Audi A4 B8 (2008-2015)
Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
90 tematów w tym forum
-
Witam . Od jakiegoś czasu pojawiły się drgania na karoserii przy prędkości 120-140km/h do 120 jest spokój i po 140 się uspokaja . Zaznaczam że w tym czasie eliminowałem różne elementy tj. Komplet hamulców przód ( zaciski tarcze i klocki) tył tarcze i klocki , nowe opony oczywiście wyważone i dalej trzęsie się buda. Proszę o jakieś pirady
-
- 0 odpowiedzi
- 5,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam audi z 2013r, jest to sedan sprowadzony z kanady z 8 stopniowym tipem, od jakiegoś czasu dochodzą mnie dziwne dźwięki z silnika, nie jestem w stanie stwierdzić skąd dokładnie, jest to taki stuk(bardzo cichy,ale słyszalny z kabiny), pojawia sie przy wyłączniu samochodu i ze zmiany biegu z 1/2. Drugi problem to przy ruszaniu z gorki(mam hill assist) jak rusze szybciej jest taki metaliczny dźwięk.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. posiadam a4 B8 Avant w automacie. Niepokoją mnie dźwięki jakby szumy/cykanie po włączeniu przełożenia D lub R na postoju i przy ruszaniu . Na parkingu lub N odgłosy znikaja słychać sam silnik, co może być przyczyną ,proszę o poradę pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam zamiar zmienić felgi i opony w moim audi a4b8 z 2008 roku sedan. Teraz są 225/55 r16 . Chce wrzucić 18. I tu mam do szanownego grona pytanie. Czy taki set będzie leżał dobrze? Opony 245/40 r18(zalecane przez producenta) felgi 18, Et 39 szerokość 8”. Zastanawia mnie czy opona wejdzie na taka felgę gdyż różne znajduje informacje. Czy nie będzie nic ocierać przy takim ET ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Czy felgi Japan Racing JR37 19x8,5 5x112 /// ET: 35 CB: 66,6 Będą pasować do Audi A4 B8 2008r.?
-
- 0 odpowiedzi
- 5,3 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A4 Avant: Benzyna: silnik: 1.8 TFSI 120 KM (88 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 120 KM (88 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 1.8 TFSI 160 KM (118 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: quattro silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 180 KM (132 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: 6 biegów napęd: oś przednia silnik: 2.0 TFSI 211 KM (155 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś prz…
-
- 2 odpowiedzi
- 20,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam, jestem posiadaczką Audi A4 Avant B8 2009 r 2.0 TFSI 180 KM, benzyna, skrzynia manualna. Standardowo miałam problem z braniem oleju. Zrobiłam remont silnika. Oleju już nie bierze…. Natomiast pojawił się inny problem. Po przejechaniu 400 km wyskoczyła mi na desce pomarańczowa ikonka silnika i zaczął silnik nierówno pracować. Pojechałam podłączyć pod komputer i wyszło, że za wysoka temperatura oleju. Wymieniłam olej (podobno silnik się układa). W oleju, który był zlany z silnika było czuć benzynę. Zostawiłam auto do obserwacji ale nic nie znaleziono. Stwierdził facet w warsztacie, że może silnik się układa i wymiana oleju pomoże. Pomogło na tyle, że ikonka silnik…
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-
-
Hej. Ma może ktoś z Was instrukcję obsługi po polsku b8 2013 rok?
-
- 0 odpowiedzi
- 4,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje instrukcje a4 b8 po polsku wszedzie szukalem i tylko jest jezyk angielski jak ktos posiada prosze o zamieszczenie
-
- 0 odpowiedzi
- 12,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Czy jest gdzieś dostępna instrukcja polska do audi a4 b8 2012r avant?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
-
-
-
witam serdecznie potrzebuje specyfikacji do pełnego serwisu olejowego skrzyni s-tronic w audi s4 b8 2010r numer VIN: WAUKGAFL5AA033046 znalazłem takie specyfikacje ale nie jestem pewny czy są prawidłowe: olej do sprzegieł - G 055 529 A2 - 7litrów olej do kół zębatych - G 052 549 A2 - 4.5 litra 1. filtr cisnieniowy - 0CK 325 121 D 2. filtr cisnieniowy - 0CK 325 149 D filtr ssacy - 0CK 325 421 A uszczelka miski - 0CK 321 371
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Witam od pół roku śmiga a4 b8 w 2.0 diesel o napędzie quattro chce sobie przykozaczyc niunie szyby juz przyciemniLem za chwile klosze z tyłu będą przyciemnione i przód lampy rozbieraNe malowany środek na czarno i ogólnie polerka . wleca felgi wiem już jakie napewno 225.40.18 jakie mam dać sprezyny obnizajace jakiej firmy i ile mm ? ?? czy napęd quatrro moze mieć przód 35.a tył 30 proszę o pomoc i czy opony wejdą do sprezyn obnizajacych
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Na początku zaznacze ze nie jestem obeznany w mechanice pojazdowej także prosze o wybaczenie jeżeli pisze "nie fachowo" ale potrzebuje pomocy. Problem dotyczy audi a4 b8 2008 avant. Jakiś czas temu miałem problem z autem a mianowicie padł mi akumulator, do tego zeby było ciekawiej utknął mi klucz w stacyjce (został mechanicznie zablokowany). Po ogledzinach mechanika i podpieciu nowego akumulatora, stwierdził ze stacyjka do wymiany. Ze względu na to, że auto potrzebuje na co dzień, ogarnąłem szybko inna uzywaną stacyjke którą montował juz inny mechanik, ten poklikał coś w komputerku i okazało sie ze stara stacyjka tez działa. Dziś wkładam kluczyk do …
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
Hej. Może mi ktoś pomóc co to za skrzynia mna pwy
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam chciałbym zamontować dolne lampki w drzwiach Audi, czy w każdych drzwiach występuje kostka do której po prostu wpinam piny? Czy muszę taka kostkę w jakiś sposób jeszcze kupić i podłączyć?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
-
-
Cześć, jestem nowym użytkownikiem i poszukuję informacji na temat ewentualnych usterek krzyżaka kolumny kierowniczej. Dokładnie interesują mnie objawy jakie wyst ępiwały i po diagnozie okazało się ze to krzyżak. Od pewnego czasu w moim aucie występują strasznie irytujące stuki myślałem ze to zawieszenie przednie natomiast po wymianie praktycznie wszystkiego okazało się że jednak nie. Znalazłem kilka informacji na temat krzyżaka kolumny kierowniczej który może powodować takie właśnie irytujące stuki czy ktoś może miął taki przypadek w swoim aucie ? pozdrawiam Artur
-
- 0 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
-
-
Siema. Mam pytanie. Przymierzam się do zakupu A4B8 2.0 TDI. Czy wersja polift (2012) jest do kupienia za 40-43k? Gdy widzę takie oferty to mam mieć pewność, że za taką kwotę to będzie trup i skupić się na przedlifcie czy może taka kwota wystarczy na polift? Totalnie nie znam się na samochodach. Kupno 2012 rocznika za ok 43k to dobra cena w dzisiejszych czasach?
-
- 0 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, 4 miesiące temu kupiłam audi a4 b8 z silnikiem 1.8 tfsi (wiem, ze jeden z gorszych) mam spory problem, a mianowicie z autka zaczął wyciekać olej, po czym wyskoczył błąd „check-in”. Na biegu jałowym samochod ma za małe obroty i szarpie, dodatkowo wyskakuje informacja ze dostaje się powietrze (tylko skąd). Samochód trafił na warsztat po podłączeniu do komputera ukazało się „zbyt uboga mieszanka paliwa” mechanik zaczął sprawdzać - uszkodzona odma, została wymieniona, niestety nic się nie zmieniło, błąd dalej się pojawia, a auto dalej szarpie. Miał ktoś podobnie ? Albo ktoś może wie co może być przyczyna? Ratujcie !! Mechanicy rozkładają rece
-
- 0 odpowiedzi
- 4,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam dzis mi się zapalił czek byłem na komputerze i pokazuje czujnik położenia wałku łańcucha. A moje pytanie! Czy wymienia się łańcuch w tych modelach ? Jeżeli tak to wie ktos jakie koszty? Kompletny Łańcuch? Przebieg 222.000 km
-
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
-
-
Dzień dobry wszystkim. Posiadam urwany adapter uchwytu filtra powietrza. Zakupiłem nowy, moje pytanie brzmi - jak wymienić stary adapter na nowy? Istnieje taka możliwość wogole?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
-
-
vitam czy jest ktoś na forum kto potrafi rozszyfrować nr. vin potrzebuje nr. koloru nadwozia nr vin WAUZZZ8K7AA185227 z góry dziękuje
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam........, mam problem z ciężko chodzącym szyberdachem , raz się dobrze domyka , a raz ciężko chodzi , szczególnie przy zamykaniu, potrafi się w połowie zatrzymać i całkiem cofnąć do tyłu , rok temu smarowałem smarem w sprayu, gdzie na pare m-cy pomogło, ale teraz chodzi jeszcze gorzej. Czy ktoś miał lub ma podobny problem i jak go rozwiązał?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam Wszystkich. Mam problem z pompą wspomagania w w aucie, mianowicie jakiś czas temu strzelił mi pasek przez zużyty napinacz i tak się powkręcał że uszkodził mi pompę wspomagania. Mechanik stwierdził że pompa do wymiany, więc ją wymieniłem na bosch'owską. Teraz jak otwieram maskę to słychać tą pompę - taki metaliczny dziwny dźwięk jakby bzyczenie. Na skręconych kołach ten dźwięk ustaje. Może miał ktoś podobny problem? Pacjent: Audi A4 B8 2010 2.0. tdi 136km
-
- 1 odpowiedź
- 5,2 tys. wyświetleń
-
-
witam Wszystkich, Kupiłem niedawno Audi A4B8 2014r. 150km. Mam problem, a mianowicie zapala mi się nieregularnie podczas trasy błąd " Filtr Cząstek Stałych Sprawdź Podrecznik". Nie ma reguły w jakim momencie. Raz zapala sie po 20 km , raz po 40km raz po 50,60,70km. Po Zgaszeniu auta i zapaleniu ponownie błąd znika. Podczas jazdy, gdy błąd się zapalił, nie było żadnych błędów(sprawdzone na kompie). Auto kupiłem niedawno, pytałem poprzedniej właścicielki zdarzyło jej się też ze to się zapalało ale sporadycznie. Autem wcześniej jeździła kobieta, czyżby DPF był troszkę zapchany ? Pytanko, czy miał ktoś podobno problemy ? Przeczyścić DPF'a komputerowo ?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
-