BoXide Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2011 Witam!Od ilu stopni podgrzewane są świece żarowe w audi a4 B7 1.9TDI 115KM kod silnika BKE.Moje audi poniżej -1 stopni ma trudność z odpaleniem.
Jeżu Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2011 Czas grzania zależy od temperatury otoczenia. Masz samochód z bezpośrednim wtryskiem, wiec rola świec tak naprawdę ma znaczenie się grubo poniżej 0 stopni. Podłącz vaga i sprawdź, czy masz świeczki uwalone.... 1
BoXide Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2011 Sprawdziłem świece i 2 nie działały. Wymieniłem zobaczymy jak będzie dalej. Poprzednio miałem passata też 2 nie działały ale przy -15 palił. W zimę też miałem zastępczo golfa III to palił też przy -15 bez podgrzewania świecy aż się temu dziwiłem.
electrojac Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 WitamZgodnie z tym co można przeczytać w instrukcji obsługi świece zaczynają swoją pracę od +8 stopni Celcjusza w dół.Moje poprzednie auto paliło bez problemów nawet przy -20, zanim nie doszło do wymiany uszczelki pod głowicą, po tym zabiegu odpalanie w mrozie na dotyk pozostało tylko wspomnieniem.Podsumowując podstawa to oczywiście działające wszystkie świece, sprawny akumulator z którego można wydusić prąd rozruchowy powyżej 650A, wymieniony przed każdą zimą filtr paliwa, dobre paliwo, no i nie zajeżdżony silnik.Stare prawda mówi że stan diesla pokaże dobra zima. Latem odpala bez problemów każdy. 1
BoXide Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2011 Powiem tak. Auto pali lepiej przy -6 niż przy -1. Silnik jak narazie ma tylko 115000 tyś oryginał. Więc nie powinno być problemów z odpalaniem. Zobaczymy jak będzie przy większych mrozach.
electrojac Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2011 (edytowane) Przepraszam za ciekawość BoXide, ale czy posiadasz to auto od momentu wyjazdu z salonu?No chyba, że sprzedał Ci je brat lub ojciec, bo jeżeli już dobry kolega, znajomy itd., itd. to proszę wybacz nie przesadzajmy z tymi 115000 tyś. Przy takim przebiegu silnik diesla powinien jeszcze pachnieć fabryką a nie problemami.Oczywiście nie piszę tego ze złośliwością, ale wiem coś na te tematy.Może warto zacząć nowy wątek by wymienić się doświadczeniami na temat ogólnego draństwa jakim jest fałszowanie przebiegów. Tylko kto się przyzna, że go oszukano, gdyż każdy z nas to expert motoryzacji, a czasem lepiej żyć w błogiej nieświadomości. Edytowane 9 Grudnia 2011 przez electrojac
BoXide Opublikowano 20 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Myślę, że problem ze świecami nie jest problemem zależnym od przebiegu. Poważniejszych usterek nie było jak na razie. Auto było sprawdzane wielokrotnie na różne sposoby i przez różne osoby i wszystko wynika na to, że przebieg jest faktyczny. Stąd moja pewność...
ARTURRO Opublikowano 2 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2015 Witam,ostatnio było u mnie -17 stopni mrozu i nie zaświeciła kontrolka świec żarowych,w jesieni były wymieniane.Mam pytanie-Czy kontrolka ma świecić czy nie?pozdrawiam
Jeżu Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2015 Tak ma się świecić.... w końcu masz diesla... W takiej temperaturze na pewno powinna się palić do kilku sekund...
ARTURRO Opublikowano 7 Stycznia 2015 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2015 Jeżu,dzisiaj było -19 i jak włączyłem zapłon po sekundzie wszystkie kontrolki pogasły auto zapaliło za drugim razem.Dziwne ze lampka świec żarowych sie nie świeciła nawet parę sekund.Jeżu co może być przyczyną?
Rekomendowane odpowiedzi