Audi A4 B7 (2004-2008)
Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
370 tematów w tym forum
-
Witam. Mam problem z olejem... a dokładniej z jego nadmiernym ubytkiem... autko ma przejechane 200tyś.-benzyna. Zaobserwowałem ,że im mam cięższą nogę tym więcej tego oleju mi ubywa...( i częściej zapala się kontrolka minim. oleju). Z obserwacji moich wyniosłem ,że na 200km zjada 150ml oleju. olej używam 10w60 valvoline. Jak macie jakieś podpowiedzi co może być tego przyczyną proszę o wpisy
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich uzytkownikow. Bardzo prosze wybaczenie jesli cos pisze zle ale jestem nowicjuszem na forum. Kupilem na jesieni Audi a4 sline avant chyba to jest b7 koniec 2005 r poczatek 2006. Przyszla wiosna i mysle ciagna przyczepe nad wode. Kupilem hak orgina razem z nim modul i kawalek kabli. Niestety podnioslem z tylu dywany ale zadnej wiazki nie ma. Nie mam pojecia od czego zaczac. Czy ktos z Panstwa przerabial juz taki temat. Dowiedzialem sie ze isnieje taka ewentualnosc ze trzeba bedzie ciagnac inst od skrzynki bezpiecznikow,tyle tylko ze nie wiem jak to sie bedzie mialo do CAM-a czy cos takiego bo w tych autach sygnal jest podobno cyfrowy. Dodam tylko ze hak or…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć Wszystkim Mam pytanie, jest tak płyn do chłodnicy szybko schodzi, silnik ma wysoką temperatura, i nakrętka od pojemnika płynu chłodniczego sie otwiera, i jeszcze parują szyby w aucie. Co to może być, filtry były wymieniane, Proszę o pomoc bo juz nie chce jechac do mechanika i wywalać pieniądze i tak dalej to samo
-
-
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Szukałem w podobnych tematach ale nie napotkałem się konkretnie na moje pytanie. Czy jak wyciągnę stacje RNS-E i w jej miejsce wsadzę np. https://allegro.pl/oferta/pioneer-avh-a3100dab-radio-dvd-2din-audi-a6-c5-7716878554 https://allegro.pl/pioneer-avh-g210bt-radio-2din-vw-golf-5-passat-b6-i7646507782.html https://allegro.pl/pioneer-avh-a200bt-radio-samochodowe-usb-dvd-2din-i7345239362.html https://allegro.pl/mobilna-stacja-mulimedialna-alpine-ive-w560bt-i6973448455.html plus odpowiednie złącza , przejściówki to będzie działać a samochód nie zwariuje? (tzn. plug&play) czy trzeba coś jeszcze dodatkowo robić . Nie posiadam sterowan…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Posiadam audi A4 B7 2.0 turbo z 2005 roku. Miałem problem z blędą podświetlenia tablicy rejestracyjnej. Kupiłem nową z salonu audi i ją podłonczylem Ale nie działa. Sprawdziłem w drugim aucie to normalnie działa. Zobaczyłem czy prąd dochodzi do klapy turniej i normalnie dochodzi. Tylko że są tam 4 kable do tej kostki i 3 z nich mają prąd A jeden nie ma. To czyli ile musi być tam w tej kostce plusów a ile minusów. Pomurzcie mi proszę....
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam!!! Mam problem ze świecami i chyba z okablowaniem,bo świece mam nowe i wie ktoś czy te kable są podpięte pod jakiś bezpiecznik, przekaznik ? Da sie to samemu zlokalizowac czy lepiej dac fachowcowi ?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Jak w tytule potrzebuję rozkodowac VIN, kod silnika, czy ma dpf, i czy jest to 8 czy 16v VIN: WAUZZZ8E76A281716
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam... Posiadam audi a4 b7 2006 r. 2.0 tdi... Problem jest w tym,ostatnio wymieniłem w warsztacie dwumase ze sprzeglem,zrobiłem niecałe 2,5 tyś km i pech znowu awaria. Jechałem i samochód momentalnie tracił na mocy i zgasł, próba odpalenia kończy się ponownym zgaszeniem silnika. Po diagnozie komputerem błąd który się pojawia po jego wcześniejszym usunięciu to magistrala ukladu napedowego. Może ktoś miał podobny problem i pomoże Z góry dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam od kilku dni jestem posiadaczem audi a4 b7 2.0benzyna skrzynia automatyczna. Wczoraj zauważyłem ze po włączeniu P i wyłączeniu silnika światła stopu się palą. Zgasły dopiero gdy na D wyłączyłem silnik i na wyłączonym silniku przełączylem na P. Dzisiaj jadę na komputer. Czy ktoś miał taki problem? Może to przekaźnik? Witam ponownie. Winny był czujnik hamulca. Po wymianie problem zniknął, mechanik twierdzi ze jest to dosyć częsta bolączka w audikach.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam Serdecznie. Szukam instrukcji do radia bns 5.0 w języku polskim. Może ktoś znajdzie chwię czasu i wrzuci ją na forum.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Proszę o pomoc , po podłączeniu do komputera wyświetliły się następujące błędy ( po wykasowaniu kontrolka silnika gasnie, po kilku odpaleniach silnika pojawia sie na nowo) BŁĘDY ECU P3135 Układ IMRC -przekroczony próg górny P1573 lewy zawór zawieszenia silnika - przekroczony próg górny P1018 IMR ( intake Manifold Runner) bank 2 - przekroczony próg górny. Z góry dziękuje za pomoc.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
-
-
Proszę o analizę błędu A4 B7 2.0 TDI 1 Fault Found: 008597 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1 P2195 - 000 - Signal too Low (Lean) Freeze Frame: Fault Status: 01110000 Fault Priority: 2 Fault Frequency: 1 Reset counter: 255 Mileage: 291693 km Time Indication: 0 Date: 2064.00.00 Time: 00:00:00 Freeze Frame: RPM: 1512 /min Speed: 36.0 km/h (no units): 63.0 Temper…
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Koledzy, jestem tu nowy i witam was serdecznie prosząc jednocześnie o pomoc. Mam audi A4 B7 silnik 1.6 ALZ zagazowany instalacją Geko, 2 lata jeździłem i bez problemu. 2 miesiące temu auto ni z tego ni z owego zaczęło mi gasnąć np. w trakcie postoju, nie chciał zapalić, przerzucałem na benzynę i palił, jak mi zrobił tak kilka razy to zacząłem jeżdzić na benzynie, ale okazało się że także potrafił zgasnąć. Zapalał się "check engine". Podłączałem pod komputer, i to u kilku mechaników wyskakiwały głównie 2 błędy: czujnika położenia wałka rozrządu i czujnika wału korbowego. Zacząłem od wymiany oleju, filtrów, świece, kable zapłonowe, a teraz wymieniłem także oba te czujniki, …
-
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Mam pytanie co to jest ? Bo zauwazylem ze chyba do wymiany ?
-
-
- 3 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mój znajomy z zagranicy nie może odnaleźć serwisu, który by mu pomógł: czy ktoś się orientuje gdzie w Polsce (najlepiej mazowieckie, ale nie warunek) może podjąć się remontu silnika 3,2 benzyna kod AUK do A4 B7? Chodzi o kapitalny remont tego silnika po zerwaniu się łańcucha rozrządu (camshaft drive chain)? Byłbym wdzięczny za podpowiedzi zamin zacznę dwonić po warsztatach znanych i nieznanych. thx Karol
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry, jakiś czas temu kupiłem samochód z orginalnym podstawowym radiem, problem w tym, że nie działają tylne głośniki. Elektryk stwierdził że to radio może grać tylko na przednich. Moje pytanie czy jest to możliwe, czy były w ogóle fabryczne radia które mogą grać tylko na przednich głośnikach? Dodam, że mój samochód to najbardziej goła wersja z możliwych (nie ma np. subwoofera w bagażniku)
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
witam,po raz pierwszy zrobiłem logi mam nadzieje że dobrze i prosił bym żeby ktoś rzucił na nie okiem ,czy można coś z nich odczytać?czy coś nie tak z autkiem?.powód logów czasami ciężko odpala.podaje linki do logów. -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154788.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154789.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154790.html -http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154791.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154792.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154793.html - http://vaglog.rtnet.pl/adamlacki1_154794.html
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Część. Mam Audi A4B7 z czteroramienna kierownica wykończona tworzywem. Czy obszywał ktoś już taka kierownice? Ewentualnie macie sprawdzonego sprzedawcę takiego obszycia. Aby można było sobie samemu obszyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
siemanko - chciałem pomóc jednemu z kolegów na forum odnośnie zamykania okien z kluczyka, podłączyzłem się VAGiem do samochodu...iiiii kiedyś wchodziło się w opcje, potem numer 46 i kodowanie i wyskakiwały możliwe zmiany kodowania z podpowiedziami programu - teraz powgrywałem nowe wersje programu, które dostałem od tych ziomków od VAGa - i nie ma podpowiedzi tylko czyste kodowanie numerkami. To ja coś przeoczyłem/źle zrobiłem zrobiłem czy to nowy program tak działa?? (nie odtykałem programu od pół roku więc może o czymś zapomniałem) ??
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Jestem tu nowy i chce się dowiedziedź jednej reczy. Żona zimą rozbiła audi a4 b6 środek nie zniszczony czy będzie wszystko pasowało z b6 do nowszej a4 b7. Chodzi mi o dywan, boczki drzwi i inne rzeczy? Z góry dziękuję.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, mam problem z moim S4 B7 w temacie poboru prądu. Jest to cabrio, więc używam go bardzo sporadycznie. Pomimo to akumulator wytrzymuje max tydzień i jest kompletnie rozładowany. Kupiłem już 2 nowe akumulatory i problem się powtarza. Był już u 2 elektryków, którzy go sprawdzili i nie widzą aby gubił gdzieś prąd. Słyszałem, że ten model tak ma... choć nie chce mi się wierzyć. Macie jakieś pomysły?
-
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Mam lampy 8e 941 004 am 12v pl 00 dcr 00 rl Z opisu lampy wychodzi, że jest to bi Xenon. Sprawdziłem i mam zarniki d1s osram xenarc 66140 W zasadzie jeżdżę cały czas na auto, więc nie wiem jak jest na mijania. Ale zdarza mi się, że podczas jazdy potrafią mi migać/ podskakiwać przez moment światła następnie się stabilizują. Miał ktoś taki przypadek?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
Cześć. Panowie mam problem. Kupiłem ostatnio audi a4 B7 3.0 TDI quattro i jest super ale jest jeden problem mam bicie kół podczas hamowania a także wibracje przy dodawaniu gazu i to się zaczyna od 80km/h coś koło tego. Dodam że mam dystanse założone bo bez nich jest tarcie felgi o tarcze hamulcowe. Prawdopodobnie są to felgi od audi a4 tylko z mniejszego silnika bo z tego co mi mówili tarcze były tam mniejsze niż w tych 3.0 litrowych. Dodam że felgi są 16" i ostatnio byłem żeby je jeszcze raz wywazyli. Powiedźcie mi czy bicie i wibracje mogą wywoływać te dystanse albo macie może jakieś inne podejrzenia i wskazówki które by pomogły mi rozwiązać ten uciążliwy problem
-
- 0 odpowiedzi
- 1,9 tys. wyświetleń
-
-
witam,co to może być i jak sprawdzić-wyjeżdzając z parkingu usłyszałem dłuży huk dochodzący z tyłu ,jak ktoś by we mnie uderzył zatrzymałem się i oglądnąłem samochód.Tylne prawe koło w porównaniu do innych bardzo nisko siedzi,i moje pytanie jak sprawdzić czy to amortyzator czy może sprężyna ,albo może jeszcze coś innego?jak byłby to amortyzator lub sprężyna można to zrobić samemu w warunkach domowych:)?dodam że jest to s line.pozdrawiam i z góry dziękuje
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam, może ktoś ma ten sam problem - od wczoraj zmieniony został sygnał tv naziemnej a co za tym idzie mój tuner tv DVB-T nie odbiera w samochodzie. Już wiem, że muszę wymienić tuner na DVB-T2 HEVC, czy ktoś to robił? Jakie tunery ewentualnie polecacie. Z moim współpracuje kostka mutlimedialna, dzięki której działa kamera cofania i mogę np. oglądać filmy lub słuchać muzyki z pendrive'a, co akurat nie jest konieczne ale oglądanie tv na postoju to czasem fajna sprawa. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Pozdrawiam. J.
-
- 0 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
-