Audi A6 C6 (2004-2011)
Forum Audi A6 C6. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
113 tematów w tym forum
-
-
cześć chłopaki . Słuchajcie proszę was o radę bo nie wiem co robić kupiłem audi a6 c6 2,4 177 kucy rok 2006 avant kombi ze skrzynią multitronic . skrzynia chodzi idealnie lecz nie wiem czy był w niej wymieniany olej . Umówiłem się w niemczech w serwisie audi na wymianę oleju , lecz paru znajomych mi to cały czas odradza mówią żebym nie ruszał tej skrzyni . Czyli żebym nie wymieniał oleju bo zacznie się psuć . I teraz pytanie jakie macie zdanie na temat tego co napisałem i poradzcie mi co mam zrobić czy wymienić czy nie ? z góry dzięki .
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem i liczę na waszą pomoc. Pacjent Audi A6 C6 2006r poj 3.0 diesel 224km automat tiptronic Na postoju jak jest rozgrzany kopci na biało - siwo. Podczas jazdy ruszania chwilę kopci a później przestaje. Gdy jest zimny nie ma takich objawów, dopiero po rozgrzaniu. Turbina po regeneracji, wyłączony egr, klapy wirowe oraz usunięty i wyłączony dpf (sprawdzone u profesjonalnego mechanika), podniesiona moc o 20%, pali się kontrolka od przepływomierza (wymieniony na oryginalny) i dalej się zapala. Wtryski sprawdzone i są teoretycznie ok. Auto pali bez problemu, moc ma, silnik pracuje równo. Może ktoś pomoże rozwiązać problem, może miał ktoś podobny przyp…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
-
-
Hej siema, muszę wykonać obliczenia trakcyjne dla mojej audicy w ramach projektu. Wie ktoś może jaka jest wartość: -przełożenia przekładni głównej -sprawność mechaniczna układu przeniesienia napędu -współczynnik doskonałości kształtu -pole powierzchni czołowej wg. producenta/wg. obliczeń dokładnych/wg. odliczeń uproszczonych -promień dynamiczny wg producenta? Dotyczy AUDI A6C6 2010r. 3.0 TDI quattro s-line 176kW/240KM tiptronic
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam Mam znajomego ktory posiada audi z 2005 a6 c6 3.0 d quattro i ma problem z spalaniem , od jakiegos czasu auto pali mu okolo 17l/100 ,wymienilismy termostat (orginal) nie pomoglo , byl na diagnostyce komputerowej i ma tylko 2 bledy 1 od poduszki silnika (nieistotny ) oraz drugi od sk.biegow U3325 , niestety nie ma do tego bledu zadnego opisu i informacji dziwne tez bo auto normalnie zmienia biegi do gory, przyspiesza oraz redukuje bez zadnych szarpniec czy ktos wie od czego jest taki bład i czy ma on wplyw na spalanie ?! Moze juz ktos mial z was podobny przypadek i wie co mamy zrobic z tym tematem dziekuje z gory i pozdrawiam pawel
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
sprawdzi mi ktoś ten samochód po nr win ? WAUZZZ4F3BN007737
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam jakie opony załoŻyć aby było dobrze na Vossen felga - 19" 4x9.5J et42 otwór centrujacy 66.6 podejdzie do A6 C6 sedan ? Zawieszenie S-line . za pomoc wielkie dzięki
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich mam taki problem, cały czas wszystko działało nic nie się nie działo było minius 20 na polu odpaliłem auto normalnie zostawiłem na chwilę kierownica działa w pewnym momencie wywaliło cały płyn do wspomagania, i kierownica przestała działać kupiłem płyn dolalem i tak jak go wylewałem tak on wylewał się na dole. Wiecie o co chodzi czy to wąż np czy pompa
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich. Posiadam A6 C6 2.0tdi 170km. Mam problem bo podczas jazdy na 6 biegu sam mi wskakuje na luz nawet jak trzymam rękę na lewarku na 6 to szarpie i wskakuje na luz i nie wiem co poszło. Jeśli miał ktoś taki problem i rozwiązał to bardzo proszę oprzyczyne. Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Poszukuje silnika Cam 2.7 mój nie nadaje się do remontu takie auto dostałem że płakać mi się chce proszę o info czy ktoś ma taki silnik w rozsądnych pieniądzach Pozdrawiam Sebastian
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam Szukam jeżdżę pastuchem 2008 rok 140 kucy. Zawsze chciałem przeskoczyć na audi -i postanowiłem zasięgnąć porady. Będę się rozglądać za rocznikiem 2010 mniej więcej. Jaki silnik polecacie ? Czy w tych rocznikach problemy 2.7 i 3.0 tdi zostały już opanowane|? Czy lepiej sięgać po roczniki 2005 i wybrać 4.2 msi i zagazować ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Niedługo odkupić mogę od wujka 1 właściciela A6 c6 z silnikiem 2.0 tdi. Owiane są złą sławą niestety opinie na ten temat ogólnie są ale z lat 2011-2012 ( każdy tam tylko mówi o wielkich kosztach) do tej pory widzę że części które kiedyś były tak drogie na tamte lata były problemem na chwilę obecną ceny nie są aż tak duże przynajmniej mi się tak wydaje. Ale chciał informacji czy to będzie dobry zakup czy mam się bać i szukać niepewne auta od nie pewnego sprzedawcy z nie pewnego źródła? . Szukam opini kogoś kto już miał ten silnik w swoim aucie i poznać chciał bym jego oponie na ten temat. Auto wybieram pod względem rodzinym nie mam zamiaru mieć ciężkiej no…
-
- 1 odpowiedź
- 3,3 tys. wyświetleń
-
-
Mam a6c6 2.4 rozrząd na łańcuchach na tą chwilę wiem już, że na jednej głowicy napinacz uległ uszkodzeniu i przestawił się rozrząd, takie pytanie jakie jest prawdopodobieństwo czy zawory mogły się pogiąć, dadam jeszcze, że na jednym z cylindrów nie w ogóle ciśnienia kompletnie nic
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam wszystkich . Dzisiaj zaświecił mi się check w Audi silnik 3.2fsi , po podłączeniu do komputera wyświetlił mi się błąd 008198 i 008196 . Ogólnie chodzi że klapy w kolektorze są zamknięte bądź otwarte . Moje pytanie czy miał już ktoś taki problem w tym silniku , czy można je samemu jakoś naprawić , wyczyścić czy trzeba je wymienić ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam jestem nowym urzytkownikiem a6c6 po wlaczeniu klimatyzacji dmucha gorace powietrze co najmniej z trzech kanałow? co sie dzieje?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam, Panowie na pewno jest tu grono super fachowców, dlatego może uzyskam tu pomoc. Mianowicie całkowicie skończyła mi się skrzynia multi. Od znajomego dostałem cały zestaw przekładkowy do manuala. Oczywiście wszystko mechanicznie przerobione bez komplikacji, schody zaczynają się przy elektryce. Mianowicie kodowaniu ecu, nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedniego SGO pod manual i schematu gdzie wpiąć się z czujnikiem sprzęgła oraz czujnikiem dla światła wstecznego. Czy może któryś z kolegów tego forum przerabiał takie autko i pomoże w temacie?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam forumowiczów Mocno zastanawiam się nad kupnem audi a6 3,2 v6 quattro. Z tego co czytałem na forach na temat tego silnika, to jedyne czego się boje to napinacze łańcucha rozrządu. Skrzynia biegów tiptronik więc jest ta lepsza. Dzisiaj oglądałem piękną a6 w full pakiecie (jedyne czego brakuje to navi, ale i tak planuje wymienić ekran na jakiś z androidem), która ma najechane aktualnie 187 tyś km, w samochodzie jest faktura z pełną wymiana rozrządu w salonie audi w 2011r. przy przebiegu 117yś km. Mam do was pytanie, czy przy tym silniku, jeśli wiem że ten rozrząd był wymieniany 7 lat temu i 70 tyś km temu, to czy mogę mieć pewność, że w najbliższym czasie będę miał s…
-
- 0 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Zna ktoś sposób na otwarcie drzwi w audi A6 C6 niestety kluczyk został zatrzaśnięty w środku.
-
- 1 odpowiedź
- 3,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie mysle zmienic olej w sprzegle czy ktos ma jakies materialy odnosnie takiej wymiany schematy czy jaki olej ile go wlac czekam na odzew
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Moje MMi pewnego razu nie właczyło sie. Ekran jest czarny i niestety nie ma żadnej reakcji. Sprawdziłem wzmacniacz i wygląda w pożądku nie został zalany . Posiadam telefon w podłokietniku.Czytałem że problemem może być modól telefonu ale niestety nie moge go zlokalizować.Sprawdzałem pod dywanem ze strony kierowcy i pasażera i niestety tam go nie ma. Samochód wersja angielska.Czy ktoś może podpowiedzieć co moge jeszcze sprawdzić
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Od jakiegoś czasu szukam nastawnika do mojego samochodu problem jest taki ze zapalił mi sie chek i mryga kontorolka od swiec żarowych na 90 procent to nastawnik. Samochod raz ma inaczej zwanego kopa a raz jest odcięty całkowicie zalezy czy przy przekręceniu kluczyka nastawnik zadziała. Szukałem na internecie po numerach spisanych z niego ale nie mogę znaleźć nigdzie takich samych np. Mój posiada 059145725 A a reszta to inna końcówka np. 721 m 721 T itp czy jest to jakaś różnica czy będzie się nadawał:/ ?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
witam poszukuje informacji lub kogoś kto miałby na sprzedaż wiązke silnika 2.0 tdi bre kompletną chodzi o wersje EU
-
- 0 odpowiedzi
- 3,1 tys. wyświetleń
-
-
Mój odtwarzacz ma taki dziwny kaprys: kilka do kilkunastu sekund przed końcem ścieżki przeskakuje do następnej. W przypadku muzyki to jeszcze nie jest takie straszne ale gdy słucham książki audio to jest to wręcz upierdliwe. Czy ktoś z szanownych kolegów Audi-filów ma takie doświadczenie? Nie znalazłem nic w ustawieniach co by mogło mieć na to wpływ. A może upgrade oprogramowania? Najczęściej słucham z kart SD.
-
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam, posiadam limuzynę c6 a6 z roku 2004.. ostatnim czasem wymieniałem łożysko z piasta w przednim kole. Podczas demontażu wyrwałem kabel z wtyczki absu.. Po złożeniu całego osprzętu jak i również po naprawieniu kabla absu(kable włożyłem w piny metalowe oraz wpiełem je w gniazdo) nie działa do tej pory Abs. Myślałem ze jak zakręca sie koła to zadziała ale jednak nic nie zmieniło, patrzyłem na bezpieczniki absu od strony kierowcy lecz wszystkie dobre. Proponujecie coś żeby zajrzeć? Możliwe ze koronka na łożysku jest wadliwa i nie odczytuje czujnik?
-
- 0 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
-