Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez cegla16,

WItam wszystkich. Chcialem ostrzec wsyztskich posiadaczy audi a4 b7:) myjac dzis samochod podnoislem wycieraczki przednie w gore nastepnie zapomnailem o tym i chcialem uniesc maske w gore;) skonczylo sie na peknietej szybie przedniej gdyz ramie wycieraczki przycisnelo szybe i pekla,,,, coz za bledy sie placi i to pewnie duzo:) jutro dorzuce zdjecia;) Nie ma sie czym chwalic ale chcialem ostrzec pozdrawiam wsyztskich:) ZDJĘCIE: http://www16.zippyshare.com/v/74175223/file.html :excl:

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez antek28,

Potrafi ktoś podać kod lakieru po vinie? WAUZZZ8E86A086661

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez kolnierzyk7,

hej wszytskim prosil bym o porade Posiadm audi a4b7 2005r 1.9tdi Ostanio zauwazylem ze jak zmieniam Bieg i dodaje gazu słysze dzwiny dzwiek takie chrobotanie przez 1 ,2 sek dzieje sie to przewaznie przy 2100 2200 obrt . a dzisiaj jak jechalem okolo 60 km/h na 3 i dodalem gazu i odejmwalem to slyszalem ten chrobot caly czas a jak dam pelny gaz to nie slychac tego , i zastanawia mnie bardzo co to moze Byc ? czy to bedzie zwiozane z padnietym wtryskiem czy cos ? zaczyna mnie to irytowac ten dzwiek jak by cos sie mialo rozleciec auto ma przejechane 197 tys jestem 2 wł . pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Ama0torek,

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Pisze ten post, ponieważ dziś w moim samochodzie pojawiła się kontrolka awaryjna systemu wtrysku. Od pewnego czasu w samochodzie mogłem zaobserwować, ze przy prędkości 120 km/h samochód tracił moc i nie jechał szybciej, jednak kontrolki nie było. Kiedy gasiłem samochód i włączałem go ponownie samochód odzyskiwał moc. Powtarzało się to kilka razy. Mieliście może podobna sytuacje? Co było przyczyna? Wiem ze wizyta u mechanika mnie nie ominie ale chciałbym się dowiedzieć co to może być ? Jeśli potrzebujecie więcej informacji, piszcie proszę co napisać. Pozdrawiam, Łukasz

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez arka10,

Witam. Jestem posiadaczem Audi a4 B7. Mam problem z podgrzewaniem fotela kierowcy. Mianowicie działa, ale tylko z jednej strony fotela. U pasażera jest wszystko w porządku. Natomiast gdy załącze je u kierowcy to pod prawa nogą grzeje aż parzy a z lewej wcale. Co może by nie tak? I Jaki byłby koszt naprawy?

• 0 odpowiedzi
    • 2,4 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez znachor,

Witam. Mam problem z olejem... a dokładniej z jego nadmiernym ubytkiem... autko ma przejechane 200tyś.-benzyna. Zaobserwowałem ,że im mam cięższą nogę tym więcej tego oleju mi ubywa...( i częściej zapala się kontrolka minim. oleju). Z obserwacji moich wyniosłem ,że na 200km zjada 150ml oleju. olej używam 10w60 valvoline. Jak macie jakieś podpowiedzi co może być tego przyczyną proszę o wpisy

• 0 odpowiedzi
    • 2,2 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez wojtek81,

Dzień dobry, jestem tutaj nowy i chciałbym prosić o udzielenie mi pomocy w sprawie mojej Audi. Z problemem borykam się już nie pamietam od jakiego czasu, mianowicie, uruchamiam auto i na wolnych obrotach dymi, dodaje gazu jest ok, zatrzymuje się i znowu dymi. Po przejechaniu może 500-800 metrów dymienie ustaje. Oczywiście to nie zawsze się tak dzieje, czasami odpalę ruszam, stoję na światłach i ani grama dymu. Dym jest koloru brązowo szarego, raczej to nie spalony olej bo to dość charakterystyczny zapach, nie jest też to super czarny kolor jak to bywa w dieslach. Teraz co w aucie zostało zrobione... Z racji wieku i bliżej nie określonego przebiegu sprz…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  8. Podczas jazdy autem przy danej prędkości słychać dziwny dźwięk, jak by ktoś napędzał motorek jest to Audi b7 2.0 tfsi mechanicy tez maja problem z diagnoza co to jest może ktoś miał podobny problem i się wypowie, niżej dołączam filmik do tego. Filmik videoplayback.mp4

9. Witam Wszystkich. Od pewnego czasu w moim autku: A4 B7 2006, silnik 2.0 TDI 140 KM, BRE, zaczęła zapalać sie lampka "błędu silnika". Problem sam znikał na jakiś czas po kilku dniach. Ostatnio jednak zapalona lampka zagościła na dłużej. Po podpięciu do VAG-a wyświetlił sie błąd: "P2108 - Przepustnica Urządzenie uruchamiajace Kontrola Moduł Osiagi". Skasowanie błędu na niewiele się zdało gdyż kontrolka zapaliła się i ciagle świeci znów po kilku uruchomieniach samochodu. Zawsze zapala się podczas uruchamiania silnika. Próbowałem coś mądrego znaleźć na ten temat, jednak raczej to trudna sprawa, raczej rzadko pojawiająca się w sieci. Licze jednak na ogromną wiedzę i doś…

• 0 odpowiedzi
    • 5,2 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Damian89,

Witam wszystkich. Przeszukałem cały internet i nie znalazłem żadnej listy w której skład wchodzi lista wszystkich żarówek oświetlenia wnętrza do Audi A4 B7 Sline 2007, BRD. Chcę zamienić klasyczne na ledy, i sam chcę dokonać skompletowania odpowiednich żarówek, jednak nie wiem jakich szukać. Czy ktoś mógłby mnje naprowadzić na odpowoednią stronę, listę lub po prostu podać odpowoednie oznaczenia. Poniżej podaję listę jakich dokładniej potrzebuje. Podsufitka 6 szt. - rodzaj ? Bagażnik 2 szt. - rodzaj ? Nogi 4 szt. - rodzaj ? Drzwi 4 szt. - rodzaj ? Lusterka wew. 2 szt. - rodzaj ? Schowek 1 szt. - rodzaj ? ---------------------------------------- Łą…

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  11. Cześć, od kilku tygodni moja audi nie sygnalizuje dźwiękowo ostrzeżeń wyświetlanych na ekranie komputera (np. niski poziom paliwa, płynu) czy pozostawionych świateł. Po podłączeniu komputera diagnostycznego (CDIF/2) zauważyłem również, że lista systemów auta które komputer diagnozuje znacznie zmalała - pokazują się główne systemy - silnik, ESP, skrzynia biegów, a np. brak radia, klimatyzacji, komfortu... Sprawdzone zostały wszystkie kostki i złączki. Może któryś z kolegów może coś podpowiedzieć czego i gdzie szukać?? Pozdrawiam, Radek

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Max007,

Witam. moje A4 avant 2005 2.0 Tdi najpierw pokazywało kontrolkę silnika na żółto ale silnik pracował normalnie i nie było żadnych objawów. Na komputerze wyrzuciło błąd sondy lambda. Nic nie zmieniałem, bo kontrolka zgasła po ok. tygodniu, a silnik chodził normalnie. Wczoraj wracałem autostradą i zaczęła migać na żółto kontrolka świec żarowych - taka sprężyna - i auto nie pozwoliło mi na zwiększenie obrotów ponad 2.2 tys, więc jechałem 2 godziny z szybkością 100 km/h. Co dziwne dzisiaj kontrolka nie zapala się i auto jeździ normalnie. Czy ktoś wie co to może być?

• 0 odpowiedzi
    • 4,3 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Lamas,

WitamKoledzy pomóżcie bo ręce opadają Pacjent A4/b7/2007 BPWpo uprzednich problemach, regeneracji turbiny/walki z pompo-wtryskami / odmy itp przyszedł czas na wymianę silnika - kupiony na allegro słupek z pół roczną gwarancją silnik wymieniony itp pali od strzała nie kopci pracuje równo nie bierze oleju no i się zaczęło z dpf'em diagnoza - poprzedni silnik zapchał DPF więc wyjęcie wypranie, około 120 km i znów dpf, wymiana wkładu, wymiana czujnika podciśnienia, przewody drożne....kolejne 120 km i znów dpf i tak kilka razy co około 120 km więc mechanik prosi jak się zapali dawaj na warsztat z ciekawości wyciągniemy i wypierzemy - oczywiście filtr czyściutki leci czysta wo…

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez adamsON,

witam,co to może być i jak sprawdzić-wyjeżdzając z parkingu usłyszałem dłuży huk dochodzący z tyłu ,jak ktoś by we mnie uderzył zatrzymałem się i oglądnąłem samochód.Tylne prawe koło w porównaniu do innych bardzo nisko siedzi,i moje pytanie jak sprawdzić czy to amortyzator czy może sprężyna ,albo może jeszcze coś innego?jak byłby to amortyzator lub sprężyna można to zrobić samemu w warunkach domowych:)?dodam że jest to s line.pozdrawiam i z góry dziękuje

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  15. Witam! Stałem się posiadaczem Audi A4 B7 avant z silnikiem brd 170KM z przebiegiem 223kkm. Auto przy przebiegu 185kkm miało wymieniany moduł pompy oleju w serwisie audi w niemczech co potwierdzone jest rachunkiem na 3100euro! Dziś auto po przejechaniu zaledwie 35kkm od owej wymiany ma padnięte turbo (olej w okładzie dolotowym i odmie) oraz na wyświetlaczu wyskakuje komunikat ciśnienia oleju... Ponadto miga kontrolka od świec żarowych oraz świeci sie check. Dodam że kupując auto byłem uprzedzony o padniętej turbinie oraz o zapchanym filtrze DPF, i na ten moment wykręcona jest sonda z DPF-a. Pytanie brzmi, czy możliwe jest aby po tak krótkim czasie znów uszkodz…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez adamsON,

witam,po raz pierwszy zrobiłem logi mam nadzieje że dobrze i prosił bym żeby ktoś rzucił na nie okiem ,czy można coś z nich odczytać?czy coś nie tak z autkiem?.powód logów czasami ciężko odpala.podaje linki do logów. -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154788.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154789.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154790.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154791.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154792.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154793.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154794.html

• 0 odpowiedzi
    • 1,9 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez fang,

Dzień dobry. Mam otóż taki problem, że zakupiłem radio concert II, bo wcześniej było jakieś panasonica. W samochodzie znalazłem tylko te 2 kostki (czarna i brązowa) oraz czarna antena. Po podpięciu ich do radia gra tylko przód, a tył nie chodzi, a tak jak sprawdzałem głośniki są w drzwiach. Nie mam pojęcia czy teraz trzeba kupić przejściówkę czy coś w tym rodzaju ponieważ widziałem jak fabrycznie jest jeszcze ta kolejna wtyczka czarna do podpięcia tylnych głośników, której ja nie mam oraz czerwona bodajże do telefonu. Podświetlenia przycisków radia też nie ma (chyba, że ma nie być), ale przód dobrze gra oraz jest podświetlenie wyświetlacza radia na czerwono i nie wyświetl…

• 0 odpowiedzi
    • 3,1 tys. wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez Muski,

Witam jak w temacie te kable za co te 2 masy są odpowiedzialne?

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez d3moD,

Witam, ostatnio mój samochód zaczął dużo palić (1.9TDI kod silnika BRB po chipie na 150km), z wyłączonymi wszystkimi odbiornikami prądu 1,2 do 1,4l/h wg. vaga. Sprawdzałem grupy 013, 018 oraz 023. W grupie 018 po całkowitym odpuszczeniu gazu pojawia się wartość 128, czasami 4. Natomiast w grupie 023 wszystko jest na minusie, w dwóch polach w okolicach -40/-50 a w dwóch w okolicach -60. Kąt synchronizacji rozrządu -1 w wahaniach do -1,5/-0,5. Silnik pracuje równo i nie dymi, co może być powodem takich odczytów? Wcześniej odczyty były podobne i samochód palił mniej, wg. vaga na postoju miał do 0.2l/h. Po ustawieniu kąta synchronizacji wałka na 0 pali około 1,5l/h.

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Artursz1,

Witam Mam taki problem ze swoją B7 1.9 TDI silnik BRB ,po uruchomieniu silnika gdy dodam gazu powyżej 2,5 tyś zaczyna telepać całą budą to samo dzieje się podczas ruszania na 1 i 2 biegu do 3000 obrotów ,auto pali 8 litrów , pokazuje błąd wypadania zapłonu na 4 cylindrze. Co może być nie tak?

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez sew8730,

Witam wszystkich uzytkownikow portalu. Wiec zaczne od poczatku kupilem audi a4 b7 1.9tdi przed wyjazdem do angli wymienilem wszystkie plyny i olej castrol edge 5w-40 autko mialo wtedy 192tys po przejechaniu ok 6tys komputer wyswietlil wiadomosc min oleju, wiec dolalem pol litra tego samego oleju po ponownym przejechaniu 3tys kilometrow mam ten sam komunikat wiec znow dolalem kolejne 3tys ten sam efekt. Zdjalem gorna obudowe i zobaczylem ze przy wlewie od oleju jest dosc mokro i widze jakis oczarny osad na plastikowej obudowie, spojrzalem na silnik z boku od str pasazera i tam jest tez mocny wyciek. Prosze o jakas pomoc w ziazku z ta sprawa gdyz jestem zagranica a tutejsi …

• 0 odpowiedzi
    • 3,2 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez orion,

Cześć, Mój przypadek dotyczy Audi A4 B7 1.9TDI Avant (ale pewnie problem może być bardziej ogólny) Kilka dni temu podczas jazdy wyświetlił mi się komunikat o problemie z prawym światłem stopu. Po dojechaniu do domu, przyjrzałem się światłom i okazało się, że nie świeci prawe pozycyjne, ale stopu działa. Najdziwniejsze jest to, że za oba światła odpowiada ta sama żarówka i jest to żarówka jednowłóknowa. Domyślam się że w takim rozwiązaniu stop świeci przy wyższym napięciu, co wskazywałoby na spadek napięcia gdzieś na przewodach. Przeczyściłem styk żarówki, ale to nic nie pomogło. Raz zauważyłem, że włókno świeci bardzo blado również na pozycyjnych, ale po chwili przestało,…

• 0 odpowiedzi
    • 7,2 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam problem ze świecami i chyba z okablowaniem,bo świece mam nowe i wie ktoś czy te kable są podpięte pod jakiś bezpiecznik, przekaznik ? Da sie to samemu zlokalizowac czy lepiej dac fachowcowi ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,1 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez Vomar,

Witam mam kilka pytań odnośnie tego modelu: 1. Ile kosztuje regeneracja/wymiana turbiny? 2. Co wchodzi w skład wymiany rozrządu i jakie są mniej więcej koszta? 3. Mam również problem z klimatyzacją, tzn. nie wszystkie nawiewy chłodzą, z dwóch przy ustawieniu wszystkiego na LOW wydobywa się ciepłe powietrze. Diagnosta stwierdził, że odpowiedzialne są za to jakieś silniczki i że będzie trzeba rozbierać kokpit. Miał ktoś może podobne doświadczenia? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez robi4020,

Proszę o analizę błędu A4 B7 2.0 TDI 1 Fault Found: 008597 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1 P2195 - 000 - Signal too Low (Lean) Freeze Frame: Fault Status: 01110000 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Reset counter: 255 Mileage: 291693 km Time Indication: 0 Date: 2064.00.00 Time: 00:00:00 Freeze Frame: RPM: 1512 /min Speed: 36.0 km/h (no units): 63.0 Temper…

• 0 odpowiedzi
    • 2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.