Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B7 (2004-2008)

Forum Audi A4 B7. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez melaa,

Hey Mam pytanie chciałabym posmarować uszczelki przy drzwiach ale nie wiem jaki preparat jest dobry na uszczelki takiego typu. Pozdrawiam

• 2 odpowiedzi
    • 3,9 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez rybaa01,

Witam. Czy jest możliwość sprawdzenia w jakim stanie znajduje się DPF programem VCDS?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,9 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam !!! Zapala mi się żółta kontrolka poziomu oleju, gdy sprawdzianem poziom oleju na bagnecie jest na max, dolałem na maxa i zgasła i tak po przejechaniu kilku km znowu mi się zapaliła i gdy zgaszę silnik odczekam godzinkę przekrece kluczyk w stacyjce pokazuje OK i znowu jadę do pracy kilka km i znowu się dziś zapaliła tak 2 dzień, dolewac olej nie chce przecholowac z tym olejem, a może czujnik uszkodzony, a gdzie on się wogole znajduje, miał ktoś już taki problem ?

• 5 odpowiedzi
    • 14,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Parol,

Czy ktoś się spotkał ze zjawiskiem bo być może to norma , to moje pierwsze Audi. Mianowicie powyżej 3 tyś obrotów po dodaniu gazu i raptownym zdjęciu nogi z pedału silnik dalej pracuje jakby pedał był wciśnięty. Ja wiem ,że turbina rozpędzona pompuje dalej ale nie przez 2-3 sek. zresztą paliwa powinno nie być w momencie odjęcia nogi a to dalej zapie... . Pytanie norma? czy padające turbo np. zacinająca się z zmienna geometria czy pada sam potencjometr gazu? Ps. Oczywiście rzecz dotyczy A4 B7 2.0 TDI 170km z 2007 r. silnik BRD.

• 0 odpowiedzi
    • 4,8 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Czym wyczyscic teraz uklad teraz chlodzenia, bo mialem olej w zbiorniczku plynu chlodzacego jakies preparaty sa ? Czy wrzatkiem, woda nie uszkodzi ukladu, no nie wiem ?

• 3 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Mam pytanko,a mianowicie do czego służy czujnik z klapką zamontowany przed lampką przednią nad lusterkiem?

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 6,3 tys. wyświetleń
  7. Czy są już dostepne części do pompowtryskiwaczy siemens, kolega ma problem, a serwis nie chce mu na gwarancji wymienić na nowe. Do pompowtrysków Bosch są części więc regeneracja nie stanowi to problemu. Na stronie http://www.wtryskiwacz.com jest katalog boscha, ale nigdzie nie mogę doszukać się Siemensa.

• 0 odpowiedzi
    • 3,4 tys. wyświetleń
  8. Witam, Ostatnio po zapaleniu pojawiła się kontrolka silnika , po sprawdzeniu programem odczytano błąd 05659 - P161B - obieg świecy żarowej cylindra 2 ( Q11) - obieg otwarty . Po skasowaniu programem co jakiś czas pojawia się ten sam błąd . Czy ktoś może wie co to za błąd i co z tym zrobić/

• 2 odpowiedzi
    • 17,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Xavides,

Witam, Jestem nowym użytkownikiem jak i świeżym posiadaczem Audi A4 Avant rok 2007 2.0 TDI 170KM, pełen S-line. Przepraszam jeśli temat jest nie w tym dziale. Otóż jestem jeszcze "zielony" co do obsługi MMI, nawet nie wiem jaka to wersja. Główny problem to taki że mam dwa sloty na karty SD, i wejscie na płytę. Zgrałem sobie muzykę na kartę, którą posiadam w domu SDHC 16GB, następnie gdy ją wkładam napisane jest ze wczytuje kartę i nie wiem co mam dalej robić aby odtworzyć swoje ulubione utwory z tej karty. Probowałem również przez karte mirco sd wyciagnąłem ze smartfona i wsadziłem do adaptera i tez napisane "laduje" i tak ciagle. Od razu zaznaczam że gdy kupiłem od pop…

• Upvote
    • 1 odpowiedź
    • 3,1 tys. wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez daro124,

Witam czy ma ktoś może instrukcję po polsku navi BNS 5.0

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez Darwek24,

Witam!!! Mam problem z ledami zakupiłem takie za 60 zł na 8 diod wiecie na pewno jak wyglądają i podpiąłem wszystko cacy świecą i gasną jak włączę światła mijania Ale na wylaczonym silniku a gdy włączę silnik i zapale światła to ledy tez świecą ale słabiej a powinny zgasnąć i co mam teraz zrobić gdzie to podpiąć jak zapale samochód to napięcie spada czy co ? Nie wiem, czarny "-" ,czerwony pod kostkę taka znalazłem po prawej stronie pod maska tam są 3 takie kostki wypięte i zaślepione w jednej był "+" i biały do postojówek coś źle zrobiłem ?

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 5 tys. wyświetleń
  12. Jak w temacie jak zaprogramować te przyciski I, II, III aby sie potwierała brama garazowa..

• 0 odpowiedzi
    • 2,8 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Darwek24,

Ile km robi sie na tarczy hamulcowej wie ktos ?

• 1 odpowiedź
    • 2,8 tys. wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Robinio2014,

Witam,mam pytanko odnośnie regeneracji amortyzatorów.Czy warto je reanimować czy kupic nowe?Mam amory kw i ostatnio na przegladzie wyszło,że troche leje prawy tył.

• 0 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez jasiek1712,

Witam, czy ktoś kolegów mógłby przekazać dodatkowe informacje na temat akcji producenta dot. wymiany pompowtryskiwaczy w Audi B7? Mam A4 Avant z sinikiem 2,0 TDi, rocznik 2008, 170 KM. Pozdrawiam.J.

• Upvote
    • 6 odpowiedzi
    • 4,9 tys. wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez czaniec13,

Witam. Dziś rano po przejechaniu ok 150 m.silnik nagle zgasł i już nie dało się go uruchomić.Mechanik powiedział mi że to najpewniej pompa wtryskowa.Zadzwoniłem do kolegi który miał podobny problem w swojej A6,powiedział mi że to nie pompa wtryskowa,jak się wydawało na początku tylko pompka paliwa w zbiorniku.reszta układu była w porządku.W/w problem dotyczy silnika 2.0 z przebiegim 176.00,rocznik 2006 Może ktoś miał podobny problem w swojej A4 b7? Jak go rozwiazał? Ile to kosztowało? Aha dodam jeszcze że nie dawno było regenerowane turbo,ok 1700 km.Czy to mogło mieć wpływ na awarię? P.S.pompę wtryskową lepiej wymienić na nową czy regenerować?

• 3 odpowiedzi
    • 3,7 tys. wyświetleń
  17. Witam mam problem a mojim audi skrzywiła mi sie szpilka napinacza paska rozrzadu po czym pasek zleciał z wałków po załozeniu nowej szpilki i nowego napinacza silnik kreci normalnie nie ma oporów jaka przyczyna skrzywienia szpilki mał juz ktos taki przypadek ??

• 1 odpowiedź
    • 3,6 tys. wyświetleń
  18. Witam mam problem z audi a4 b7 2.0 blb swieci mi sie kontrolka oljeu zólta .Olej jest w dobrym stanie pomiedzy max a mini swiezo wymieniony czujnik wyczyszczony i przemierzony co to moze byc kontrolka zapala sie po rozgrzaniu silnika .Odłaczanie akmulatora nic nie daje

• Upvote
    • 4 odpowiedzi
    • 6,9 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez mario-c,

Witam Od dwóch dni pojawił się problem z sygnalizowaniem włączania biegu wstecznego a mianowicie podczas jazdy do przodu włączają się światła cofania i krótki sygnał włączenia biegu wstecznego powtarza się to co jakiś czas nieregularnie innym razem po włączeniu biegu wstecznego brak jest świateł wstecznych oraz tego sygnału dzwiękowego, czujniki parktronic działają poprawnie sygnalizuje sygnał zbliżania się do przeszkody może ktoś z was spotkał się z czymś takim - czy to może być wina czujnika wstecznego biegu? silnik 2.0 TDI 2007 rok BRE, gdzie się znajduje ten czujnik, można go wymienić niego bez wchodzenia do kanału ? jeżeli ktoś może mi podesłać zdjęcie gdzie umieszcz…

• Upvote
    • 2 odpowiedzi
    • 14,3 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez Adi25,

Witam wszystkich od kilku miesięcy walczę ze wspomaganiem kierowncy w moim Audi i nikt nie potrafi mi pomóc:( narazie wydałem pełno kasy i nadal to samo. Problem polega mianowicie na tym że gdy jest chłodno wspomaganie chodzi delikatnie i cicho gdy samochód się rozgrzeje zaczyna się problem;/ coś zaczyna hałasować i ledwie da się krecić;/ Wymieniłem: - Pompe wspomagania - Płyn wspomagania Szczerze mówiąc nie mam już pomysłów jeszcze został mi napinacz, rolka prowadząca, alternator do sprawdzenia. Każdy mechanik mi mówi że wszystko jest dobrze ale nie jest bo raz chodzi delikatnie i cicho a raz coś zaczyna brzęczeć i bardzo ciężko chodzi wspomaganie dosłownie nie idzie…

• 0 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez saimon,

Witam, mam taki problem w Audi A4 B7 sedan, otóż nie działa u mnie oświetlenie bagażnika po otwarciu nie zapala się lampka oświetlenia, również na FIS-ie nie pokazuje otwarcia bagażnika. Czytałem o podobnych sytuacjach gdzie wina leżała po stronie uszkodzonego mikro - czujnika znajdującego się w zamku. Diagnozę o uszkodzonym mikro czujniku również postawił elektromechanik u którego sprawdzałem problem. Wymieniłem więc zamek na nowy oryginalny co w rezultacie nic nie dało... może ktoś miał podobny problem? proszę o pomoc za co z góry dziękuje:)

• 1 odpowiedź
    • 4,1 tys. wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez rybaa01,

witam Od pewnego czasu mam problem z pojawiającym się checkiem na desce rozdzielczej. Po sprawdzeniu błędów pokazuje P2196-Układ napędowy O2 Sensor Signal Stuck Rich bank 1 Sensor 1. Po skasowaniu pojawia się ponownie co około 200 km. Co to może być?

• 6 odpowiedzi
    • 11,9 tys. wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez paSTorEK,

Czy radio RNS-E od Audi A3 będzie pasowało do A4 ? Bo z tego co zauważyłem to frontowa ramka w Audi A4 jest kanciata a w Audi A3 jest zaokrąglona. Czy można gdzieś kupić sam przedni panel ?

• 0 odpowiedzi
    • 2,7 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez czarnyzenon,

Witam, w moim Audi A4 B7 1.8T podczas ruszania dobiega metaliczny odgłos jakby coś się obijało. Po przejechaniu paru kilometrów działa nic nie słychać przy ponownym ruszani. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację, jak się z nim uporał.

• Upvote
    • 3 odpowiedzi
    • 3,8 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez czarnyzenon,

Witam, posiadam problem z otwieraniem bagażnika w moim Audi A4 B7 sedan, a mianowicie nie działa otwieranie z przycisku zamieszczonego w drzwiach kierowcy i z klamki zamieszczonej w klapie bagażnika. Działa natomiast otwieranie bagażnika z pilota i po przez przekręcenie kluczykiem w zamku. Jeżeli miał ktoś podobny problem, bardzo proszę o informację.

• 2 odpowiedzi
    • 6,5 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.