miras Opublikowano 7 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 WitamNiestety mam mały problem przy swoim Audi. Chodzi mi konkretnie o wycieraczki przednie. Zalanczają sie i przez chwilke chodza, zatrzymija sie w polowie szyby i nie chodza, dopiero po jakims czasie zaczynaja chodzic. i tak caly czas. Wszystko zaczeło sie od tego jak wymieniłem żarnik w ksenonie i na panelu swieci mi sie jeszcze kontrolka od ustawiania swiateł. Dodam, ze ma dynamiczne ustawianie światel. Mial juz moze ktos taki problem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Poradzilem sobie z kominikatem na FISie a dokładnie znalazłem fajna stronke z opisem jak to zrobic. Trzeba sie podłączyć do VAGa. Link ponizej(tylko ze wszysto po angielsku):http://www.a4mods.com/index.php?page=webcontent/pages/autolevel.html&category=6Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gerard nowak Opublikowano 31 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 mialem w a4 problem z wycieraczkami, okazalo sie, ze trzeba bylo nasmarowac mechanizm wycieraczek, a tak zatarlo sie i urwalo - trzeba bylo wymienic caly mechanizm, ale nie mialo to u mnie związku ze światlami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yin@yang Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Przyłączam się do tematu. Właśnie mam taki "mechaniczny" problem z wycieraczkami przednimi. Jadą wolno i czasem stają w połowie szyby i trzeba im pomóc wrócić. Czy któryś z kolegów może mi podpowiedzieć albo wrzucić schemacik jak się dobrać do mechanizmu żeby go nasmarować ? Bardzo proszę o pomoc bo to auto żony i strasznie suszy mi głowę Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holek Opublikowano 14 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 Przerabiałem temat tydzień temu w swoim samochodzie - zatarte tuleje w mocowaniu wycieraczek.Krótka instrukcja:1) zdemontować pióra2) ściągnąć uszczelnienie3) założyć nakrętkę4) zbić trzpień 5) wymyć (wd40, rost off odrdzewiacz)6) przesmarować smarem miedzianymW moim przypadku pomogło, choć od strony lewej musiałem parokrotnie zbijać i podciągać śrubę. Powodzenia! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi