Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B8 (2008-2015)

Forum Audi A4 B8. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...

1. Witam. Posiadam problem z zestawem głośnomówiącym w audi a4 b8 , a dokładnie z modelem 8J0051433. Mianowicie urządzenie po włączeniu zapłonu nie włącza się, a na głównym ekranie kokpitowym pokazuje się komunikat ,, Telephone is not installed". Macie może jakiś gotowy schemat wiązek ,bądz instrukcje, gdzie dokładnie taki zestaw powinien być podłączony lub jakieś rady jak uruchomić to badziewie. Czy niestety będzie trzeba zastosować program VAG do uruchomienia połączenia urządzenia z telefonem? Również chcę zaznaczyć, że opcja car/setup nie uruchamia ukrytego menu. Poniżej zamieszczam kilka poglądowych fotek:

• 0 odpowiedzi
    • 1,8 tys. wyświetleń
  2. Rozpoczęte przez WuiHa,

Witam, Jestem świeżym posiadaczem Audi A4 B8 z 2008r. Przyjechało ono do mnie z Irlandii. Wymaga ono trochę pracy przy nie których częściach zawieszenia, mianowicie, przednie wahacze do wymiany, drążki stabilizatora oba, do tego coś piszy w prawym kole. Mechanik próbuje mi wcisnąć informacje że w Audi nie robi się pojedynczo części tylko trzeba całe zawieszenie które razem z częściami wycenił na 5000 pln. Ktoś coś doradzi, czy coś się stanie jak wymienie tylko to co jest do wymiany? Druga sprawa: Muszę zrobić lampy z ANG na PL i czy muszę kupować lampy czy da się ANG przerobić na Polskie. Pozdrawiam

• 0 odpowiedzi
    • 1,7 tys. wyświetleń
  3. witam serdecznie potrzebuje specyfikacji do pełnego serwisu olejowego skrzyni s-tronic w audi s4 b8 2010r numer VIN: WAUKGAFL5AA033046 znalazłem takie specyfikacje ale nie jestem pewny czy są prawidłowe: olej do sprzegieł - G 055 529 A2 - 7litrów olej do kół zębatych - G 052 549 A2 - 4.5 litra 1. filtr cisnieniowy - 0CK 325 121 D 2. filtr cisnieniowy - 0CK 325 149 D filtr ssacy - 0CK 325 421 A uszczelka miski - 0CK 321 371

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  4. Rozpoczęte przez Guma 175,

Witam dzis mi się zapalił czek byłem na komputerze i pokazuje czujnik położenia wałku łańcucha. A moje pytanie! Czy wymienia się łańcuch w tych modelach ? Jeżeli tak to wie ktos jakie koszty? Kompletny Łańcuch? Przebieg 222.000 km

• 0 odpowiedzi
    • 1,6 tys. wyświetleń
  5. Rozpoczęte przez Gwizbi,

Witam, Chciałbym zamienić aktualną kierownice z przedlifta na nowszą. Zakupiłem od modelu a6 c7 z tego co sprzedawca mówił, ale wtyczka poduszki do zwijaka nie pasuje. Czy byłby mi ktoś w stanie pomóc z znalezieniem odpowiedniego zwijaka pod poduszkę z taką wtyczka, ewentualnie podpowiedział inne rozwiązanie.

• 0 odpowiedzi
    • 1,5 tys. wyświetleń
  6. Rozpoczęte przez wadza,

Gdy zamknę auto to zapala się kontrolka na desce i podświetla przycisk ręcznego. Po przeskanowaniu komputerem nie wykazuje żadnych błędów.

7. Rozpoczęte przez damian_ww,

Witam. Mam problem, który nie daje mi spokoju - mianowicie - jechałem sobie w deszczową pogodę ~100km/h. Kałuże na drodze i lekki uskok spowodowany zmianą nawierzchni (stary asfalt na nowy). Po tym uskoku, po paru sekundach odczułem trzęsienie w aucie. Przypomina to bardziej uszkodzoną oponę aniżeli zwichrowane tarcze hamulcowe (przy hamowaniu nasila się trzęsienie natomiast nie czuć tego na kierownicy). Z racji, iż była to późna godzina to nie miałem czasu ani możliwości zajrzeć do auta. Następnego dnia się przejechałem - wszystko okej - więc odstawiłem autko. Dziś rano jadę, na początku jest okej, natomiast gdy auto się rozgrzało to problem powrócił. Macie pomysły co to…

• 0 odpowiedzi
    • 1,3 tys. wyświetleń
  8. Rozpoczęte przez awres,

Witam chciałbym zamontować dolne lampki w drzwiach Audi, czy w każdych drzwiach występuje kostka do której po prostu wpinam piny? Czy muszę taka kostkę w jakiś sposób jeszcze kupić i podłączyć?

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  9. Rozpoczęte przez dawid098123,

Witam mam pytanie mam audi a4 b8 2.0 tdi oznaczenie silnika CAGA czy w tym modelu robi sie imbus olejowy czy nie jest to konieczne przebieg 280 tyś

• 0 odpowiedzi
    • 1,2 tys. wyświetleń
  10. witam Wszystkich, Kupiłem niedawno Audi A4B8 2014r. 150km. Mam problem, a mianowicie zapala mi się nieregularnie podczas trasy błąd " Filtr Cząstek Stałych Sprawdź Podrecznik". Nie ma reguły w jakim momencie. Raz zapala sie po 20 km , raz po 40km raz po 50,60,70km. Po Zgaszeniu auta i zapaleniu ponownie błąd znika. Podczas jazdy, gdy błąd się zapalił, nie było żadnych błędów(sprawdzone na kompie). Auto kupiłem niedawno, pytałem poprzedniej właścicielki zdarzyło jej się też ze to się zapalało ale sporadycznie. Autem wcześniej jeździła kobieta, czyżby DPF był troszkę zapchany ? Pytanko, czy miał ktoś podobno problemy ? Przeczyścić DPF'a komputerowo ?

• 0 odpowiedzi
    • 1,1 tys. wyświetleń
  11. Rozpoczęte przez SebaEBA,

Witam, jestem zmuszony wymienić silnik w moim 2.0tfsi o oznaczeniu cdnc, i teraz pytanie czy muszę wstawić słupek o takim samym oznaczeniu czy może być np CDN lub jakiś inny.

• 0 odpowiedzi
    • 846 wyświetleń
  12. Rozpoczęte przez Hubert_audi,

auto ma stukanie na zimnym silniku jak jest rozgrzany to słychać ale tak lekko że naprawde trzeba sie wsłuchać albo ustaję silnik to EA888 2.0tfsi 180km 2012 rok podsyłam filmik na jednym filmiku tam gdzie to słychać głośno to jest zimny silnik a gdzie cicho jest rozgrzany telefon trzymałem nad kołem VID_20251209_200052.mp4 VID_20251208_123703.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 797 wyświetleń
  13. Rozpoczęte przez SebaEBA,

Witam, jestem zmuszony wymienić silnik w moim 2.0tfsi o oznaczeniu cdnc, i teraz pytanie czy muszę wstawić słupek o takim samym oznaczeniu czy może być np CDN lub jakiś inny.

• 0 odpowiedzi
    • 705 wyświetleń
  14. Rozpoczęte przez Marcin200,

Witam mam problemy z rozruchem na zimnym silniku i po przejechaniu krótkiego odcinka . Po rozgrzaniu widać ze silnik nie równo pracuje .Filtr paliwa był wymieniany nie dawno, zadnych błedów komputer nie pokazuje. Gdzie szukać przyczyny? prosze o jakies podpowiedzi 20250522_134813.mp4

• 0 odpowiedzi
    • 234 wyświetleń
  15. Rozpoczęte przez marcin21,

Witam Audi a4 b8 2,0 diesel kod silnika CAGA skrzynia manualna, czasami łapie 90 stopni temperatury płynu, ale jak puści się gaz to spada i często nie dochodzi nawet do 70 stopni nawet na autostradzie. Wymieniony już był termostat główny i chłodnicy egr, ten na wężu. Podpowie ktoś co może być przyczyną

• 0 odpowiedzi
    • 172 wyświetleń

Powiadomienie o plikach cookie

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.