Audi A8 D2 (1994-2002)
Forum Audi A8 D2. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
18 tematów w tym forum
-
Gama silników Audi A8: Benzyna: silnik: 2.8 163 KM napęd: quattro silnik: 2.8 163 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 174 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 174 KM napęd: quattro silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: oś przednia silnik: 2.8 30V 193 KM napęd: quattro silnik: 3.7 230 KM napęd: oś przednia silnik: 3.7 230 KM napęd: quattro silnik: 3.7 40V 260 KM napęd: oś przednia silnik: 3.7 40V 260 KM napęd: quattro silnik: 4.2 238 KM napęd: quattro silnik: 4.2 245 KM napęd: quattro silnik: 4.2 300 KM napęd: oś przednia silnik: 4.2 300 KM napęd: quattro silnik: 4.2 40V 310 KM napęd: quattro silnik: 6.0 420 KM napęd: quattro Diesel: silnik: 2.5 TDI 150 KM napęd: oś przedni…
-
- 1 odpowiedź
- 24 tys. wyświetleń
-
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi S8 D2, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_S8_D2.pdf Instrukcję mogą pobrać tylko zarejestrowani użytkownicy. Jeżeli nie masz konta, zarejestruj się tutaj.
-
- 5 odpowiedzi
- 43,7 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Planuje kupić Audi A8 D4 rok 2010 silnik 4.2 FSI z napędem Quattro Auto ma przebieg ok. 231 tys km Chciałbym zadać parę pytań dotyczących samochodu, przede wszystkim: 1. Na co zwrócić uwagę przy oględzinach (auto ma obtarty lewy albo prawy błotnik, lampa i zderzak w całości ) 2. Jaka jest ogólna opinia na temat silników 4.2 FSI? Być może ma ktoś ten silnik w innym modelu Audi i podzieli się swoimi doświadczeniami z tym silnikiem? Głównie chodzi mi o awaryjność tego silnika, ewentualnie jaki silnik od A8 D4 będzie najlepszym wyborem? 3. Jakie są wasze ogólnie opinie na temat tego modelu i generacji?
-
- 0 odpowiedzi
- 954 wyświetleń
-
-
AUDI A8DA 1995, Silnik AAH 2,8 PB+LPG STAG MAX PLUS, Parownik i wtryskiwacze nowe dysze 2,5 (Moc z zapasem) Sondy lambda + przepływka nowe, V6 z komensatą Na benzynie ok, na gazie wywala: Opis systemu: 2,8l V6/2V MPI P0173 - Rząd 2, układ pomiaru paliwa Nieprawidłowe działanie Statycznie P0170 - Rząd 1, układ pomiaru paliwa Nieprawidłowe działanie Statycznie Jakieś pomysły?
-
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Czy może ktoś z kolegów ćwiczył... Sterowniki silnika AAH - HITACHI albo BOSCH Czy są zamienne p&p?
-
- 0 odpowiedzi
- 3,5 tys. wyświetleń
- 1 obserwujący
-
-
Witam. Panowie i panie mam takie pytanie. Mam przycisk reset od fisu, i jedyne co mogę zmienić to to na załączonych zdjęciach. Czy przy tym błędzie który jest to jest normalnie czy coś się zjeb**** ?
-
- 0 odpowiedzi
- 8,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam od niedawna posiadam audi a8 d2 4.2 97' i przed wczoraj zapaliła mi się kontrolka CAT jest zagazowane może mi ktoś napisać co może być przyczyną zapalenia się owej kontrolki dodam że jak auto wystygnie po nocy rano kontrolka się nie pali ale po krótszej jeździe znowu się zapala auto chodzi nie równo jakby nie na wszystkie cylindry z góry dzięki i pozdrawiam
-
- 2 odpowiedzi
- 8,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam , proszę o pomoc gdzie mogę kupić pokrywę spryskiwacza reflektora lewa do audi a8 d2 2002 r ( najlepiej używana kolor grafit metalik)lub nowa
-
- 0 odpowiedzi
- 11,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam zacne grono forumowiczów. Problem polega na braku komunikacji ze sterownikiem silnika. Reszta łączy się bez problemowo (pomocy).
-
- 0 odpowiedzi
- 9,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam posiadam Audi A8 D2 1996 2.8 benzyna. Pilnie potrzebuje dobrego mechanika z okolic Torunia auto kręci A nie chce odpalić nie wiem co jest. Mój nr tel. 661650435
-
- 0 odpowiedzi
- 7,2 tys. wyświetleń
-
-
wita wszystkich jakie sprężyny założyć aby zmniejszyć prześwit po wymianie nowego kompletnego zawieszenia auto podniosło się o jakieś 5 cm co polecacie jakieś sugestie
-
- 0 odpowiedzi
- 7,4 tys. wyświetleń
-
-
-
witam jak w tytule mam problem ze swoim a8 caly czas swieci lewa strona kieronkowskazow na stale nawet po wyjeciu kluczyka pomocy ... Pomocy cały czas świecą kierunki a8 d2 99 rok
-
- 0 odpowiedzi
- 6,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Wczoraj chciałem odpalić swoją S8 i po przekręceniu kluczyka zero reakcji. charakterystyczny dźwięk przy rozruszniku i cisza dodam że wszystkie kontrolki świecą ale kontrolka ładowania gaśnie. Po podłączeniu prostownika do akumulatora pokazuję 20 totalnie rozładowany,podłączyłem żeby się naładował stopień naładowania doszło do 5 i kolejna próba odpalenia i nic.sprawdzam naładowanie akumulatora a tu znowu 20. Może być to wina akumulatora?rozrusznik się zawiesił?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,5 tys. wyświetleń
-
-
Pomocy, jak zemulować matę siedzenia, non stop muszę kasować airbag, błąd czujnika zajętości siedzenia.
-
- 0 odpowiedzi
- 6,9 tys. wyświetleń
-
-
Niedługo będę chciał wymienić płyn do chłodnicy. Czy ktoś już kiedyś robił taką operację i może mi napisać jak to zrobić i czego będę potrzebował? Interesuje mnie gdzie jest zawór w którym mogę spuścić stary płyn, ile płynu muszę wlać i jaki płyn chłodniczy najlepiej kupić?
-
- 0 odpowiedzi
- 13,8 tys. wyświetleń
-
-
Wymieniłem przednie wahacze jednam mam problem z wyjęciem śruby od wahacza dolnego banana. Niestety przy jej wyciąganiu przeszkadza karoseria. Czy ma ktoś jakiś pomysł jak mogę wyciągnąć tę śrubę?
-
- 0 odpowiedzi
- 16 tys. wyświetleń
-
-
Witajcie. Wklejam linka do instrukcji serwisowej (po rusku) ) http://spynet.lv/~sp_home/manual/Audi_A8_94-99_rus.7z skopiować do przeglądarki i zassać Pozdrawiam Sławek
-
- 0 odpowiedzi
- 14,3 tys. wyświetleń
-