Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 (2000-2004)

Forum Audi A4 B6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez dziedzictom,

[A4 B6 1.6 ALZ]

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez s2pac,

Witam, Mam taki problem: Audi a4 avant, 1.8t quattro siedzi za nisko, chce go podnieść z uwagi na to, że samochód cala zime spedzi w górach. Kola 17 na felgach aluminiowych. Sprezyny plus amortyzatory? Co polecacie, jakie zestawy, jakie propozycje?

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez wolibum3,

Witam. Postanowiłem podzielić się swoim przypadkiem! Otóż ponad rok temu kupiłem auto i z czasem zaczął pojawiać się u mnie spadek mocy i auto przechodziło w tryb awaryjny. No to co? Mechanik, diagnoza, oczywiście turbina bagatela ponad 1000 zł ale jak trzeba to trzeba. Dodam że nie uprawiam psj i lubię przycisnąć w trasie żeby przedmuchać silnik. Odebrałem auto wszystko OK. Po kilku miesiącach sytuacja znowu się powtarza auto znowu łapie tryb awaryjny! No to co powrót do warsztatu, turbo oczywiście na gwarancji podłączyli pod kompa ale jednoznacznie nic nie pokazywało, coś tam pewnie robili postał u nich trzy dni, odbieram i niestety, dalej to samo! Wkurzyłem się stra…

• 0 odpowiedzi
    • 6,8 tys. wyświetleń
  4. Witam, otóż mam taki problem Dołożyłem oryginalny moduł bluetooth. Mojego radio to Audi Concert 2 (1 din) Podczas rozmowy rozmówca słyszy mnie normalnie(głośnio i wyraźnie). Ale za to w samochodzie ja prawie nie słyszę drugiej osoby. Bardzo słabo słychać w głośnikach, praktycznie wcale. Wszystkie połączenia są prawidłowe. Kostka na radiu posiada NF+-,Mute. Za pomocą VCDS ustawiłem w module telefonu zwiększenie głośności ale to nie pomogło. Podczas rozmowy gdy kręcę lewym pokrętłem radia to nic się nie dzieje. Ktoś wie co może być przyczyną? Do czego służą kable NF? Czy są to kable dźwięku od modułu BT? Czy przyczyną może być kodowanie ra…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  5. witam was,chciałbym zdemontowac te czarne trojkaty ktore znajduja sie w tylnych drzwiach,gdyz aluminium mi sie utleniło i praktycznie cała farba zeszła i chce to pomalowac,tylko jedynym powodem jest to ze nie wiem od ktorej strony sie do tego zabrac zeby nic nie uszkodzic.Bardzo bym prosił o pomoc:)wiem ze to zapewne drobnostka ale lubie jak mam w aucie wszystko dopiete na ostatni guzik:);p z gory dzieki wielkie;)

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Cowboy1910,

Cześć. Niedawno kupiłem autko, było wszystko ok, odpalał, przyspieszał nie było żadnych problemów. Po 2 dniach gdzie zaczął padać deszcz i bylo wilgotno coś mu sie przestawiło. Zaczął chodzić na 3 garach. Pierwsze co to swiece-wymienione i nic się nie zmieniło. Druga rzecz to cewka. Odłączając po kolei cewki doszedłem że na 3 cylinder nie pracuje, więc kupiłem nową i bez zmian. Co ciekawe iskra jest na wszystkich cylindrach. 1, 2 i 4 świeca jest sucha, natomiast 3 mokra i czuć benzynę. Audi a4 b6 2.0 fsi 150km Gdzie mogę szukać dalej problemu?

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez dalton000,

mialem taki maly problem z oswietleniem schowka ,zlamany bolec wklejam fotki moze komus sie przydadza a sprawe zalatwilem wten sposób:

• 0 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez marcin1010i,

witam mam pytanie czy do audi a4 b6 2001 podejdzie inna korbka do opuszczania szyb tyl z inego modelu np.czy musi byc oryginal??

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez max222,

Witam.Tak jak w temacie problem dotyczy prawego przodu po przejechaniu przez przejazd kolejowy lub niewielką dziurę mam efekt spalonej żarówki .Oprawka w lampie siedzi dośc ciasno a jednak się poluzowuje .Czy nowa załatwi ten problem a może gniazdo w lampie jest już lekko wyrobione

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  10. Gość
    Rozpoczęte przez Gość,

Temat do usunięcia

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Audi a3 8p 2.0 tdi,

Witam. Kolega zeobil problem i te śruby są już tak wyrobione że nawet specjalne nasadki do nich nie dają rady. Audi a4 b6. Stalówka to jest. Nie mam jak spawać bo nigdzie tutaj nie ma takiego czegoś. One są jescze w gorszym stanie. Chyba tylko rozwiercić?

• 0 odpowiedzi
    • 474 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez r_bich,

witam posiadam w aucie lampke ktora oswietla dywanik pasazera ale nie swieci zarowke zmienilem i nic a z tego samego kabla idzie prad do zarowki w schowku i normalnie swieci i tez sie nie plai lampka z tylu w bagazniku chy na to sa osobne bezpieczniki prosze o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez zygmunt85,

Cześć wszystkim Mam problem ze swoją audiolka a4 b6 1.6 auto ma cieżko odpalic rano i czasem gaśnie w czasie jazdy . wymieniłem czójnik połozenia wałka rozrządu i czujnik połozenia wału , przepłuwomierz . od tamtej pory nie ma żadnych błedów ale ciagle jest to samo . pomoże ktoś w tym temacie? doradzono mi wymienic jeszcze czójnik temperatury czy to coś pomoże? Witam pomownie już znalazłem przyczynę tego wszystkiego. Winowajcą była pompa paliwa jeśli komuś to pomoże ponieważ nawet było sprawdzane ciśnienie na cylindrach i ustawienie rozrządu. Pozdrawiam wszystkich

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez r_bich,

witam kupipilem zmieniarka na 6 plyt do radyjka na kasety i wszystko fajnie gra ale przy zmianie nagrania slychac jakis szum nie wiem co jest czy wziasc sie za wyczyszczenia lasera i jak to najlepiej zrobic czy co mozna zrobic jakby ktos wiedzial to z gory dzieki pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Darek05,

Wymieniłem moduł komfortu a wcześniej baterię w kluczyku. Teraz nie działa mi centralny z pilota, mogę zamknąć i otworzyć tylko kluczykiem, tylko jak zamknę kluczykiem to centralny działa a jak chcę otworzyć to otwierają się tylko drzwi od kierowcy i po włożeniu kluczyka w stacyjkę i przekręceniu na zapłon automatycznie otwierają się pozostałe. Do tego wszystkiego jak mam otwarte drzwi od kierowcy to na wyświetlaczu pokazuje mi że otwarte są od pasażera. Może ktoś poradzi mi coś na te problemy.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez adamas,

ELo Niby banalna operacja a jednak... Potrzebne rzeczy CIERPLIWOŚĆ I OPANOWANIE bo szlag człowieka trafia klucz TORX T15 - najlepiej na długim trzpieniu jakieś 150mm lub mała treszczotka z przedłużką i nasadką TORX T15 klucx TORX T27 też na trzepieniu lub łamany jak imbus troszkę trudniej się nim operuje papier ścierny, klej, ja użyłęm LOCTITE 401 ,( lub nowy uchwyt do mocowania sprysku ), środek do luzowania gwintów lub jakiś inny typu WD-40 Operację wykonywać przy pustym zbiorniku płynu bo i tak wyleci po odpięciu węża Delikatnie podważyć klapkę spryskiwacza i wyciągnąć spryskiwacz do góry, zdemontować klapkę. Sprężyna w spryskiwaczu jest dos…

• 0 odpowiedzi
    • 20,3 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez AliAalan,

Witam, mam problem z audi a4 b6 1.9tdi Avf 2002r. Po przejechaniu paru km wyskakuje mi błąd ESP. Po wyskoczeniu tego błędu między 1600 obrotów a 2000 wibruje/ trzęsie autem, tak jakby to ESP przyhamowywało auto, jest to mocno odczuwalne. Dzieje się tak tylko, gdy ESP się zapali i gdy poruszam się jednostajnie w tych obrotach, gdy przyspieszam bądź zdejmę nogę z gazu wszystko jest okej, nawet między 1600-2000 obrotów. Na każdym biegu jest to samo. Nie znam się na autach, mechanik twierdzi, ze jest jakiś błąd ale nie może się połączyć czy coś w tym stylu i żeby na początek ustawić zbieżność. Auto miało ustawianą zbieżność, co prawda rok temu, lecz od tamtej pory nic nie by…

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Benek67,

Witam klubowiczów. Mam pewien problem odnośnie sprężyn zaworowych. Ostatnio dawałem głowice do zrobienia co się okazało 3 sprężyny są z innego silnika mianowicie zamiast wysokości około 40-41 mm bez podkładki jest około 46 co noe pozwala na prawidłowa prace. Przeszukałem cały internet wszystkie szroty złomowce i nic. Tylko ASO audi ale 10 dni oczekiwania!! Pytanie czy ktoś z was koledzy ma na odsprzedaż ? Bybym bardzo wdzięczny.

• 0 odpowiedzi
    • 2,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez Chrisuu22,

Siemanko, wejdą takie koła do a4b6? 5x112 Otwór centrujacy 57,1 Szerokość 8J Opony 235/40/18

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  20. Cześć, jestem po wymianie lamp z xenon na zwykłe (Depo Matte Black + Osram H7 Night Breaker) i mam problem z błędem odnośnie regulacji świateł. W oryginalnych lampach Denso Xenon autopoziomowały się podczas uruchomienia. Próbowałem przełożyć silniczki z xenon do nowych lamp, lecz wtyczka jest inna + wyczytałem na internecie że nie pasują(wtyczka 3 PIN w nowych lampach, 5 PIN + jeden pusty w starych). Dlatego zamówiłem nowe ECX-AU-005, które według katalogu po VIN powinny pasować. Obstawiam, że po tym błąd w aucie zniknie, lecz nie będę mógł używać ich z racji braku pokrętła regulacji świateł w kabinie. W jaki sposób mogę dołożyć te pokrętła? Muszę…

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez r_bich,

Witam, czy wie ktoś jak zdjąć gałkę, żeby zmienić mieszek w dźwigni od biegów, z góry dzieki

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez wigo@wigo.pl,

Witam szukam instrukcji do modelu Audi S4 2005 r Cabrio, jakby ktoś miał proszę o info. Jacek

• 0 odpowiedzi
    • 2,3 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Amanex,

Więc tak zacznę od najbardziej oczywistych rzeczy nie mam książki serwisowej a wlepa z kodem lakieru została zdrapana jakiś czas temu przez poprzednich właścicieli, a potrzebuję wymienić część z powodu uszkodzenia, jeśli byłby ktoś w stanie mi zdekodować po numerze vin byłbym wdzięczny numer vin : WAUZZZ8E64A022891

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  24. Witam, jak w tytule. Czy może ktoś się orientuje czy parownik klimatyzacji z diesla będzie pasował do benzyniaka audi a4 b6 2.0 alt. Czy czymś się różnią? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez hanibal10,

Witam ! Mam problem z moim audi a4 b6 . 2003r. Otóż nie mogę go odpalić, Kontrolka akumulatora miga jak szalona, słychać przy tym specyficzne ,, cykanie " . samochód kreci, nie jest to wina akumulatora. Tak jakby alarm odciął zapłon - no nie wiem, nie znam sie ;/ Licze że ktoś mi pomoże. zamieszczam link do filmu jak to wygląda .

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.