Audi TT 8N (1998-2006)
9 tematów w tym forum
-
Dla wszystkich posiadaczy Audi TT 8N, zamieszczam polską instrukcję obsługi w formacie PDF. Instrukcja_obslugi_Audi_TT_8N.pdf W ramach podziękowania za instrukcję kliknij na Lubię to! na naszym profilu na
-
- 0 odpowiedzi
- 41,6 tys. wyświetleń
-
-
Filtr powietrza powinniśmy wymieniać co 15 tyś. kilometrów lub częściej. Wymiana filtra powietrza w Audi TT 8N to bardzo prosta czynność, którą możemy wykonać samodzielnie w czasie 15 minut. Żeby wymienić filtr powietrza, należy wykonać następujące kroki: 1. Musimy zdjąć pokrywę akumulatora, poprzez odkręcenie 3 śrubek. 2. Następnie musimy zdjąć górną część skrzynki w której znajduje się filtr powietrza. Robimy to odkręcając 3 śrubki umieszczone na skrzynce. Potem ostrożnie odpinamy złącze miernika masy powietrza, zdejmujemy zacisk wlotu powietrza oraz wyjmujemy skrzynkę z zawiasów. 3. Po wykonaniu powyższych czynności wyjmujemy górną pokrywę skrzynki filtr…
-
- 0 odpowiedzi
- 25,1 tys. wyświetleń
-
-
Jak rozróżnić na pierwszy rzut oka czy w danej Audi TT 8N o pojemności 1.8 T zamontowany jest silnik o mocy 180 KM czy 225 KM? Czym one się różnią? Wystarczy spojrzeć na poniższe porównanie: 1. Silnik Audi TT 8N o pojemności 1.8 T i mocy 180 KM: Moc maksymalna: 180 KM (132 kW) przy 5500 obr/min Maksymalny moment obrotowy: 234 Nm przy 1950 obr/min 0-100 km/h: 7,4 s Prędkość maksymalna: 228 km/h 1. Silnik Audi TT 8N o pojemności 1.8 T i mocy 225 KM: Moc maksymalna: 225 KM (165 kW) przy 5900 obr/min Maksymalny moment obrotowy: 280 Nm przy 2200 obr/min 0-100 km/h: 6,4 s Prędkość maksymalna: 243 km/h Pozdrawiam
-
- 0 odpowiedzi
- 26,9 tys. wyświetleń
-
-
Gama silników Audi TT Coupe: Benzyna: silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 225 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 240 KM napęd: quattro silnik: 3.2 V6 24V 250 KM napęd: quattro Gama silników Audi TT Roadster: Benzyna: silnik: 1.8 Turbo 150 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 163 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 180 KM napęd: quattro silnik: 1.8 Turbo 190 KM napęd: oś przednia silnik: 1.8 Turbo 2…
-
- 0 odpowiedzi
- 25,1 tys. wyświetleń
-
-
Witam. Nie wiem jaki olej był lany do tej pory. Czy Castrol magnatec 5w lub Mobil 1 3000 5w będą odpowiednie?
-
-
- 5 odpowiedzi
- 54,8 tys. wyświetleń
-
-
-
Witam wszystkich Mam problem ze wskazowka od temp. silnika. Dziwna sprawa ogolenie, bo kiedy otworze drzwi dla kierowcy wskazowka pokazuje juz ok. 70 stopni ( przy wylaczonym silniku oczywiscie ) . Kiedy odpale silnik wskazowka pokazuje 90 stopni . Kiedy jade jakas dluzsza trasa wskazowka pokazuje ok. 110 stopni, ale tez momentami potrafi wskoczyc na 130! Gdzie moze tkwic problem ? Mial ktos kiedys taka sytuacje ?
-
- 0 odpowiedzi
- 12,2 tys. wyświetleń
-
-
Witam.Czy ktoś może doradzić mi w zakupie emblematu Audi na tylną klapę do modelu 8N.Gdzie można kupić ewentualnie z jakiego innego modelu podejdzie.
-
- 0 odpowiedzi
- 11 tys. wyświetleń
-
-
Witam serdecznie forumowiczów Mam problem z moją TT-ką. Otóż ostatnio zauważyłem że prawy tył samochodu jest niżej względem lewej strony. Okazało się że pękła sprężyna zawieszenia. Przeglądałem już Allegro, Olx, próbowałem dowiedzieć się na innych forach konkretnych informacji ale jak dotąd nie otrzymałem odpowiedzi. Prawie wszystkie dostępne na aukcjach sprężyny są od 225 - konnej wersji Quattro. Są krótsze od tych które zamontowane są u mnie. Wiem też że Audi TT bazuje na płycie podłogowej z Golfa IV i Skody Octavia. Czy elementy zawieszenia (m.in sprężyny) też mogą być takie same jak w podanych modelach? Proszę również o wyrozumiałość.. jestem nowy i z góry dziękuję …
-
- 0 odpowiedzi
- 14,8 tys. wyświetleń
-