0 odpowiedzi
    • 5,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Piter4000,

Witam wszystkich fanów Audi Mam pytanko mam radio AUDI CHORUS 2 w audi a4 2002rok. chcialem zamienic je na coś co odtwarza CD, chcial bym zeby bylo to radio orginalne Audi. Czy by pasowało bez zadnych zmian kostek itd. Radio od Audi a4 AUDI CONCERT II o takie o: http://allegro.pl/audi-concert-ii-do-a4-chromowana-listwa-i1235484268.html Z góry dzienki za informacje

• 0 odpowiedzi
    • 11 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Barfolomeo,

Witam. W moim a4 b6 BEX vcds pokazal blad "18339 - Coolant Fan Control Module (J293) fault" Robilem test programem i wentylatory nie poruszyly sie, ale przy wlaczonej klimatyzacji tak. Podczas jazdy temperatura silnika rosnie do 90 stopni podczas jazdy, a nastepnie spada do 60-70 stopni i tak waha sie. Czy to moze byc sterownik wentylatorow?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez szymondawca,

Witam, jako że jestem laikiem w dziedzinie lakiernictwa samochodowego, a potrzebuję informacji odnośnie lakieru Brilliant red (LY3J) z palety Audi proszę o wypowiedzenie się kogoś kto się na tym zna. Co to jest za lakier - czy to zwykły jednowarstwowy akryl, czy jakiś kombinowany dwuwarstwowy lakier (podkład, baza) ??? Z góry wielkie dzięki za wszelkie informacje. Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez yin@yang,

Coś mi zaczęło chrobotać z przodu po prawej, przy skręcaniu (nie do końca) w prawo. Zwłaszcza jak się skręca i zacznie lekko przyśpieszać słychać z prawej chrobotanie. Sam oczywiście nie dam rady tego zdiagnozować i zrobić i mam do Was prośbę (zwłaszcza do kolegów z Warszawy) o polecenie mi jakiegoś godnego zaufania zakładu mechanicznego gdzie mógłbym to naprawić.

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez kubel1975,

witam serdecznie... kilka dni temu w mojej "andzi" po uruchomieniu pojawił mi się sygnał informujący o niskim poziomie oleju (kolor czerwony) oraz informacja o slabym ciśnieniu Sprawdziłem poziomo oleju jak się okazało wszystko w porządku (brak minimalny ale w granicach dopuszczalnych). Chcąc sie upewnić czy wszystko jednak jest w porządku auto wstawiłem do mechanika, który sprawdził ciśnienie oraz czujnik. Nie znalazł żadnych nieprawidłowości- ciśnienie bardzo dobre, poziom oleju tez a czujnik sprawny. Auto w dalszym ciągu jest przez niego diagnozowane.. Jednakże nie daje mi to spokoju co może być przyczyna. Czy to może problem z pompa ?? Czy ktoś w Was przerabiał taki …

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez maciekwal,

Siema! Czy wymiary felgi 17" 7J 5X112 ET48 będą pasować do a4 b6 1.9 101km? Jesli tak to z jaką oponą?

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez automaniak123,

Hej, ja wiem że to pewnie było 100 razy wałkowane, ale potrzebuję szybko zebrać informację. Otóż warsztat, w którym już serwisuje drugi samochód i do którego mam 100% zaufania, ma na sprzedaż fajne Audi A4 2004 2.0 (nie wiem czy FSI czy V20). Raczej jestem za kupnem spokojnego samochodu, ale za małą kasę, jaką chcą za to auto, bardzo, bardzo kusi. Aurisem czy innym Ceed'em tak nie pojeżdżę. I auto ma pełną historię serwisową jak również jest w dobrym stanie, i ponoć wnętrze też w bardzo dobrym stanie - to będę oglądał jeszcze. Więc jeśli auto jest rzeczywiście w dobrym stanie i ma autentyczną, dobrą historię, to pytanie - brać czy nie. Dużo tak ogólnie się psuje…

• 0 odpowiedzi
    • 4,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.