Audi A8 D3 (2002-2010)
Forum Audi A8 D3. Możesz tu pisać o swoich uwagach na temat tego modelu, zaczerpnąć wiedzy na jego temat oraz poprosić o pomoc związaną z tym modelem...
14 tematów w tym forum
-
- diy
- android auto
- openauto pro
- rpi
-
Oznaczone tagami:
Cześć! Chciałem Wam zaprezentować rozwiązanie usprawniające działanie systemu MMI 2G High w moim Audi. Dodałem w nim obsługę m.in. Android Auto, Mirroringu obrazu z telefonu, systemu multimedialnego KODI, odczytywania danych ze złącza diagnostycznego OBD-II, zestawu głośnomówiącego, odtwarzacza plików muzycznych i innych ciekawych funkcji. System oparty jest na mini-komputerze Raspberry Pi i aplikacji OpenAuto Pro. Samochód to Audi A8 D3, rok 2005, z systemem MMI 2G High na pokładzie. Podobne zmiany można wykonać również w Audi A5, Audi A6, Audi Q7 - wszystkich, które są wyposażone w system MMI 2G High. Moje Audi nie jest wyposażone w fabryczny tuner telew…
-
-
- 8 odpowiedzi
- 51,1 tys. wyświetleń
-
Witam. mam w audi A8 (2008r) yi uszkodzoną tylną, prawą ,bagażnikową lampę ledową (chodzi mi o środek lampy). czy może ktoś wie gdzie na terenie śląska można zakupić używane lampy, a najlepiej sam środek lamy. Będę wdzięczny za pomoc. pozdrawiam Robert
-
- 0 odpowiedzi
- 12,3 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi A8: Benzyna: silnik: 3.2 FSI 260 KM (191 kW) skrzynia: multitronic napęd: oś przednia silnik: 3.2 FSI 260 KM (191 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 FSI 350 KM (257 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 6.0 W12 450 KM (331 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Diesel: silnik: 3.0 TDI 233 KM (171 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro silnik: 4.2 TDI 326 KM (240 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro Gama silników Audi S8: Benzyna: silnik: 5.2 FSI 450 KM (331 kW) skrzynia: tiptronic napęd: quattro
-
- 0 odpowiedzi
- 24,5 tys. wyświetleń
-
-
Witam szukam polskiej instrukcji mmi 2g Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
-
- 0 odpowiedzi
- 9,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam problem z moim Audi, utraciło moc, czy ktoś może pomóc na co zwrócić uwagę, klapy 3 miesiące temu zrobione, podczas wyprzedzania straciła moc i oświecił się czek silnika, po podpięciu pod komp, brak ciśnienia w układzie dolotowym. Czy ktoś może mi pomóc ?
-
- 0 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
-
-
Witam. od paru dni mam problem z klapą bagażnika. Po zamknieciu auta z pilota po jakimś czasie klapa bagażnika sama sie otwiera. Byłem na komputerze i jest ok. Może ktoś miał już podobny problem. Czego szukać i od czego zacząć Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 11,6 tys. wyświetleń
-
-
Jeżeli znudziła Wam się stylistyka oraz osiągi fabrycznej Audi S8, warto zapoznać się z propozycją włoskiej firmy Mariani. Specjalna wersja popularnej sportowej limuzyny z Ingolstadt, przyodziana została w biały kolor oraz 19 calowe felgi z przodu i 20 calowe z tyłu. Obniżone o 60 mm zawieszenie sprawia, że samochód wygląda jeszcze bardziej agresywnie niż dotychczas. Wspominając o tym modelu, warto zajrzeć także pod maskę, ponieważ w porównaniu do standardowej wersji Audi S8, podrasowany został także silnik: Audi S8: 5.2 V10 450 KM (335 KW) Audi S8 Mariani: 5.2 V10 501 KM (373 KW) Zdjęcia: (ź) motorauthority.com
-
- 4 odpowiedzi
- 34,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam mam pytanie co do usterki silnika a mianowicie chodzi o silnik 3.0 asb, po kupnie samochodu wymianie oleju, filtrów i płynu chłodniczego i po przejechaniu 600km samochód zaczoł kopcić oraz miał bardzo duże ciśnienie w układzie chłodzenia po rozebraniu silnika okazało się że jest jeden tłok do wymiany ( wypalony ) oraz olej w skrzyni do wymiany ( już czarny się zrobił . Moje pytanie jest takie czy jeśli wymienię tłoka z pierścieniami, zrobię regenerację głowic, oraz komplet uszczelek, wymienię olej w skrzyni powinno być wszystko ok? Ponieważ auto miało moc oraz było ciche rozrządu nie było słychać ani nic
-
- 0 odpowiedzi
- 3,6 tys. wyświetleń
-
-
-
Cześć, Panowie, padł mi panel sterujący MMI (nie działa joystick ani przycisk w nim oraz podświetlenie, obecnie mam taki jak w załączniku. Identycznego nie ma nigdzie obecnie dostępnego, pytanie jaki inny mogę założyć zamiennie?
-
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
-
-
Siema! Od jakiegoś czasu jeżdżenia moim audi w momencie spadają mi obroty i wchodzi w tryb awaryjny, po czym samochód gaśnie.
-
- 0 odpowiedzi
- 7,4 tys. wyświetleń
-
-
Witam potrzebuje kod dostępu do adaptacji hamulca postojowego w vcds poniewaz nie wyskakuje mi chmurka w Audi a8 d3 4.2mpi rok 2003
-
- 0 odpowiedzi
- 4,5 tys. wyświetleń
-
-
mam pytanko jak zakodowac pilota od webasta w audi a8 d3
-
- 0 odpowiedzi
- 7,8 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie, szukałem sobie ostatnio ucha holowniczego do mojego audi a6 ale przypadkiem trafiłem na ucho holownicze do Audi A8 D3 i zastanowiła mnie jego konstrukcja. Czy ktoś posiadający ten samochód mógłby powiedzieć jak się je wkręca z takimi dwoma gwintami ? Czy po prostu jeden gwint służy do wkręcnia z tyłu a drugi do wkręcania z przodu ? Strasznie wymyślna konstrukcja. Czy może obydwa gwinty się wkrecają jednocześnie.
-
- 0 odpowiedzi
- 10,3 tys. wyświetleń
-