Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A3 8P (2003-2012)

Forum Audi A3 8P. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Rozpoczęte przez melson00,

Witam. Mam w planach wrzucić felgi 17 do audi a3 ET35. Mam zamiar dać koła 205/50. Co o tym myślicie?

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez jarek0950,

Witam, posiadam A3 8P z 2009 roku. Auto nie ma podgrzewanych lusterek, wkłady mają plastikowe piny ale jest doprowadzona instalacja. Na kabelkach cały czas jest napięcie 7.7 - 7.8 V bez względu na to czy auto jest odpalone czy nie, zamknięte lub otwarte oraz włączone/wyłączone podgrzewanie tylnej szyby. Panel sterowania lusterkami na pozycji środkowej nie ma ikonki podgrzewania. Czy jeżeli włożę podgrzewane wkłady lusterek, istnieje możliwość że będą podgrzewać cały czas? Niestety nigdzie nie znalazłem odpowiedzi z tym napięciem do tej pory. Z góry dziękuje za podpowiedzi, pozdrawiam.

• 0 odpowiedzi
    • 1 tys. wyświetleń
  3. Rozpoczęte przez Kalwas60,

Cześć jak w temacie czy możecie powiedzieć od czego wydostaje się ten dźwięk? sam silnik wydaje mi się że odpada. Słyszę to głównie jak odpalę , a podczas jazdy wydaję mi się że tego nie słychać. Dzięki za pomoc filmik załączam. Dodam że to Audi A3 1.6fsi 2004 rok. Jakby nie działało tu to wysyłam link z youtube video-1659291560.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 990 wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez HUBSON1002,

Witam, przymierzam się do zakupu Audi A3 8P 2.0TFSI kod silnika CCZA. Co myślicie o tym samochodzie, konkretnie chodzi o motor jakie są średnie koszty eksploatacji czy występują jakieś konkretne wady no i jak wygląda średnie spalanie.

• 0 odpowiedzi
    • 975 wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez AntekNysa,

Witam wszystkich na forum szukam wtrysków do AUDI A3 z 2011r. Silnik1.6 TDI kod silnika CAY kod wtrysków03L130277B. Może ktoś pomoże.

• 0 odpowiedzi
    • 965 wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez szczu,

Czy lusterko wewn. fotochr. z A4 B7 będzie pasować do A3 8p? Uchwyt i kostka na zdjęciu są bardzo podobne.

• 0 odpowiedzi
    • 960 wyświetleń
  7. Rozpoczęte przez dsadsa,

Hej, Problem z audi a3 8p 2.0 170KM kod BMN. Auto nie zawsze odpali, tylko kreci. Czasem bez problemu, a czasem jakby elektrycznie nie chciał puścić. Ktoś się z tym spotkał? Przesyłam link yt, do filmu niepublicznego. W ostatnich sekundach filmu, słabo nagrałem ale on zgasł od razu, nie z kluczyka.

• 0 odpowiedzi
    • 949 wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez Tomi98,

Mam mały problem z moja a3 8p quattro od kilku dni gdy odpalam auto wyskakuje błąd ESP i nie działa mi napęd tył gdy zgaszę auto i ponownie odpalę problem znika miał ktoś podobny problem? kompa nie podpinałem jeszcze bo okres świąteczny i ciężko się z kimś umówić

• 0 odpowiedzi
    • 949 wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez yamaha1980,

szukam tematu odnośnie konwersji z automatu na manual może ktoś pomoże szukałem nieznalazłem wszystkie klamoty juz mam chodzi mi o elektryke czujnik predkosci skrzyni co znim z góry dziękuje

• 0 odpowiedzi
    • 938 wyświetleń
  10. Rozpoczęte przez Koltii,

Cześć wszystkim Mam pytanie może ktoś miał taki problem A3 8p 2.0 tfsi dsg problem z biegami zaczęło się od tego że mając na D osoba obok wychylając się do tyłu walnęła w dróżek do zmiany biegów na pozycję R nie wciskając zabezpieczenia (tego guzika) Od tamtej pory miałem sporadyczne problemy z wbiciem (D) oraz (R) migające na desce "P,R,N,D,S" po którymś razie ustawało i skrzynia widziała biegi, były biegi to się jeździło a od 1,5 tygodnia mam tylko możliwość wrzucenia parkingu (P) i D ale jest tylko jeden bieg Mówi mechanik że się coś w skrzyni wywaliło i trzeba regeneracje skrzyni robić choć w to mi się wierzyć nie chce. Może myślę źle może dobrz…

• 0 odpowiedzi
    • 926 wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez audi3sline,

Witam. Mam problem ze światłami Stop w S3 2.0 TFSI. Dwa światła stop w lampach przestały działać trzecie Działo poprawnie. Szukalem czujnika stopu ale przy pedale hamulca go nie znalazłem. Natomiast dziś światła zaczęły świecić ciągle i to samoczynnie bez kluczyka i przy zamkniętym aucie. Czy ktoś wie jaka może być przyczyna? I gdzie znajdę ten czujnik?

• 0 odpowiedzi
    • 922 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez kuba95,

Cześć, mam problem z regulacją lędźwi, początkowo paliło mi bezpiecznik i nawet gdy wymieniłem, po kilku godzinach znowu był spalony. Wypiąłem kostkę od fotela pasażera i problem zniknął, bezpiecznik cały czas działa. Czy jest to kwestia niestety silniczka czy jednak jest szansa na przetarty gdzieś kabel, jak tak to w którym miejscu najczęściej się przeciera. Napomknę tylko, że po wpięciu bezpiecznika, w fotelu pasażera silniczek pracuje, więc nie wiem czy na pewno jest spalony. Mam nadzieję że napisałem z sensem, pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 902 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez Steven2685,

Witam.Jakie klocki I tarcze hamulcowe polecacie? Audi a3 8p 1.4 tfsi 2011r

• 0 odpowiedzi
    • 893 wyświetleń
  14. Hej. Mam problem z zamykaniem i otwieraniem się szyby w A3 8P z 2008 roku. Raz że nie da się otworzyć i zamknąć szyb kluczykiem. Nie działa również opcja zamykania szyby po jednokrotnym nacisnieciu przycisku na drzwiach, ale to tylko w drzwiach kierowcy. Jeśli chodzi o drzwi pasażera to da się je otworzyć "na raz" z drzwi pasażera i kierowcy. Ktoś z was miał podobny problem?

• 0 odpowiedzi
    • 887 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez Krix,

Witam. Taki mam problem ze padło podgrzewanie lusterek. Nie wiem czy oba na raz bo to żony strzała, ale fakt jest że nie działa. I teraz ciekawostka. Napięcie na przewodach to około 7,3V. Gdzie szukać problemu?

• 0 odpowiedzi
    • 879 wyświetleń
  16. Rozpoczęte przez EdzioOsmiornica,

Mam problem mianowicie taki że od jakiegoś czasu turbo nie zawsze wstaje od dołu ma turbo dziurę zrobiłem logi grup 03,08,11 silnik to 2.0 140 bmm jest ktoś wstanie coś podpowiedzieć https://vaglogs.com/log/003-008-011-e3cca291-52fc-4258-a5e0-c81ebb4c207b

• 0 odpowiedzi
    • 873 wyświetleń
  17. Rozpoczęte przez Michał 93,

Witam. Czy boczek od kierowcy od Anglika pasuje do Normalnej wersji ?

• 0 odpowiedzi
    • 857 wyświetleń
  18. Rozpoczęte przez dawida3,

Witam mam problem z zaworem n75 w 2.0tdi 170 bmn po puszczeniu gazu zawór Buczu poprostu , wymieniałem na używki i chwilę było dobrze i później znowu Buczu , ktoś miał taki przypadek?

• 0 odpowiedzi
    • 851 wyświetleń
  19. Koledzy witam mam taki problem a3 ,2.0tdi 170 bmn i mianowicie problem jest taki po dodaniu gazu np ,do 3 tys i jak spadną obroty to słychać powietrze uchodzące takie psss przez dwie sekundy jakby gdzieś z boku silnika ,dodam że dolot cały sprawdzony i wgl nie nie kopci zero wszystko sprawne tylko mówię jest takie coś jakby powietrze uchodziło przez dwie sekundy

• 0 odpowiedzi
    • 842 wyświetleń
  20. Rozpoczęte przez sruba50,

witam , czy do wymiany chlodnicy trzeba zderzak i pas zdejmowac? czy wyjmie sie ją dołem ?

• 1 odpowiedź
    • 811 wyświetleń
  21. Rozpoczęte przez NaPyreGo,

Hej. Wymieniłem zamek drzwi od kierowcy na zamiennik z allegro. Zamek posiada 9 pinów ,problem jest taki że teraz wszystko ładnie się zamyka i otwiera z kluczyka ,ale nie działa podświetlenie drzwi oraz nie pokazuje na desce rozdzielczej kiedy są otwarte a kiedy zamknięte.Myślicie że jest to problem samego zamka? Dodam że za zamek zapłaciłem 100 zł.

• 0 odpowiedzi
    • 808 wyświetleń
  22. Rozpoczęte przez Audia3_P,

Siemanko posiadam Audi a3 8p 2006r. W budzie 3D. Moje pytanie. Kupiłem bajer w postaci kierunkowskazow dochodzących w błotniki. Moje pytanie.podczas włączonego zapłonu ładnie światełko pływa na lewym jak i prawym . Gdy już go uruchomię wyrzuca błędy signal i pływa światełko 2x szybciej i tylko do połowy. Ktoś może pomóc?

• 0 odpowiedzi
    • 804 wyświetleń
  23. Rozpoczęte przez Józef M.,

Witajcie Forumowicze! Audi A3 8V w automacie przy ruszaniu szarpie lekko zanim pojedzie, co dziwne nie zawsze tak się dzieje. Jak wyłączyłem silnik i na nowo odpaliłem ustąpiło. Ale niestety co jakiś czas wraca. Nie ma znaczenia czy zimny czy rozgrzany silnik. Diagnostyka komputerowa nie pomogła. Gdzie szukać przyczyny? Józek.

• 0 odpowiedzi
    • 786 wyświetleń
  24. Rozpoczęte przez marek.93,

Witam, jestem po wymianie wkładu stacyjki bo poprzednia sie rozsypała i nie szło przekręcić kluczyka. Wszystko jest okej ale powstał problem z radiem i gniazdem zapalniczki. Radio noe włącza sie po zapłonie samo, raz na jakiś czas złapie ale tak to muszę sam je włączać, po zgaszeniu auta i wyjęciu kluczyka sam muszę rafio wyłączyć. Często zdarza się że radio podczas jazdy samo sie wyłączy na 3 sekundy, włączy sie ja chwilę i znów wyłączy i tak w kółko. Gnoazdo ma ten problem ze jest prąd i za chwile niea i tak ciągle. Gdzie szukać problemu? Jakaś kostka, kabel czy bezpiecznik?

• 0 odpowiedzi
    • 774 wyświetleń
  25. Rozpoczęte przez geloelo,

Witam wszystkich mam nadzieję że znajdę kogoś kto jest mi w stanie pomóc z tym co widać na zdjęciu a dokładniej chodzi mi o ten dziwny wyciek.nie wiem co to jest i w jaki sposób można to naprawić.bardzo proszę o pomoc może ktoś miał podobny przypadek

• 0 odpowiedzi
    • 770 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.