Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez bugi21,

Witam wszystkich piszę z prośbą o pomoc. Samochod dlugo się grzeje spalanie po uruchomieniu silnika pokazuje mi średnia 20l/100km. Ogólnie jak uda się złapać 90°C to tylko jak ruszę lub włączę ogrzewanie to temperatura spada na 80°C. Wymienione zostało: Termostat Czujnik 2x Pompa wody Dodatkowa pompa plynu chłodniczego Egr Jeśli ktoś miał taki przypadek bardzo proszę o podpowiedź gdzie jeszcze mogę szukać, samochod był już u 5 mechaników i każdy rozkłada ręce. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez Bnkpl,

Witam ! Mam problem polegający na grzechotaniu rozrządu. Odgłos grzechotania słychać tylko przy rozruchu totalnie zimnego silnika np po całej nocy na parkingu i trwa on jakieś 3 sekundy potem wszystko wraca do normy. Nie ma innych objawów. Jestem świadomy że wymiana się zbliża nieubłaganie ale pytanie brzmi: czy trzeba wymieniać natychmiast ? Czy może poczekać jeszcze chwilę i będzie to w miarę bezpieczne ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Brzerz,

Witam, zdecydowałem się na wymianę radia w audi a3 2006r ale szczerze powiedziawszy jestem totalnie zielony w tym temacie i nie chce zrobić wtopy ze złym wyborem (żona by mnie chyba zaj.....ła ). Tym bardziej że jest tego naprawdę dużo na rynku. Mógłby ktoś doradzić co wybrać w budżecie około 1000zl? Zależy mi na uniwersalnym wykorzystaniu radia czyli muzyka (spotify, youtube) nawigacja, połączenie telefonu z radiem bezprzewodowo. fajnie by było gdyby było plug&play a nie zabawa z lutowaniem przewodów aby działało. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 9,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Cahir81,

Witam wszystkich próbowałem coś znaleźć na forum ale nic nie ma, a mianowicie chodzi mi o to że nie działa mi pilot od centralnego zamka (kompletnie zepsuty nie do naprawy) wiec zakupiłem zestaw uniwersalny z pilotem i za ciula nie wiem jak podłączyć, tj nie moge znaleźć przewodow od otwierania i zamykania, u mni jest na jednym przewodzie otwieranie i zamykanie. Próbowałem podłaczyc się pod drzwi to działaja tylko te jedne drzwi. Pomocy jak to ugryźć co gdzie podłoczyc bo z tego wszystkiego teraz przestało mi działać otwieranie klapy i jest zablokowana, centralny kluczykiem reaguje tylko na drzwi dodam ze kiedyś zakładałem takie coś do a4 z 2000 roku i nie było żadnego …

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Tomi98,

Mam mały problem z moja a3 8p quattro od kilku dni gdy odpalam auto wyskakuje błąd ESP i nie działa mi napęd tył gdy zgaszę auto i ponownie odpalę problem znika miał ktoś podobny problem? kompa nie podpinałem jeszcze bo okres świąteczny i ciężko się z kimś umówić

• 0 odpowiedzi
    • 949 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez skix0,

Witam mam zestaw głośno mówiący więc raczej bluetooth mam telefon wykrywa mi też go ale nie idzie się połączyć z nim i w tym radiu nie mam nawigacji ani żadnych możliwości po za radiem nie wiem czy potrzebuje jakiś sterownik soft gdzie moge kupić taki bo też mam radio w języku angielskim.

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez kapek1444,

Witam wszystkich, Mam mały problem ze swoim autem i okazuje się, że przewód odpowietrzający jest do wymiany. Przewód... którego już nie produkują i nie jestem w stanie tego namierzyć... Chodzi dokładnie o przewód 06H103558G. Z tym idą dwa pytania: 1. Czy jest możliwość zastosowania innego przewodu, który też by tu pasował? 2. Czy istnieje możliwość zakupu zestawu jakichś części, w których ten przewód byłby zawarty? Np. cały separator oleju? Napisałem też do ASO czy istnieje możliwość zakupu od nich, ale do poniedziałku na pewno odpowiedzi nie otrzymam... Jeśli jest tu ktoś kto ma silnik na części i taki przewód posia…

• 0 odpowiedzi
    • 421 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez mario112,

Witam Panowie mam problem. To znaczy w mojej audiowce a3 8p 2.0tdi wyskoczył błąd na kompie: 18107 P1699 magistrala danych układu napedowego: brak wiadomości od ukladu kierownicy PANOWIE O CO CHODZI ? MOŻE MIAŁ KTOŚ TAKI PROBLEM

• 0 odpowiedzi
    • 4,1 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez Audia3_P,

Siemanko posiadam Audi a3 8p 2006r. W budzie 3D. Moje pytanie. Kupiłem bajer w postaci kierunkowskazow dochodzących w błotniki. Moje pytanie.podczas włączonego zapłonu ładnie światełko pływa na lewym jak i prawym . Gdy już go uruchomię wyrzuca błędy signal i pływa światełko 2x szybciej i tylko do połowy. Ktoś może pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 804 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez romualdinjo,

Witam. Czy mogłby mi ktoś doradzić jak wymontować filtr paliwa w A3 1.6 benzyna 102 konie BSE ?. Załączniki w postaci filmików, zdjęć i grafik jak najbardziej wskazane.

• 0 odpowiedzi
    • 5,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez tonnymagnesu,

Witam, nabyłem w ostatnim czasie AUDI A3 2010r. Muszę kupić do niego prawego bixenona, lecz niestety nie wiem jak poznać po reflektorze czy jest on skrętny lub nie. Wiecie może czy da się to sprawdzić po kodach na reflektorze nie wyjeżdżając autem na drogi? Pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Mario39,

Witam. Brakuje mi po stronie kierowcy takiego plastikowego elementu i kompletnie nie mam wiedzy jak o niego zapytać w wyszukiwarkach. Element wygląda prawdopodobnie tak samo jak po stronie pasażera. Proszę o pomoc.

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez sruba50,

Witam, problem mam z kierunkami ,włączę prawy na stałe i jak chce wyłączyć to raz mrygnie lewy , czy manetka do wymiany czy coś innego?

• 0 odpowiedzi
    • 650 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Adusss,

Montował ktoś taki bluetooth do tego radia?Jak się spisuje i czy muszę kupić dodatkowa przejściówkę?

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Dantes04,

Witam, od jakiegoś czasu przestał mi działać w mojej A3 czujnik deszczu. Wycieraczki nie włączają się same na automatycznym trybie :/. Mam wrażenie że to wszystko po ściągnięciu przedniego zderzaka, musiałem wymienić ksenony a przyszło mi to najtlawiej przez demontaż zderzaka.. I czy jest możliwe że tam jest gdzieś połączenie które przerwałem i ten czujnik przestał działać? Czy to tylko zbieżność sytuacji i po prostu padł ten w lusterku? Jeśli to tylko lusterko, to jak można wymienić ten czujnik? Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  16. Cześć wszystkim! Ostatnio zastanawiałem się nad możliwością uzyskania bardziej sportowego dźwięku w moim Audi A3 8P Sportback 2008r., które jest wyposażone w silnik diesla 1.9TDI. Chciałbym podzielić się swoją ciekawością i zapytać Was, czy ktoś z Was próbował osiągnąć ten cel bez konieczności usuwania katalizatora? Chodzi mi o jakieś modyfikacje, które byłyby legalne i nie groziłyby wlepieniem mandatu. Czy istnieją jakieś dostępne opcje lub modyfikacje, które można zastosować, aby poprawić dźwięk i nadać mu nieco sportowego charakteru? Byłbym wdzięczny za wszelkie doświadczenia i rady od osób, które już próbowały coś takiego zrobić. Wiem, że wiele osób wyb…

• 0 odpowiedzi
    • 1,4 tys. wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Mcintosh,

Witam.Dokładnie od wczoraj jestem posiadaczem tej małej czarnej bestii;)Na czym polega problem:otóż nie wiem dlaczego nie wyświetla mi się ani data ani nic innego.Dolny wiersz wyświetlacza pozostaje pusty i nie wiem czy to problem techniczny czy też uboga wersja licznika.I drugi problem:samoczynne ściemnianie podświetlenia tablicy przyrządów, radia, klimatronika i w ogóle wszystkiego co zostaje podświetlone po włączeniu świateł.Może ktoś zetknął się z takimi objawami już wcześniej i pomoże rozwiązać problem.Z góry dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 2,9 tys. wyświetleń
  18. Witam, Pewnie temat juz by walkowany ale z tego co szukalem to nigdzie nie ma dokladnie opisane co i jak... Wczoraj kupilem Audi A3 3.2 V6 2007 z przebiegiem 170 tys km. Chcialbym wymienic w nim olej silnikowy i rozrzad, stad moje dwa pytania na sam poczatek. 1. Co potrzebuje do wymiany oleju silnikowego? Wiem ze do kazdego samochodu jest potrzebny olej, filtr oleju i filtr powietrza ale pytanie czy potrzebne jest cos jeszcze? 2. Chcialbym wymienic tez rozrzad bo nie wiem czy byl wczesniej wymieniany a autko ma juz sporo przejechane wiec chcialbym to zrobic jak najszybciej. Co jest potrzebne do wymiany rozrzadu w tym potwor…

• 0 odpowiedzi
    • 2,5 tys. wyświetleń
  19. Rozpoczęte przez xseverus,

Cześć, Co sądzicie o tym samochodzie? Mam już w zasadzie go ugadanego, ale chce się zaciągnąć opinii ekspertów https://www.otomoto.pl/oferta/audi-s3-audi-s3-360-km-doinwestowany-asystent-parkowania-zawieszenie-magneride-ID6BRqEE.html#25d08e95a7 oraz allegro https://allegro.pl/ogloszenie/audi-s3-8p-360-km-doinwestowany-7988905595 Dziwi mnie, że po wpisaniu numeru VIN wyskakuje wszędzie A3 1.6 diesel... WAUZZZ8P0AA145454 Ta S3 to na pewno S3? Co sądzicie o tych modyfikacjach? Taki samochód nada się do jazdy na codzień? (ok 60 km dziennie) po obwodnicy i mieście? Jak z kosztami utrzymania? Rozmawiając ze sprzedawcą spalanie to niby 8 l na trasie, p…

• 0 odpowiedzi
    • 3,6 tys. wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez AdrianST,

Witam i proszę o poradę/pomoc. Od kilku dni w moim Audi A3 8P 2.0 TDI z 2004r wyświetla się ciągle i nie znika czerwony komunikat BREMSE, jest widoczny przed i po odpaleniu silnika, przy odpaleniu za każdym razem towarzyszą mu trzy "pikniecia". Uprzedzając sugestie: -klocki i tarcze są w porządku - poziom płynu hamulcowego również - światła stop działają wszystkie - akumulator jest naładowany - po podpieciu U mechanika pod komputer nie stwierdził żadnych błędów Jakie może być rozwiązanie problemu ? Proszę i podpowiedzi

• 0 odpowiedzi
    • 12,3 tys. wyświetleń
  21. Cześć, Chciałbym dopytać odnośnie wymiany żarówki tego przycisku (czy wyciąga się ten przycisk?), przepaliła się od tak żarówka i dodatkowo dopytać jaki jest to dokładnie rodzaj żarówki. Pozdrawiam i dziękuję

• 0 odpowiedzi
    • 214 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Audi a3 8p 2.0 tdi,

Witam. Miałem lekka kolizję i mam zderzak oraz maskę wygieta. Czy można ją jakaś samemu wyprostować ponieważ jedna strona odstaje od błotnika rak jak na załączonych obrazkach. Probowem już na tych stronach co są koło szyby ale to max co udało mi się zrobić

• 0 odpowiedzi
    • 315 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez krystian80,

Witam Kupiłem nowe radio. Podlaczylem do kostek i nic. Chcą sprawdzić czy radio działa podlaczylem go do innego auta i działa . Proszę o pomoc

• 0 odpowiedzi
    • 3 tys. wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez wujekkk,

Witam posiadam w swoim audi radio BNS 5.0 (jestem posiadaczem tego auta od 2 tygodni)działo się to od kąt je kupiłem Problem polega na tym że po odpaleniu auta przez jakieś 5 minut radio cały czas się włącza i wyłącza. Jest to dosyć irytujące

• 0 odpowiedzi
    • 3,5 tys. wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez Gattuso,

Witam, po odłączeniu akumulatora padł mi licznik, mechanik go naprawił lecz znowu się popsuł. Zamówiłem drugi licznik o takich samych numerach, lecz mechanik powiedział mi ze potrzebny jest do niego kluczyk. Czy bez kluczyka jest możliwość adaptacji nowego licznika ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.